Cum și ce să hrănești un cățeluș chihuahua: sfaturi și trucuri de la experți

Chihuahua-urile au devenit preferatele locuitorilor orașului. Câinii sunt foarte mici, jucăuși și sociabili. Mulți proprietari fără experiență au achiziționat câini, cedând tendinței modei și, după ce au cumpărat un cățeluș, au găsit o serie de dificultăți în întreținerea lor. Dacă vă gândiți să achiziționați un mic prieten, trebuie să știți că hrănirea unui cățeluș Chihuahua sau, mai bine zis, hrănirea lui corectă este mai dificilă decât un câine de rasă mai mare.

Forumurile fanilor Chihuahua au o mulțime de informații despre hrănirea adecvată. Cu un studiu mai detaliat al informațiilor obținute empiric, tinerii proprietari cad într-o stupoare. Recomandările nutriționale pentru chihuahua variază foarte mult, cu o dezbatere deosebit de aprinsă atunci când încercăm să descriem hrănirea optimă pentru puii de chihuahua..

asa de, primul drept indestructibil, puii de rase miniaturale ar trebui să obțină aproape de două ori mai multe calorii decât câinii mai mari. Cele mai importante perioade de hrănire durează de la naștere până la 5 luni - în această perioadă de timp cățelușul crește și se dezvoltă cel mai activ.

Notă! Puii Chihuahua sunt predispuși la hipoglicemie, care se dezvoltă cu hrănire slabă sau inadecvată.

Hrănirea complementară pentru puii Chihuahua este responsabilitatea crescătorului și multe depind de calitatea acestuia. Despre la vârsta de 4 săptămâni, bebelușii devin interesați de mâncarea pentru adulți, iar crescătorul le oferă copiilor naturale (tocate, lapte) sau industriale (alimente conservate, pelete de alimente uscate înmuiate). Spre deosebire de alte rase, nu se recomandă trecerea la o dietă diferită timp de cel puțin un an pentru chihuahua.

Important! Asigurați-vă că verificați cu crescătorul modul în care câinii sunt hrăniți în canisa și potriviți cerințele cu capacitățile dvs. financiare. De exemplu, hrănirea unui Chihuahua (până la un an) cu pate premium este mai scumpă decât creșterea unui ciobanesc german pe o dietă naturală..

Tu, în calitate de viitor proprietar, nu ar trebui să fii nedumerit de întrebarea cum a hrani Chihuahua în vârstă de 1 lună, deoarece puii se vând la 3 luni (sau mai mult). Dacă vi se oferă, cumpărați un bebeluș de o lună, ar trebui să vă gândiți la solvabilitatea crescătorului și la capacitatea acestuia de a oferi îngrijire unei cățele însărcinate..

Aportul zilnic de alimente de la naștere până la un an

Aproximativ la În vârstă de 3-4 săptămâni, puii încep să se înțărceze din suptul de lapte. Procesul durează până la 6-7 săptămâni, adică bebelușii încă își suge mama, dar iau din ce în ce mai multe alimente pentru adulți. Crescătorul trebuie să monitorizeze strict creșterea în greutate și rata de creștere a oaselor cățelușilor, deoarece supraalimentarea la o vârstă atât de fragedă este garantată pentru a dăuna articulațiilor câinelui..

La 2 luni Chihuahua Mănâncă De 5 ori pe zib. Până la 3 luni, frecvența este de până la 4 ori pe zi. Mai mult, proprietarul se concentrează asupra ratei de creștere în greutate, dacă în termen de 4 luni puiul nu câștigă masă grasă și crește în conformitate cu normele, frecvența hrănirii este redusă de 3 ori pe zi. Abia după 6 luni, concentrându-se pe metabolism, câinele este transferat la 2 mese pe zi.

Important! Acordați o atenție deosebită cât de mult mănâncă bebelușul și dacă mănâncă în exces. Unii crescători recomandă cu tărie să țineți 3 mese pe zi până la vârsta de 10 luni.

Nu există o rată de hrănire. Există tabele care indică intervale bazate pe greutatea câinelui, dar nici ele nu sunt standard. Fiecare cățeluș are propriul său metabolism individual, și acesta este singurul indicator pe care trebuie să vă concentrați. Pentru a înțelege dacă animalul dvs. de companie mănâncă, urmăriți cât de repede mănâncă. Dacă după 20-25 de minute mâncarea rămâne în castron, înseamnă că cățelușul este plin și porția poate fi redusă.

Important! Nu lăsați mâncarea în vas după hrănire. În primul rând, orice mâncare umedă se va strica, iar puii pot mânca numai alimente moi. În al doilea rând, animalul de companie nu trebuie să „ciugulească”, ceea ce va duce la absorbția defectuoasă a alimentelor și la întreruperi constante ale programului de hrănire.

Dieta naturală - Fapte noi și recomandări dovedite

Cei mai mulți proprietari de câini experimentați înțeleg dieta naturală a câinelui ca gătit terci și hrănirea produselor crude. Recent, au apărut opinii din ce în ce mai contradictorii despre hrănirea naturală a chihuahua-urilor, iar „vina pentru aceasta” este lucrarea științifică a unui medic veterinar australian. Oamenii de știință au sugerat că este mai benefic pentru câine să consume numai alimente crude (carne, legume, fructe). Conform teoriei medicului veterinar, una dintre cele două modalități de hrănire este considerată optimă pentru câinii în miniatură:

 • BARF - numai carne crudă (carne de pasăre, carne de vită), măruntaie, pește, legume, fructe, ouă (cele fierte sunt permise la cățeluș), produse lactate (dacă câinele este tolerant la lactoză). Această dietă este complet lipsită de cereale și nuci..
 • RAW - Masa principală constă din carne crudă și carne de organe. Sunt necesare uleiuri și alimente care conțin vitamina C (la câini nu este sintetizat natural). Dieta exclude produsele lactate, ouăle și cerealele.

Sfat: puteți găsi recomandările de mai sus în multe forumuri sau puteți afla de la medicul veterinar. Fiți rezonabili, aceste tehnici nu sunt susținute de nicio asociere canină. Ele pot fi acceptabile (nu optime) pentru câinii de talie mare, dar nu și pentru chihuahua..

În sens tradițional, o dietă naturală constă în alimente crude și gătite:

 • Carne - carne de vită și de pasăre fără piele, oase și grăsimi.
 • Peşte (dacă nu există alergie) - fiert, tocat, dezosat.
 • Măruntaie (tratat termic și în cantități foarte limitate) - ficat, inimă, numai rumenul poate fi crud.
 • Ouă (dacă nu alergii).
 • Lactate - lapte (dacă câinele este intolerant la lactoză), iaurtul viu este foarte util, iaurt, chefir de casă, brânză de vaci calcinată.
 • Zlakov - crupe de orez, hrișcă, grâu și orz (dacă câinele nu este supraponderal).
 • Legume - poate fi orice crud sau fiert, cartofii sunt excluși.
 • Fructe - sunt excluse orice exotice nu prea dulci și suculente.
 • Uleiuri (în cantități mici) - semințe de in, măsline, floarea soarelui.

Important! Dieta naturală a unui cățeluș Chihuahua ar trebui să includă adaptarea vitamina aditivi pentru rasele miniaturale. Concluzia este că aproape toți câinii mici sunt predispuși la hipoglicemie și la deficit de vitamina A, C, D..

Alimente industriale

Fiecare al doilea crescător susține că mâncare uscată pentru puii Chihuahua este modul optim de hrănire. Pentru rasele miniaturale, echilibrul și raportul corect de nutrienți, vitamine și oligoelemente sunt foarte importante. Este foarte dificil să menții proporțiile corecte „în modul manual”! Se poate spune că alimentele uscate de bună calitate sunt echilibrate.

În înțelegerea general acceptată, produsele industriale sunt împărțite în tipuri și clase:

 • Economie - hrana cea mai ieftină, dar de calitate scăzută, de multe ori nu conține carne și se face pe bază de leguminoase. Acestea conțin multă sare, conservanți și nu sunt absolut potrivite pentru hrănirea chihuahua-urilor.
 • Premium sau casual - complex echilibrat, dar nu pe deplin fortificat.
 • Super premium - furaj echilibrat cu vitamine, microelemente.
 • Holistică - cel mai scump, dar cel mai natural produs.
 • Tipuri - uscate, semi-umede și umede.

Multe mărci comerciale produc alimente specializate pentru Chihuahua. De obicei, produsele aparțin liniei super-premium sau holistică și sunt împărțite în conformitate cu principiul vârstei - cățeluș, câine tânăr și adult. Cu toate acestea, totul nu este atât de simplu, potrivit proprietarilor, hrana specializată nu este potrivită pentru mulți câini..

Apropo, puteți afla că mâncarea nu este potrivită pentru animalul dvs. de companie prin următoarele semne:

 • Paltonul nu mai strălucește.
 • Haina devine mai săracă, iar unii câini se chelesc rapid.
 • Lipsa de minerale duce la probleme cu dinții - subțierea smalțului, cariilor, diminuarea molarilor.
 • Imunitatea slăbită duce la răceli frecvente, câinele prinde literalmente infecții la fiecare plimbare, el în mod constant ochii curg și nas.
 • Chihuahua refuză să se antreneze sau învață slab noi cunoștințe. Există apatie și lipsa de dorință de a juca.
 • Creșterea rapidă în greutate (dacă mâncarea nu este schimbată, deja la vârsta de 2-3 ani câinele se va dezvolta Diabet).
 • Alergii alimentare la coloranți sau alte substanțe din furaje.

Medicii veterinari cu experiență nu recomandă hrănirea mâncării uscate Chihuahua, deoarece câinii au o tendință înnăscută la probleme dentare. Recomandarea conform căreia în perioada de schimbare a dentiției, granulele vor ajuta la slăbirea dinților din lapte, este, de asemenea, eronată. Cel mai adesea, câinele pur și simplu își rupe dinții sau abrazează molarii înainte ca aceștia să erupă complet..

Important! Puii, câinii vârstnici și chihuahua cu dinți problematici primesc doar pate! Un adult cu patru picioare cu un zâmbet hollywoodian poate mânca alimente semi-umede (bucăți de carne cu sos).

Alimentele care trebuie excluse din dieta Chihuahua

Vorbim despre cea mai mică rasă din lume, care are nevoie de îngrijire foarte competentă. Orice greșeli, chiar inofensive la prima vedere, pot provoca dezvoltarea sau agravarea patologiilor periculoase. Trebuie să înțelegeți că boli precum diabetul sau hipotiroidism nu se vindecă complet, așa că proprietarul trebuie să depună toate eforturile pentru a menține metabolismul corect al animalului de companie.

În contextul produselor dăunătoare, este mai logic să vorbim despre două segmente - alimentele care pot dăuna și alimentele care sunt garantate. Deci, alimentele care pot provoca probleme (le puteți da cu atenție și dozate):

 • Carne de vită, pui, ficat de pește - plină de diaree severă.
 • Porc slab crud - există riscul de a contracta rabie falsă.
 • Laptele mai vechi de 4 luni poate duce la indigestie (zahăr din lapte sau intoleranță la lactoză).
 • Soiuri grase de pești oceanici - foarte sănătoși, dar supraalimentarea poate duce la o serie de probleme (de la diaree la tulburări neurologice).
 • Orzul perlat - greu digerabil, poate duce la oprirea stomacului.
 • Porumbul sub orice formă este foarte bogat în calorii și practic inutil.
 • Ouă crude - poate duce la contaminarea cu salmonella.
 • Mierea - utilă, dar poate provoca reacții alergice severe până la șoc anafilactic.
 • Bananele sunt bogate în potasiu, dar prea coapte sunt bogate în calorii.

Mâncăruri care nu trebuie administrate absolut cățelușilor Chihuahua:

 • Orice mâncare de la masă.
 • Alimente congelate sau prea reci.
 • Fasole.
 • Orice oase.
 • Buruieni și pești de râu.
 • Zaharul si orice alimente care il contin.
 • Toți îndulcitorii (cu excepția fructozei, care se găsește în fructe).
 • Ciocolată și cacao (inclusiv cele special făcute pentru animale).
 • Struguri și stafide.
 • Portocale și mandarine.
 • Produse de mezeluri (toate fără excepții).
 • Făină, paste și în special produse din drojdie.

Sfat: dacă Chihuahua este primul dvs. animal de companie, asigurați-vă că consultați un medic veterinar și faceți o dietă pe baza recomandărilor medicului.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum și ce să hrănești un cățeluș chihuahua: sfaturi și trucuri de la experți