Cum și ce să hrănești un păstor german adult. Detalii despre alimentația corectă

Creșterea unui cățeluș a cărui sănătate și bunăstare este aproape în întregime încredințată proprietarului este destul de dificilă. Proprietarul se teme să facă greșeli, să rănească secția, dar după 3-4 luni frica de noutate dispare. Un animal de companie crescut, întărit îi place pe ochi și stârnește invidia trecătorilor, dar emoțiile pozitive sunt înlocuite de o nouă anxietate ... cum să păstrezi sănătatea secției și să-l protejezi de afecțiunile rasei? Îngrijirea, îngrijirea și dragostea proprietarului înseamnă foarte mult, dar dacă proprietarul nu hrănește corect păstorul german adult, animalul de companie va suferi cu siguranță, devreme sau mai târziu.

Divizia de vârstă - câine tânăr, adult și mai mare

Ciobanesc german, sub 1 an este considerat un cățeluș și un adolescent. Un câine în creștere activă are nevoie de o dietă îmbunătățită, mult calciu și vitamine. Cu toate acestea, este o greșeală să crezi că, odată ce animalul de companie va avea un an, toate problemele vor dispărea. Patrupedele mai trebuie să treacă prin etapa de maturare și numai după ce va deveni adult.

Chiar dacă nu atât de activ, dar Câinele păstor se dezvoltă fizic până la vârsta de 3 ani. Înălțimea la greabăn rămâne aproape neschimbată, dar scheletul se extinde și devine mai puternic, câinele câștigă masă musculară, devine mai calm, schimbă ușor culoarea hainei. În stadiul de maturare, animalul de companie nu mai are nevoie de atât de mulți carbohidrați și grăsimi, dar proteinele și vitaminele sunt încă importante. Hrănirea câinelui ciobanesc german la vârsta de 1-3 ani trebuie să rămână viguroasă, dar rațională.

Apoi vine perioada maturității, de la 3 la 6 ani. Aceasta este cea mai stabilă perioadă în care dieta ciobanului german devine monotonă. Animalul de companie își alege mâncărurile preferate, iar „noutățile” din meniu își pierd semnificația. De obicei, în această etapă, câinii genealogici dobândesc descendenți. O cățea care transportă și crește pui are nevoie de o dietă crescută. Shepherd ar trebui să primească suplimente de vitamine în perioada de recuperare după naștere, cel puțin 12 luni.

Prin urmare, doar câțiva dintre reprezentanții rasei trăiesc mai mult de 12-13 ani vârsta de 6 ani este deja considerată respectabilă. În acest stadiu al vieții, proprietarul ar trebui să depună toate eforturile pentru a reduce riscurile de afecțiuni legate de vârstă, în special boli ale sistemului musculo-scheletic. Pentru a stimula reînnoirea țesutului osos și al cartilajului, există preparate speciale care conțin condroprotectori. Un cioban în vârstă ar trebui să primească o dietă bogată în proteine, calciu, potasiu, fosfor, magneziu și vitamine. Merită, de asemenea, să revizuiți regimul de exerciții..

Intensitatea exercițiului și temperamentul - importanța în pregătirea dietei

Dacă doriți cu adevărat să vă hrăniți ciobanul german corect, atunci nu ar trebui să căutați modalități universale, simple și chiar mai rapide de a compila o dietă.. Mâncarea este o sursă de energie pentru organism și pentru fiecare celulă. Unele celule au nevoie de proteine, altele de carbohidrați, altele de calciu etc. Este pur și simplu nerealist să calculăm cantitatea necesară din fiecare substanță din dieta unui câine, dar există dispoziții generale pe care să ne bazăm:

 • Proteine ​​- până la 70% din dietă. Proteine ​​animale, adică carne fără grăsimi, piele și oase. Produse lactate, ouă și măruntaie. Proteinele sunt elementele constitutive ale celulelor sanguine și ale țesutului muscular.
 • Carbohidrați - nu mai mult de 40% din dietă. Cerealele sunt absorbite încet și hrănesc corpul câinelui cu energie pentru o lungă perioadă de timp, dar nu există niciun beneficiu semnificativ din acestea, de aceea terciul este considerat „umplutură”. Carbohidrații sunt o sursă de nutriție și încălzire a corpului, astfel încât în ​​sezonul rece, o ușoară creștere a fracției lor de masă în dietă nu va dăuna, cu condiția ca câinele să aibă o greutate normală. Fibre, vitamine și glucide rapide - legume și fructe. Cel mai adesea, legumele sunt considerate un aditiv la terci, iar fructele ca o delicatesă. Fibrele joacă un rol important în buna funcționare a intestinelor, ceea ce înseamnă absorbția nutrienților în general.
 • Grăsime - 20-40% din dietă atât animale, cât și plante.

După cum puteți vedea, cadrul este foarte vag și implică luarea în considerare a nevoilor individuale ale câinelui. Oricum ar fi, există o lege incasabilă: singurul lucru care nu va dăuna corpului secției în cantități sunt proteinele, restul produselor trebuie tratate individual. Apropo, nu puteți hrăni un câine doar cu proteine, adică carne. Luați în considerare temperamentul animalului dvs. de companie, persoanele colerice trebuie să se miște mult, ceea ce înseamnă că au nevoie de mai mulți carbohidrați. Oamenii sanguini au nevoie de mai multe proteine ​​și mai puține grăsimi. Pentru persoanele melancolice, proteinele și alimentele cu carbohidrați cu digestie rapidă sunt poziționate.

Următoarea nuanță este încărcăturile. A venit iarna și ați început să mergeți mai puțin - reduceți conținutul de calorii al dietei. Trebuie să mergi la spectacol, ceea ce înseamnă că câinele va experimenta stres prelungit - crește dieta. Fiara cu coadă are o muncă monotonă, de exemplu, căutarea sau patrularea - mărește fracția de masă a carbohidraților și proteinelor și reduce grăsimile la minimum. Aceste „înțelepciuni” sunt complicate doar în teorie, de fapt, fiecare proprietar câștigă în cele din urmă experiență și hrănește câinele intuitiv.

Dieta naturală

„Natural” este mai familiar multor proprietari de câini cu experiență. Hrana naturală se crede că este mai bună și mai ușor de digerat pentru câine. Apropo, nici producătorii de furaje industriale nu argumentează acest fapt, deoarece principala „măsură” a calității produselor lor este apropierea maximă de alimentele naturale. Dieta naturală a Ciobanescului German este o dietă variată de alimente crude și gătite. Reprezentanții rasei sunt predispuși la alergii alimentare și dacă animalul dvs. de companie are o astfel de afecțiune, există 2 opțiuni - să identificați și să excludeți alergenii din dietă sau să hrăniți câinele cu hrană industrială hipoalergenică.

Produse permise

 • Carne de vită, porc slab (fiert), pui, gâscă slabă, curcan fără oase, piele și grăsime. Organe de carne - trahee, tripi, inimă, uger de vită (fiert). Este recomandabil să se excludă rinichii, ficatul doar în cantități mici.
 • Pești de ocean cu conținut scăzut de grăsimi, fiert sau crud după congelare. Când hrăniți pește crud, luați în considerare structura osoasă. Peștele de ocean fierte, dezosat.
 • Lapte - cu condiția ca produsul să nu provoace tulburări intestinale.
 • Produse lactate - orice, de preferință natural, fără coloranți și aditivi. Brânză de vaci de casă (grasă) și calcinată.
 • Ouă de găină și prepeliță - nu zilnic. Crud (control veterinar trecut), fiert, sub formă de omletă.
 • Cereale - hrișcă și orez în mod optim - cu lipsă de greutate, orz și crupe de grâu - cu exces de greutate, orz perlat - nu de multe ori - fulgi de ovăz.
 • Legume - orice îi place câinelui sub orice formă. Numai cartofi proaspeți, varză fiartă, înăbușită sau înăbușită - numai porumb crud (inclusiv semifabricate congelate), în cantități mici.
 • Fructe - oricare, cu excepția exoticelor. Dacă câinele iubește citrice și nu suferă de alergii - doar ca delicatesă, puțin și rar. Caisele, prunele și piersicile pot provoca diaree.
 • Fructe de padure - cenușă de munte, coacăz în cantități mici.
 • Nuci si seminte - semințe de dovleac curățate, nuci de pin, caju - rareori - migdale.
 • Uleiuri vegetale.
 • Aditivi - tremurături nutriționale, făină de oase, fosfat tricalcic pentru furaje, uleiuri care conțin vitamine (A, B, D), sare în cantități mici.

Alimente interzise

 • Tubular și înțepător oase. Puteți doar oase spongioase, dar acestea nu au prea multe beneficii, mai degrabă, dimpotrivă, dăunează dinților unui câine adult. Moslaki sunt relevante numai în timpul schimbării dinților, ca o jucărie.
 • Ciocolată și orice dulciuri și alimente care conțin îndulcitori, în special xilitol.
 • Produse din făină - coacere (în special aluat de drojdie), paste.
 • Produse mezeluri și semifabricate din carne.

Între timp, nu este nevoie să știm despre asta. ”

 • Gris, terci de porumb, mei.
 • Leguminoase - nu face rău, dar nu profită. Alunele sunt singurul produs leguminos care poate fi considerat sănătos (în cantități rezonabile).
 • Struguri și stafide.
 • Nuci, fistic, ghinde.
 • Orice condimente.

Rația industrială

Atunci când alegeți mâncare uscată pentru Ciobanescul German, trebuie să înțelegeți că tipul de mâncare industrial este radical diferit de cel natural. Se crede că „natural” și „uscare” nu pot fi amestecate, deși această afirmație nu este justificată, medicii veterinari observă că, pe o dietă mixtă, câinii suferă adesea de afecțiuni ale tractului gastro-intestinal. În același timp, „uscarea” și conservele industriale pot fi amestecate. Mai mult, atunci când alegem mâncarea, nu ascultăm vânzătorul, ci citim compoziția:

 • „Uscarea” nu trebuie să conțină multe proteine, până la 30-50%.
 • Granulele nu trebuie să fie grase, cu excepția produselor pentru cățelele care alăptează și puii mici.
 • Furajele de calitate nu conțin soia sau fasole, dar conțin cereale.
 • Mâncarea bună nu este niciodată verde sau roșie (alte culori).
 • Furajele trebuie vândute în ambalaje și nu în greutate - aceasta este o condiție importantă, deoarece furajele întârziate și furajele umede sunt adesea amestecate într-un recipient comun.
 • Alegeți produse din surse locale sau importate - abțineți-vă de la furaje autorizate. Marca este întotdeauna scrisă pe ambalaj și locația sa reală este indicată și de țara de origine. Dacă vedeți că compania se află în SUA, iar furajele sunt produse, de exemplu, în Polonia, acesta este un produs autorizat. Nu întotdeauna, dar destul de des, feedul autorizat este inferior calității față de „analog” importat.
 • Ciobanii germani menținuți pe alimente uscate suferă adesea de tartru - o dată pe săptămână, câinele trebuie tratat cu un tratament special sau cartilaj fiert..
 • Mâncarea este mai bogată în calorii decât „naturală”, deci este necesar să respectați cu strictețe recomandările legate de rata zilnică, pe baza nevoilor câinelui.
 • Rasa se caracterizează printr-o reacție ascuțită la hrana inadecvată - simptomele sunt similare cu otrăvirea. Ca o reabilitare, animalul de companie trebuie transferat la o dietă ușoară constând din carne fiartă, orez și legume..

Publicitatea în masă și promovarea fiecărui feed în orice mod poate duce la o serie de îndoieli. Dacă nu v-ați confruntat niciodată cu alegerea furajelor industriale, este posibil să fiți șocat de diferența dintre politica de prețuri. Primul lucru pe care trebuie să vă concentrați atunci când alegeți un produs este compoziția, al doilea este clasa:

 • Economie - Pedigree, Chappi, Darling și altele - nerecomandat pastorilor germani.
 • Premium - Advance, Bozita, Brit Premium, Purina Dog Chow și Pro Plan, Nutra Nuggets și altele - potrivite pentru hrănirea zilnică a câinilor adulți.
 • Premium + - Royal Canin, Nutra Gold, Pronature Original, Hills, Happy dog, Brit Care și altele - potrivit pentru hrănirea zilnică, câini tineri și bătrâni, cățele însărcinate și care alăptează.
 • Super premium - Arden Grange, Nutra Gold, Bosch, Belcando, 1st Choice și altele - pentru hrănirea zilnică, în creștere activă, gravidă și care alăptează, vârstă, câini cu digestie sensibilă și predispuși la supraponderalitate.
 • Holistică - Acana, Orijen, Pronature Holistic, Supă de pui, Gustul sălbatic și altele - pentru alergici, vârstnici, tineri și gravide, câini care suferă de boli cronice, predispuse la probleme de sănătate și creștere în greutate.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum și ce să hrănești un păstor german adult. Detalii despre alimentația corectă