Cum arată un animal de nevăstuică sau un jder alb pe fotografie

Aspectul LasikÎn aparență, nevăstuica este un animal frumos, drăguț, care are o dispoziție dură. Animalul s-a stabilit în America de Nord, Coreea, pe ținuturile Irakului, Iranului și Mongoliei. Acest animal poate fi găsit chiar și în Egipt, Australia, Europa, precum și în Algeria și Japonia. Habitatul este foarte divers. Animalul poate trăi în păduri, câmpuri, deșert, tundră, precum și în zone în care trăiesc oamenii. Oamenilor le place animalul pentru aspectul său drăguț și dimensiunea redusă. Privind la acest animal adorabil, este greu de crezut că ține la distanță chiar și animale mai mari decât ea. Dar, de fapt, nevăstuica este un prădător sofisticat.

De ce animalul are un nume atât de drăguț?

Din limba latină, cuvântul nevăstuică este tradus prin „zăpadă”. Într-adevăr, în sezonul de iarnă animalul își schimbă haina de blană în alb, ceea ce îl face să pară și mai drăguț. Dar, în afară de numele afectuos și de înfățișarea adorabilă, nu există nimic care să se atingă la acest animal însetat de sânge.

Cine este nevăstuica asta?

Este confundat cu jderul, dar acestea sunt animale complet diferite care aparțin aceleiași specii. Weasel este doar un mic reprezentant al familiei de nevăstuică.

Exista mai multe subspecii ale acestui animal:

 • Cum se comportă nevăstuicasudic;
 • Crimeea;
 • mare;
 • de Nord;
 • Turkestan;
 • siberian.

Corpul nevăstuicii nu depășește 22 cm. Există gheare ascuțite pe picioarele mici. Gâtul unui astfel de animal în miniatură este puternic, lung, dar în același timp capul și botul sunt înguste și mici. Urechile sunt mici și afectuoase, dar ochii animalului sunt mari și întunecați. Nevăstuica are o coadă lungă, sub care există glande care emit un miros foarte înțepător care îi sperie pe prădători. Greutatea unui bărbat adult nu depășește 250 de grame, iar femela este chiar mai mică! Dar, în ciuda dimensiunilor sale, este un prădător priceput și sofisticat.

Blana acestui animal este foarte frumoasă, deși haina nu este la fel de pufoasă ca cea a altor reprezentanți ai nevăstuicii. Culoarea sa depinde de anotimp, deoarece nevăstuica este o fiară năpăditoare. Iarna, schimbă culoarea hainei de blană în alb, dar vara devine maro maroniu.

Natura prădătorului

Animalul duce un stil de viață solitar. Își separă teritoriul cu mirosuri, iar acesta este de aproximativ 10 hectare, pe care prădătorul trăiește apoi și vânează. Un astfel de animal vânează în locuri izolate, în principal noaptea. Deși este un animal foarte activ care poate rămâne treaz în orice moment al zilei. Micuța fiară curajoasă este foarte agilă. Poate alerga, înota și urca rapid. Mănâncă mai ales șoareci, dar nu disprețuiește tot ce poate prinde. Uneori reușește să apuce prada de câteva ori mai mare decât ea. De asemenea, nevăstuica face găuri în ouă și bea conținutul. s-a întâmplat face stocuri de șoareci de câmp, păstrându-le în vizuină.

Animalului nu-i place să-și construiască o casă, prin urmare, confiscă teritorii aparținând altora. Practic, acestea sunt găuri ale altor persoane sau fisuri goale. Animalul își găsește mai multe locuințe pe teritoriul ales de acesta. Dar, în ciuda acestui fapt, nevăstuicele mor adesea. Indivizii se pot infecta cu diferite boli infecțioase sau pur și simplu pot muri din ghearele unor prădători mari. Într-un mediu sigur, nevăstuica poate trăi până la 5 ani, dar în condiții naturale, speranța medie de viață este de 9-10 luni.

Are animalul dușmani?

După cum am spus deja, nevăstuicele mor adesea din cauza animalelor răpitoare, care sunt mult mai mari decât acest animal drăguț. Întâlnirea cu ei amenință moartea.

Printre inamici nevăstuică se pot observa astfel de prădători:

 • Natura nevăstuicii animalesable;
 • lup;
 • vulpe;
 • bursuc;
 • jder de copac;
 • Câine raton.

De asemenea, animalul are dușmani printre păsări, care includ păsări de pradă:

 • bufniţă;
 • bufniţă;
 • şoim;
 • vultur cu coadă albă;
 • vultur auriu.

Cum se reproduc animalele?

În martie, începe sezonul de împerechere pentru reprezentanții acestei specii. Bărbații țipă puternic, scot diverse sunete și se luptă asupra femelelor. Deoarece nevăstuicii masculine sunt poligame, se pot împerechea cu mai mulți indivizi de sex opus..

După ce femela rămâne însărcinată, rămâne singură. Bărbatul o părăsește și trăiește independent. Perioada de gestație durează până la 35 de zile. În acest moment, femela pregătește o casă confortabilă pentru viitorii ei bebeluși, care este căptușită cu iarbă și mușchi. După 35 de zile se nasc nevăstuici pui mici orbi, cu o greutate de aproximativ 2 grame.

Pot fi până la 8 pui într-o așternut. În timp ce puii sunt orbi, iar această perioadă durează trei săptămâni, beau laptele mamei lor, dar după această perioadă, nevăstuica le aduce un șoarecel, obișnuindu-i astfel cu alte alimente. Apoi copiii încep să învețe să se joace. Se luptă, luptă pentru prima lor „pradă”. La 4 luni după naștere, nevăstuicele își părăsesc mama. Când sunt pe cale să părăsească cuibul, își urmăresc mama peste tot. Împreună cu ea, cercetează zona și merg tot mai departe. Reflexul urmăririi mamei devine din ce în ce mai slab și apoi copiii mari încep să trăiască independent.

Relația cu o persoană

Este posibil să păstrezi afecțiunea acasăAnterior, nevăstuicile erau vânate prin recoltarea pieilor. De asemenea, în unele națiuni a existat superstiții, din cauza cărora oamenii erau prietenoși față de afecțiune, iar ea, pentru bunătatea lor, părea să aducă fericire casei. Alții au crezut că nu aduce nimic bun și au evitat animalul..

Acum s-au evaporat prejudecățile, precum și valoarea de vânătoare a nevăstuicilor. Ea a încetat să mai fie obiectul extragerii de blănuri valoroase. Dar în cantități mari, nevăstuica distruge șoarecii decât avantajează oamenii. Dar, intrând într-o locuință umană, nu va pleca fără pradă și cu siguranță va fura ceva sau se va urca în coș. Deși, din cauza exterminării rozătoarelor, oamenii sunt gata să o ierte foarte mult. De asemenea, acum a devenit popular să păstrezi acest mamifer acasă..

Nevăstuică în casa ta

Îngrijirea mângâieriiCu chipul său drăguț, animalul câștigă inimile iubitorilor de nevăstuică. Acești oameni sunt dornici să aibă un astfel de animal de companie. Desigur, pentru oameni, această specie de mamifere nu e periculos.

Dacă vrei și tu să obții un prădător atât de drăguț și să devii prietenul lui, atunci ar trebui să știi că este cel mai ușor să îmblânzești un bebeluș. Cu toate acestea, vor avea nevoie de îngrijire. Dificultăți apar cu hrănirea puiului de nevăstuică, motiv pentru care prind de obicei un individ adult și îl îmblânzesc treptat. Pregătește-te pentru faptul că nevăstuica nu-ți va accepta cu entuziasm ideea și vei fi mușcat de mai multe ori. Îngrijirea și atenția vor face trucul: dacă sunteți gata să dedicați viitorului prieten, atunci nevăstuica poate deveni un animal de companie fidel.

Este dificil să răspunzi la întrebarea achiziționării unui animal. Dintre aceste fiare nu veți găsi într-un magazin obișnuit de animale de companie, de aceea este foarte dificil să găsești o nevăstuică la vânzare. Cel mai probabil, va trebui să îl prindeți singur sau să găsiți o persoană specială pentru asta..

Cum arată o nevăstuică Unde trăiește animalul nevăstuicăDușmani de nevăstuicăNevăstuică de animale miciNevăstuică și unde este habitatul săuComportamentul nevăstuicăDescrierea nevăstuicii animaleCe nevăstuică mănâncăCum arată nevăstuica
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum arată un animal de nevăstuică sau un jder alb pe fotografie