Cum și ce să hrănești chinul japonez: reguli de alimentație sănătoasă

În general, se acceptă faptul că hrănirea bărbii japoneze este inadecvată, deoarece rasa este modestă în alimente. De fapt, totul este puțin mai complicat..

Special, structura cu botul nasului este punctul culminant și călcâiul lui Ahile al rasei. Atâta timp cât patrupedul este sănătos, el poate adulmeca, a sforai și este amuzant să mormăiești. Chinul japonez obez (supraponderal la câini este considerat o patologie) nu mormăie ușor, dar suferă de foame de oxigen, nu sforăie ușor și nu poate dormi complet și profund. Bărbii japonezi în formă fizică sunt predispuși la insolatie, A greutate excesiva, adică grăsimea este o sursă de încălzire suplimentară a corpului, puteți trage singuri concluzii.

Puii japonezi Chin se nasc cu părul scurt și abia la vârsta de 15 luni „dobândesc” părul decorativ. Aspectul, structura, strălucirea și densitatea copertinei alungite pot fi considerate ca principalul indicator de înțelegere vizuală a stării fizice a câinelui. Concluzia este clară, dieta japoneză Chin este echilibrată hrănire, acesta nu este un capriciu, ci o preocupare conștientă pentru sănătatea și longevitatea animalului de companie.

Hrănirea cățelușului

Hrăniți primele 30-35 de zile după naștere catelus Chinul japonez va avea doar o mamă. Mai departe, crescătorul va începe să introducă alimente complementare și, în funcție de preferință, acesta ar putea fi:

 • Carne tocată, lapte, ou.
 • Pateuri alimentare preparate sau bucăți cu sos.

Înainte de a vă muta într-o nouă casă, adică până la vârsta de 2,5-3 luni, bebelușii încearcă în mod activ mâncarea pentru adulți și învață să mestece. Sarcina noului proprietar este de a minimiza stresul mutării și de a menține ritmul obișnuit de viață. La vârsta de 3 luni, puii mănâncă de 4-5 ori pe zi. Până la vârsta de șase luni, numărul de hrăniri este redus la trei, la un an - la doi.

În prima etapă, când bebelușul se adaptează la un mediu necunoscut, el ar trebui să primească mâncarea obișnuită (naturală sau industrială) în același program. După 10-14 zile de conviețuire, puteți face ajustări la programul de hrănire și puteți transfera catelul la altul fel de mancare (de exemplu, de la conserve industriale la alimente naturale).

Notă! Dacă crescătorul a hrănit puii cu mâncare comercială ieftină, cel mai bine este să mergeți la extrem și să schimbați tipul de dietă imediat după mutare. Dacă crescătorul a hrănit puii cu alimente uscate de bună calitate, extindeți această dietă, dar înmuiați peletele în apă caldă cu 10 minute înainte de servire (chiar dacă crescătorul nu a făcut-o).

La vârsta de 4-5 luni încep puii schimbarea dinților din lapte și aceasta este o etapă foarte importantă. Până la acel moment, ar trebui să aveți timp să compuneți și să ajustați dieta animalului la nevoile sale. Puii au nevoie de mult mai multe alimente lactate, calcinate decât carnea pură. Fracția de masă totală a alimentelor proteice ar trebui să fie de până la 50% din dieta totală. Este util să hrănești cățelușul 1 / 2-1 / 3 gălbenușuri de ou fiert la două sau două zile.

În timpul schimbării dinților, este necesar să se facă strict monitorizați starea stratului și rata de tăiere incisivă. Dacă corpul câinelui dvs. nu are calciu sau alte oligoelemente, veți observa o maturare a hainei și o încetinire a procesului de schimbare a dinților. Deficitul de calciu trebuie evitat prin toate mijloacele, dar aveți grijă - un exces de oligoelemente poate afecta negativ starea rinichilor. Dacă Chin japonez a devenit primul dvs. animal de companie și nu sunteți sigur de corectitudinea acțiunilor dvs., asigurați-vă că contactați medicul veterinar sau crescătorul pentru sfaturi..

Important! Ar trebui să se acorde o atenție specială alimentelor și suplimentelor care conțin vitamina C. Pe de o parte, vitamina C nu este sintetizată în corpul animalului, dar este necesară. Pe de altă parte, un exces de vitamină afectează negativ sănătatea ficatului - aceasta este o caracteristică a bărbierilor japonezi.

Alegerea unui tip de dietă

Probabil cea mai importantă decizie pe care trebuie să o ia un nou proprietar este alegerea tipului de dietă. Pentru fiecare opțiune, puteți găsi argumente pro și contra, dar nu uitați că trebuie să vă ghidați doar de nevoile câinelui..

Prima opțiune - hrănirea naturală:

 • pro - cel mai natural tip de mâncare - presupune o varietate de gusturi - este servit cald, ceea ce înseamnă că este mai bine absorbit - a doua opțiune este mai ieftină.
 • Minusuri - gătit în fiecare zi / în fiecare zi, deoarece câinele ar trebui să primească mâncare de calitate și nu resturi de la masă - este posibil să se argumenteze cu privire la utilitatea și naturalețea produselor din magazin - pentru unii proprietari este destul de scump să cumpere produse de casă.

Dieta naturală:

 • terci din carne (carne de vită, iepure, curcan), legume și cereale;
 • fructe, alimente crude și congelate;
 • lapte, ouă (pui și prepeliță);
 • pești de ocean;
 • uleiuri și vitamina suplimente.

Bun și gustos, dar necesită o analiză strictă a nevoilor de vârstă, anotimpul anului, activitate, starea de sănătate etc. De asemenea, Chins japonezi sunt rare, dar apar. alergici, pentru care este destul de dificil să găsească o dietă sigură și completă.

A doua opțiune - hrănire naturală cu producția de semifabricate din carne și legume. Argumentele pro și contra sunt aceleași, cu excepția timpului necesar. Este nevoie de o zi sau două pentru a face semifabricate (congelate, conservate), trebuie să cumpărați alimente, să le preparați și să le ambalați. Avantajul este că piesa de prelucrat trebuie doar amestecată cu terci sau încălzită..

A treia opțiune este hrănirea industrială:

 • pro - alimente gata preparate, ceea ce înseamnă că puteți uita de oale - convenabil de depozitat - convenabil de dozat și selectați rata zilnică.
 • Minusuri - cost - multe nuanțe la alegere.

Dificultățile în alegere sunt asociate cu calitatea produsului, care nu corespunde întotdeauna cu cele declarate.

Mâncare economică - cea mai ieftină opțiune de hrănire (deși unii producători nu țin cont de acest argument). Proprietarii experimentați de animale de companie se referă la aceste alimente drept „coarne și copite”, întrucât acestea sunt ingredientele care se înțeleg prin termenul complicat „proteine ​​animale”. Făină de porumb, fasole, săruri, amelioratori de aromă, coloranți, conservanți - un „bonus frumos” care este garantat să dăuneze sănătății animalului dvs. de companie.

Mâncare super premium și premium - cea mai largă gamă de furaje industriale, dar și cea mai dubioasă. Unii producători numesc cu mândrie prima economie pură. Conform calităților declarate, prima este parțial fortificată, iar super-prima este pe deplin. Există o singură concluzie - citiți compoziția feedului și, dacă nu înțelegeți ce este scris acolo, gândiți-vă! Trebuie producătorul să descrie compoziția unui furaj bun folosind termeni de neînțeles?

Clasa holistică - cea mai bună mâncare uscată pentru Chin japonez, dar și cea mai scumpă. Produsele sunt fabricate din produse naturale, au o durată de valabilitate foarte limitată, conțin o gamă completă de vitamine și minerale.

Notă! Produsele industriale sunt, de asemenea, împărțite în tipuri: furaje uscate, semi-umede și umede pentru Chin japonez. Uscarea este cea mai accesibilă hrană umedă (pate) este cea mai scumpă.

Hrănirea unui câine adult și a unui câine în vârstă, recomandări speciale

Barbii japonezi adulți sunt câini mici, moderat activi, cu cerințe relativ mici de carbohidrați. Cu toate acestea, o dietă echilibrată ar trebui să țină seama de conținutul părului și dinților bogați, care nu se închid întotdeauna corect, ceea ce înseamnă că se deteriorează mai repede cu un deficit de oligoelemente..

Elementul principal al dietei unui câine adult și senior Este o proteină. Fracția de masă a alimentelor proteice din dieta zilnică nu trebuie să fie mai mică de 2/3. Deoarece bărbii japonezi tind să mănânce mai mult decât este necesar și se îngrașă rapid, este mai bine să folosiți carnea și organele alimentare ca sursă de proteine..

Notă! Câinii în vârstă de 7 ani și peste sunt sfătuiți să ia cursuri de suplimente de vitamine specializate pentru a întări țesuturile osoase și articulare.

Cu cât câinele îmbătrânește, cu atât metabolismul este mai lent. Această caracteristică este inerentă tuturor animalelor (și a oamenilor). Un tetrapod poate evita în mod deliberat alimentele proteice, deoarece acestea durează mai mult timp pentru a fi digerate. Este important să nu pierdem din vedere nevoia tot mai mare de acizi grași. Omega 6 și Omega 3 sunt importante pentru câinii cu patru picioare la orice vârstă, dar pentru câinii mai în vârstă, acestea sunt vitale. Sursa de acizi grași Sunt pești (oceanici) și uleiuri.

Important! Uleiurile vegetale sunt adăugate la hrana câinelui în cursuri, deoarece utilizarea lor constantă poate duce la supărări intestinale și poate reduce eficiența muncii sale..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum și ce să hrănești chinul japonez: reguli de alimentație sănătoasă