Cum să alegeți o lesă de ruletă pentru câini, tipuri de rulete

Lesa de ruletaOdată cu apariția unui animal de companie cu patru picioare în casă, apar numeroase întrebări noi, inclusiv problema alegerii unei lese pentru mers. Astăzi, cea mai convenabilă și populară dintre ele este lesa de ruletă. Să ne uităm la principiul funcționării sale, la modul de utilizare corectă și la ce tipuri de lese de ruletă sunt.

Cum functioneazã

La un capăt al lesei de ruletă, există un mecanism realizat sub formă de mâner și constând dintr-o carcasă din plastic cu un dispozitiv de arc încorporat. Acest mecanism vă permite să răsuciți și să derulați lesa înfășurând o bandă sau un cablu pe un mecanism cu arc.

Dacă animalul de companie merge la proprietar, atunci arcul este comprimat, iar lesa este desfăcută. Spre deosebire de o lesă convențională, care trebuie răsucită manual, aceasta funcționează în modul automat..

Există, de asemenea, un buton pe mâner care permite proprietarului să limiteze lungimea lesei de înfășurare. Merită să o apăsați o dată - și desfacerea se va opri. Pentru fixarea pe termen lung, trebuie să apăsați butonul până când dă clic sau ridică o manetă specială - în funcție de modelul de ruletă.

Important! Lesele de ruletă sunt potrivite doar pentru plimbarea câinilor mari și impulsivi, dar nu și pentru antrenamentul lor. Pentru a evita rănirea, copiii nu au voie să folosească acest accesoriu pentru câini.
Lesa de ruletaUnul dintre avantajele acestui tip de lesă este că nu se lasă niciodată, ci rămâne într-o stare de tensiune ușoară, datorită căreia rămâne curată în orice vreme..
Vă sfătuim să citiți despre cum să alegeți bot, toaletă, clamă de păr, ştreang, alimentator automat, valorifica, guler, lesa, jucării, vitamine și un castron pentru animalul tau de companie.

Funcții

Acest tip de lesă are propriile sale funcții specifice:

 • ținerea animalului de companie la o distanță de siguranță, controlul comportamentului câinelui și suprimarea conflictelor cu alte animale datorită funcției de oprire pe termen scurt;
 • antrenarea câinelui la comanda „aproape” folosind funcția de oprire pe termen lung;
 • nu este nevoie să trageți manual lesa sau să o înfășurați în jurul mâinii;
 • unele modele au funcția de a returna animalul de companie (pentru aceasta trebuie să ridicați mâna în direcția câinelui și să apăsați butonul de frână, apoi să trageți animalul spre dvs.);
 • banda de măsurare nu se lasă și oferă animalului mai multă libertate de mișcare.
Plimbarea câinilor

Curea sau frânghie

Trebuie remarcat faptul că, din punct de vedere al comodității și fiabilității, ambele versiuni ale lesei de ruletă sunt echivalente, dar fiecare dintre ele are propriile sale caracteristici. De obicei, o lesă de cablu este mai ușoară decât o lesă cu curea. De asemenea, se pliază mai repede..

O lesă cu o bandă se poate răsuci cu ușurință în timpul răsucirii și, dacă câinele dvs. este activ și sare puternic între tufișuri sau copaci, atunci cablul se va încurca mult mai ușor acolo. De asemenea, este posibil ca proprietarul câinelui să se rănească cu un dispozitiv cu o frânghie decât cu o bandă.

Vă recomandăm să citiți despre, de ce pantofi de câine, câinii au nevoie de scutece, cum se face pătură, model de salopetă și pălărie pentru câinele tău.

Lesa de ruletaExperții nu sfătuiesc să achiziționați o lesă cu un cablu pentru un animal cu greutatea mai mare de 30 de kilograme, deci numai banda este potrivită pentru rasele mari de luptă.

Tipuri de ruletă

Lesele de ruletă sunt din două modele principale - cablu (cablu) și bandă (curea). De asemenea, diferă în ceea ce privește lungimea lesei - de la 3 la 8 metri. Lesa trebuie selectată individual pentru fiecare câine. Se iau în considerare greutatea animalului de companie, caracterul acestuia și scopul accesoriului. În majoritatea cazurilor, în condiții urbane, o lesă de 5 metri este considerată optimă..

Cablu ruletă

Lesa cu bandă de cablu diferă prin faptul că este echipată cu un cablu de nailon cu secțiune circulară. Deși frânghia este suficient de puternică, aceste măsuri cu bandă sunt de preferință utilizate pentru rasele mici.Cablu ruletăInstrucțiunile pentru fiecare model indică greutatea animalului pentru care este conceput. Nu este nevoie să cumpărați un accesoriu cu o marjă mare de greutate, deoarece poate fi prea greu pentru animalul dvs. de companie sau îl poate răni scăpând accidental din mâini.

Știați? Spre deosebire de oameni, care transpiră pe întreaga suprafață a pielii, la câini acesta iese prin tampoanele labelor și are un miros caracteristic sărat, care amintește de mirosul de chipsuri sau floricele..

Bandă ruletă

Acest tip de lesă este mai potrivit pentru câinii mijlocii până la mari. În dispozitivul său, este prevăzută o bandă de nailon cu secțiune plană, care are o rezistență mai mare decât cablul.Bandă ruletăAtunci când cumpărați o lesă pentru rase mari, ar trebui să acordați preferință dispozitivelor cu elemente de fixare metalice - un carabiner și atașarea unui carabiner la lesă. Prinderea cauciucată a corpului va fi, de asemenea, un mare plus.

Pentru a împiedica animalul dvs. să sară brusc de pe loc și să scoată lesa din mâinile proprietarului, este mai bine să alegeți modele cu o buclă de siguranță purtată la încheietura mâinii.

Probabil că veți fi interesat să citiți despre, de unde să începi antrenamentul câinilor, cum să vă motivați câinele cu delicii, cum să înveți comenzile unui câine „Dă-ți laba”, "Mie" și "A te intinde pe jos".

Banda de măsurare a lesei cu lanternă

Dacă sunteți obișnuiți cu plimbările târzii cu animalul dvs. de companie, atunci este posibil să aveți nevoie de o lanternă încorporată în ruleta cu lesă. Mai ales dacă câinelui dvs. îi place să ridice ceva de la sol: lanterna vă va permite să vedeți ce este pe cale să mestecați..Banda de măsurare a lesei cu lanternăDeși, în linii mari, o lanternă este mai mult un truc de marketing, atrăgând atenția asupra produsului și obligându-l să cumpere. Prin urmare, înainte de cumpărare, gândiți-vă bine dacă aveți nevoie personal de această funcție. Această bandă-măsură este echipată cu baterii și cântărește puțin mai mult decât standardul.

Ruleta pentru câinii mici

Roletele sunt disponibile în mai multe dimensiuni:

 • Giant - pentru câinii de talie mare de la 60 kg sau mai mult;
 • Mare - pentru câinii mari cu greutatea de 25 - 50 kg;
 • Mediu - pentru câini mijlocii cu greutatea de 10 - 25 kg;
 • Mic - pentru animalele de companie mici cu o greutate de până la 10 kg;
 • Mini - pentru câini în miniatură.

Dacă câinele este activ, curios și agil, atunci este mai bine să obțineți o lesă cu o bandă. O versiune mai relaxată este destul de potrivită cu un cablu. Nu merită să cumpărați o bandă măsurătoare pentru un câine mic cu o greutate mare. Se poate întâmpla ca banda de măsurare să vă alunece din mâini și, în cel mai bun caz, să vă sperie doar animalul de companie, bubuit după el pe parcurs.LeseDe exemplu, pentru un câine care cântărește 6 kilograme, puteți lua un model conceput pentru 15 kg, apoi puteți fi siguri de fiabilitatea întregii structuri și că va rezista exact tuturor sacadelor prietenului tău cu patru picioare.

Rolete pentru câini mijlocii

De regulă, modelele cu curele sunt disponibile pentru câinii mijlocii până la grei, deoarece sunt mai durabile și vor ține câinele cu încredere în timpul oricărei linii..

În plus, atunci când cumpărați, ar trebui să acordați cu siguranță atenție calității tuturor pieselor și elementelor de fixare ale lesei de ruletă și să verificați funcționarea butonului de fixare. Elementele de fixare metalice și mânerul cauciucat - un mare avantaj atunci când alegeți un model.Ruleta pentru un câine

Rolete pentru câini multipli

O astfel de bandă măsură este echipată cu două lese și, în consecință, este oarecum mai grea decât de obicei. Este potrivit pentru animalele relativ calme, deoarece câinii tineri și activi pot confunda cu ușurință cablurile, așa că atunci când îl cumpărați, trebuie să acordați atenție prezenței unui filator, ceea ce va reduce ușor probabilitatea de încurcare a cablurilor.

De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că nu orice persoană poate ține doi câini cu o mână simultan, dacă aleargă simultan înainte (de exemplu, după o pisică).

Important! Este interzis să atingeți cablul sau cureaua din lesă în timpul mersului, deoarece acest lucru poate provoca arsuri și tăieturi la degete și răni chiar mai grave..

Video: Revizuire ruletă câine

Cum se folosește corect

Pentru a face plimbarea confortabilă pentru dvs. și animalul dvs. de companie, ar trebui să respectați câteva reguli:

 1. Banda de măsurare trebuie să corespundă strict greutății câinelui cu o marjă mică.
 2. Când mergeți în locuri aglomerate, lesa trebuie ținută pe o încuietoare, pe o lungime scurtă.
 3. Nu atingeți frânghia sau banda în timpul derulării pentru a evita rănirea.
 4. Nu fixați banda de măsurare pe un guler de laț sau guler strict, pentru a nu dăuna animalului.
 5. Nu permiteți animalului dvs. să urce în desișuri dese, astfel încât lesa să nu se încurce.
 6. Înainte de a folosi o lesă, cățelul ar trebui să fie obișnuit cu o lesă obișnuită..
 7. După o plimbare, trebuie să curățați murdăria de pe bandă sau cablu și, dacă este umedă, pentru a evita coroziunea mecanismului, uscați lesa la lungimea maximă.
Ruleta pentru un câine

Top 6 cele mai bune modele de ruletă

Există o mare varietate de lese de ruletă pe piața modernă. Dar există modele care sunt cele mai populare și s-au dovedit a fi cele mai bune..

Flexi Disign XS

Specificații:

 • greutatea animalului de companie - până la 8 kg;
 • tip de cablu - cablu;
 • lungime - 3 m;
 • sistem de frânare cu o lungime scurtă a cursei;
 • țara de origine - Germania;
 • conform recenziilor - foarte ușor și compact, fixare confortabilă cromată, mecanism neted și moale, se relaxează și se destinde fără zgomot, material plăcut al corpului.
Flexi Disign XS
Aflați mai multe despre, până la ce oră cresc câinii, de ce latra cainii, care sunt motivele pentru a linge labele câinilor, este posibil să țineți câinii și pisicile împreună, când și ce vaccinări să se facă unui câine, cum să vă îngrijiți în mod corespunzător animalul de companie în timp ce mergeți.

Ferplast Amigo Cord Mic

Specificații:

 • greutatea animalului de companie - până la 15 kg;
 • tip de cablu - bandă;
 • lungime - 5 m;
 • țara de origine - Italia;
 • conform recenziilor - un mâner compact și confortabil, produsul arată durabil și de înaltă calitate, funcționare lină a mecanismului intern, un buton de blocare convenabil.
Ferplast Amigo Cord Mic

Coastal Li`l Pals La modă

Specificații:

 • greutatea animalului de companie - până la 7 kg;
 • tip de cablu - bandă;
 • lungime - 3,6 m;
 • țara de origine - SUA;
 • conform recenziilor - rezistent și de înaltă calitate, mâner durabil și moale, suport convenabil pentru bandă, ușor de detașat și atașat la guler.
Lesă de ruletă de coastă

Flexi Vario L

Specificații:

 • greutatea animalului de companie - până la 50 kg;
 • tip de cablu - bandă;
 • lungime - 8 m;
 • mâner reglabil pentru lățimea palmei;
 • sistem de frânare cu o lungime scurtă a cursei;
 • țara de origine - Germania;
 • conform recenziilor - bine montat, calitate excelentă germană, mâner cu strat antiderapant, nu taie mâinile.
Flexi Vario L
Deținătorilor de câini le va fi util să citească, ce să faci dacă găsești o căpușă la un câine, cum să detecteze și să trateze un câine pentru viermi, cum să aflăm de ce câinele călărește pe papa, cum să elimini un miros îngrozitor din gura unui animal de companie.

Ring go vitakraft

Specificații:

 • greutatea animalului de companie - până la 25 kg;
 • tip de cablu - bandă;
 • lungime - 5 m;
 • formă specifică sub formă de inel;
 • țara de origine - Germania;
 • conform recenziilor - mânerul de deschidere face posibilă eliberarea ambelor mâini, butonul de blocare este controlat cu un singur deget mare, frâna răspunde foarte repede.
Ring go vitakraft

Control guler M

Specificații:

 • greutatea animalului de companie - până la 20 kg;
 • tip de cablu - cablu;
 • lungime - 5 m;
 • efect reflectant;
 • țara de origine - Ucraina;
 • conform recenziilor - un produs confortabil și ușor, cu un carabinier din oțel, rezistă numeroaselor căderi pe asfalt și în apă.
Știați? Temperatura corpului câinilor este mai mare decât cea a oamenilor - de la 38,3 la 39,4 grade Celsius. Apropo, datorită unei temperaturi atât de ridicate, câinii suferă mai mult de mușcături de purici și căpușe decât oamenii..
Control guler M

O plimbare este un eveniment binevenit și bucuros pentru orice câine. Prin urmare, chiar vreau să-l fac cât mai confortabil atât pentru proprietar, cât și pentru animalul de companie. Mergându-l cu o măsurătoare cu bandă, vă puteți dedica pe deplin timpul și atenția câinelui..

Recenzii din rețea

Pentru mine personal, lesa de ruletă are multe "plusuri" și un minus mare Minus - sunete destul de ciudate, dar IMHO este mai dificil să ții câinele pe el. Lasă-mă să explic. O lesă de prelată? O ținem strâns, dacă nu este înfășurată în jurul mâinii, atunci cel puțin se pune pe încheietura mâinii. Mâna ține ferm lesa, în caz de smucitură, această smucitură cade pe încheietura mâinii, proprietarul strânge instinctiv degetele, ținând lesa. Și roata ruletei? O prindere fermă și confortabilă, mâna ta este relaxată. Dacă câinele se smulge brusc din lesă, există o șansă mai mare ca tocmai acest mâner să alunece pur și simplu din mână. Ei bine, și, în consecință, consecințele: dacă o lesă de prelată ajută la prinderea unui câine care fuge, atunci o bandă de măsură va interfera (aproximativ vorbind, va juca rolul unei tinichele legate de coadă: trăgând de-a lungul solului, va zăngăni și va speria câinele, de unde poate fugi mai repede)."pro"? Toate celelalte. Dacă este în lesă obișnuită "ruletă" proprietarul lucrează (el derulează constant și desfășoară lesa), aici este automatizat. Este mai rapid să tragi câinele spre tine, este convenabil să ajustezi lungimea lesei ... Pentru a rezuma: un lucru bun dacă câinele este controlabil. Din punctul meu de vedere.

Yutka K.

https://forum.ngs.ru/board/healthandleaving/flat/1931061597/?fpart=1&per-pagina = 50 # Post1931064137

Folosesc rulete de peste un an. Înainte de a cumpăra, am studiat mult timp despre ele și am cerut feedback proprietarilor de pe site-uri. La început am încercat și am cumpărat o ruletă FLEXI Comfort Small (cablu), 5m / 12kg pentru un câine. Câinii noștri cântăresc puțin mai mult de 10 kg. Am verificat avantajele ruletei, a fost o plimbare o plăcere, pentru că mișcarea și desfacerea constantă a lesei în plimbări m-au deranjat, dat fiind că nu lăsăm câinii să se desprindă de lese, dar le place să alerge înainte și înapoi. La început, din cauza utilizării necorespunzătoare a benzii de măsurat, frânghia mi-a ars mâinile de câteva ori, este vina mea ... Conform regulilor de siguranță, nu puteți apuca frânghia cu mâinile! Câteva luni mai târziu am cumpărat o a doua bandă măsurătoare (sunt doi câini), dar deja o bandă de curea, ca aceasta - FLEXI Classic Compact Medium (curea), 5m / 25kg, am luat-o special cu o marjă de greutate. de cand a fost planificat să meargă un câine cu mai multă putere și sunt posibile scuturări. La prima bandă măsurătoare, coarda a fost mușcată de un cățeluș nervos, cel puțin la carabină. Legați un nod și folosiți-l mai departe. Al doilea este că zborul este normal. În familie, eu și soțul meu am condus câinii pe ruletă, ceilalți au ignorat, iar acum mama merge cu o măsurătoare, deși la început a refuzat și lesa i-a fost mai familiară. După reclama noastră, ce lucru convenabil este această roată de bandă, deja două oamenii le-au cumpărat pentru ei și le folosesc cu succes. Regret că nu am cumpărat o lesă înainte

Kalista

https://forum.ngs.ru/board/healthandleaving/flat/1931061597/?fpart=1&per-pagina = 50 # Post1931130177

Merg cu cea mai sănătoasă bandă-măsură acolo este Flexy Giant, o poți ucide singură. Pentru câini de până la 60 kg, centura de 8 metri. Destul de greu, dar sunt obișnuit. Nu am căzut niciodată din mâinile mele. Câinii sunt diferiți și cei care testează constant forța și ascultarea. Pentru mine, un mare avantaj este că atunci când mergi pe vreme umedă și murdară, nu se murdărește și nu se lasă. Și încă un lucru este că există câini pe care nu îi las sau nu-i dau drumul niciodată, dar ei vor să se joace, așa că pe ruletă lesa nu interferează cu jocurile. Mult mai puțin decât de obicei, oricum. Și un câine la 8 metri își poate permite chiar să alerge. Și cureaua este cu siguranță mai bună decât cablul. Câinele se simte mai liber, dar totuși îl controlezi.

Un cal întunecat

https://forum.ngs.ru/board/healthandleaving/flat/1931061597/?fpart=1&per-pagina = 50 # Post1931544457

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să alegeți o lesă de ruletă pentru câini, tipuri de rulete