Cum să te joci cu un câine?

CâineCând o persoană se face prieten cu patru picioare, devine necesar nu numai să se creeze condiții normale pentru viața animalului de companie, ci și să se dezvolte și să se distreze. Un câine, ca orice alt membru al familiei, necesită atenție și îngrijire.. Trebuie să petreci timp cu ea, să te joci, să înveți.

Învățarea se face cel mai bine într-un mod jucăuș.

De ce jocuri

Prin jocuri, animalul nu numai că învață regulile de comportament necesare pentru acesta. Ele ajută animalul să elibereze energia acumulată..Jocuri de câini

Adesea în plimbări poți vedea câini plictisiți. Nu știu ce să facă cu ei înșiși, iar proprietarul nu le acordă nicio atenție. Acest lucru este greșit, deoarece în plimbări un câine nu trebuie doar să se ușureze. Comunicarea cu un animal de companie prin jocuri vă permite să stabiliți un contact între el și proprietarul său. Învață să te supună mereu, să fie lângă tine și să nu alerge undeva în căutarea aventurii. Jucându-se cu proprietarul, câinele atrage emoții pozitive din acest proces. El își dezvoltă dorința de a fi întotdeauna cel mai bun pentru stăpânul său pentru a primi laude și aprobare..

Important! Cu cât petreci mai mult timp jucându-te cu animalul tău de companie, cu atât devine mai loial..
Jocuri de câini

Nu credeți că trebuie să începeți să insuflați iubire și respect animalului dvs. de companie nu în copilărie, ci la o vârstă mai matură, când el învață să-și controleze comportamentul. Puii au nevoie și de atenția ta. Și cu cât îți simt mai repede atenția și grija, cu atât mai repede te vor rambursa în natură..

În timpul jocului, cățelușul învață diverse situații de viață și află cum să le rezolve. Acest lucru îl ajută mai târziu în viață.. Mai bine să începi să te joci cu cățelușul cu toată familia - acest lucru va permite animalului de companie să învețe să înțeleagă ierarhia familiei, să construiască corect relații cu fiecare membru al familiei. Când animalul începe să-și înțeleagă locul și rolul în „haită”, va deveni mai încrezător în sine.

Pentru a vă îmbunătăți relația cu animalul de companie și pentru a vă ajuta câinele să se dezvolte sănătos, învățați de unde să începeți antrenamentul câinilor pentru un începător.
Jocuri de câini

Cum să te joci cu câinele tău afară

Jocurile în aer liber ajută câinele nu numai să-și exprime emoțiile, ci și să-și îmbunătățească sănătatea..

Jogging și recuperare

Pentru a înveseli câinele, poți joacă-te din urmă. Atingeți câinele pentru a-i atrage atenția și începeți să fugiți de el. Trebuie să-ți încurajezi animalul să alerge după tine. Uneori câinele apucă jucăria și începe să fugă de tine, arătând astfel că dorește să ajungi.Jogging pentru câini

Puteți începe să faceți jogging, trăgând câinele împreună cu dvs. Puteți obișnui un animal să alerge de la trei la patru luni. În primul rând, trebuie să înveți să parcurgi distanțe scurte, nu mai mult de 200 de metri. Pentru distanțe mai mari la o vârstă fragedă, răbdarea nu este întotdeauna suficientă. Trebuie să alergi nu pe asfalt și plăci, ci pe sol, astfel încât animalul să nu-și rănească labele.

Știați? Majoritatea câinilor sunt capabili să alerge la viteze de până la 30 km / h. Ogarii rulează la viteze de până la 72 km / h.

Fugind peste obstacole

În acest gen de competiție, câinele trebuie să alerge tobogane, tuneluri și alte obstacole. În acest moment, proprietarul aleargă și îl îndrumă pe animalul de companie.Fugind peste obstacole

Pe o plimbare, dacă nu există obstacole special create în apropiere, puteți alerga treptele, puteți învăța să sari peste bănci sau să alergați sub ele, să alergați în jurul copacilor, tufișurilor.

Agilitatea este un joc sportiv care ajută un câine să se adapteze societății. Verifică reguli de bază de agilitate pentru câini.
Un loc minunat pentru astfel de divertisment poate fi locuri de joacă. Doar tu trebuie să le joci fie dimineața devreme, fie seara târziu când bebelușul este acasă.Jocuri de câini

Frisbee

Majoritatea câinilor îi plac foarte mult prinde obiecte în mișcare. Prin urmare, frisbee-ul va deveni distracția lor preferată. Tot ce ai nevoie pentru acest joc este să cumperi un disc special de zbor. Asigurați-vă că materialul produsului nu dăunează dinților animalului. De asemenea, dimensiunea discului trebuie să se potrivească cu dimensiunile câinelui..

Cursul jocului este foarte simplu. Aruncați discul îndepărtând mâna de dvs., conferind astfel cuplu obiectului. Pentru ca câinele să alerge după jucărie, trebuie să fie interesat. Oferiți animalului dvs. de companie șansa de a vă familiariza mai întâi cu subiectul. Apoi întoarceți discul în fața animalului de companie, astfel încât acesta să vrea să sară și să apuce jucăria cu dinții. Dacă câinele apucă discul, dă-i șansa să-l mestece. Când animalul de companie dezvoltă un reflex de apucare asupra jucăriei, puteți începe jocul.

Așezați câinele lângă dvs. și aruncați-l puțin frisbee. Dacă animalul a reușit să prindă discul, puteți crește înălțimea și distanța de aruncare. Când animalul de companie a prins discul, cereți-i să vă returneze obiectul prin comanda „Dă”.

Știați? Oamenii cu un câine acasă se mișcă cu 66% mai mult decât alții.

Îngroparea și căutarea lucrurilor

Jocurile educative pentru câini includ găsirea de lucruri sau delicatese. Poți juca atât acasă, cât și pe stradă. Căutați lucruri

Începeți simplu - găsind bunătăți. Arătați o bucată de mâncare câinelui, împrăștiați bunătăți prin curte în fața ochilor și dați comanda „Căutați”. Este important ca, în momentul împrăștierii, câinele să fie pe un lanț sau să-l țină cineva, astfel încât să nu se grăbească după mâncare înainte de timp. La început, poate fi necesar să mergi lângă prietenul tău cu patru picioare până când el intră în esența jocului.

Când animalul stăpânește esența sarcinii atribuite acestuia, puteți complica jocul ascunzând deliciul din apropiere. Când această etapă este stăpânită, puteți începe să vă ascundeți în pământ. Aici trebuie folosite nu doar delicatese, ci și jucăriile preferate. Dacă locuiți într-o casă privată, atunci puneți deoparte o bucată de pământ pentru câine, unde să poată săpa pământul după pofta inimii. Acolo și începe să ascunzi elemente.

Considera rase de câini, care sunt ușor de antrenat: „Border Collie”, "pudel", "Ciobănesc german", "Labrador", Doberman, „Labrador Retriever”, Papillon, Rottweiler și „Ciobanesc australian (australian)”.
Căutați lucruri

Jumping

Vă puteți antrena câinele să sară peste obstacole. Pentru această utilizare băț sau cerc.

La începutul antrenamentului, țineți bățul la nivelul greabănului animalului sau puțin mai jos. Așa că câinele va învăța să-și depășească propria înălțime fără a se răni. Treptat, înălțimea trebuie mărită.

Pentru a vă face animalul să sară, țineți un băț într-o mână și o delicatese în cealaltă, la o anumită distanță de obstacol. Spune „Barieră” și atrage atenția cu o delicatese. Când animalul de companie sare, încurajează-l cu cuvinte. Jumping

Principiul de funcționare este similar pentru săriturile cu cercuri. Doar mai întâi trebuie să permiteți câinelui să se familiarizeze cu subiectul, astfel încât să nu provoace frică în el. Diametrul cercului trebuie să fie puțin mai mare decât înălțimea câinelui la greabăn.

Crawl

Fiecare câine poate învăța să se târască, dar nu fiecare câine va fi fericit să urmeze un curs de stăpânire a sarcinii. Într-adevăr, în natură, animalele se mișcă în acest mod extrem de rar. Înainte de a începe să stăpânească tehnica de crawling, animalul dvs. de companie trebuie să învețe comanda „Sit” și „Lie”.

Dacă doriți să ajungeți la o înțelegere între câine, aflați cum să înveți un cățel să comande acasă.
Crawl

Începem lecția așezând câinele lângă noi cu ajutorul comenzi „Stai”. Mai departe, după o jumătate de minut, te rog întinde-te. Pentru a face acest lucru, atunci când dăm o comandă cu un braț drept, efectuăm o mișcare în jos. După ce ați așezat câinele, strângeți deliciul în pumnul mâinii drepte și țineți-l lângă pământ - lăsați câinele să miroasă momeala. Apoi dați comanda să vă târâți - împreună cu aceasta, începeți să vă mișcați mâna paralel cu solul, îndepărtându-vă de animalul de companie.

Dacă câinele încearcă să se ridice, apăsați-l cu mâna la pământ lângă greabăn. Dacă animalul a reușit să se târască cel puțin 30 de centimetri, încurajează-l cu cuvinte gustoase și lăudabile, dar nu-i permite să se ridice. Lasă-l să se odihnească și apoi încearcă să parcurgă aceeași distanță. Măriți treptat durata călătoriei cu fiecare sesiune..Crawl

Important! Câinii obosesc foarte mult în timpul exercițiului. Prin urmare, la început, nu forțați animalul dvs. să se târască mai mult de un metru și jumătate..

Jocuri de acasă

Să te joci cu câinele acasă este la fel de important ca să te joci afară. Dacă te joci cu animalul tău de companie, îl distragi de la deteriorarea proprietății și îl înveți adaptați-vă la viața interioară. Cât de bine vă puteți juca cu animalul dvs. de companie, vă vom spune mai jos.

Deschiderea ușilor

Acest joc vă va ajuta animalul să depășească un astfel de obstacol ca o ușă închisă în timp ce se deplasează prin casă. Adevărat, există și un minus aici. Când animalul a stăpânit tehnica de intrare în cameră, atunci ascunderea de el în spatele unei uși închise va fi deja mult mai dificilă, cu excepția cazului în care ușa este blocată.Învățându-i câinele să deschidă ușile

Lasă animalul de companie în camera însăși și ieși, închizând ușa în urma ta. La început, ar trebui să existe un mic decalaj prin care câinele te poate vedea. Sună-ți animalul de companie. Dacă câinele nu are nicio dorință să împingă sau să tragă de ușă, atrage-l cu un tratament. Apoi va încerca să iasă din captivitate cât mai repede posibil. Când câinele a însușit metoda de deschidere a ușii, închideți-o complet și repetați exercițiul..

Dă-i o labă

Învățarea acestei comenzi este utilă pentru a facilita inspectarea membrelor animalului..

Așezați-vă animalul de companie folosind comanda "Sta". Apoi spune: „Dă-ți laba”. În același timp, atingeți unul dintre membrele anterioare cu mâna. Dacă câinele în sine nu dorește să dea o labă, luați-o ușor deasupra încheieturii mâinii și ridicați-o ușor. Ține-o puțin și laudă-l pe prietenul cu patru picioare.Dați o comandă labei

Puteți efectua instruirea într-un alt mod. Luați o delicatese, arătați-o câinelui și țineți-o în palmă. Când câinele încearcă să obțină un tratament cu laba sa, ia-l de membru și spune: „Dă-ți laba”. Țineți puțin membrul, eliberați, tratați animalul de companie cu delicioase și laudați.

Trucuri alimentare

Cel mai frecvent truc alimentar: prinzând delicioase în aer. Pentru a efectua acțiunea, încercați să aruncați deliciul, astfel încât animalul să-l prindă din zbor și să nu-l ridice de pe podea. În caz contrar, își va dezvolta obiceiul de a colecta totul de pe podea. Chiar dacă câinele nu a putut prinde mâncare în aer, nu-i oferi ocazia să o ridice de pe podea. Nu mai încerca cu cuvântul „Nu”. Lauda ar trebui să fie doar pentru deliciul prins. În timpul aruncării, trebuie să spui „Op”.Trucuri alimentare

Jucării pentru câini

Când un câine este lăsat singur acasă, merită să vă gândiți cum se poate ocupa, pentru a nu fi obraznic. Cainele ar trebui să aibă jucăriile lor, încât îi roade, nu pantofii și lucrurile. Poate fi jucării de pluș, cauciuc, interactive.

Vă puteți antrena câinele pentru a distinge jucăriile după nume. Pentru a face acest lucru, aruncați jucăria și denumiți-o. Câinele ar trebui să fie rugat să aducă un anumit obiect. Nu ar trebui să existe pedepse aici. Nu-ți antrenezi animalul, ci te joci cu el.Jucării pentru câini

Închinându-se

Pentru a-l învăța pe animalul dvs. de companie cum să efectueze această acțiune, luați o delicatese și demonstrați-o câinelui, după ce ați plasat-o lateral lângă dvs. Așezați deliciosul între picioarele din față. Câinele ar trebui să se întindă spre momeală și să se lase pe coate. Pentru a împiedica animalul să coboare complet corpul la pământ, țineți-l cu mâna sub burta. Încurajează-ți animalul de companie. Toate acțiunile trebuie să fie precedate de comanda „Bow”.

Se întâmplă ca în timpul jocurilor câinele să se aplece singur. În acest moment, spuneți „Arc”. Așa va avea loc asimilarea poruncii. Încurajați-vă întotdeauna animalul de companie.Echipa „Bow”

Întoarce-te

Ridicați deliciul ținându-l cu degetul mare și arătătorul. Câinele nu trebuie să smulgă deliciul, ci doar să-l lingă. Începeți să vă mișcați mâna cu mâncare. Câinele ar trebui să ajungă la el. Rostiți comanda „Cerc”. Când animalul face o întoarcere completă în jurul axei sale, recompensează-l cu cuvinte și delicioase.

Foarte des, lătratul unui câine este o manifestare a unei reacții exagerate. Citit de ce latră un câine și care sunt metodele de corectare a comportamentului său.

Remorcher de război

Mulți proprietari nu știu să se joace cu câinele acasă pentru a-l păstra interesant. Majorității animalelor de companie le place să smulgă lucruri din mâinile lor. Pentru a învăța animalul să asculte proprietarul în acest moment, încercați să jucați remorcher cu el. Luați o frânghie puternică și dați un capăt câinelui - țineți-l singur pe celălalt. Comanda „Trageți”. Încearcă să nu-l lași să se implice prea mult în joc. Ar trebui să se oprească cu ușurință și să vă dea frânghia..Remorcher de război

Important! Nu utilizați obiecte personale pentru acest joc, altfel câinele le va apuca doar în viitor..

Regulile de bază ale jocului

  1. Pentru a stăpâni un joc nou, începeți într-un loc confortabil pentru câine, astfel încât nimic să nu sperie sau să distragă atenția animalului.
  2. Este necesar să atragi un animal de companie la joc într-un moment în care acesta este plin de energie și putere. De regulă, un astfel de moment vine când tocmai ai trecut peste pragul unui apartament la întoarcerea de la serviciu..
  3. Nu-l mângâiați înainte de a juca.
  4. Jocul ar trebui să se desfășoare într-un ritm energic, fără a lăsa.
  5. Jocul nu ar trebui să dureze mult. Învață să o întrerupi înainte ca animalul tău de companie să-și piardă interesul pentru ea..
  6. Dacă câinele nu vrea să se joace, nu mai comunica cu el. El trebuie să înțeleagă că jocul este un mod de a comunica cu proprietarul..
Jocuri de câiniAșa cum putem vedea, jocul este foarte important pentru un câine. Îi permite să stabilească contactul cu proprietarul și să stăpânească o serie de acțiuni importante. Energia câinelui eliberată în timp vă va permite să vă bucurați de odihnă după muncă și vă va proteja proprietatea de daune.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să te joci cu un câine?