Cum să obișnuiești rapid un chihuahua cu un scutec: sfaturi și trucuri

Animalul de companie Chihuahua diferă de ceilalți câini prin dificultățile minime în organizarea îngrijirii zilnice. Câinii din această rasă sunt de cele mai multe ori dobândiți nu numai datorită dimensiunii lor mici, ci și pentru că nu necesită o plimbare obligatorie în aer curat. Animalele pot merge cu ușurință la toaletă într-o zonă special amenajată. Pentru aceasta este potrivită o tavă sau scutec. Principalul lucru este să-l înveți pe cățeluș să facă acest lucru în timp util..

1 Organizarea locului

Chiar înainte ca catelul să fie adus acasă, ar trebui să se stabilească locația viitoarei sale toalete. Potrivit pentru aceasta:

 • logie;
 • coridorul;
 • hol;
 • baie.

În primele câteva zile, ar trebui să restricționați libertatea de mișcare a cățelușului în jurul apartamentului prin împrejmuirea unui spațiu suficient pentru el și plasând un scutec sau o tavă în interiorul acestuia. În caz contrar, animalul de companie se poate confunda și nu poate găsi un loc unde să-și trimită nevoile naturale..

Dacă spațiul pentru animal nu este îngrădit, atunci trebuie să așezați mai multe scutece în camere diferite..

2 Reguli de bază ale obișnuinței

Procesul de antrenare a unui cățeluș Chihuahua la litiera de gunoi ar trebui să înceapă imediat după sosirea animalului de companie într-o casă nouă și să se desfășoare cât mai atent posibil pentru a nu speria animalul.

Există câteva reguli importante:

PermisInterzis
Laudă și răsplătește-l pe Chihuahua pentru că a pipi pe scutec sau tavăStrigând la cățeluș că pipi în locul greșit. Poate e doar confuz
Când ieșiți din casă pentru întreaga zi, închideți acele camere în care catelul poate distruge lucrurileDăduiește cățelușului seara pentru ceea ce a scris în locul greșit în timpul zilei, în timp ce era singur acasă (animalul de companie poate asocia întoarcerea proprietarului acasă cu inevitabilitatea pedepsei, care va provoca stres în fiecare zi seara)
Puneți-vă cățelul pe scutec după ce ați mâncat și ați dormitÎntr-un efort de a lăuda animalul de companie, abordați-l în momentul în care este pe cale să stea pe scutec. Este mult mai eficient să faceți acest lucru la sfârșitul procesului.

Așezați un scutec în fiecare cameră (în timp ce cățelușul este mic, el nu este capabil să caute o toaletă mult timp cu o vezică plină)

Împingeți un animal cu botul într-o baltă de pe covor sau pe podea. Este de preferat să înmuiați șervețelul în urină și să-l așezați în tavă

Aplicați spray-uri speciale pentru a atrage animalul în tavăPedepsește cățelul pentru că uneori a mers la toaletă pe covor. Este logic să-l scoți din cameră pentru o vreme, astfel încât mirosul familiar al urinei sale să nu atragă câinele.

3 Antrenament pentru scutece

Câinii de rase mici pot fi ușor instruiți la toaletă pe scutece absorbante igienice speciale, care sunt folosite pentru copii. Scutecul poate fi achiziționat de la un magazin de animale de companie sau farmacie. Acest articol de igienă vă va permite să vă obișnuiți rapid și ușor Chihuahua cu curățenia. Există chiar scutece refolosibile care pot fi spălate după utilizare..

Un scutec poate fi un loc de toaletă adecvat pentru un Chihuahua

Pentru a facilita procesul, este important să urmați aceste reguli:

 1. 1. Împrejmuiți spațiul pentru cățeluș și acoperiți podeaua cu un scutec sau așezați-l în fiecare cameră.
 2. 2. De îndată ce bebelușul începe să se învârtă și să arate anxietate, duceți-l în locul potrivit.
 3. 3. După ce câinele a trimis îndemnuri naturale, arătați-i aprobarea folosind cuvinte speciale care nu vor fi folosite în alte cazuri..
 4. 4. Este imperativ să tratați podeaua cu mijloace speciale împotriva mirosului de urină, astfel încât animalul să nu se întoarcă din nou în această parte a camerei.

Dacă un câine (nu contează - un băiat sau o fată) încearcă să meargă la toaletă în același loc, nepotrivit, puteți pune acolo un castron cu mâncare. Acest lucru va înțărca cățelușul din noul obicei..

4 Prezentarea tăvii

Nu orice câine Chihuahua percepe scutecul ca pe un loc pentru toaletă, unii pui încep să se joace cu el, roșesc și roiesc. Pentru a preveni o situație în care animalul se poate sufoca pe o bucată de scutec, ar trebui să încercați să o antrenați spre tavă. Principiile de bază ale organizării acestui proces nu diferă de cele care sunt utilizate atunci când obișnuiești un animal cu un scutec.

Principiile de bază pe care proprietarul ar trebui să le respecte atunci când antrenează Chihuahua la tavă:

 • observarea schimbărilor în comportamentul câinilor;
 • plantarea animalului de companie după hrănire și somn;
 • încurajarea golirii la locul potrivit;
 • curățarea la timp a tăvii.

4.1 Selectarea tăvii

Până în prezent, nu există dificultăți în achiziționarea tăvilor pentru câinii de rase miniaturale. Pentru un Chihuahua, puteți cumpăra unul dintre următoarele modele:

 • cu o latură joasă sau înaltă;
 • cu o tăietură pentru intrare;
 • cu un stâlp vertical (pentru bărbați);
 • acoperit cu iarbă verde;
 • cu și fără rețea;
 • din plastic sau fier galvanizat cu covor de cauciuc sau grătar detașabil.

Ultima opțiune este de preferat datorită igienei sale ridicate și confortului atât pentru animal, cât și pentru proprietar. Modelul, echipat cu o plasă detașabilă, îi va permite animalului dvs. de companie să meargă la toaletă fără teama de a obține labele murdare.

Nu ar trebui să cumpărați o cutie de gunoi pentru pisici. Designul său nu se potrivește cu Chihuahua, ceea ce poate determina câinele să refuze utilizarea acestuia.

5 Cazuri dificile

Instruirea scutecelor sau a cutiei de gunoi nu este întotdeauna ușoară. Uneori pot exista eșecuri, reacția corectă a proprietarului la care este cheia succesului:

ProblemăDecizie
Câinele face pipi pe covor
 1. 1. Acoperiți covorul cu scutece igienice sau ziare.
 2. 2. După 7 zile, scoateți covorul și reduceți numărul de scutece.
 3. 3. Îndepărtați un șervețel pe zi, mutând treptat restul în locul în care va fi organizată toaleta pentru câini.
 4. 4. Lăudați animalul pentru reușite, în caz de eșecuri, adăugați numărul scutecelor întinse pe podea
Animalul se duce la toaletă lângă tava
 1. 1. Înfășurați paletul cu un scutec.
 2. 2. Antrenează-ți cățelușul să stea în centrul cutiei de gunoi.
 3. 3. Cumpărați o tavă mai mare
Catel pipiind pe canapea

Deci animalul se plânge de disconfort, atrăgând atenția proprietarilor:

 • raportează un palet murdar;
 • se plânge de umplutura incomodă.

În acest caz, se recomandă păstrarea tăvii curate sau schimbarea umpluturii

Câinele nu ridică labaAceastă abilitate trebuie să fie prezentă la câinii cu vârsta peste 11 luni. Pentru a-l dezvolta de la un cățeluș, ar trebui să achiziționați o tavă cu o coloană verticală în mijloc sau să o construiți singură

Plimbările rare cu câinele pe stradă duc la faptul că animalele, de obicei bărbați, încep să marcheze pereții, mobilierul și unele locuri din apartament. Motivele posibile ale acestui comportament sunt:

 • câinele nu percepe conducătorul în proprietar;
 • actualizează etichetele lăsate mai devreme de alți câini;
 • masculul simte prezența apropiată a femelei în timpul estului;
 • animalul se confruntă cu stres sau dezechilibru hormonal.

Pentru a rezolva problema, ar trebui să strângeți educația, să arătați chihuahua care este șeful casei și, dacă este necesar, să închideți animalul într-un spațiu închis pentru o vreme..

Nu este dificil să obișnuiești un Chihuahua cu un scutec. Principalul lucru este coerența în acțiuni și răbdarea din partea proprietarului. Aceasta este singura modalitate de a explica cățelușului regulile de comportament din noua casă, evitând traumele sale psihologice și deteriorarea bunurilor din apartament..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să obișnuiești rapid un chihuahua cu un scutec: sfaturi și trucuri