Dogue de bordeaux (mastin francez)

Dogue de Bordeaux este o forță uriașă, un aspect feroce și dimensiuni înfricoșătoare, este înzestrat în mod natural cu calități de protecție pe care le îndeplinește cu îndrăzneală și încredere. Dar secretul Bordeaux este că apariția lor în multe moduri contrazice esența.

Un câine bine crescut va deveni un prieten calm, echilibrat, devotat și protector de încredere al întregii familii. Aceasta este una dintre cele mai sociabile și afectuoase rase de această dimensiune și scop, desigur, numai în raport cu ale sale. Un alt nume al rasei este Mastiff francez sau Aquitaine.

Prima mențiune scrisă a câinilor molosieni francezi se găsește într-o carte despre vânătoare din secolul al XIV-lea. Descrie câinii de murare care erau ogari mestizoși și molosi, care se numeau alani și erau împărțiți la rândul lor în trei rase: alan gentil erau ogari cu cap greu, alan vautre erau de trei ori mai puternici decât ei, iar alan de boucherie se distingea printr-o culoare galbenă cu dungi gri închise sau negre, cap lat și buze căzute. Ele erau folosite pentru a momi un mistreț sau un urs. Mai târziu cuvântul francez „alan” a fost înlocuit de engleză „mastiff”.

După revoluția din secolul al XVIII-lea, mulți câini au fost distruși împreună cu stăpânii lor sau luați în străinătate, iar restul au fost încrucișați cu alte rase. Mastiful francez a supraviețuit doar datorită faptului că lupta cu câini a fost populară în sudul Franței până la începutul secolului al XX-lea. Un autor german autorizat poate găsi afirmația că Mastiffii din Bordeaux sunt descendenți direcți ai marilor danezi din Aquitaine, au trăit izolat în regiunile muntoase din Aquitaine și au rămas relativ curate.

Istoria modernă a Dogue de Bordeaux a început după prima sa expoziție la Paris în 1863. A fost o trecere în revistă a întregii populații de câini din Franța și au fost prezentați 8 capete de câini de tip molosian, dar numai unul, și anume marele danez din Bordeaux, a fost atent. Numele rasei a fost fixat și, în următorii 20 de ani, entuziaștii s-au implicat activ în reproducerea sa, aderând doar la propria lor opinie și linie, prin urmare, nu a fost lipsită de vărsare de sânge, în special sângele mastinului englez. Rasa a fost înregistrată oficial în 1883.

Aspect și standarde

Dogue de Bordeaux este un tip molosian tipic, brahicefalic, îndesat, cu o structură atletică și un corp muscular. La această rasă, există o mare variație a înălțimii 55-70 cm. Greutatea masculilor trebuie să fie de cel puțin 50 kg, cățelele - cel puțin 45 kg.

Capul este lat, voluminos, destul de scurt și unghiular. Botul este larg. Nasul este pigmentat în conformitate cu culoarea măștii, prea multă lumină este nedorită. Nările sunt larg deschise. Fălcile sunt largi, puternice, dinții sunt completi. Mușcătură - împușcare.

Buzele sunt dense, căzute, formează zboruri. Ochii sunt ovali, depărtați. Pielea pleoapelor nu trebuie să fie excesiv de slăbită și să expună complet conjunctiva. Culoarea irisului este maro. Urechile sunt mici, se ridică pe cartilaj, sunt ridicate și subliniază lățimea craniului. Gâtul este puternic, aproape cilindric, musculos, între gât și cap pielea formează un pli transversal.

Spatele este lat și musculos. Pieptul este adânc. Crupul este ușor înclinat spre coadă. Coada este groasă la bază, înclinându-se spre vârf. Într-o stare calmă, rămâne scăzută, ajunge la articulația hock și, într-o stare activă, se ridică cu 90-120 °, fără a se răsuci sau a se apleca deasupra spatelui. Picioarele puternice, drepte, stabilite paralel.

Pielea este groasă, lipită de corp. Haina este subțire, scurtă și moale la atingere. Lungimea părului de gardă nu depășește 2 cm. Substratul nu este dens, scurt. Culoarea este o singură culoare, toate nuanțele de roșu, pete albe pe picioare și piept sunt permise.

catelus de mastin francez

Instruire și educație

Încep să crească Dogue de Bordeaux la propriu din primele zile ale apariției cățelușului în casă. Dar merită să ne amintim că acești câini sunt foarte sensibili la grosolănie și nedreptate, acest lucru îi face nesiguri sau amărăciți, rasa își pierde principalele calități pozitive, devine incontrolabilă și periculoasă. Este important ca de la cățeluș, Bordeauxul să asculte proprietarul fără îndoială, mai ales dacă câinele locuiește într-un oraș. Orice corecție a comportamentului este posibilă doar la vârsta puilor, încercarea de a corecta un câine adult cu un psihic format este inutilă, așa că pentru antrenament este mai bine să alegeți imediat un centru de antrenament pentru câini și un expert specializat în lucrul cu rasele de luptă.

În sensul strict al cuvântului, Dogue de Bordeaux nu este un câine de serviciu, precum Ciobanescul German, care trebuie să cunoască și să execute un anumit set de comenzi. Principala cerință pentru Dogue de Bordeaux este un psihic stabil. Acest câine trebuie să fie echilibrat și ascultător, să nu se teamă de zgomote puternice sau de apeluri, indiferent față de alte animale. Calitățile naturale de protecție ar trebui exprimate moderat, dar fără agresivitate inutilă.

Manipulatorii francezi de câini cred că Dogue de Bordeaux nu trebuie să fie instruit pentru securitate, ci trebuie învățat să se distingă de altul.

Acești câini nu au nevoie de activitate fizică activă. În plus, în primul an și jumătate de viață, un număr mare de exerciții și antrenamente prelungite pot dăuna unui sistem musculo-scheletic fragil. De obicei, plimbările de două ore sunt suficiente pentru Bordeaux.

Personaj și portret psihologic

Dogue de Bordeaux este calm și echilibrat, cu o inteligență ridicată și o stimă de sine. Acțiunile sale sunt întotdeauna deliberate și nobile. Bordeaux nu va acorda atenție luptelor mărunte de câini și nu va latra peste fleacuri. Dar, în același timp, are calități excelente de pază și este capabil să protejeze nu numai proprietarul, ci și bunurile sale de înfrângere.

Dogue de Bordeaux necesită un contact constant cu o persoană și, în schimb, va putea să-și ofere devotamentul, dragostea și încrederea fără margini. Acești câini tratează bine copiii, cu răbdare și înțelegere. Dar toate acestea sunt doar cu condiția unei educații competente. Proprietarul Bordeaux trebuie să fie un crescător de câini cu experiență, cu o mână fermă, care poate deveni un lider și un mentor pentru un câine serios.

Un Mastiff francez bine educat tratează calm alte animale de companie, inclusiv câinii. Dacă frații nu manifestă agresivitate, el va fi prietenos cu ei, va ignora mai degrabă câinii mici vociferi și va reacționa cu agresivitate la fulger la un câine cu minte rea..

Întreținere și îngrijire

Este mai convenabil să păstrați Dogue de Bordeaux într-un apartament mare sau într-o casă privată. Locuirea împreună într-o locuință mică este plină de o serie de dificultăți, câinele trebuie să-și ia locul pentru a se odihni și ar trebui spus destul de mare, bolurile vor lua un loc în bucătărie, dar, pe lângă aceasta, rasa este destul de slobber. Bordeaux nu este potrivit pentru a trăi pe stradă pe tot parcursul anului.

Nu este dificil să ai grijă de haina Dogue de Bordeaux; este periat periodic cu o mănușă specială din cauciuc, care ajută la îndepărtarea pielii moarte și a părului. Spălați câinele pe măsură ce se murdărește, de obicei la fiecare câteva luni. Particularitatea îngrijirii este curățarea zilnică a pliurilor de pe față. Acestea trebuie curățate de murdărie și praf pentru a preveni iritarea și infecția. Ochii sunt spălați periodic, urechile și dinții sunt curățați. Ghearele sunt tăiate la fiecare 2-3 săptămâni.

Dieta și sănătatea

Nutriția este un factor determinant în sănătatea unui câine. Trebuie amintit că acestea sunt carnivore și cea mai mare parte a dietei lor ar trebui să fie produse proteice: carne de vită, fileuri de pește slab, produse lactate fermentate, cartilaj, organe, ouă, ulei. Din alimente vegetale: legume, fructe, cereale. Dacă dieta câinelui se bazează pe hrană naturală, se administrează suplimente de vitamine și minerale. Pentru Dogue de Bordeaux, puteți alege, de asemenea, o mâncare gata preparată de cel puțin clasă premium, care să satisfacă nevoile fiziologice ale câinelui. O atenție deosebită este acordată hrănirii puiilor. Apa potabilă curată trebuie să fie întotdeauna disponibilă gratuit.

În ciuda vârstei sale, rasa practic nu are boli genetice. Putem observa doar o predispoziție la displazie a articulațiilor șoldului și cotului, dar această boală este flagelul majorității raselor mari și este adesea asociată cu creșterea necorespunzătoare a unui cățeluș sau o dietă dezechilibrată. La câinii adulți, se constată o tendință de cancer. Cățelele au dificultăți în a naște din cauza capetelor mari ale cățelușilor. Speranța de viață - 8-10 ani.

Alegerea unui cățeluș și prețul unui dogue de bordeaux

Dogue de Bordeaux nu ar trebui să fie achiziționat necugetat, nu va fi ușor să crești un câine bun din el. Prin urmare, pentru timpul petrecut în căutarea crescătorilor, canisurilor, cunoașterii reprezentanților rasei și a standardelor, ar trebui să vă gândiți dacă vreți cu adevărat să vedeți acest câine lângă dvs. în următorii 10 ani.

Desigur, ar trebui să decideți din timp pentru ce aveți nevoie de un cățeluș. Ele sunt împărțite în mod convențional în 3 clase. Cei mai scumpi pui din clasa spectacolului sau rasei au o conformație și perspective excelente, probabil că vor lua premii la expoziții și vor participa la reproducere. Puii din clasa animalelor de companie, fără îndoială, ar trebui să fie și rase pure, dar nu sunt impuse cerințe atât de stricte aspectului lor, unele defecte de rasă sunt permise (culoarea, dimensiunea urechilor, mușcătura etc.), dar nu sunt atât de importante dacă câinele este însoțitor numai.

Ajungând la mireasa așternutului, trebuie să vă asigurați că este menținută caldă și curată, verificați documentația producătorilor și a puiilor. Abia după aceea puteți continua examinarea copiilor. Ar trebui să fie sănătoși din punct de vedere psihic și fiziologic, fără răni cauzate de șchiopătură, pete chele, zone murdare de pe piele sau păr. Dacă intenționați să participați la expoziții de câini sau la reproducere, este mai bine să contactați un expert independent în rasă pentru ajutor.

Prețul unui cățeluș dogue de bordeaux depinde de genealogia, clasa, canisa și variază într-o gamă destul de largă - de la 500 USD până la 1.000 USD și peste.

Fotografii

dogue de bordeaux

fotografie dogue de bordeaux

Fotografie Dogue de Bordeaux (mastin francez)

mastin francez

activitate fizică dogue de bordeaux

Dogue de bordeaux

păstrând dogue de bordeaux

Dogue de Bordeaux (mastin francez)

4 Dogue de Bordeaux

dogue de bordeaux puppies

dogue de bordeaux cu pui

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Dogue de bordeaux (mastin francez)