Spaniel american de apă

American Water Spaniel este o rasă de câine relativ tânără care a fost crescută în Statele Unite. Folosit pentru vânătoarea de păsări și iepuri. Foarte persistent în munca sa, el servește bine jocul și înoată bine. Este prietenos, echilibrat și ușor de antrenat. Necesită întreținere regulată, dar simplă.

rasa American Water Spaniel

La începutul secolului al XX-lea, Dr. Pfeiffer New London a observat că câinii mici de culoare maro, bine cunoscuți în regiunea lor, au toate șansele de a deveni o rasă proprie. El a condus un grup de entuziaști care au câștigat recunoaștere pentru American Water Spaniel la clubul de canis United în 1920. În anii 30, a fost fondat American Water Spaniel Club, după care rasa a început să se îmbunătățească și să se dezvolte într-un ritm rapid. Deja în 1940 a fost recunoscută de Clubul Kennel American.

Folosind

American Water Spaniel vânează atât pământ, cât și apă. Funcționează pe toate tipurile de vânat cu pene (păsări de apă, câmp, mlaștină) și iepure. Înoată cu plăcere și servește perfect prada. La locul de muncă, este foarte persistent și nesăbuit, este capabil să meargă chiar și în apă foarte rece. Bine instruit, învățabil și ascultător. Învață cu plăcere, așa că antrenamentul este ușor. Poate fi asistent de vânătoare, sportiv și însoțitor pentru oameni activi.

Cum arată un spaniel de apă american?

Aspect

American Water Spaniel este un câine de dimensiuni medii, construit robust, cu mușchi bine dezvoltați și o haină creț.

 • Înălțimea masculilor - 38-46 cm - greutatea - 12-20 kg.
 • Înălțimea cățelelor - 38-46 cm - greutate - 11-18 kg.

Capul este moderat lung, craniul este convex și larg. Oprirea este moderată. Fruntea este acoperită cu păr scurt. Botul este pătrat, de dimensiuni medii. Mușcătură de foarfecă. Nasul este larg cu nările bine deschise. Ochii sunt maro închis sau alun, strălucitori, separați. Urechile sunt lungi, largi, așezate chiar deasupra liniei ochilor, neuniforme.

Corpul este proporțional. Gâtul este muscular și puternic. Pieptul este de dimensiuni medii. Coada este de lungime medie, acoperită cu păr scurt, arătat spre vârf, purtată drept, ușor sub nivelul spatelui.

Blana este formată din numeroase bucle mici, destul de dense, dar nu rigide. Culoarea este maro închis (ciocolată) sau ficat. Blana de pe degetele de la picioare este ușor mai deschisă. Este permisă o pată ușoară pe piept.

Caracter și comportament

Spanielul tipic american de apă este un câine activ, echilibrat, care va fi fericit cu orice ocazie de a elibera energie. Este prietenoasă, foarte afectuoasă și inteligentă. În același timp, este destul de dură, îndrăzneață și încăpățânată în munca ei. Are un instinct pronunțat de vânătoare și o pasiune pentru hrănire. Poate fi independent și încăpățânat, îi place să facă totul în felul său. Nu va rata ocazia de a deveni lider atât în ​​rândul oamenilor, cât și al altor câini. Se înțelege bine cu animalele cu care a crescut. Destul de tolerant cu copiii, dar se simte mai bine în compania copiilor mai mari.

American Water Spaniel este relativ ușor de antrenat, răspunde mai bine metodelor de antrenament pozitive, dar în același timp proprietarul trebuie să fie destul de exigent. Un câine inteligent identifică rapid punctele slabe și găsește modalități de a evita comenzi.

American Water Spaniel poate fi un vânător excelent sau poate performa bine într-o varietate de sporturi, cum ar fi agilitatea, ascultarea, scufundările.

American Water Spaniel are o teritorialitate pronunțată și va proteja granițele teritoriului său de străini și animale. El îi tratează pe străini cu neîncredere, dar fără agresivitate.

Spaniel de apă american cu rață

Caracteristicile conținutului

American Water Spaniel nu se teme de frig și umezeală, este capabil să lucreze chiar și în apă rece, are nevoie de plimbări lungi și de o activitate fizică bună. Rău pentru viața din curte. Nu atât din cauza inadecvării lor la îngheț, cât și din cauza nevoii de comunicare. Spanielul de apă va fi un tovarăș ascultător și fericit doar simțindu-se un adevărat membru al familiei..

Îngrijire

Pentru a preveni încurcarea și arătarea îngrijită a părului creț, acesta trebuie periat de 2-3 ori pe săptămână folosind un pieptene. Apoi, substratul și părul prea copt se îndepărtează cu o perie. Tunsorile se fac periodic pentru a da câinelui un aspect mai îngrijit. scăldatul complet este necesar rar, o dată la 2-3 luni sau mai puțin. După ce a înotat în apă sărată, câinele trebuie lăsat să se scufunde în apă proaspătă pentru a clăti excesul de sare și alge.

Nu este necesară tunsoarea pentru expoziție. Câinii care lucrează au deseori urechile și labele tăiate scurt..

De asemenea, este necesar să monitorizați starea urechilor, să vă ștergeți periodic ochii și să vă tăiați unghiile pe măsură ce creșteți..

American Water Spaniel

Sănătate și longevitate

American Water Spaniel nu este una dintre rasele cu probleme de sănătate, dar nu este complet lipsită de ele. Majoritatea câinilor, cu îngrijire și nutriție bună, trăiesc sănătos și o viață lungă.. Speranța de viață - 10-14 ani. O listă a bolilor specifice rasei include:

 • Infecții virale;
 • Vătămare;
 • Displazia articulației șoldului;
 • Boli oftalmice;
 • Probleme cu inima;
 • Tendința la boli dermatologice;

Mai putin comun:

 • Hernia ombilicală și inghinală;
 • Epilepsie;
 • Boala sistemului reproductiv;
 • Boala discului intervertebral;
 • luxatia rotulei.

De unde să cumperi un cățeluș

American Water Spaniel Club din America recomandă să ia un cățeluș numai de la crescători bine stabiliți, care sunt membri ai uneia dintre organizațiile internaționale canine, să monitorizeze sănătatea câinilor lor și să selecteze corect perechile de împerechere. Site-ul web al clubului are detalii de contact pentru 8 crescători, dar aceștia sunt doar cei care sunt membri ai clubului de mai bine de un an. Există mult mai mulți crescători în America, aceștia sunt concentrați în principal în Wisconsin, Michigan, Minnesota. Nu există mulți spanioli americani de apă în Europa, se găsesc în Franța, Germania și alte țări..

Preț

Costul mediu al unui Water Spaniel american în state este de 500 de dolari. În Europa - 800 de euro.

Fotografii și videoclipuri

Fotografiile din galerie prezintă American Water Spaniels de diferite sexe și vârste. Câteva imagini arată acești câini în timpul lucrului la pasăre..

Video despre rasa American Water Spaniel


Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Spaniel american de apă