Cum și ce să hrănești un cățeluș york: reguli de alimentație sănătoasă

O dietă completă și corect selectată este cheia creșterii unui câine sănătos și cu drepturi depline, nu există nicio îndoială în acest sens. Un potențial proprietar de câine responsabil este obligat să se familiarizeze cu nuanțele întreținerii viitorului animal de companie. În ceea ce privește rasele pitice, există întotdeauna mai multe dintre aceste nuanțe și, cel mai adesea, acestea sunt asociate cu nutriția. Luați în considerare cum să hrăniți corect un cățeluș Yorkie, deoarece rasa este considerată destul de pretențioasă, iar conținutul său ridică o mulțime de întrebări.

Reguli generale de hrănire

În primele trei zile după naștere, bebelușii se hrănesc cu colostru matern, după vârsta de până la o lună, doar lapte. Până la vârsta de 4 săptămâni, puii devin interesați de lumea din jur, inclusiv de mâncare. În termen de 3-7 zile, crescătorul introduce alimente complementare pentru pui Yorkshire Terrier. Având în vedere greutatea redusă și natura problematică a rasei, proprietarii experimentați preferă să hrănească așternutul cu furaje industriale de înaltă calitate..

Conform regulilor general acceptate, puii se vând de la vârsta de 3 luni. În acest moment, tetrapodele se obișnuiesc cu prima lor hrană pentru adulți. Înainte de a cumpăra, vă sfătuim să faceți aprovizionare cu alimente familiare cățelușului dvs. sau cu alimente uscate. Perioada de adaptare a animalului de companie la noua casă va dura 10-14 zile și în tot acest timp bebelușul ar trebui să primească mâncarea obișnuită, altfel problemele digestive nu pot fi evitate.

Notă! Pentru rațiile industriale, se recomandă îmbibarea alimentelor uscate, chiar dacă crescătorul nu a făcut-o..

Următorul pas este să decideți modul de hrănire pentru anul următor sau restul vieții voastre. Dacă decideți să schimbați tipul de hrănire, tranziția completă va dura 1-2 luni. Nu merită să întârzieți prea mult, deoarece alimentele mixte dăunează sistemului digestiv. Indiferent de tipul de mâncare pe care îl alegeți, trebuie să înțelegeți că stomacul unui cățeluș este mai mic decât cel al unui adolescent sau al unui câine adult, dar bebelușul are nevoie de multă energie. Pentru a compensa costurile cu energia, viteza zilnică de alimentare este împărțită în mai mulți pași:

 • Până la 4 luni - 5 hrăniri.
 • 5 luni - 4 hrăniri.
 • 6 luni - 3 hrăniri.
 • Până la 10-12 luni, câinele este transferat la două mese pe zi și acest regim este menținut pe viață.

Important! Prin creșterea porțiunilor treptat, preveniți supra-distensia stomacului și supraalimentarea. Amintiți-vă asta pentru Yorkshire Terrier a fi supraponderal este un „zbor direct” către veterinar.

Cum se alege tipul de mâncare?

Disputa eternă „uscată” sau „naturală” în fiecare an este acoperită de noi argumente, fapte și presupuneri. Având în vedere că alimentele comerciale sunt puternic promovate, mulți oameni au impresia că Yorkie pur și simplu nu va putea mânca alimente naturale. Luați în considerare principalele argumente pro și contra ale ambelor tipuri de hrănire, iar alegerea viitoare este a dvs..

Dieta naturală

Există multe argumente în favoarea nutriției naturale a câinilor. Să începem cu evoluția. Lupii și câinii timpurii au mâncat carne și nu au suferit de deficiențe de vitamine sau de foame. Ca răspuns, se poate oferi un contraargument - jocul este mult mai bogat în proteine ​​și substanțe nutritive decât carnea dintr-un supermarket. Alimentele naturale sunt mai rapide și mai ușor de digerat, nu conțin conservanți și sare - acest lucru este adevărat și dificil de contestat.

Notă! Furajele industriale foarte bune nu vă vor economisi bugetul familiei. Chiar și cele mai selectate alimente naturale sunt mai ieftine decât cele industriale de înaltă calitate.

Hrana naturala pentru pui Yorkshire Terrier poate cauza reactie alergica și acesta este principalul dezavantaj. Dezavantajele includ timpul petrecut la gătit, cantitatea insuficientă de vitamine și substanțe nutritive. Câinii care urmează o dietă naturală sunt sfătuiți să ia suplimente de vitamine în fiecare sezon..

Sfat!Hrăniți secția cu alimente naturale calde. Această hrană este mai confortabilă pentru câine și vă permite să absorbiți cantitatea maximă de nutrienți din alimente..

Rația industrială

Majoritatea crescătorilor vă recomandă să vă hrăniți mâncarea comercială pentru cățelușul Yorkshire terrier. Sfatul este destul de sensibil, mâncarea bună minimizează riscul de supraalimentare, subalimentare, uitarea administrării de vitamine, alergii sau stomac deranjat. Produsele sunt împărțite în tipuri (alimente uscate și semi-umede) și clase:

 • Economie.
 • Premium.
 • Super premium.

Bineînțeles, fermitatea rasei presupune hrănirea cu produse premium. Sarcina dvs. este să alegeți un anumit brand care să se potrivească atât dvs., cât și animalului dvs. de companie.

Notă! Mâncarea specială pentru puii Yorkie a început să apară în „liniile” unor mărci cunoscute. Conform recomandărilor, produsul ia în considerare energia, intestinele scurtate, problemele cu placa, dimensiunea și frumusețea hainei rasei.

Compunem o dietă naturală

Abundența pe rafturile magazinelor alimentare poate duce proprietarul neexperimentat din York în iluzia că este ușor să creezi o dietă naturală. De fapt, trebuie să aveți o bază de cunoștințe și să înțelegeți clar nuanțele proceselor metabolice ale câinelui dvs. Dieta ciobanului german, Cocker Spaniel și Yorkshire Terrier, acestea sunt practic aceleași produse, dar în proporții diferite. În plus, când vine vorba de rase pitice, câini cu o structură specifică a tractului digestiv și alergii, lista alimentelor interzise crește inexorabil. Până la vârsta de șase luni, animalul de companie ar trebui să primească toate alimentele permise. Introducerea de ingrediente noi trebuie efectuată treptat, literalmente cu jumătate de lingură de desert pe zi. Progresivitatea vă va permite să observați în timp intoleranța individuală.

Notă! Fiecare corp al câinelui este diferit. Când compuneți o dietă, rețineți că animalul dvs. de companie poate reacționa brusc chiar și la alimentele permise..

Setul de bază al produselor pentru compunerea unei diete este:

 • Carne - carne de vită, curcan, pui, iepure. Înainte de hrănire, produsul este tăiat în cuburi mici și turnat cu apă clocotită. Pentru probleme de mestecat, pregătiți carne tocată moale.
 • Măruntaie - ficat (poate provoca diaree), inima. Hrănirea gătită ca aditivi.
 • Peşte - oceanic, fiert, dezosat și zdrobit. Peștii de râu nu sunt recomandați din cauza probabilității mari de a fi afectați de viermi.
 • Lactat - brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi și kefir, iaurt viu (gătit acasă).
 • Ouă, este recomandat să hrăniți doar gălbenușul. Produsul este un alergen puternic.
 • Cereale - hrișcă, orez. Cojile fierb bine, dar ar trebui să fie sfărâmicioase.
 • Orice legume, cu excepția cartofilor fierți și a varzei crude. Sfecla poate provoca diaree. Se hrănesc crude, înăbușite, aburite și fierte.
 • Orice fructe, cu excepția citricelor.
 • Mulți câini iubesc și tolerează mierea.. Relevanța hrănirii depinde de starea generală a animalului de companie, dacă secția este alergică la ceva, este mai bine să nu o riscați, deoarece reacția poate fi foarte acută.

Sfat! Hrăniți carnea în timpul hranei de seară, apoi câinele va fi plin până dimineața și riscul de probleme digestive va fi redus semnificativ.

Alimentele care nu ar trebui incluse în dieta Yorkie:

 • Dulciuri.
 • Oase.
 • Fasole, pâine.
 • Condimente, arome, inclusiv produse afumate naturale și artificiale.
 • Orice produse de mezeluri.
 • Orice produse de la masă (borș, supe, sosuri).
 • Carne crudă și grasă, măruntaie, pește.
 • Carne de oaie, porc.
 • Feed clasă economică.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum și ce să hrănești un cățeluș york: reguli de alimentație sănătoasă