Vindecător albastru (câine australian de fierbător): caracteristici ale îngrijirii unei unități de vite

Vindecător albastruHeeler, Australian Kettle Dog, Australian Cattle Dog sunt toate sinonime cu una dintre cele mai uimitoare rase de vite. Acest animal este un ajutor universal al omului în toate eforturile sale, deoarece are o dispoziție prietenoasă și afectuoasă, precum și calități excelente de lucru. Câinele nu va ofensa niciodată proprietarul și împrejurimile sale, prin urmare, mulți manipulatori de câini din întreaga lume consideră această rasă ideală pentru întreținerea casei.

Dar majoritatea compatrioților noștri, atunci când aleg un cățeluș demn, încă nu optează pentru un vindecător albastru sau roșu. Animalul rămâne fără o atenție demnă, deoarece mulți cred că rasa termofilă din Australia se va transforma în probleme considerabile acasă. Prin urmare, în acest articol vom analiza mai îndeaproape ce este cu adevărat acest câine și ce condiții pentru păstrarea acestuia sunt cele mai acceptabile..

Caracteristicile rasei

Aspectul acestui câine este destul de luminos - animalul nu poate fi confundat cu altul. De aceea majoritatea primelor întâlniri cu reprezentanții acestei rase se încheie cu dragostea nesfârșită a unei persoane pentru acest câine. Să analizăm mai detaliat de ce se mai îndrăgostește acest animal.Vindecător albastru

Știați? Câinii sunt capabili să memoreze aproximativ 250 de comenzi, care sunt exprimate folosind tot felul de gesturi sau sunete.

Aspect și fotografii

 • Speranța de viață: aproximativ 15 ani.
 • Grup: câini de păstorit.
 • Rasa este recunoscută de: CKC, FCI, AKC, UKC, ANKC, NKC, NZKC, APRI, ACR.
 • Culoarea hainei: albastru închis sau roșu, unii indivizi au o mică pată albă caracteristică pe frunte.
 • Lungime lână: in medie.
 • Molting: moderat.
 • Înălțimea la greabăn: 43-51 cm.
 • Greutate: 14-16 kg.
 • O tara: Australia.

Conform descrierii oficiale a rasei, câinele ciobanesc australian este un animal cu o constituție puternică și musculară. În ciuda stângăciei și, la prima vedere, a stângăciei, exemplarele rasei se disting printr-o bună dexteritate și agilitate, pe care destul de mulți oameni reușesc să-l lovească pe câine. Lungimea corpului animalului depășește înălțimea, orice altă formă generală a corpului indică automat că câinele este impur.Vindecător albastruPrincipalele caracteristici ale aspectului vindecătorului, care caracterizează apartenența unui individ la o rasă de rasă:

 • coada atarnata;
 • picioarele perfect drepte, fără denivelări;
 • capul este lat, forma sa tinde să fie rotunjirea ideală, botul este mare;
 • urechile sunt larg depărtate, vârfurile sunt ascuțite, părul crește în interiorul urechilor;
 • ochii sunt mici, ovali, nuanțe maro;
 • fălci puternice, mușcături de foarfecă;
 • nas deosebit de negru;
 • gâtul este puternic și musculos, spatele drept;
 • pieptul este lat, coastele ies bine pe corp;
 • labele sunt rotunde, ghearele sunt puternic curbate.
Știați? Spre deosebire de credința populară, câinilor nu le place să fie îmbrățișați sau mângâiați pe cap; pentru un animal, aceste gesturi sunt considerate ca un semn al unei dominări clare..

Caracterul și psihologia câinelui

Inițial, această rasă a fost crescută cu scopul de a pășuna animalele și de a le proteja de prădători, astfel că câinele se distinge prin rezistență și abilități mentale ridicate. Acesta este un câine de pază, așa că lașitatea este neobișnuită pentru el. În cele mai critice situații, animalul este gata să-și dea viața pentru ca obiectul protejat să rămână în deplină integritate și siguranță. În plus, de-a lungul timpului, aceste animale s-au dovedit a fi animale de companie loiale și loiale, astfel încât orice individ se împrumută destul de bine la antrenament și antrenament..Vindecător albastruDar acest câine este renumit nu numai pentru calitățile excelente de lucru. Pe lângă un caracter puternic și persistent, câinele se distinge prin natură bună, blândețe și dragoste adevărată pentru o persoană. Aceștia sunt câini iubitori și energici, capabili de dedicare completă de dragul stăpânului lor. Aceste calități au jucat un rol decisiv în transformarea acestui câine dintr-o rasă pur lucrătoare într-un animal de companie și unul dintre cei mai buni câini de companie..

De asemenea, următoarele rase pot fi atribuite câinilor de păstor: alabai, Border Collie, Welsh Corgi, Câine ciobanesc caucazian, briard și câine de munte bernez.
În plus, trebuie remarcat faptul că această rasă este mobilă și activă. Scopul principal al creșterii unui câine afectează destul de serios starea generală a sufletului său, prin urmare, animalul trebuie să fie în permanență în mișcare. Câinele de fierbător australian nu va tolera singurătatea; fără o lipsă de atenție, animalul va simți disconfort. În acest caz, deteriorarea mobilierului și tulburările de acasă nu vor fi evitate, deoarece în acest fel animalul încearcă să găsească divertisment..
Important! Câinele ciobănesc australian nu este un animal pentru carierați avizi, câinele necesită o atenție constantă și plimbări lungi zilnice în aer curat. Prin urmare, dacă nu puteți oferi animalului suficient timp, concentrați-vă pe o altă rasă..

Cum a ajuns să fie ciobanul australian

Istoria originii rasei de câini vindecătoare este destul de simplă. Acesta este un animal de fermă crescut artificial, a cărui sarcină principală este protejarea și însoțirea oilor în timpul călătoriei lor. În secolul al XIX-lea, populația australiană avea nevoie de un câine de păstor puternic și rezistent pentru a ajuta turma de oi și pentru a proteja turma. Prin urmare, Thomas Hall din orașul New South Wales a decis să reproducă un astfel de animal. Pentru aceasta, un crescător de câini amatori a traversat un câine dingo local cu un collie adus pe continent..Dingo și CollieCrescătorul a numit hibridul rezultat ca vindecător, dar pentru o lungă perioadă de timp acest câine a fost exclusiv în proprietatea personală a lui Thomas. După moartea crescătorului de câini, în 1870, moștenirea sa, împreună cu câinii, a fost vândută la licitație. Crescătorii locali au fost uimiți de noul câine, dar au decis să își aducă propria contribuție la îmbunătățirea câinelui, pentru care au fost inoculate în mod repetat genele dalmațienilor, Kelpies și Bull Terrier. Drept urmare, s-a născut binecunoscuta rasă de câine ciobanesc australian. Animalul s-a îndrăgostit de mulți fermieri și, din acel moment, mulți locuitori ai celui de-al cincilea continent au început să crească activ câinele..

Știați? Se pare că câinii pot râde. Cu toate acestea, râsul câinilor nu este atât de ușor de recunoscut, deoarece arată ca un pufot repetitiv caracteristic..
Până la sfârșitul celui de-al doilea război mondial, aceste animale au rămas exclusiv proprietatea Australiei. După război, mai mulți pui au fost aduși în America de soldații americani. În SUA, rasa a început să fie cultivată și dezvoltată activ, datorită căreia în 1972 vindecătorii au primit standardul oficial și recunoașterea comunității mondiale a crescătorilor de câini. Câinii au venit în Europa abia în 1980, după care au început încet să cucerească continentul și inimile multor iubitori de câini. Pe teritoriul CSI, rasa a apărut abia în 2004.Vindecător albastru

Alegerea unui catelus

Dacă totuși ați decis să vă cumpărați un cățeluș de câine ciobanesc australian, atunci asigurați-vă că această sarcină nu va fi cea mai ușoară pentru dvs. Adesea, o căutare gratuită pe internet nu vă va oferi niciun rezultat, chiar dacă sperați să obțineți un cățeluș fără părinți eminși și pedigree serios.. Astăzi, puțini sunt angajați în reproducerea comercială gratuită a acestei rase.. Singura opțiune este de a găsi proprietarii acestei varietăți de câini la spectacole mari, doar că în acest caz există posibilitatea de a obține un cățeluș ciobanesc australian. Prețul unui astfel de animal este relativ mic și variază între 300-500 de dolari SUA per persoană.

Știați? Puii se nasc fără dinți, primii dinți apar la aproximativ 4 săptămâni după naștere.
Dar, chiar dacă ați reușit să găsiți un cățeluș de vindecare, asigurați-vă că acesta nu este sfârșitul încercărilor voastre. Din așternut, ar trebui să alegeți cel mai bun individ, astfel încât în ​​viitor animalul dvs. de companie să vă mulțumească și să aducă doar emoții pozitive. Prin urmare, înainte de a cumpăra un câine, vă sfătuim să vă familiarizați cu standardele oficiale de rasă, acest lucru vă va proteja de cumpărarea unui câine non-rasă sau a unei persoane cu vicii..catelus

Un câine sănătos trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

 • grăsime bună, fără stomac umflat;
 • haina strălucitoare bine potrivită;
 • membrană mucoasă limpede a ochilor, fără semne de conjunctivită;
 • nas rece și umed, fără exces de descărcare;
 • picioarele din față și din spate trebuie să fie lipsite de etanșări articulare și paralele între ele;
 • testiculele trebuie simțite la bărbați;
 • la varsta de 2 luni catelul trebuie sa manance alimente solide.

Condiții de păstrare

Datorită originii sale dintr-un câine dingo, animalul nu este capricios. Prin urmare, câinele nu necesită condiții speciale pentru păstrare sau confort special. Câinele de fierbător australian poate fi păstrat atât într-o casă privată, cât și într-un apartament obișnuit. Într-o casă privată, câinele poate fi ținut în siguranță pe stradă, dar pentru a împiedica câinele să simtă disconfort în timpul frigului de iarnă, el ar trebui să construiască un stand.

Câinii de bovine, în special rasele, prezintă un mare beneficiu pentru oameni. - pinscher miniatural, câine canar, leonberg, sarloswolfhond și Kangal turcesc.
Într-un apartament, câinele nu se va simți în cel mai bun mod, dar animalul poate fi ținut în continuare într-un mediu urban. În acest caz, câinele trebuie să-și asigure propriul colț de dormit. În aceste scopuri, orice cameră este potrivită acolo unde există spațiu liber pentru așternut moale. Dar în condiții urbane, câinele ar trebui să fie plimbat de cel puțin 1-2 ori pe zi, altfel va simți un deficit de atenție și încărcături sportive.Vindecător albastru

Caracteristici de îngrijire

În ciuda modestiei sale, acest câine necesită multă grijă, altfel aspectul său nu va fi cel mai bun. Animalul are nevoie de scăldat, îngrijire și un regim sportiv special. În continuare, vom analiza în detaliu principalele caracteristici ale îngrijirii câinilor ciobănești din această rasă..

Câinii de talie medie includ rase precum: păstor australian, pit bull terrier, bull terrier, dalmatian, Labrador, Samoyed Laika, Husky siberian și chow-chow.

Tuns și îngrijire

Acest câine nu are nevoie de o tunsoare constantă, cu excepția cazurilor în care proprietarii urmăresc în mod deliberat scopul unei transformări decorative a aspectului. În acest caz, tunsoarea se efectuează după cum este necesar. Îngrijirea hainei nu este mare lucru. Pentru aceasta, ciobanul australian este pieptănat de cel mult 1-2 ori pe săptămână; pentru procedură, ei folosesc o perie specială cu peri densi. Lana necesită o atenție specială în perioadele de vărsare sezonieră, moment în care numărul procedurilor de pieptănare săptămânală este dublat.Vindecător albastru

Baie

Baia vindecătorului este adesea inutilă. În acest sens, animalul este mai nepretențios. Procedurile de apă pentru câine trebuie efectuate numai dacă este necesar, care apare atunci când câinele se murdărește după o plimbare. În alte cazuri, animalul este scăldat nu mai mult de 1 dată în 1-2 luni. Pentru scăldat utilizați un șampon special ușor pentru câini.

Important! Este strict interzis să faceți baie unui câine cu produse cosmetice destinate oamenilor, altfel procedura de apă poate provoca manifestări alergice grave ale pielii..

Verificarea infecțiilor

Examinarea bolilor infecțioase la câinele dvs. trebuie făcută în conformitate cu programul întocmit de medicul veterinar. Acest câine nu necesită o examinare lunară de la medici, deoarece nu are predispoziție la vreo afecțiune de natură infecțioasă. Dar este important să nu uităm că câinele trebuie prezentat medicului veterinar cel puțin o dată pe an (cu excepția cererilor, dacă este necesar).

Tren câinele este corect și exersează cu el agilitate.

Activitate și plimbări

Conform informațiilor oficiale, câinele ciobanesc australian este un animal energic și activ, prin urmare, pentru ca un astfel de animal de companie să se simtă confortabil, ar trebui să i se asigure plimbări și eforturi zilnice. Fiecare plimbare ar trebui să fie suplimentată cu jocuri active sau alte distracții fizice, doar că în acest caz câinele se va simți bine și nimic nu-i va amenința sănătatea. În plus, trebuie amintit că durata unei astfel de plimbări ar trebui să fie de cel puțin 2-3 ore..

Cum să vă hrăniți câinele

Am revizuit deja descrierea completă a rasei, apoi trebuie să vă dați seama ce și cum să hrăniți corect câinele ciobanului. Acest tip de animal necesită un meniu special, doar că în acest caz va fi posibil nu numai creșterea unui câine sănătos, ci și asigurarea longevității acestuia. O opțiune bună pentru el ar fi mâncarea uscată veche, dar cel mai bine este să oferiți câinelui alimente naturale..

Verificați ratingul feedului premium și clasa super-premium, și aflați dacă câinelui i se poate da mâncare uscată.
Baza dietei ar trebui să fie produsele din carne, acestea ar trebui să reprezinte aproximativ 60% din cantitatea totală de alimente. În aceste scopuri, orice tip de carne și organe (cu excepția cărnii de porc) sunt potrivite. Acestea trebuie servite exclusiv crude (cu excepția ficatului, acesta trebuie mai întâi fiert timp de aproximativ 5-7 minute). Restul de 40% din dietă ar trebui să fie legume, fructe, cereale, produse lactate și pește.Vindecător albastruCerealele trebuie date fierte, iar consistența lor trebuie să fie vâscoasă sau semi-vâscoasă. În aceste scopuri, făină de ovăz, hrișcă sau terci de orez sunt potrivite, alte cereale sunt strict interzise. Peștele și produsele lactate trebuie găsite în dieta animalului de 2-3 ori pe săptămână. De asemenea, puteți îmbogăți dieta cu ouă fierte, dar astfel de alimente nu trebuie administrate mai des de 2 ori pe săptămână. Cu toate acestea, există alimente care sunt strict interzise de ceainicul dogu. Acestea includ: cartofi, usturoi, ceapă, ciuperci, condimente, zahăr, dulciuri, pâine, alcool, cafea, avocado, citrice și fructe uscate.
Important! Pentru a evita obezitatea și tulburările asociate ale corpului animalului, este imperativ să calculați cu atenție aportul zilnic de alimente. Volumul său este de 3-5% din greutatea corporală totală a animalului..

Instruire și educație

Acest câine australian se pretează bine antrenamentului și antrenamentului echipei. Animalul are o nevoie naturală înnăscută de a mulțumi proprietarul și de a-l mulțumi în toate, astfel încât câinele va face totul pentru a face persoana fericită cu el. Animalul va trece de bună voie cursul general de antrenament, dar antrenamentul suplimentar poate fi dificil. Acest lucru se datorează caracterului ferm al câinelui și tendinței sale către independență. Pentru a evita mofturile animalului de companie, proprietarul ar trebui, de la o vârstă fragedă, să-i explice cine este responsabil în casă. Numai în acest caz veți obține un câine ascultător și echilibrat..Vindecător albastruÎn plus, socializarea timpurie a câinelui joacă un rol decisiv în antrenamentul adecvat, pentru aceasta animalul ar trebui să fie prezentat oamenilor noi și altor reprezentanți ai faunei cât mai des posibil. Acest lucru va ajuta la evitarea agresiunii naturale a câinelui față de străini. Procesul de instruire trebuie să fie ferm. Câinele ar trebui să fie explicat din prima zi că va fi lăsat singur numai după ce sarcina este finalizată corect. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm de încurajarea animalului, deoarece numai metoda „morcov și băț” poate obține cele mai mari rezultate.

Aflați mai multe despre condițiile de detenție Afgan, Elvețian alb, Belgian și Ciobanesc din Europa de Est.

Sănătatea animalelor de companie și caracteristicile genetice

Adesea, acest tip de câine se distinge printr-o sănătate bună și o longevitate bună, așa că de mulți ani acest animal de companie nu aduce probleme serioase proprietarilor săi. Cu toate acestea, acest animal are și un anumit grad de predispoziție genetică la multe boli. Acestea includ: atrofie retiniană, cataractă, luxația cristalinului, surditate, modificări degenerative ale articulațiilor cotului și bazinului (displazie), osteocondroză.

Important! Există opinia că, pentru a obține genetic descendenții cei mai puternici și sănătoși ai câinelui ciobanesc australian, este necesar să se încrucișeze soiurile cu culoarea albastră și roșie, dar această afirmație este eronată, deoarece genele responsabile de culoare nu joacă niciun rol în asigurarea eredității bolilor.
Astăzi am reușit să ne cunoaștem în detaliu descrierea rasei de câini vindecători australieni, precum și obiceiurile lor. Acesta este un animal luminos și unic, care nu are analogi astăzi. Luând doar cele mai bune de la strămoși, acest câine a devenit nu numai un asistent excelent în muncă, ci și cel mai bun tovarăș în orice situație. Cu toate acestea, creșterea acestui câine nu este atât de ușoară, prin urmare, pentru crescătorii de câini fără experiență, nu este recomandat un vindecător australian..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vindecător albastru (câine australian de fierbător): caracteristici ale îngrijirii unei unități de vite