Cum și ce să hrănești un chihuahua adult: toate subtilitățile unei diete corecte și sănătoase

Printre proprietarii de câini cu experiență, există opinia că cea mai dificilă perioadă în creșterea unei secții durează până la un an. Nu este nevoie să vă temeți de dieta unui câine adult și chiar dacă faceți o greșeală, veți avea timp să o corectați. Când vine vorba de ce să hrănești Chihuahua, există o mulțime de nuanțe. Este necesar să se țină cont de conținutul de calorii al alimentelor, de sezon, de stadiul de creștere sau de maturare a câinelui. Problema este că nu se poate greși cu un Chihuahua, deoarece erorile din dietă afectează instantaneu sănătatea animalului de companie..

Cele mai multe greșeli sunt făcute deoarece proprietarul nu înțelege nevoile animalului său de companie.. Chihuahua are un metabolism hiperactiv, cheltuie mult mai multă energie pe propria încălzire și chiar doarme. Pe măsură ce îmbătrânesc, nevoile lor se vor schimba în ceea ce privește hrana și activitatea fizică. Dacă aduceți nevoile Chihuahua într-o formulă matematică, veți descoperi că un bebeluș are nevoie de mai multe proteine, grăsimi și carbohidrați decât un câine mediu sau mare..

După mutarea într-o casă nouă, frecvența și dieta Chihuahua rămân neschimbate timp de câteva săptămâni. Apoi, începeți să introduceți produse noi în meniul câinelui și, dacă ceva nu merge bine, animalul de companie vă va arăta acest lucru:

 • Picky - pretențios pentru mâncare, acesta este un instinct natural care vizează menținerea și menținerea sănătății.
 • Creșterea împiedicată sau împiedicată indică deficiențe nutriționale clare.
 • Alergie la mancare sau semne de a nu digera alimentele - mâncărime, ochi apoși, ochi roșii, căderea părului, diaree, vărsături, constipație.

Pentru a evita problemele, medicii veterinari și crescătorii nu recomandă schimbarea tipului de dietă înainte un an. Adică, dacă crescătorul a hrănit puii cu mâncare comercială, nu încalci acest principiu. Dacă te hotărăști transferați un animal de companie de la natural la uscat Mâncare Chihuahua (sau invers), asigurați-vă că acționați treptat:

 • Prima săptămână - 3/4 tip aliment vechi până la 1/4 tip aliment nou.
 • A doua săptămână - 1/2: 1/2.
 • A treia săptămână - 1/4: 3/4.
 • A patra săptămână: 8/7: 1/8.
 • Și abia în a cincea săptămână puteți transfera în cele din urmă Chihuahua la un nou tip de mâncare.

Important! La înțărcarea alimentelor uscate, tranziția se efectuează folosind alimente semi-umede. Fracția de masă a unui nou tip de alimente ar trebui să conțină 50% alimente naturale și 50% alimente semi-umede. Concluzia este că sistemul digestiv al câinelui trebuie să se adapteze treptat la mâncarea moale și umedă..

Următorul punct important este frecvența de hrănire și consumul zilnic de alimente, care sunt ajustate în funcție de vârstă, ritm de creștere, dezvoltare și creștere în greutate. Înainte de a se muta într-o casă nouă, crescătorul se ocupă cu hrănirea câinilor și există două opțiuni: 5 mese pe zi sau acces gratuit la alimente. Sarcina dvs. este să obișnuiți câinele cu un anumit program de hrănire:

 • La vârsta de 3 luni puii nu mai depind de laptele matern și sunt ținuți la 3-4 mese pe zi până la vârsta de șase luni.
 • 6-10 luni câinele este transferat la 3–2 mese pe zi.
 • Dupa un an Chihuahua este recomandat să fie hrănit de 2 ori pe zi - dimineața și seara. Permiteți o gustare mică după-amiaza, cum ar fi iaurt viu sau legume crude.

Sfat: cu cât câinele îmbătrânește, cu atât durează mai mult pentru a digera mâncarea. De exemplu, puii cer să meargă la toaletă la 20-30 de minute după ce au mâncat, iar un câine de 2 ani, după 6-8 ore. Programul de hrănire ar trebui să se bazeze pe timpul de hrănire și mers pe jos, deoarece chihuahua nu trebuie să „suporte mult timp toaleta”.

In cele din urma, câteva recomandări despre aportul de calorii. Indiferent dacă alegeți să hrăniți Chihuahua cu alimente naturale sau industriale, necesarul zilnic ar trebui să conțină o anumită cantitate de energie (calorii). Ținând cont de individualitatea metabolismului, normele date mai jos pot fluctua cu 15-20%:

 • Adolescenți cu vârsta sub un an - dacă câinele este sănătos și primește mers regulat, ar trebui să primească aproximativ 100 kcal pe 1 kg de greutate.
 • Câine adult de 1 până la 7 ani - 35 până la 40 de calorii pe kg de greutate corporală.
 • Vârstnici peste 8 ani - 30 de calorii pe kg de greutate corporală.

Sfat: verificați cântărirea pentru a vedea dacă animalul dvs. are suficiente calorii.

Dieta naturală

Primul lucru de făcut este să decideți tipul de mâncare. O dietă naturală este cu siguranță mai bună, dar necesită îngrijire și capacitatea de a calcula corect valoarea energetică. Dieta industrială este mai convenabilă, dar are și propriile nuanțe, despre care vom vorbi mai jos..

Important! Hrana mixtă (hrană industrială și naturală), statistic, duce la dezvoltarea urolitiazei, la care Chihuahua este deja predispus.

Hrănirea alimentelor de casă vă va asigura că cunoașteți compoziția exactă a alimentelor și acest lucru este important. Veți putea controla cantitatea de conservanți, prezența coloranților și a altor substanțe nocive. Cu toate acestea, majoritatea produselor din magazin nu sunt naturale..

Un plus clar al unei diete naturale în economisirea banilor. De exemplu, puteți alterna carnea de vită cu pui, puteți alege legume și fructe în funcție de sezon. Dacă sunteți intimidați de costul timpului, conservarea de casă poate fi considerată o alternativă. Alimentele convenabile pot fi congelate sau conservate în borcane mici.

Un Chihuahua adult trebuie să fie hrănit cu o dietă variată și hrănitoare, dar rasa este predispusă la alergii, astfel încât alimentele noi sunt introduse cu atenție. De obicei, alimentele se acumulează în proporție de 40:30:30 - carne, cereale, legume și, respectiv, fructe. Chihuahua poate fi dat:

 • Carne de vită și pui alternată cu carne de curcan.
 • Subproduse - ficat, tripă, inimă.
 • Pește - fiert și dezosat.
 • Produse lactate, inclusiv brânză tare.
 • Fructe iar fructele de pădure sunt principala sursă de vitamine.
 • Legumele sunt orice îi place câinelui, cu excepția porumbului. Doar cartofi cruzi.
 • Cereale - este recomandabil să dați doar orez, dar dacă câinele nu mănâncă bine sau este alergic, puteți include grâu de hrișcă sau grâu.

Sfat: semințele de in, floarea-soarelui și uleiul de măsline conțin un complex mare de vitamine. Câinii adulți și câinii în creștere nu vor fi afectați de suplimentele de masă osoasă, ulei de pește și drojdie nutrițională.

Pe lângă mesele complete, unii adulți și tineri chihuahua au nevoie de gustări. Gustarea optimă după-amiaza este lactat produse și chiar mai bine - iaurt viu. Mâncarea nu este grea și nu vă va ucide apetitul câinelui înainte de cină. În plus, iaurtul este foarte util și are un efect benefic asupra digestiei..

Mulți proprietari folosesc delicatese pentru antrenament. În plus față de bucăți de carne și brânză, biscuiții de specialitate și mâncărurile pentru câini au devenit foarte populare. Dacă vă simțiți mai confortabil folosind delicii comerciale, asigurați-vă că acestea nu conțin:

 • Vopsele.
 • Îndulcitori și amelioratori de aromă.
 • Piei de animale - pentru Chihuahua este plină de blocaj intestinal.
 • Cacao.
 • Sare.

Sfat: dacă cumpărați dulciuri de la un magazin de animale de companie, optați pentru produse de curățare dentară, acestea sunt atât gustoase, cât și sănătoase.

In cele din urma, Lista alimentelor naturale care nu ar trebui să fie hrănite în chihuahua:

 • Ciocolată sub orice formă și alte produse care conțin cofeină.
 • Xilitol și orice produse care conțin îndulcitori.
 • Struguri sub orice formă.
 • Ceapă și usturoi.
 • Cele mai multe nuci și semințe.
 • Avocado.
 • Oase, special pui. Oasele mari cu carne pot fi folosite pentru spălarea dinților, dar de îndată ce câinele a mâncat deliciul, trebuie îndepărtat.
 • Cârnați, făină, produse murate și orice semifabricate cu uleiuri.

Important! Mulți experți sfătuiesc să nu mâncați chihuahua. porc.

Rația industrială

Multe mărci și mărci de hrană industrială perturbă literalmente piața. Fiecare producător își demonstrează cu mândrie presupusele avantaje, dar urlă să vorbească despre principiile de bază ale producției de furaje. Primul lucru pentru care se străduiește orice industrie este economia, ceea ce înseamnă că sarcina lor este să vă hrănească câinele cât mai ieftin posibil..

Majoritatea alimentelor de calitate scăzută sunt aproape 3/4 (sau chiar 1/2) umplutură goală și inutilă, de obicei fasole. Toată uscarea se umflă în stomacul câinelui, ceea ce dă o senzație de plenitudine, dar este acest aliment sănătos? Cu siguranta nu! Alimentele de tranzit intră și ies din stomacul câinelui cu aceeași compoziție chimică. adică Chihuahua nu obține nutrienți.

Pe lângă inutilitatea reală, furajele ieftine pot conține:

 • Coloranți periculoși - granule verzi și roșii, aceasta nu este iarbă sau semințe de mac, ci fasole colorată și măcinată. În cel mai inofensiv caz (dacă se utilizează coloranți naturali), astfel de alimente vor duce la alergii.
 • Carnea din furaje ieftine este copite, oase, cartilaj, grăsime, piele, adică reziduuri provenite din prelucrarea carcaselor animalelor sălbatice și domestice. Chihuahua nu este în stare să proceseze alimente de această calitate.
 • Săruri și metale, al cărui consum va afecta imediat comportamentul animalului de companie - va deveni letargic și slab. În plus, cantități mari de sare vor afecta grav rinichii.!

O hrană de clasă premium sau mai bună este potrivită pentru hrănirea chihuahua - super premium și holistică. Fiecare dintre următoarele clase de produse este mai scumpă, dar dacă câinele are probleme digestive sau alergii alimentare, există puține opțiuni. Deci, mâncarea premium este o opțiune de zi cu zi pentru câinii perfect sănătoși. Produsul nu conține un complex complet de vitamine.

Produse holistice și de clasă super-premium pentru pui și chihuahua în vârstă, precum și câinii cu probleme de sănătate. Holistic este opțiunea de cea mai înaltă calitate, nu conține conservanți și este potrivit pentru majoritatea persoanelor alergice. Super premium - aceasta este aceeași mâncare de zi cu zi, dar cu un echilibru îmbunătățit și fortificare completă.

Poate ai văzut alimente specializate pentru Chihuahua și consideră-i cea mai bună alegere. În parte, această opinie este adevărată, dar nu uitați că toate animalele cu patru picioare sunt individuale. Produsele pentru câinii în miniatură sunt mai bogate în calorii și acest lucru este bun, dar același aliment poate provoca alergii. Ultimul caz este adesea descris de proprietarii consacrați Chihuahua..

Chiar și cel mai experimentat expert nu poate garanta că un anumit aliment se potrivește animalului dvs. de companie. După alegerea unei anumite mărci, monitorizați cu atenție starea câinelui. O haină pătată, o activitate scăzută sau o întărire excesivă a secției indică faptul că acest aliment nu este potrivit pentru el. Trebuie să înțelegeți că principalul indicator al stării corpului Chihuahua este lână, cu o alimentație necorespunzătoare, devine subțire și subțire, unii câini chiar se chelesc.

Următoarea gradație se referă la structura produsului: mâncare uscată, semi-umedă și umedă, care este mai bună? Opiniile diferă, de asemenea, cu privire la această problemă. Unii crescători insistă cu tărie pe pate și mâncare moale, deoarece chihuahua sunt predispuși la probleme dentare. În mod logic vorbind, tartrul și cariile dentare apar în absența alimentelor solide. Ați ghicit deja că „punctul optim” este la mijloc, adică este mai bine să alternați furajele sau să amestecați „uscarea” și conservele.

Hrănirea unui câine însărcinat

Puii sănătoși pot fi obținuți numai de la un câine care are grijă și hrănire adecvată.. După o împerechere planificată, dacă câinele nu suferă greutate excesiva și menținută pe o dietă naturală, dieta nu se schimbă în timpul lunii. Cu o dietă industrială, un câine însărcinat este completat cu carne crudă (carne de vită, miel, carne de pasăre) și gălbenușuri de ou (în limite rezonabile).

Important! Pe toată perioada sarcinii, Chihuahua nu trebuie restricționat băutură!

Nu toate femeile însărcinate mănâncă pentru doi, iar dacă animalul de companie nu este obez, i se oferă acces gratuit la alimente. Este puțin probabil, dar este posibil ca cățeaua să dezvolte o tendință de supraalimentare (adesea observată la împerechere neprogramată), caz în care programul de hrănire nu se modifică până la 2 luni de sarcină.

Cu o dietă naturală, calitatea alimentelor nu este factorul principal.. Câinele dvs. poate părea flămând tot timpul din cauza lipsei de proteine, vitamine sau alți nutrienți. Principala fracție de masă a alimentelor ar trebui să fie produsele din carne, laptele și peștele. Nu creșteți cantitatea de cereale și alimente bogate în calorii.

Important! Majoritatea chihuahuailor sunt predispuși la dificultăți la naștere, iar supraponderalitatea contribuie doar la acest factor! Cu toate acestea, un câine însărcinat nu poate fi ținut la dietă, pentru pierderea în greutate, viitoarei mame i se oferă mai multe legume.

De la 4 săptămâni însărcinate aportul zilnic de alimente este crescut de produsele proteice și suplimentele care conțin vitamine A, B1, D, E. B dieta trebuie completată cu ulei de pește și acid folic; drojdia nutrițională și făina de oase vor fi utile. În cazul sarcinilor multiple, sunt necesare suplimente de calciu!

După 5 săptămâni cățeaua trebuie hrănită de 3 sau 4 ori pe zi. Cantitatea de hrană crește, dar dimensiunea stomacului câinelui rămâne aceeași. Unele cățele, datorită creșterii uterului, nu pot mânca întreaga porție, dar asta nu înseamnă că nu au nevoie de hrană suplimentară. Mami deja rotunjită trebuie să mănânce nu numai alimente moi. Încercați să oferiți animalului dvs. de companie morcovi sau mere crude cât mai des posibil. Alimentele excepțional de moi vor provoca calcul dentar.

După 6 săptămâni întregul corp al câinelui începe să experimenteze o supraîncărcare puternică, în special rinichii și inima au dificultăți. Viitoarea mamă are nevoie vitală de vitamine și substanțe nutritive. Unele substanțe merită un loc special în dieta unei Chihuahua însărcinate:

 • Toate alimentele și suplimentele care conțin vitamina C - nu este sintetizat și nu se acumulează în corpul câinilor. Primul simptom al unei deficiențe este anemia..
 • Calciu, potasiu, fosfor - raportul optim (inclusiv proteinele) se găsește în laptele integral.
 • Proteină - Conținute în ouă crude (numai gălbenuș) sau fierte, carne slabă și pește. Ouăle sunt administrate în doză, deoarece prea multe proteine ​​duc la un deficit de biotină. Peștele trebuie fiert (aburit) până când oasele sunt complet descompuse sau curățate temeinic înainte de fierbere.
 • Glucidele - grâul și orzul sunt mai bogate decât orezul sau hrișca.

Important! După naștere și pe parcursul întregii perioade de lactație, dieta cățelei ar trebui să fie crescută. Este deosebit de important să acordați atenție alimentelor care conțin calciu.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum și ce să hrănești un chihuahua adult: toate subtilitățile unei diete corecte și sănătoase