Cum și ce să hrănești un câine chinezesc: sfaturi și trucuri generale

Nu majoritatea, dar mulți proprietari de "hohlatik" se confruntă cu o serie de probleme atunci când aleg dieta unui animal de companie. Nu există o instrucțiune universală, după cum înțelegeți și nu poate fi, deoarece fiecare patruped are gusturile sale și, în plus, alergiile alimentare nu sunt neobișnuite printre reprezentanții rasei. Pentru a decide ce să hrănească câinele cu crestă chineză, merită să începeți de la starea de sănătate a acestuia. Din motive de comoditate, ne vom uita la regulile generale de hrănire și la dieta câinelui cu crestă chineză pentru probleme ale pielii sau alergii..

Dispoziții generale

Ca toți câinii, Chinez crestat sunt prădători, dar nu vor refuza fructele, cerealele și legumele. Viața pe termen lung alături de un om a îndepărtat cursa canină de modul de viață al lupului, deși „griii” mestecă adesea rădăcini și iarbă. Prima concluzie este că nu puteți hrăni câinele doar cu carne.!

Dieta câinelui cu crestă chineză ar trebui să se concentreze asupra preferinței animalului de companie, pentru rasă, în general, se recomandă cereale, legume și fructe cu digestie rapidă. Spre deosebire de majoritatea rudelor lor, creasta cu creastă are o pasiune pentru fructe și le mănâncă ca alimente, nu dulciuri.

Important! Privată de protecție, pielea trebuie să aibă resursele necesare pentru a se reînnoi rapid. Este necesară monitorizarea nivelului de vitamine A, D, E! Microelementele sunt de asemenea relevante, în primul rând calciu, potasiu, magneziu și fosfor..

Există subtilități de hrănire după vârstă. Puii pot mânca alimente uscate înmuiate sau „naturale”, metoda de hrănire a unui câine tânăr și adult este universală, animalele de companie în vârstă au nevoie de mâncare moale (măcinată). Conserve industriale sau produse naturale rase sunt relevante pentru câinii care au dinți mai puțini sau care suferă de patologii dentare..

Din nou, dacă nu alergii și preferați să vă hrăniți cățelușul de câine chinezesc hrana naturala, extinderea activă a dietei începe încă de la vârsta de 2 luni. La rândul său, meniul conține:

 • Lapte, recomandat a fi exclus de la vârsta de 4 luni.
 • Lactate - smântână fără grăsimi, brânză de vaci calcinată, chefir, iaurt de casă.
 • Bulioane slabe cu legume sau cereale.
 • Carne - carne de vită.
 • Măruntaie (rar) - cicatrice, cartilaj moale.
 • Ouă de pui, numai gălbenușul este mai bun.
 • Legume - morcovi, ardei grași, sfeclă și varză tratate termic, dovlecei, castraveți, roșii.
 • Fructe - mere, pere, caise (dacă nu slăbesc intestinele).
 • Pepeni - dovleac, pepene verde, pepene galben.
 • Uleiuri vegetale - măslin, floarea-soarelui.
 • Peşte - numai soiuri oceanice. Cel mai adesea, crescătorii recomandă eliminarea peștelui din dietă..

Notă! Când țineți un cățeluș pe furaje industriale, granulele uscate trebuie să fie înmuiate. Furajele semi-umede sunt hrănite gata preparate sau măcinate până la starea de grâu.

Iar ultima dintre regulile generale este alimentele interzise. Lista pentru Crestul chinez este puțin mai largă decât pentru majoritatea raselor, dar cu un motiv întemeiat. asa de, Crestul chinezesc nu este permis:

 • Fasole, soia, cartofi.
 • Pești de râu.
 • Struguri și stafide.
 • Carne de porc, miel, păsări de curte, inclusiv măruntaiele.
 • Oase, grăsime animală.
 • Produse afumate.
 • Orice produse care conțin amelioratori de aromă, îndulcit, zahăr, condimente, cantități mari de grăsimi și sare, marinate.
 • Ciocolată și produse care conțin cacao.
 • Mancare uscata de slaba calitate.

Importantdespre! Dinții slabi de câine necesită un tratament atent. Mâncarea naturală trebuie să fie moale și cald este principala condiție pentru menținerea sănătății smalțului și a gingiilor.

Hrănirea câinilor cu probleme

Termenul „problematic” nu indică faptul că patrupedul este mai rău, dar necesită totuși un tratament special. Corpul animalului nu este capabil să asimileze sau să îndepărteze în mod corespunzător rămășițele alimentelor digerate, de unde provin consecințele sub formă de alergii, mâncărime și acnee. Apropo, erupția cutanată este cel mai popular motiv pentru transferul Crestului chinez către furaje industriale.

Notă! Cei mai mulți proprietari și crescători cu experiență recomandă hrănirea hranei exclusiv uscate, deși ei înșiși observă că adesea câinii sunt reticenți să mănânce pelete..

Următoarea nuanță - nu toate alimentele uscate pentru câinele cu crestă chineză vor fi absorbite, mult mai puțin benefice. Adesea, proprietarii pufurilor se plâng de mâncarea preferată de proprietarii de „crestat”. Având în vedere cele de mai sus, singura alternativă rămasă proprietarului stabilit este selectarea unui produs, concentrându-se pe preferințele și reacția animalului de companie. Rasa gravitează spre gusturi bogate, de unde dragostea pentru fructe, astfel încât multe alimente ar putea să nu fie pe placul tău cu patru picioare. Ca referință, mai jos, oferim o listă de alimente industriale populare care sunt potrivite pentru câinii cu crestă chineză în conformitate cu cerințele de bază:

 • Royal canin - universal pentru câini de până la 10 kg și specializat pentru animale cu digestie sensibilă. A doua opțiune este mai preferabilă, deoarece alimentele sunt hipoalergenice, au un gust mai luminos, conțin o cantitate minimă de proteine ​​grele (atunci când sunt digerate, se descompun în substanțe care au un efect dăunător asupra pielii), create pentru a preveni acneea, erupțiile cutanate, descuamarea pielii.
 • Planul Pro - serii specializate pentru piele și digestie sensibilă. Netezirea activității proceselor metabolice și absența alergenilor au întotdeauna un efect benefic asupra stării stratului și a pielii. Ambele produse conțin o cantitate limitată de proteine, iar granulele sunt acoperite cu un strat special care promovează digestia corectă.
 • Acana - o linie universală pentru rasele mici și hrană specializată pentru digestie sensibilă, alergici, câini cu piele cu probleme. Popular printre mulți crescători cu creastă. Principalul avantaj al produsului este în absența alergenilor - carne (carne de vită, porc, curcan) și cereale. Valoarea proteinelor este reprezentată de pește, ouă, păsări tinere (pui). Algele marine sunt adăugate ca sursă de vitamine pentru hrănire.
 • Hill`s - mai multe linii universale, un produs pentru câinii cu piele sensibilă și digestie. Pe baza feedback-ului pe forumurile rasei, produsul este o soluție unică pentru mulți proprietari. Mâncarea va satisface nevoile nutriționale ale animalelor de companie, vă va permite să eliminați rapid iritarea pielii și să mențineți sănătatea câinelui.
 • Aur Nutra - are mai multe linii pentru rasele mici. Mâncarea are avantajul de a fi strălucitoare și hrănitoare, dar poate să nu fie potrivită pentru câinii cu alergii severe sau probleme cu pielea. De remarcat în special linia care vizează refacerea sistemului nervos, pentru o rasă în miniatură și mai degrabă blândă, stresul poate fi sursa principală a problemelor de sănătate.
 • Bosch - linie universală pentru câini mici și mâncare hipoalergenică. Pentru animalele de companie cu piele sensibilă, este de preferat al doilea tip. „Principiul loialității” este similar cu furajele menționate mai sus - cantitatea minimă de proteine ​​animale (carne) și alergeni.

Important! Când alegeți furaje industriale, rețineți că nu poate fi amestecat cu produse naturale, nici măcar cu carne. Alternativ, câinele poate fi răsfățat cu conserve de aceeași marcă și serie. De asemenea, nu pierde din vedere faptul că granulele care intră în stomac absorb umezeala, astfel că câinele trebuie să aibă acces constant la apă curată..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum și ce să hrănești un câine chinezesc: sfaturi și trucuri generale