Yorkshire terrier mini: descrierea rasei, întreținerea și îngrijirea câinelui

Yorkshire Terriers 31 mai 2018 5,9 mii 4 mii 5 minute.

Yorkshire Terrier în miniatură (mini) au fost crescuți în Anglia. Se deosebesc de Yorkies standard prin mărimea lor. Acești câini englezi cântăresc 1,3-2 kg, în timp ce greutatea reprezentanților „obișnuiți” ai rasei este de 1,8-3,2 kg. Acest indicator este principalul criteriu care determină varietatea Yorkshire Terrierului. Yorkiștii în miniatură, la fel ca frații lor, participă la expoziții și la diferite concursuri. Este destul de ușor să le păstrați în apartament, iar îngrijirea nu are nicio particularitate..

1 Descriere

Yorkshire Terrier are un corp mini pătrat, un lomb puternic și scurt, un contur drept al liniei superioare. Conform standardului rasei, nu există restricții clare asupra creșterii unui animal. Dar, în medie, înălțimea câinelui la greabăn este de 23 cm. Un câine de rasă se distinge printr-un caracter plăcut și lipsa de agresivitate.

Descrierea rasei:

OpțiuniCaracteristică
CapÎn proporție cu corpul
CraniuMărime mică
BotNu prea mult
NasCuloare neagră
OchiAșezați-vă adânc
UrechiDeparte, în formă de V
DințiiIncisivi superiori puternici în fața celor inferiori, mușcătură de foarfecă
CoasteUșor rotunjit
Micul din spatePuternic
ÎnapoiDrept
MembreDirect
PiciorGheare rotunde, negre
CoadăDrept, lung, subțire

Mândria specială a Yorkshire Mini Terrier este haina sa matasoasă.. Este foarte subțire și strălucitor, fără substrat. Lana are o structură similară părului uman. Are o nuanță de oțel de la gât până la vârful cozii, iar pieptul, picioarele până la coate și capul sunt de un maro auriu bogat. Adulții au marcaje bronzate. Câinii din această rasă nu se varsă.

Yorkshire Terrier Mini

O caracteristică a multor mini terrieri din Yorkshire este o față de bebeluș (English Babyface - baby face). Deși este considerat anormal, este destul de frecvent. Botul câinilor cu față de copil este mult mai scurt, fruntea este mai proeminentă, ochii sunt mari și proeminenți.

Yorkshire terrier mini cu fata de bebelus

2 Caracter

Yorkii pitici au o personalitate energică, jucăușă și veselă. Trebuie să fie mereu în mișcare, altfel devin nervoși și capricioși. Astfel de animale de companie, în ciuda dimensiunilor lor miniaturale, apără altruist proprietarul și teritoriul în care trăiesc. Le place să vâneze rozătoare, păsări, fluturi..

Yorkii sunt foarte sociabili și inteligenți, sunt fericiți să se joace cu copiii. Datorită acestei naturi active, acestea sunt cele mai potrivite pentru o gazdă care duce un stil de viață energic. Câinele va deveni un prieten fidel și însoțitor atât pentru o familie numeroasă, cât și pentru o persoană singură. Se înțelege bine cu alte animale și nu latră peste fleacuri..

Deși mini terrierii sunt foarte atașați de proprietarul lor, nu îl vor deranja niciodată. Cu greu pot suporta o îndepărtare îndelungată de proprietar și pot avea chiar traume psihologice din această cauză. Dimensiunea în miniatură vă permite să călătoriți cu animalul de companie.

Avantajele și dezavantajele mini Yorkshire terrierului:

proMinusuri
 • Calm și echilibrat.
 • Nu solicitați o atenție specială din partea proprietarului.
 • Foarte curat.
 • Lana nu se varsă.
 • Ai inteligență ridicată.
 • Ușor de educat și de instruit
 • Sănătate slabă (alergii, răceli, boli ale ochilor și urechilor).
 • Predispus la rănire.
 • Singurătatea este greu de suportat.
 • Capricios și încăpățânat.
 • Poate mânca în exces

3 Alegerea unui catelus

Cel mai bine este să cumpărați un cățeluș mini Yorkshire terrier într-o crescătoare specializată, unde se vând doar copii de rasă. Vârsta optimă pentru cumpărarea unui animal de companie este de 3-4 luni. Atunci când alegeți un cățeluș, trebuie să acordați atenție aspectului său. Corpul său ar trebui să fie ferm și bine hrănit, iar urechile și ochii săi să fie liberi de orice descărcare..

Un bebeluș sănătos are un nas rece și umed, fără fisuri, erupții cutanate sau pete. Gingiile și limba roz sau închis. Cățelușul ar trebui să fie curios de străin. Dacă este letargic și inactiv, atunci cel mai probabil este bolnav..

4 Întreținere și îngrijire

Pentru un câine într-un apartament, trebuie să luați un loc departe de curenți și să așezați o canapea moale. Cumpărați două boluri pentru hrană și apă. Animalul de companie trebuie să fie plimbat în fiecare zi și să joace jocuri active cu el. Plimbările ar trebui să dureze cel puțin o oră. Terrierului îi sunt predate comenzile de bază: „Fu”, „Pentru mine”, „Aproape”, „Stai”.

Îngrijirea hainei este destul de supărătoare. Pentru un animal pe care îl cumpără:

 • perii și piepteni;
 • şampon;
 • tăietor de guler.

Terrierul este pieptănat înainte de a fi scăldat. Acest lucru se face cu un pieptene cu dinți rari. Încurcăturile sunt desfăcute manual. Câinele trebuie tăiat, altfel haina poate crește de 2 ori înălțimea sa.

Spălați animalul după cum este necesar cu șampon pentru câinii cu păr lung. După aceea, utilizați un balsam-clătire. După finalizarea procedurilor de apă, animalul de companie este înfășurat într-un prosop. Lana poate fi uscată cu un uscător de păr. După scăldat, este indicat să curățați urechile câinelui.

Ochii sunt șterși cu un tampon de bumbac umed în fiecare zi. Ghearele sunt tăiate pe măsură ce cresc din nou cu pensete speciale. Dinții unui terrier încep să se schimbe la 5-7 luni și, în acest moment, trebuie arătat medicului veterinar. Pentru a le curăța, animalului i se permite să ciugulească biscuiți sau morcovi..

4.1 Hrănirea

O atenție deosebită este acordată nutriției mini Yorkshire Terrier. Nu trebuie să i se dea carne de porc și miel, deoarece ficatul acestui câine în miniatură este greu să digere un astfel de produs. Este indicat să o hrăniți cu carne de vită. Dieta include ficat, cereale, pește de mare, gălbenuș crud, legume și fructe. Nu se recomandă administrarea de proteine ​​crude, deoarece are un efect negativ asupra aspectului stratului. De asemenea, Yorkies sunt hrăniți cu brânză de vaci, kefir și lapte la cuptor fermentat.

În castron ar trebui să existe întotdeauna apă proaspătă. De asemenea, puteți oferi câinelui dvs. minerale și vitamine. Dacă nu a mâncat alimente în 15-20 de minute, vasul este îndepărtat.

Cârnații, cârnații, carnea afumată, vienele, dulciurile sunt contraindicate animalelor de companie..

Mini-Yorkii pot fi hrăniți și cu alimente gata preparate. În acest caz, ei aleg mâncare super premium și holistică. Conținutul de carne din astfel de produse ar trebui să fie de 25%, respectiv 70%..

Următoarele mărci de alimente sunt potrivite pentru animale de companie:

 • Brit Care;
 • Monge;
 • Orijen;
 • Acana.

Aceste furaje conțin toate vitaminele și mineralele esențiale.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Yorkshire terrier mini: descrierea rasei, întreținerea și îngrijirea câinelui