4 Rase de câini lapdog - descriere detaliată

Câini de rasă Lapdog

În acest articol, vă voi spune despre condițiile de păstrare și îngrijire a câinilor lapdog și voi descrie speciile: malteze, bichon frise, bolognese, de culoare rusă. Voi da o descriere și cum arată, îți voi spune despre personaj. Se înțeleg împreună cu alte animale și copii. Despre bolile la care sunt predispuse.

Aceste păsări au fost apreciate de regi din cele mai vechi timpuri. Nu se știe unde și când au apărut. Câinele a fost remarcat pentru prima dată de fenicieni, în cinci secole î.Hr., pe insula Malta. De aici și numele lapdog maltez. Există o versiune conform căreia acum câteva mii de ani rasa a fost crescută în Egiptul antic..

Inițial, au fost obișnuiți să omoare rozătoarele, dar după un timp a devenit la modă să ții doar un câine lapte în casă..

Descrierea generală a câinelui de rasă de câine

Toate tipurile de lapdogs, cu excepția celui de culoare rusă, au lână albă..

Capul este rotund, tranziția de la bot la partea frontală este pronunțată. Nasul este mare și negru. Ochii sunt mari și de culoare închisă. Urechi agățate.

Corpul este pătrat, gâtul este subțire, pieptul este larg, iar coastele ies. Crupul este larg, burta este ascunsă. Picioarele sunt scurte, dar puternice, coada aproape că se află pe spate. Lapdogii trăiesc până la 15 ani.

Tipuri populare

Bichon Frise

Păr alb, creț. Câini deștepți. Bichonii sunt descendenți din spanielul de apă. În creștere, acestea ajung la 25 cm. Au fost crescute pentru regalitate.

Bolognese

Greutate 4-7 kg, înălțime 20-30 cm. Pentru a rasa rasa încrucișată malteză cu un pudel pitic. Paltonul este ușor ondulat. Timid și gelos.

Malteză

Cântăresc 3-4 kg, cresc până la 25 de centimetri. Culoare malteză alb sau fildeș. Păr lung, fără bucle.

Curios și bucurați-vă de plimbări lungi.

De culoare rusă

Lapidog de culoare rusă
Lapidog de culoare rusă

Creșterea atinge 20-24 cm, greutatea de până la 5 kg. Rasa a fost crescută din Shih Tzu, Lhasa Apso și lapdog francez. Nu este multă lână pe față. Mai greu decât alții. Culoare: maro, negru, gri sau bej, albul este aruncat. Paltonul este lung, curbându-se de la bucle ușoare la bucle.

Conform, inteligent, puternic atașat de o persoană.

Toate speciile, afișate ca însoțitori.

Reguli de îngrijire și întreținere

Plecarea nu necesită mult efort dacă nu există dorința de a participa la expoziții. Blana trebuie să fie curată, fără încurcături, pentru aceasta, pieptănați câinele zilnic.

Slickers dăunează pielii. Folosiți faguri de câine pentru pieptănat și desfaceți firele cu mâinile. O puteți tăia scurt, lăsând lungimea pe cap, picioare și coadă, acest lucru va facilita îngrijirea. Lâna durează mult să crească, așa că nu trebuie să vă lăsați dus.

Este necesar să tăiați anusul și tampoanele pentru labe. În aceste zone, părul se încurcă mai des. Nu este nevoie să tăiați capul. Pentru a evita să vă împiedicați și să nu vă pătrundeți în ochi, asigurați-vă cu o bandă elastică. Toaletele vor oferi animalului tău o tunsoare conform regulilor.

Se spală o dată pe săptămână și labe după fiecare plimbare. După spălare, ștergeți cu un prosop moale, uscați cu uscător de aer cald. Folosiți șampoane și balsamuri pentru spălare.

Puteți tăia singur ghearele sau puteți merge la clinica veterinară. Tăiați-le și păstrați-le o dată la două săptămâni. Este mai ușor să faceți acest lucru după spălare..

Este recomandabil să strângeți părul câinelui într-o coadă de cal.
Este recomandabil să strângeți părul câinelui într-o coadă de cal.

Părul și murdăria din ochi vă vor provoca inflamații, așa că trageți părul înapoi într-o coadă de cal. Păstrați-vă și urechile curate..

Toate animalele sunt predispuse la educație calcul dentar. Prin urmare, spălați-vă pe dinți de cel puțin trei ori pe săptămână. Neglijarea igienei orale va duce la boli ale gingiilor și pierderea dinților.

Utilizați perii moi pentru copii mici. Pasta de dinti pentru caini. Este necesar să vă obișnuiți cu procedura de la o vârstă fragedă și treptat.

Reguli de hrănire

Cainii de lapte nu sunt pretențioși în ceea ce privește mâncarea, dar o nutriție adecvată le va asigura sănătatea..

Mâncarea este potrivită atât naturală, cât și uscată.

Naturalul include:

 • carne de pui sau vita, carne fiarta sau cruda;
 • terci - orez, fulgi de ovăz, hrișcă;
 • o dată pe săptămână un ou;
 • legume si fructe.

Mâncarea uscată și conserve numai premium.

Pentru pui, alimentele au nevoie de cald, cu vitamine și minerale. Înmuiați alimentele uscate în apă caldă. Laptele cauzează adesea indigestie, așa că dați chefir, lapte la cuptor fermentat, iaurt, brânză de vaci.

Este interzisă hrănirea câinilor:

 • carnati
 • dulciuri
 • griş
 • arpacaș
 • pâine albă
 • Paste
 • cartofi
 • oase

Stomacul nu îl digeră bine și apar alergii la aceste produse.

Unele alimente sunt foarte slab digerate de stomacul câinilor.
Unele alimente sunt foarte slab digerate de stomacul câinilor.

Pentru câinii însărcinați - trei sau patru mese pe zi.

Puii de până la o lună și jumătate mănâncă de 6 ori pe zi, de 3 luni de 5 ori, de 5 luni de 4 ori. Hrăniți-vă ca adulți pe an, de 2 ori pe zi. Au nevoie de apă tot timpul. Este mai bine să dai carne seara.

La fel ca alți câini, câinii de lapte cerșesc mâncare, nu dați singur ce mâncați. Este nesănătos.

Argumente pro şi contra

Aceste creaturi drăguțe se simt supradimensionate, nu se tem să intimideze câinii mari. Cu excepția lui Bichon, nu-i place să intimideze.

Tratați-vă animalele de companie cu drag și respect, nu veți găsi un prieten mai bun nicăieri. Câinii se grăbesc să-l protejeze pe proprietar, nu acordă atenție dimensiunilor infractorului.

Lapdogs captează starea de spirit a unei persoane, înțelege totul.

Dacă vrei singurătatea, câinele va înțelege acest lucru și nu va fi impus, stai doar lângă el. Se înțeleg cu copiii, dar nu le plac relațiile grosolane. Prin urmare, dacă familia are copii sub 7 ani, aveți răbdare cu înființarea unui cățeluș.

Avantajele rasei: amuzant, prietenos, rămân copii chiar și la bătrânețe. Lapdogs se înțeleg împreună cu alți locuitori ai faunei domestice, sunt ușor de dresat.

Contra: îngrijire, emoțional și gelos, latră tare.

Cum să educi corect

Puii pot fi dresați de la 8 săptămâni sub forma unui joc. Nu pedepsiți, ci doar recompensa pentru executarea comenzii. Ei trebuie să înțeleagă clar ce este permis și ce nu..

Socializarea este importantă pentru educație. Prin urmare, este mai bine să te antrenezi în club, alături de alte animale..

Nu certați, acest lucru va intimida copilul. Se va ascunde și se va caca în locuri unde este greu să vezi o baltă. Cu răbdare și persistență, obțineți rezultate într-un timp scurt.

Au o imunitate puternică. Bolile sunt rezultatul îngrijirii și întreținerii necorespunzătoare. Hardy, ușor de adaptat la orice climat, puternic, dar boala nu este scutită.

Ghearele provoacă leziuni, urmate de inflamație, dacă nu sunt tăiate la timp.Deseori există boli: luxația articulației genunchiului, boli de inimă, boli oculare. Patologie congenitală a coloanei vertebrale, surditate.

Pentru trimitere. Observat că animalul de companie are șchiopătând sau dureri de ochi, a devenit letargic, își linge nasul și caută singurătate, duceți-l de urgență la medic. Nu vă auto-medicați.

Prevenirea este vaccinarea și îngrijirea. Alimentația adecvată, igiena, mersul pe jos afectează sănătatea câinilor.

Unde și la ce preț să cumpărați un cățeluș

Prețul variază între 18 - 80 de mii de ruble, în funcție de unde, de la cine cumpărați. Costul poate scădea dacă îl luați din respingere. La urma urmei, dacă iei un animal de pluș pentru tine și nu participi la expoziții, atunci care este diferența.

Suma include certificate și pedigree. Desigur, este posibil fără documente, dar nu există nicio garanție de rasă pură. Suma va crește dacă producătorii sunt campioni. În regiuni, este mai ieftin cu 20-30 la sută.

Un lapid sănătos, sânge nobil, cumpărați în creșe sau cluburi, nu înșală aici.

Crescătorii furnizează: Certificat al Federației Rusești de Canis, o ștampilă, un card cu vaccinări, pașaport veterinar. Pentru catelus este instalat un micro chip.

Un lapdog este un câine de rasă cu caracteristici individuale. Aceste creaturi de pluș sunt tovarăși potriviți și prieteni loiali.

Au nevoie de multă atenție și îngrijire. Nu este timp pentru un câine, mai bine vă gândiți dacă trebuie să obțineți un animal de companie. Fiecare rasă are nevoie de îngrijire, sunt creaturi vii care au nevoie de atenție și dragoste.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 4 Rase de câini lapdog - descriere detaliată