Cum să alegi un câine care să păzească o casă privată? Sfaturi și trucuri pentru crescător

Ce ar trebui să fie un câine care să păzească o casă privată? Primul lucru care îmi vine în minte este mare și vicios, dar, de fapt, cerințele pentru caracteristicile rasei sunt mult mai multiforme. Mult depinde de condițiile de detenție, bogăția și componența familiei, ritmul de viață și preferințele proprietarului.

Ultimul aspect îl depășește cel mai adesea pe toți ceilalți, dar atunci când alegeți un cățeluș de pază, este important să înțelegeți că nu toate rasele au un instinct de pază..

Toate rasele de ceasuri au o serie de calități similare, care sunt dezvoltate armonios. Conform conceptelor general acceptate, cele mai bune câine de pază casă privată trebuie să aibă următoarele abilități înnăscute:

 • Echilibru.
 • Abilitatea de a lua decizii independente.
 • Alertă și neîncredere față de străini.
 • Autosuficiența.
 • Abilitatea de a învăța rapid.
 • Indiferența față de alte animale, animale și păsări.
 • Atitudine tolerantă față de familia proprietarului, în special față de copii.

În plus, rasa de gardă trebuie să fie nepretențioasă și să aibă un strat dezvoltat. Răutatea, ca trăsătură de caracter, nu este atât de importantă pentru protecție, până la urmă, chiar și pentru o miniatură Jucărie rusească devine o fiară dacă este amenințată.

Important! Dacă decideți să obțineți un câine care să păzească o casă privată și să o pună pe un lanț, ar fi mai logic să instalați o alarmă. Tetrapodul legat suferă, nu își poate îndeplini funcțiile și se degradează literalmente. Tetherul poate servi doar ca un factor de descurajare pe termen scurt.

Rase care nu sunt destinate păzirii la domiciliu

Ar trebui să se înțeleagă că există o serie de rase care nu sunt destinate protecției. Calitățile congenitale depind de condițiile de reproducere și de utilizare a raselor în timpul începutului lor..

Chiar și tetrapodele mari și amenințătoare nu vor păzi casa și locul în care aparțin:

 • Rase de vânătoare - polițiști, câini și huskies, vizuini (terieri), ogari. Patrupedele acestui profil arată răutate față de joc, dar nu față de oameni. Un câine poate manifesta agresivitate protejându-se, dar nu proprietatea proprietarului. Dacă începeți o astfel de rasă în sat, atunci va vâna păsări și animale mici (de exemplu, iepuri).
 • Lupta și decaparea pietrelor - Buldogi, Pitbull- și Terrierii Staffordshire, Terrierii Bull. Tetrapodele cu aspect grav prezintă agresivitate față de rudele lor, dar sunt prietenoase cu oamenii (chiar și cu străinii), ceea ce îi face să fie neîncrezători.
 • Rase însoțitoare și de salvare - Sfântul Bernard, Newfoundland, Labrador, Labrador Retriever, Collie și Sheltie. Câini care iubesc mai degrabă oamenii încă de la naștere cedează în fața celui care nu vrea, decât să-i facă rău.
 • Rase sportive - Border Collie, Păstor australian. Aceștia sunt mai mulți câini de apel decât paznici eficienți..
 • Rase de conducere - Alaska Malamute, Husky siberian. Deși rasele tind să controleze teritoriul, ele lucrează numai în grupuri. Dacă îl pui pe Husky într-o incintă pentru a păzi curtea, nepotrivitul va putea să-ți jefuiască casa și să fure câinele.

Notă! Pentru a păzi casa, nu este practic să începi rase cu părul scurt și fără substrat. Doberman, Rottweiler, Boxer, Cane Corso - paznici excelenti pentru un apartament sau curte, dar nu vor putea locui pe strada tot anul!

Cele mai bune rase pentru pază la domiciliu

Cu elementele de bază aranjate, este timpul să numim cele mai bune rase de câini pentru paza unei case private. Să facem imediat o rezervare că caracteristica este o teorie care poate fi aplicată doar câinilor de rasă (având un pedigree). Orice fenotip încrucișat și chiar (un cățeluș de la doi părinți „de rasă” fără documente) este posibil să nu se ridice la înălțimea așteptărilor dumneavoastră.

Câine ciobanesc caucazian (CO) este un câine mare, pufos, care poate trăi în aer liber chiar și în înghețuri severe, fără prea mult disconfort. Posedă o abilitate de câine de pază dezvoltată acut, acești câini nu pot fi înșelați sau provocați în acțiuni nejustificate. Reprezentanții rasei distinge între „prieteni și dușmani”. Atacă repede, în tăcere, într-un salt. Nu funcționează în public, dar comenzile de bază sunt memorate și executate.

În mod ciudat, câinele ciobănesc caucazian este un câine cu puțină poftă de mâncare. În condiții naturale, tetrapodele conduc turme luni întregi și „împart masa” cu ciobanul. Reprezentanții rasei au un metabolism natural lent și par puțin leneși. De fapt, câinele ciobanesc caucazian economisește rezerve de energie, dar este întotdeauna gata de plecare. Rasa necesită o abordare foarte responsabilă și un conținut corect (în toate sensurile). Nu se recomandă pentru familiile cu copii mici sau proprietarii fără experiență în creșterea câinilor de serviciu.

Câine ciobanesc asiatic central (SAO) - un câine mare, oarecum asemănător cu KO, dar cu haina mai scurtă și de obicei o coadă ancorată. Spre deosebire de KO, asiaticii centrali social, gravitează mai mult spre societatea umană. De asemenea, necesită o educație densă, dură și socializare activă. Lucrează mai bine în perechi, dar, de asemenea, prezintă abilități excelente de pază, dacă este necesar. În viața de zi cu zi, giganții sunt calmi, echilibrați și puțin melancolici. Trebuie avut în vedere faptul că ACO trebuie să meargă în afara ariei protejate.

Caine de pază din Moscova (nu trebuie confundat cu St. Bernard) - o rasă fabrică, crescută pentru protecție, patrulare și securitate. Are nevoie de multă muncă și va fi un gardian excelent, dacă are la dispoziție o casă de țară cu un teren mare (bine împrejmuit). Instruire Câinii necesită cunoștințe profunde și experiență cu rase de servicii serioase. În atlasele cinologice ale URSS, câinele de supraveghere din Moscova a fost descris ca fiind greu de antrenat.

Terrier rusesc negru (HRT) este un câine mare, negru, cu o dispoziție serioasă. Temperament similar cu cel de supraveghere din Moscova, dar RFT este mai puternic devin atașați de proprietar și sunt mai afectuoși cu copiii. Creșterea Terrierului Negru Rus necesită rezistență, răbdare și experiență. Reprezentanții rasei sunt reticenți să lucreze pentru public, de aceea cursurile de grup ale OKD (cursul general de formare) sunt ineficiente.

Este interesant! RFT-urile au fost retrase ca parte a unui proiect guvernamental. Mai târziu, rasa a devenit faimoasă sub al doilea „nume” - câinele lui Stalin.

Schnauzer uriaș - de asemenea, un câine mare, negru, dar spre deosebire de RFT, are o dispoziție veselă, familială. Înviatii sunt activi, jucăuși, curajoși și foarte sociabili. Ele sunt predispuse la agresiuni dominante, ceea ce îl obligă pe proprietar la un control deosebit de sensibil asupra socializării și educării câinelui.

Leonberger - un câine leu, versatil cu patru picioare, care posedă calitățile de păstor, paznic și însoțitor. „Contrar” celorlalți giganți, Leonberger foarte blând cu copiii și ar prefera să se ascundă decât să se apere de farsele celor mici. O altă trăsătură importantă este dorința de a mulțumi proprietarul și capacitatea de a fi instruit în mod cuprinzător..

Este interesant! Are calități excelente de câine de pază și Mastiff tibetan, dar rasa este foarte abundentă și puii sunt (în majoritate) vânduți doar pentru reproducere.

Akita Inu Este o rasă de câini japonezi cu un temperament foarte ambivalent și în același timp armonios. Câinii sunt foarte teritoriali, dar de îndată ce depășesc limitele posesiunilor lor, sunt calmi ca o stâncă. Animalele cu patru picioare sunt geloase și „luptă” pentru proprietarul lor dacă există alte animale în casă. Rasa este un simbol al dedicării și al mândriei naționale în Japonia..

Reprezentanții rasei au blană foarte groasă și un strat solid, teoretic pot trăi afară iarna. Din punct de vedere al practicii, este mai bine să țineți animalul de companie pe vreme deosebit de geroasă și să îl lăsați să intre în casă cel puțin pentru noapte.

Ciobănesc german (DAR) - o rasă de fabrică versatilă care lucrează în protecție, patrulare, urmărire, căutare și escortare. Patrupedele nu au practic dezavantaje, deși au nevoie de îngrijire și educație nu mai puțin decât alte rase. DAR nu poate trăi pe stradă tot anul, cel puțin are nevoie de un izolat voliera și solid canisa. În înghețurile severe, câinele ar trebui să fie lăsat să intre în casă, în special în vârstnici vârstă.

Dezavantajul evident nu se referă la rasă, ci la atitudinea față de aceasta. Recent, pe teritoriul Rusiei (și al altor țări) este dificil să găsești câini cu adevărat de înaltă calitate și potențial sănătoși. Displazia articulațiile șoldului și mielopatie degenerativă au devenit aproape „cărțile de vizită” ale rasei.

Ciobanesc din Europa de Est (BEO) este, de asemenea, o rasă de serviciu versatilă, s-ar putea spune, un analog al Ciobanescului German. În momentul unirii, haosul domnea în activitatea de reproducere a NO și VEO, rasele erau tricotate între ele, iar descendenții erau numiți de rasă pură. Ca urmare, au apărut DAR câini crescători, BEO cu părul lung etc. De fapt, linia dintre păstorii germani și est-europeni a fost ștearsă..

Păstor belgian (BO) - rasa este împărțită în patru subspecii: Groenendael, Malinois, Tervuren, Lakenois. Groenendael și Malinois mai numeroși, folosiți ca câini de pază, câini de păstor și însoțitori. Învață să cauți droguri și gaze. Malinois scoate cu încredere alte rase din starea serviciilor de informații americane.

Tervuren și Laquenois - subspecii mai puțin frecvente cu abilități excelente de securitate. Lakenois este deosebit de ascuțit și persistent în munca sa, dar este și cel mai dificil de antrenat și necesită o socializare foarte activă încă din copilărie..

Ciobanesc sud-rus (YURO) este un câine pufos de dimensiuni medii, care este uneori comparat cu un urs polar. Patrupedele sunt puternice, neînfricate, rezistente și extrem de feroce în furie. Yuzhaks au fost folosiți pentru a păzi facilitățile militare, iar câinii au fost uciși chiar la postul de luptă. YURO este atât de persistent în munca sa încât, dacă a „găsit deja o coasă pe o piatră”, frica și instinctul de autoconservare îi sunt străine.

Există legende și povești de groază despre ea, care se potrivesc cu câinii păstori caucazieni. Cu toate acestea, rasa nu a devenit un „câine ucigaș conform presei”, deoarece nu este numeroasă. Motivul popularității reduse este culoarea albă și haina lungă și moale, care este greu de îngrijit. Yuzhakov scălda de două ori pe an (când locuiești în curte), în restul timpului, tetrapodele arată, ca să spunem ușor, murdar. Dacă sunteți gata să vă faceți timp să vă îngrijiți animalul de companie și să-l lăsați acasă, nu veți găsi un paznic mai bun..

Notă! În zorii formării cinologiei, toate rasele cu turmă / turmă erau numite păstori. Astăzi, câinii sunt împărțiți în turmă și în creșterea vitelor. Numai câinii de păstor au un instinct de protecție puternic dezvoltat, nu numai că conduc turma, ci și protejează animalele de atacul prădătorilor.

Mittel schnauzer - un câine mic cu inteligență umană, așa cum sunt numite mitele de către proprietarii stabiliți. Rasa este cu adevărat demnă de toate laudele, dacă nu pentru un „dar” - hiperactivitate. De obicei, atunci când începe un câine în curte, proprietarul nu se așteaptă să meargă cu el de două ori pe zi. Mitilele care nu au ocazia zilnică să alerge, să sară și să obosească ... nu vor păzi. Patru patru picioarele este mai probabil să fie nedumerit de planul de evadare sau să fie necugetat latra. Problema este nevoile instinctive ale rasei. Schnauzer este, în primul rând, un apărător al casei de șobolani și șoareci, în al doilea, un câine de vite, iar în al treilea - un paznic.

Schipperke - destul de rar rasă mică de serviciu, cioban cu drepturi depline, care controlează și protejează turma. În ciuda dimensiunilor lor modeste, Schipperke este curajos și de succes ca supraveghetori. Patrupedele nu se retrag și mușcă inamicul fără prea multe gânduri. Apropo, rasa are o voce foarte clară și latră întotdeauna înainte de un atac.

Schipperke va face un câine de familie excelent, dar rasa nu posedă abilități de babysitting. Pentru copii, tetrapodele sunt mai degrabă indiferente decât prietenoase. Fiarele cu coadă se vor încadra perfect în ritmul vieții rurale, mai ales că nu sunt agresive față de animale, animale mici cu blană și păsări.

Este interesant! Clasificatorul FCI are o secțiune mică (grupa 5, secțiunea 3) - câini de pază nordici. Rasele sunt rare și puține la număr, dar sunt minunate pentru paza casei: Spitz visigotic, câine islandez, Lapinporokoira, Buhund norvegian, Suomenlapinkoira, Laphund suedez.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să alegi un câine care să păzească o casă privată? Sfaturi și trucuri pentru crescător