Smooth fox terrier (foto) - agitat alb cu ochi inteligenți

Fox terrier neted

Clasificare

Origine: Anglia

Clasă: Grupa 3. Terrierii de dimensiuni medii

Folosind: Vânătoare, exterminarea rozătoarelor. Buni paznici și prieteni minunați care adoră activitățile în aer liber

Culoare: Predomină albul, poate fi complet alb, alb cu pete negre maroniu-roșiatic, cafeniu. Culorile tigru, roșu sau maro nu sunt considerate corecte

Marimea: Masculi: 7,3-8,2 kg, 36-41 cm - femele: 6,8-7,7 kg 33-38 cm

Speranța de viață: 12-15 ani

Fox terrierul neted a fost dezvoltat la sfârșitul secolului al XIX-lea. Scopul principal al câinelui era de a ajuta la vânătoare. Câinele este similar fiziologic și este versiunea cu păr scurt kerry blue terrier și Fox Terrier cu păr sârmă.

Istoria rasei

La sfârșitul secolului al XVIII-lea, Smooth Fox Terrier a fost dezvoltat. Apoi, vânătoarea de vulpi din Anglia a devenit populară, vânătorii aveau nevoie de un câine care să-i ajute pe vulpi și bursuci din adăposturile lor..

Fox terrier neted

Vulpea vânătoare în sânge

Există puține înregistrări ale crescătorilor despre dezvoltarea rasei din acel moment. Cu toate acestea, terrierii vulpi eleganți abia s-au schimbat de atunci. Timp de câteva secole, prin încrucișare, rasa s-a dezvoltat.

În culoare a apărut mai mult pigment alb, iar forma capului a căpătat contururile clasice caracteristice indivizilor moderni..

Fox terrier neted

Sunt animale nobile și inteligente, cu o constituție puternică.

Interesant! Fox Terrier Caesar a fost favoritul regelui englez Edward al VII-lea. Pe gulerul câinelui era inscripția „Eu sunt Cezar. Aparțin regelui ". După moartea regelui în 1910, animalul de companie îndurerat a urmat cortegiul funerar împreună cu toată lumea.

Fox terrier neted

Câinele era atât de atașat de stăpân, încât a urmat cortegiul funerar în mod egal cu toată lumea

În anii 1920, fox terrierul elegant a devenit unul dintre cei mai recunoscuți câini de rasă pură. Ca animale de companie, au devenit populare în anii 1930, după filmul detectiv „Om subțire”.

Un Fox Terrier de televiziune pe nume Asta a jucat un rol grozav, iar popularitatea rasei a crescut.

Aspect

Câinele acestei rase este de mărime medie. Nu este cu picioarele lungi, dar nici cu picioarele scurte. Spate scurt, construiți ca un cal de călărie sportiv, capabil să împingă energic din picioarele din spate și să împingă picioarele anterioare mult înainte - în conformitate cu lungimea corpului.

Compacitate, nu împovărată cu un fizic dur - aceasta este principala caracteristică a animalului, care poate fi ușor considerat un câine clasic.

Fox terrier neted

Culoarea este dominată de alb cu pete maronii sau negre, uneori fără ele

Descrierea câinelui este după cum urmează:

 • Ochii sunt întunecați, de dimensiuni medii, adânci și apropiați. Ochii par inteligenți și energici.
 • Urechile sunt mici, în formă de V. Aderează mai degrabă la pomeți, nu direcționați spre părți, ci dimpotrivă, la bot, partea lor proeminentă este plasată pe cartilaj.
 • Fălcile au o mușcătură de foarfecă, puternică.
 • Botul este alungit, nasul este negru.
 • Coada este puternică, ridicată. De obicei, o parte din aceasta este andocată la naștere. Coada este un indicator al stării câinelui - la un Fox Terrier, nu ar trebui să fie ondulat sau atârnat. Despre o astfel de coadă, putem spune cu siguranță că este un „pistol”.
 • Blana este dreaptă, netedă, strânsă. Stratul este greu la atingere, substratul este gros. Culoarea are o particularitate - predominanța albului cu sau fără pete maronii sau negre. Culoarea albă a câinelui a fost apreciată pentru a fi mai ușor de observat la vânătoare..

Psihologie

Terrierii vulpi netezi sunt prea temperamentali. Sunt răutăcioși și agili, aproape întotdeauna în mișcare și adoră să meargă. În aceasta sunt similare cu Ruși, Estonă și alte rase câini beagle.

Natura a înzestrat animalele cu o voce clară, așa că lătratul lor în timp ce vânează este atât de clar auzit chiar și din găurile adânci ale vulpilor.

Animalele de companie din această rasă arată prietenie și sociabilitate față de membrii familiei, se atașează rapid de proprietar. Se înțeleg bine cu copiii, dar nu trebuie să lăsați comunicarea lor fără atenția adulților, astfel încât câinele să nu joace instinctul de vânătoare în timpul jocului.

Unele persoane au un caracter gelos și nu vor să împartă cuiva grija proprietarilor. Este mai bine să nu lăsați nesupravegheați cu alte specii de animale. Fox Terrier este capabil să înceapă o luptă cu un alt câine fără niciun motiv, inclusiv luptă, chiar dacă se află într-o categorie de greutate mai mare, cum ar fi Ca de bou sau amstaffa.

Fox terrier neted

În general, Fox Terrier este un câine destul de liniștit, cu toate acestea, nu ar trebui lăsat singur cu alte animale și copii.

Fapt interesant! Numele fox terrier are o anumită ambiguitate și nu degeaba numele lor de mijloc este fox terrier. Primul motiv este clar - „fox terrier” provine din două cuvinte în limba engleză: „vulpe” - vulpe, „terra” - „pământ”. Aceasta înseamnă că câinele este un bun vânător de vulpi. Dar al doilea motiv al prefixului „vulpe” din nume, cel mai probabil, ascunde în sine viclenia și inventivitatea, gândirea acțiunilor ca o vulpe. Feedback-ul de la proprietarii de vulpi terrieri netezi confirmă „temperamentul vulpii”. De exemplu, atunci când un câine nu dorește să execute nicio comandă, se poate preface că nu a auzit. Și pentru a vedea ce este pe masa proprietarilor, el nu va sta pe picioarele din spate, așa cum ar face un câine obișnuit. Pentru a face acest lucru, terrierul va sari sus lângă masă și își va aminti cum se află obiectele de interes.

 imagine7

Vulpile sunt câini foarte vicleni

Ținerea într-o casă cu animale de companie precum lemmings, dihorii, iepuri, veverițe degu, hamsterii, cobaiii nu sunt siguri. Fox terrierul poate percepe rozătoarele ca pe o masă. Contactul prietenos se face adesea cu pisicile, mai ales dacă sunt crescute împreună.

Cerere

Periodic, fox terrierul cu păr neted se arată ca un paznic și își demonstrează cu ușurință abilitățile de luptă proprietarilor. În ciuda dispoziției iubitoare de libertate, puțin încăpățânată, câinii din această rasă sunt încă gardieni excelenți.

Interesant! Recenziile proprietarilor indică faptul că terrierii de vulpe se înțeleg bine cu copiii mici, în ciuda tuturor îndoielilor. Există cazuri în care câinele a participat la distracția multor copii: încercarea de haine pentru păpuși, machiaj spectaculos, adormirea într-un pătuț. Ceea ce nu ar veni copiii în jocurile lor, fox terrierul susține cu bucurie totul și este întotdeauna gata să participe.

Inițial, câinii erau crescuți pentru vânătoare și pășunat, prin urmare sunt foarte rezistenți și gata să fie activi de dimineață până seara. Fox Terrierii tind să petreacă timp mutându-se, jucându-se, explorând locuri noi. Câinele este potrivit pentru persoanele cu un stil de viață activ.

Păstrarea unui câine atât de energic într-un apartament fără plimbări lungi nu ar fi practic..

Fox terrier neted

Atunci când alegeți o rasă, trebuie să luați în considerare energia și vigoarea unui reprezentant al acestei rase în orice moment al zilei.

Caracteristici de îngrijire

Unele rase necesită scăldat, tuns și îngrijit în mod regulat pentru a menține animalul curat și sănătos. Pe de altă parte, un Fox Terrier neted nu durează mult până se îngrijesc..

Tot ce aveți nevoie este doar să vă îmbăiați, deoarece se murdăresc sau după ce se rostogolește în noroi. Haina la câinii din această rasă este netedă, strânsă, foarte puțin vărsată.

Sfat! Pentru a vă împiedica zgârieturile atunci când animalul dvs. de companie vă întâmpină cu entuziasm, trebuie să păstrați ghearele sale în ordine. Pentru a face acest lucru, tăiați-le periodic și înregistrați-le cu un fișier special..

Pieptănare

Învelișul de terrier neted trebuie să fie periat doar ocazional cu o perie dură pentru a menține direcția de creștere a părului și pentru a pieptăna vopseaua. Furminator nu este nevoie de utilizare.

O acoperire de acest tip protejează animalul de căldură, murdăria abia aderă la acesta, acest avantaj era convenabil atunci când câinele a participat la vânătoare. Stratul superior al părului este atât de dens încât nu permite substratul să se usuce suficient de repede după scăldat.

Fox terrier neted

Terrierii vulpi liniști durează mult să se usuce și acest lucru trebuie luat în considerare atunci când îi lăsați să meargă pe timp rece

Mersul pe jos

Este recomandabil să mergeți terrierul pe lesă și să îl folosiți hamuri, la urma urmei, el este parțial în urmărirea a tot ce mișcă. Când vă păstrați în curte, este important să aveți grijă de gardul peste care terrierul nu poate sări.

Dacă îl lăsați să meargă gratuit, se poate lăsa dus și se poate pierde cu ușurință..

Fox terrierii sunt predispuși la antrenament și sunt capabili să efectueze o mare varietate de comenzi și trucuri, le place agilitate.

Fox terrier neted

Vulpile Smooth sunt ușor de antrenat

Alimente

Un Fox Terrier adult cu păr neted este hrănit de două ori pe zi. Cât de multă hrană trebuie hrănită depinde de metabolismul și de caracteristicile individuale ale fiecărui câine. Ei, la fel ca oamenii, au fiecare caracterul și nivelul lor de activitate. De exemplu, un câine foarte activ va mânca mai multă mâncare decât un câine calm..

De obicei, două boluri sunt suficiente mâncare uscată. Dieta câinelui ar trebui să conțină toate oligoelementele benefice. Fără îndoială, mâncarea uscată are tot ce aveți nevoie. Este bine atunci când există posibilitatea de a hrăni câinele cu mâncare obișnuită - terci, carne, legume.

Dacă câinele este pretențios, adică nu depinde de amestecurile uscate, atunci puteți combina mâncarea: mâncare uscată dimineața, terci seara sau invers.

Determinarea dacă un câine mănâncă suficient este foarte ușoară cu un test de practică. Uită-te la ea de sus în jos, în timp ce talia ar trebui să iasă în evidență, dar coastele să nu iasă.

Apoi așezați-vă mâinile de-a lungul coloanei vertebrale cu degetele întinse în jos. Cu o atingere liberă, coastele nu trebuie simțite, dar cu o ușoară presiune, ele apar. În schimb, dacă coastele sunt slab simțite, atunci câinele mănâncă în exces.

Fox terrier neted

Nutriția animalelor tinere trebuie să conțină toate oligoelementele utile

Sănătate

Dacă cumpărați un cățeluș Smooth Fox Terrier, găsiți un crescător de încredere care să ofere pedigree ambilor părinți. Cereți despre sănătatea fizică a strămoșilor de-a lungul generațiilor.

Astfel, există șanse mai mari de a avea un animal de companie sănătos și inteligent. Fără îndoială, prețul unui cățeluș cu un pedigree bun va fi semnificativ mai mare decât prețul unui animal de companie cu o origine mai puțin cunoscută..

Riscul patologiilor va scădea dacă părinții cățelușului Fox Terrier cu păr neted au peste doi ani.

Boli tipice

Smooth Fox Terriers sunt, în general, o rasă rezistentă, fără probleme majore de sănătate. Unele semne de boală nu apar până când animalul atinge maturitatea deplină. Dar este important să știm ce boli suferă cel mai des reprezentanții acestei rase..

Fox terrier neted

Semnele multor boli nu apar până când animalul atinge maturitatea deplină

Lista bolilor majore este următoarea:

 • Cu o predominanță a culorii albe, se întâlnește adesea surditate. Dacă se descoperă o astfel de problemă, păstrarea și instruirea unui câine surd va necesita multă atenție, răbdare și timp. Pentru a face viața mai ușoară, există multe manuale, gulere vibrante și alte gadgeturi pe piață.
 • Persoanele în vârstă sunt adesea predispuse la cataractă. Înnorarea lentilei ochiului provoacă dificultăți de vedere, cauzând disconfort câinelui. Uneori trebuie să recurgi la ajutorul specialiștilor pentru a elimina cataracta chirurgical. După operație, vederea este restabilită.
 • O boală frecventă la câinii de rasă mică este deformarea articulației șoldului. Poate fi confundat cu displazia șoldului. Boala poate fi vindecată prin intervenție chirurgicală, dar un prognostic bun după terapia restaurativă.
 • Displazia șoldului este o afecțiune moștenită. În acest caz, femurul este lipit de articulația șoldului. Câinii experimentează durere și șchiopătare la una sau la ambele picioare din spate. Dar este posibil să nu observați semne de disconfort la animalul dvs. de companie cu displazie de șold. Pe măsură ce câinele îmbătrânește, artrita se poate dezvolta odată cu boala. Îngrijirea veterinară include suplimente și medicamente care ajută la ameliorarea durerii de artrită, iar intervenția chirurgicală este uneori indicată. Este mai bine să nu împerechem câini cu displazie de șold, astfel încât boala să nu fie moștenită.

DESPREparticularitățile rasei

Smooth Fox Terrier le place să mănânce bine, ceea ce poate duce la excesul de greutate. Asigurați-vă că le monitorizați dieta și oferiți exerciții regulate pentru a le menține în formă..

Fox terrier neted

Vulpea nu trebuie lăsată singură cu animalele de companie, „și ce, e vina ta, să nu urce!”

Caracteristicile reprezentanților acestei rase sunt după cum urmează:

 • Creșterea copilului poate fi dificilă, dar sunt recomandate eforturi de formare. Duceți-vă cățelușul la o școală specială de club de canisă în care locuiți.
 • Trebuie să fii pregătit pentru faptul că terrierii de vulpe latră mult și strident.
 • Fox terrierul nu trebuie lăsat singur cu animalele de companie.
 • Câinii sunt foarte energici și vor avea nevoie de aproximativ 30 până la 45 de minute de exerciții intense în fiecare zi. Dacă nu au ocazia de a-și arde energia naturală, vor începe să o cheltuiască într-un loc greșit, transformându-și casele în moloz..
 • Sunt loiali membrilor familiei și le place să se joace. Dar, uneori, vulpii terăriți cu păr neted sunt prea energici atunci când se joacă cu copii mici, astfel încât comunicarea lor nu trebuie lăsată la voia întâmplării.
 • Sar mult mai sus decât ți-ai putea imagina. Și, de asemenea, sunt gata să sape în mod constant tuneluri și găuri sub garduri - și toate acestea pentru a încerca să scape din curte și să facă o plimbare..

 Fox terrier neted

După o zi activă, câinii au nevoie de o odihnă bună, ei bine, nici proprietarii nu vor face rău.

Tricotare

Terrierii vulpi netezi sunt gata să se împerecheze după al treilea estru - deci corpul animalului va crește suficient de puternic încât să poarte pui. Pentru ca bărbatul să fie activ, este mai bine să aducă femela pe teritoriul său și nu invers.

Sarcina unui Fox Terrier este calmă, dar este mai bine ca un câine să nască un specialist.

Puii se nasc complet neajutorați, așa că trebuie să echipați un loc special uscat și cald în casă pentru a-i păstra.. Vaccinări bebelușii se fac în mod obișnuit, după alergarea viermilor.

Câinii de la A la Z Smooth Fox Terrier

Fox terrierul neted a fost dezvoltat la sfârșitul secolului al XIX-lea. Scopul principal al câinelui era de a ajuta la vânătoare.

Igor Bazhyn7 Linia de bază generală Caracteristică agresivitate6 Adaptabilitate6 Activitate10 Greutate4 Formare6 Prietenie8 Plăcere8 Inteligență6 Zgomot8
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Smooth fox terrier (foto) - agitat alb cu ochi inteligenți