Cum să aflăm de ce un câine își călărește papa

O priveliște destul de amuzantă și amuzantă - un câine târându-se pe călcâi cu picioarele ridicate. Dar de fapt nu este foarte amuzant, deoarece acest comportament este o problemă serioasă. Prin urmare, este necesar să înțelegem de ce există dorința de a se agita pe teren, ce boli spune și ce ar trebui făcut în acest caz.

Urmărirea purității

Cel mai simplu și mai inofensiv motiv este dorința de a curăța anusul și părul din jurul acestuia. Câinele este o creatură destul de curată, prin urmare nu vrea să-și lingă lâna contaminată cu deșeuri.

Natura este concepută astfel încât această zonă a corpului să rămână de obicei curată. Dar odată cu apariția raselor cu o lână crescută, acest lucru nu se întâmplă întotdeauna. În plus, animalul de companie are adesea scaune libere, ceea ce nu contribuie la curățenia hainei..

Știați? Fiecare câine are o amprentă nasală diferită, ca o amprentă umană.

În acest caz, procedați după cum urmează:

  1. Revedeți dieta animalului și arătați-o medicului veterinar pentru a elimina diareea.
  2. Conduce tunsoare.

Dacă haina este curată și nu există probleme cu scaunul, ar trebui să căutați o altă cauză a problemei..

Probleme ale glandei anale (mâncărime)

O altă cauză posibilă a acestui comportament este mâncărimea în anus. În aceste locuri câinii au glande speciale numite saci anali sau glande paranasale. Ei dezvoltă un secret special cu care animalele își marchează teritoriul (motiv pentru care, atunci când se întâlnesc, se adulmecă sub coadă).

La un animal de companie sănătos, aceste pungi eliberează secreții în timpul mișcărilor intestinale sau la urinare. Dar în caz de boală, hipotermie, diverse patologii de dezvoltare, tulburări metabolice, hrănire necorespunzătoare, secretul își schimbă structura și în timp înfundă vasele.

În acest caz, nu va exista o golire normală a pungilor, dar nici secreția nu se va opri. Animalul va începe să experimenteze presiune pe pereții din apropierea anusului și mâncărime severă.

Astfel, agitându-se pe podea, animalul ameliorează mâncărimea și elimină blocarea tunelurilor sinusale. Veterinarul efectuează curățarea prin scoaterea fizică a dopurilor. Dar o astfel de măsură este temporară, prin urmare este necesar să se găsească cauza principală a problemei și să o elimine mai întâi..

Important! Câinii pitici sunt predispuși în special la blocajele sinusale.

Dacă acest simptom este ignorat, atunci puteți avea consecințe grave - leziuni tisulare, infecție cu infecții, inflamație, până la peritonită.

Deci nu ar trebui să ignorați în niciun caz o astfel de „distracție” a unui animal de companie. Mai bine să-l joci în siguranță și să-l arăți veterinarului.

Viermi

Infestarea cu viermi este al doilea motiv cel mai popular pentru târârea câinilor..

afla, care sunt tipurile de viermi la câini, cum să preveniți viermii la câini.

În acest caz, acest comportament al animalului indică o infecție extrem de mare cu viermi, când aceștia nu mai încap în părțile îndepărtate ale intestinului..

Pentru viermi la câini, medicamente precum Drontal, „Azinox Plus”, „Milprazon”, Dirofen Plus, „Milbemax”, „Prazitel”, "Pratel", „Prazicide Plus”.
Puteți lupta aici cu droguri pentru helminti.

Important! Orice câine care trăiește într-o locuință ar trebui să primească medicamente pentru a preveni infecția cu viermi de cel puțin 2 ori pe an.

Boala intestinului

Bolile intestinale, cum ar fi colita, obstrucția, inflamația membranei mucoase, deteriorarea intestinului de fragmente de oase pot provoca, de asemenea, mâncărime și durere în anusul animalului, în care câinele începe să se târască pe preot..

În acest caz, câinele trebuie prezentat medicului veterinar pentru a determina cauza. Și este mai bine să nu amânați o astfel de vizită - uneori viața unui animal de companie poate depinde de aceasta.

Prolaps rectal

Animalul de companie se poate târâ pe fund chiar și în stadiul inițial al prolapsului intestinal. Nu va dura mult din cauza durerii. Acesta este un fenomen destul de periculos, dar foarte vizibil. În cazul în care se observă umflături sau umflături la examinare, duceți-vă imediat animalul la medicul veterinar..

Mats

Rasele de câini cu părul lung se pot simți inconfortabile atunci când părul mat este introdus în pete sensibile sub coadă și începe să se zgârie pe podea sau pe mobilier.

Rasele de câini cu părul lung includ, de exemplu, teckel cu părul lung, chihuahua cu părul lung, langhaar, mare câine de munte elvețian, grifon, ciobanesc elvetian alb, lhasa apso, shih tzu, spaniel.

După examinarea animalului de companie, vă puteți asigura că acesta este exact motivul, apoi tăiați și îndepărtați toate bucățile de lână.

Știați? În imperiul aztec, câinii Chihuahua au fost crescuți ca hrană pentru prădători în captivitate.
Comportamentul aparent amuzant al unui animal de companie poate semnala probleme de sănătate complet neobișnuite, de la blocarea glandelor anale până la prolapsul intestinal. Dacă observați acest comportament, câinele trebuie prezentat imediat medicului. Va fi util în orice caz, chiar dacă alarma se dovedește a fi falsă..

Feedback de la internauți

Și iată ce voi spune despre glandele anale, am avut și noi o astfel de problemă, câinele călărea pe papă. La început au crezut că viermii s-au dovedit apoi înfundați. Ne-am dus la doctor, l-am curățat și gata. Gata cu călăreața pe preot. Apropo, medicul a arătat cum să curățe singuri glandele, pentru a nu alerga constant în jurul medicilor.

Fox77

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să aflăm de ce un câine își călărește papa