Cum și ce să hrănești shar pei: reguli de alimentație sănătoasă

Proprietarul potențial ar trebui să se pregătească în avans pentru posibile dificultăți de sănătate ale câinelui. Dacă Shar Pei se dovedește a fi un câine perfect sănătos, fără alergii alimentare, este un mare noroc. În majoritatea cazurilor, proprietarul trebuie să hrănească Sharpei conform unui sistem strict, excluzând alimentele nedorite..

Caracteristici ale hrănirii în funcție de vârstă

De la naștere până la o lună, alimentația puiilor este complet dependentă de mamă.. În această perioadă, cățeaua ar trebui să primească o nutriție îmbunătățită, astfel încât laptele ei să fie hrănitor. Până în a 4-a săptămână, urechile și ochii cățelușilor se deschid, simțul mirosului și gustul este exacerbat. Copiii mici încep să fie interesați de mirosul alimentelor, iar crescătorul, încurajând această curiozitate, introduce alimente complementare în dieta puilor..

La vârsta de 2 luni, meniul pentru pui constă în 30% din lapte matern și 70% din alimente pentru adulți. În funcție de tipul de conținut (preferat de crescător), bebelușii primesc:

 • Mancare uscata pentru catelus sau conserva inmuiata.
 • Carne tocată, lapte, lapte copt fermentat, chefir, gălbenuș de ou, legume.

La 3 luni sau ceva mai devreme, catelul se mută într-o casă nouă și începe să primească vaccinare. La această vârstă, bebelușul este protejat de imunitatea reziduală a mamei, iar organismul are nevoie de o nutriție îmbunătățită. Până la vârsta de 4 luni, dinții pacientului vor începe să se schimbe, ceea ce va duce la o creștere bruscă a cerințelor de micronutrienți..

Important! Dacă decideți să vă hrăniți cățelușul Shar Pei cu hrană naturală, iar crescătorul a preferat hrana comercială (sau invers), trecerea la un alt tip de dietă se efectuează treptat, timp de 8-14 zile.

Program de hrănire este compilat individual, schema standard arată astfel:

 • 3-4 luni: 5-6 mese pe zi.
 • 4-6 luni: 4-5 mese pe zi.
 • 6-8 luni: 3-4 mese pe zi.
 • 8 luni și peste: 2-3 mese pe zi.

Pentru proprietarii de începători, câțiva sfaturi utile despre hrănire „Cozi de cal” în videoclipul de mai jos:

Important! Aportul zilnic de alimente este împărțit în părți egale în funcție de frecvența hrănirii. Este important să nu treceți cu vederea gustările și gustările, care au și valoare energetică și conțin carbohidrați..

Fiecare vârstă implică o valoare calorică diferită a aportului zilnic de alimente și, cu cât catelul este mai mic, cu atât ar trebui să fie mai hrănitoare dieta sa. Dacă este posibil, încercați să hrăniți câinele de 2 ori pe zi timp de până la un an, acest lucru va menține un volum normal al stomacului și va evita consumul excesiv în viitor..

Dieta naturală

Opiniile majorității proprietarilor de succes confirmă faptul că hrănirea Sharpei cu alimente naturale este mai preferabilă.. Mănâncă un câine predispus la dur alergic reacțiile trebuie să fie strict controlate, iar compoziția furajelor industriale nu corespunde întotdeauna adnotării de pe ambalaj. În plus, există riscul de a cumpăra produse false, ceea ce garantează că va duce la probleme de sănătate care vor fi descoperite după aceea..

Important! Shar Pei sunt predispuse la alergii alimentare și hipotiroidism. Dacă glanda tiroidă funcționează defectuos, câinele se poate repede pierde sau ingrasa chiar și cu o dietă echilibrată.

Cu hrana naturală, câinele ar trebui să primească vitamina suplimente de micronutrienți. În timpul cățelușului și adolescenței, suplimentele sunt alternate pentru a evita hipervitaminoza. Pentru a prepara terci, este recomandabil să achiziționați produse naturale (de casă) de origine animală. În laptele și carnea din magazin, nu există nici măcar jumătate din substanțele nutritive declarate. Dieta unui câine adult ar trebui să conțină:

 • Carne și organe (cel puțin 30%) - carne de vită, curcan, iepure. Aveți grijă cu ficatul și carnea de pui, în special crudă.
 • Peste fiert oceanic, dacă câinele nu este alergic.
 • Produse lactate și întregi lapte, dacă nu se respectă intoleranța la lactoză.
 • Ouă - dacă câinele nu este alergic.
 • Cereale orz, orez, hrișcă, fulgi de ovăz, cu orz perlat supraponderal, cu subponderal - grâu.
 • Legume și fructe.
 • Uleiuri și suplimente de vitamine.
 • Este recomandabil să adăugați făină de oase, drojdie nutrițională și grăsime de pește.

Important! Controlați strict cantitatea de pește ocean din dieta câinelui dvs. Produsul este util, dar dacă este folosit prea des, poate duce la probleme de sănătate - tremurături ale capului și membrelor, ataxie, boala urolitiaza.

Hrănirea naturală înseamnă pregătirea hranei special pentru câine. Animalul de companie nu trebuie hrănit cu resturi de masă sau doar cu alimente crude. O dietă naturală nu economisește bani și timp! Unii proprietari nu au timp fizic să gătească pentru animale de companie în fiecare zi (sau în fiecare zi) și doar din acest motiv transferă câinele la o dietă industrială. Există o alternativă - prepararea semifabricatelor acasă.

Lăsând deoparte 1-2 zile pe lună, puteți prepara și congela un amestec de carne tocată și legume. Folosind semifabricate, va fi mai ușor să gătești terci, iar în cazuri extreme, preparatul poate fi dezghețat și hrănit câinelui. Unii proprietari preferă să gătească tocană din carne, măruntaie, legume și cereale. De fapt, un astfel de produs poate fi numit conserve de casă. Există un singur minus - va trebui să alocați timp pentru gătit și rulat terci în borcane, dar vă puteți aproviziona cu alimente gata preparate și sănătoase cu 2-3 luni în avans.

Rația industrială

Cu o lipsă de timp liber, proprietarii transferați câinii în hrana industrială. Dacă câinele este sănătos și nu suferă de alergii, este recomandat să amestecați pelete și alimente semi-umede (de la același producător și marcă). Hrănirea exclusivă a alimentelor conservate duce la formarea și formarea rapidă a dinților calcul dentar. „Uscarea” curăță placa de dinți, dar dacă smalțul este slab, acesta duce la abraziune.

Un animal de companie sănătos poate fi păstrat pe produse premium, conducătorul economic nu este potrivit pentru hrănirea Sharpey. Atunci când alegeți mâncarea, acordați atenție compoziției și conținutului de vitamine. Nu toate produsele (chiar și mărci celebre) conțin o gamă completă de vitamine și minerale. Merită să acordați atenție datelor producătorului., dacă țara furnizorul diferă de țara producătorului (de exemplu, marca este înregistrată în SUA, iar furajele sunt produse în Polonia), furajele sunt fabricate sub licență și pot fi inferioare calității originale.

Tine minte! Cu cât marca de alimente este mai populară și răspândită, cu atât mai multe dintre contrafacerile sale sunt prezente în magazine. Dacă aveți dubii, solicitați vânzătorului să furnizeze certificate de produs. Lipsa documentației este un motiv pentru a refuza o achiziție de dragul sănătății câinelui.

Alergiile severe nu pot lăsa proprietarul cu o alegere. Câinele va trebui hrănit cu mâncare hipoalergenică pentru viață. Înainte de a lua o astfel de decizie, vă recomandăm să vă asigurați că:

 • Câinele are alergii alimentare., deoarece reacția poate fi atribuită unor factori externi - praf, polen, castron din plastic, așternut sintetic.
 • Asigurați-vă că aerul și câinele nu sunt uscate băuturi suficientă apă, pentru că Pierderea parului, lacrimi și secreția nazală explicabilă prin deshidratare.
 • Câinele nu are probleme digestive - după tratament cu antibiotice, boală, stres și pot apărea alți factori adversi moartea microflorei intestinale. Simptomele sunt similare cu cele alergice, dar starea este ameliorată prin administrarea de produse lactate.

Important! Puteți verifica simptomele alergice oferindu-i câinelui un antihistaminic. Dacă câinele se simte mai bine, este o alergie..

Alimentele uscate Sharpei trebuie să îndeplinească reglementări stricte, oricât de colorat ar fi ambalajul și publicitatea convingătoare, trebuie să vă amintiți că chiar și producătorii de renume „păcătuiesc”:

 • Fracție de masă abundentă a ingredientelor vegetale din furaje. De obicei, există o formulare vagă în compoziție, de exemplu, suplimente pe bază de plante. Dacă nu există alte specificități, vorbim despre fasole și porumb - produse ieftine și inutile.
 • Pachetul trebuie să conțină informații care carnea sau peștele au fost testate veterinar într-un serviciu specific. Dacă aceste date nu sunt disponibile, furajele pot conține un cocktail inutil sau chiar dăunător de carii, oase, lână și grăsime animală..
 • Orice ingrediente ale căror nume nu vă sunt familiare Sunt aditivi alimentari și amelioratori de aromă.
 • Săruri, coloranți, conservanți - creșteți durata de valabilitate, faceți furajele mai atractive ca aspect, dar nu aduce niciun beneficiu!

Sfat: nu cumpărați alimente uscate din greutate dacă nu sunteți sigur de decența vânzătorului sau de respectarea standardelor de depozitare.

Mâncare uscată bună nu emană un miros puternic, nu provoacă apetit isteric la câine, are o culoare uniformă, maro deschis. Unele furaje de înaltă calitate au o strălucire ușoară, ceea ce indică un conținut mai ridicat de grăsimi. În acest caz, compoziția trebuie să reflecte în mod clar ce uleiuri și grăsimi sunt utilizate la fabricarea produsului..

Alimentele hipoalergenice nu pot aparține economiei sau liniei premium, deoarece această clasă de produse nu este a priori ieftină. Unii producători au alimente hipoalergenice în liniile lor super-premium, dar majoritatea din clasă holistică.

Notă! Fiecare pachet de furaje ar trebui să aibă un tabel cu recomandări pentru aportul zilnic de furaje. Datele au un caracter pur consultativ și subliniază faptul că fiecare furaj are o compoziție individuală și un conținut de calorii..

Ceea ce nu puteți hrăni cu Sharpei

Nu hrăniți niciodată resturile de masă Sharpei ... sau nu vă mirați de părul ponosit și de mâncărimea chinuitoare a câinelui.

Exista o serie de alimente care nu ar trebui hrănite la Sharpei, astfel încât să nu existe alergii sau alte probleme de sănătate:

 • Oase - un produs inutil care nu trebuie administrat Sharpey la nicio vârstă. Câinilor din alte rase li se recomandă să dea moslak în perioada de dinți. Shar Pei va mesteca nu numai osul, ci și buzele, așa că oasele trebuie înlocuite cu jucării de teether.
 • Produse mezeluri plin de conservanți și amelioratori de aromă, care este plin de alergii și otită medie.
 • Paste.
 • Pâine și alte alimente care conțin drojdie (cu excepția suplimentelor de vitamine).
 • Pești de râu - inutil pentru câini, este un purtător de helminti, care nu sunt afectați de antihelmintic obișnuit.
 • Carne de porc și miel - carne prea grasă pentru Sharpei. Carnea de porc slabă care a trecut de controlul veterinar este permisă numai sub formă fiartă.
 • Dulciuri și orice produse care conțin zahăr (inclusiv cookie-urile) - provoacă dezvoltarea conjunctivitei, infecțiilor fungice și alergiilor.
 • Ciocolată, struguri, îndulcitori, xilitol - otravă pentru orice câine.
 • Miere - considerat un alergen puternic, dar unii câini adoră și consumă produsul fără probleme (în cantități organice).
 • Condiment, marinate, Suplimente electronice.

Între timp, nu este nevoie să știm despre asta. ”

 • Sare în cantități strict limitate.

Important! Shar Pei ar trebui să primească mâncare caldă, nu fierbinte sau congelată. Aveți grijă când hrăniți carne crudă, deoarece bucata poate părea dezghețată, dar rămâne foarte rece în interior.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum și ce să hrănești shar pei: reguli de alimentație sănătoasă