Cum și ce să hrănești cane corso: reguli de alimentație sănătoasă

Când vine vorba de creșterea corespunzătoare a unui câine de rasă mare, primul și cel mai fundamental factor de succes este menținerea și întărirea articulațiilor. Deoarece primii 3 ani de viață cresc în mod activ scheletul și câștigă masă musculară, este important să mențineți un echilibru strict. Hrănirea corectă a Cane Corso, ca orice alt câine, implică un aport echilibrat de proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine și oligoelemente. În teorie, totul arată destul de simplu, dar, în practică, proprietarii fac adesea greșeli în a compila dieta animalelor de companie..

Caracteristici ale pregătirii dietei Cane Corso

Înainte de a cumpăra un cățeluș și, cu atât mai mult, de a planifica o dietă pentru Cane Corso, merită să înțelegeți toate complexitățile proceselor metabolice ale acestei rase. Pentru început, observăm că persoanele care suferă de alergii se găsesc adesea printre acești uriași, iar aceasta este o problemă destul de dificilă. Dacă priviți problema la nivel global, atunci puteți numi două tipuri de alergii - alimentele sau orice alte substanțe din mediu. Reacțiile alimentare acute pot fi evitate în două moduri:

 • Determinați alergenul prin eliminare și scoateți-l din dietă.
 • Transferați câinele în mâncare hipoalergenică.

A doua problemă extrem de importantă este controlul greutății câinelui. Chiar și ca un cățeluș, excesul de grăsime poate avea un efect extrem de negativ asupra stării articulațiilor câinelui. Există un set de reguli care vor ajuta la controlul greutății unui animal de companie la orice vârstă:

 • Hrăniți Cane Corso strict în funcție de tariful zilnic. Puteți împărți mâncarea în 2-3 mese, dar nu trebuie să supraalimentați câinele.
 • Cantitatea de carbohidrați trebuie cântărită în raport cu exercițiile fizice. Dacă sunteți forțat să reduceți sarcina, atunci conținutul de calorii al dietei ar trebui, de asemenea, redus..
 • Când este ținut pe o dietă industrială, animalul de companie poate cere suplimente. Specificitatea peletelor pentru furaje este de așa natură încât acestea câștigă volum după ce intră în stomac, adică animalul de companie nu se simte imediat plin. Dacă inima nu poate rezista ochilor care cerșesc, este mai bine să îi dați animalului de companie un os din tendoanele uscate, dar, din nou, nu supraalimentați. În cazul unei diete naturale, animalul de companie poate mânca moslak sau cartilaj moale..
 • Cântărește-ți patrupedul în mod regulat. Această procedură elementară vă permite să controlați pe deplin nu numai dezvoltarea corectă, ci și rata de câștig de masă..

Furaje industriale sau naturale?

Poate că ați devenit deja un participant la dezbaterea despre ce mod de hrănire este mai bun, mai sănătos, mai natural. Este puțin probabil ca o persoană rezonabilă să ia o poziție unilaterală, întrucât atât hrana industrială, cât și cea naturală sunt potrivite pentru ținerea unui câine, întrebarea se află în calitatea și metoda lor de hrănire.

Mai jos vom analiza pe scurt principalele puncte:

 • Cane Corso este considerat unul dintre cei mai scumpi câini de păstrat. Totul este destul de simplu, înclinația către alergii îl obligă pe proprietar să cumpere alimente uscate hipoalergenice pentru Cane Corso pe viață, iar acesta este un cost considerabil.
 • Mâncarea naturală este considerată mai naturală de digerat și există ceva adevăr în acest sens..
 • Mâncarea industrială de calitate superioară (potrivită cu vârsta, greutatea și rasa câinelui) conține o gamă completă de vitamine și minerale, ceea ce simplifică foarte mult pregătirea dietei. Practic, trebuie doar să urmați instrucțiunile.
 • Dacă sunteți îngrijorat de faptul că câinele se va sătura să mănânce doar uscare, puteți dilua dieta alternativ cu alimente semi-umede de aceeași marcă..
 • Compunerea unei diete naturale va necesita ajustări regulate, în funcție de sezonul anului și de starea animalului de companie. În plus, nu uitați că nici produsele de cea mai înaltă calitate nu vor oferi unui patruped cu cantitatea necesară de vitamine și microelemente..

Notă! Unul dintre principalele avantaje ale alimentelor uscate este depozitarea îndelungată. Puteți fi sigur că vă puteți hrăni câinele în călătorie sau puteți lăsa cina în alimentatorul automat în cazul în care există posibilitatea de a întârzia la serviciu.

Indiferent de modul de hrănire pe care îl alegeți, merită să ne amintim că câinele nu este om și nu are nevoie de o revoltă de gusturi și varietate. Nu este recomandat să amestecați furaje industriale și naturale, altfel veți afecta în mod deliberat sistemul digestiv al secției. Dacă vă hrăniți câinele prin uscare, atunci deliciile ar trebui să fie industriale, în cazul „naturalului”, puteți folosi alimentele preferate sau bucățile de carne uscată ca „gustări”.

Facem o dietă

Așadar, alegând furaje industriale, îți faci viața mai ușoară, deoarece caloriile și gramele au fost deja numărate. Pe spatele oricărui produs specializat există un tabel care indică rata de hrănire pentru un adult Cane Corso, adolescent, cățeluș sau câine însărcinată. Dacă mâncarea este universală, adică „Pentru rasele mari”, trebuie să navigați după greutatea animalului de companie.

Sfat!Alegeți mâncarea strict adecvată vârstei și activității câinelui. Un animal de companie tânăr și activ nu ar trebui să primească hrană pentru câinii mai în vârstă și un cățeluș pentru adulți. Lipsa sau supraabundența de vitamine și chiar mai mult calciu este un dușman secret, dar redutabil al sănătății secției tale.

Următorul moment care necesită o atenție acută este nutriția Cane Corso timp de până la un an. Un corp în creștere necesită mai mulți nutrienți, în primul rând proteine ​​- lapte, ouă, pește și carne. La vârsta de 1 lună, crescătorul înțărcă bebelușii de hrana mamei prin introducerea de alimente complementare. Dacă creșa respectă o dietă industrială, atunci după cumpărare trebuie să continuați să hrăniți cu patru picioarele cu mâncarea obișnuită. Perioada de adaptare este de 10-14 zile, după care puteți transfera treptat catelul la „natural”. Pe baza greutății și activității bebelușului, se calculează aportul zilnic total de alimente, din care jumătate este format din proteine ​​animale.

Mai mult, mulți au întrebarea cât de des să hrănească un cățeluș Cane Corso. Există un sistem tradițional de defalcare a diurnei pentru mese:

 • 2 luni - 6 hrăniri pe zi.
 • 3 luni - 5 hrăniri pe zi.
 • 4 luni - o fază de tranziție care durează în medie 60 de zile. În această perioadă, trebuie să reduceți alimentarea la 4 mese..
 • De la 7 la 9 luni reduce dieta la 3 mese pe zi.
 • De la 9 la 12 luni, treptat obișnuim câinele cu 2 mese pe zi, dimineața și seara. Având în vedere metabolismul lent și tendința de a crește în greutate, se recomandă păstrarea lui Cane Corso la 2 mese pe zi și la o vârstă mai înaintată.

Important! Concentrați-vă întotdeauna asupra stării și nevoilor animalului dvs. de companie. Teoria este material statistic și nu poate fi adaptată la nevoile individuale ale animalului dvs. de companie..

Hrănirea naturală implică un echilibru de proteine, grăsimi și carbohidrați. Principalele alimente care ar trebui incluse treptat în meniul cățelușului sunt:

 • Carne - carne de vită, păsări de curte.
 • Organe de vită - cicatrice, inimă, ficat, plămâni, stomac.
 • Peşte - soiuri oceanice cu conținut scăzut de grăsimi. Peștele de râu este considerat nedorit, deoarece poate duce la helminți. Oricum ar fi, orice pește este hrănit doar fiert.
 • Ouă de pui.
 • Lactat - lapte integral (dacă nu există reacție alergică), brânză de vaci și smântână cu conținut scăzut de grăsimi, chefir, iaurt viu, iaurt, zer.
 • Grăsimi vegetale - ulei de floarea-soarelui și de măsline, miez de floarea-soarelui, dovleac.
 • Cereale - orez și crupe de hrișcă. Cu o creștere moderată în greutate, este permisă introducerea de orz și tărâțe.
 • Legume - morcovi, ardei grași, dovlecei, broccoli, sfeclă, varză (fierte sau fierte), cartofi (crude).
 • Fructe - orice îi place câinelui.
 • Fructe de padure - oricare, cu excepția alergenilor și a strugurilor evidente.
 • Nuci - cedru, migdale, arahide, caju.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum și ce să hrănești cane corso: reguli de alimentație sănătoasă