Totul despre sarcina la câini de la a la z

Pentru a obține descendenți sănătoși și de înaltă calitate de la câinele iubit, trebuie să vă îngrijiți cu atenție și să vă monitorizați animalul de companie pe toată perioada sarcinii. La urma urmei, ca și femeile, acestea sunt cele mai neliniștite zile în așteptarea unui miracol..

Există cazuri în care apariția puilor a avut loc în perioadele timpurii (50-55 zile) și târzii (70-72 zile). Puii erau sănătoși, puternici și puternici. Există un motiv pentru care durata sarcinii se poate schimba. Acesta constă în numărul de pui care se află în uter. Oamenii de știință au dovedit faptul că câinii de rase mari nasc mai puțini pui, spre deosebire de animalele de companie mici.

Dacă sunteți proprietarul unor rase mai mici, atunci așteptați ca durata sarcinii să fie de aproximativ două luni (60-62 de zile). Numărul de pui din uter poate fi în mai multe unități. Puteți utiliza serviciile cu ultrasunete. În perioada ulterioară a sarcinii, medicul veterinar le poate bâjbâi și le poate număra fără excepție..

Semne ale unei poziții „interesante” la un animal de companie

Când aveți o mică idee despre cât durează situația „interesantă”, merită să treceți la probleme urgente și la soluțiile lor. Un medic veterinar experimentat poate recunoaște cu ușurință semnele sarcinii la câini. Însă proprietarii animalelor lor de companie vor să determine, de asemenea, că animalul de companie va deveni mamă.

Merită să ne amintim un lucru imediat că, în primele zile sau chiar săptămâni după împerechere, nu ar trebui să vă așteptați la modificări. În majoritatea cazurilor, estrul poate apărea după fertilizarea cu succes. Și acest lucru este considerat normal. Dacă doriți, puteți face un test și puteți stabili dacă există sau nu o sarcină mult așteptată.

Semne primare

După aproximativ 20 de zile de împerechere, pot apărea următorii precursori ai sarcinii:

 • ușoară apatie;
 • mai mult timp al animalului se culcă;
 • câinele încetează să se mai joace și să se distreze;
 • devine flegmatic.

Este posibil să înțelegem că o sarcină a început la câini din alte motive evidente, de exemplu, un test pozitiv. Sau:

 1. Toxicoza. În medie, durează aproximativ 7-10 zile. De regulă, această afecțiune nu este considerată periculoasă pentru sănătatea cățelei și a viitorilor descendenți. Toxicoza apare dimineața. Pentru a ajuta cumva gospodăria pufoasă să facă față problemei, puteți da mâncare moale în porții mici..
 2. Schimbare de aspect. Această metodă poate fi utilizată și pentru determinarea sarcinii la câini. Acest lucru se întâmplă, de regulă, la sfârșitul primei luni. Există umflături ale glandelor mamare și decolorare.

Semne secundare

Aici nimic nu va fi ascuns de privirea stăpânului. Sarcina poate fi determinată de următoarele criterii:

 • întunecarea glandelor mamare;
 • creșterea lor în dimensiune;
 • burta câinelui devine vizibilă și mare;
 • o creștere a poftei de mâncare chiar și la „cei mici”;
 • schimbarea dimensiunii taliei, dacă, desigur, ați măsurat-o imediat după tricotat;
 • schimbarea caracterului animalului de companie, în unele cazuri câinii devin agresivi;
 • puteți simți fructul cu mâna (aproximativ 40-45 de zile).

Sarcina canină săptămânal

S-au trecut multe de la căutarea tatălui ideal la primele semne de sarcină și un test pozitiv. Pentru a avea cel puțin o idee despre modul în care se desfășoară procesul de formare a puilor, vă sugerăm să studiați zilnic calendarul sarcinii câinilor cu o fotografie a unui embrion în curs de dezvoltare..

TermenDescriere
1 săptămână

(0-7 zile)

În această perioadă, principalele acțiuni cad:
 • ovulație;
 • împerechere;
 • fertilizare.

Curva a ramas insarcinata. Pentru un animal de companie, schimbările în dietă și activitatea fizică sunt nedorite. Merită să începeți să amestecați suplimente speciale și vitamine în alimente. Puteți încerca să faceți un test. Sarcina trece neobservată.

2 săptămâni

(7-14 zile)

Ouăle se transformă în pui. Până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, toți embrionii au coborât în ​​uter. Exercițiul și hrănirea rămân aceleași. Dacă în prima săptămână testul nu a dat rezultate, puteți repeta. 
3 săptămâni

(14-21 zile)

Celulele cresc în fiecare zi. Mutați complet în uter. Exercițiul și hrănirea rămân aceleași. 
4 săptămâni

(21 28 zile)

În funcție de experiența crescătorului, puteți folosi degetele pentru a găsi puii. Puteți merge întotdeauna la medicul veterinar. Mameloanele se umflă, o mică descărcare transparentă începe din vagin. Protejăm câinele de efort fizic, antrenament și jocuri. Medicul veterinar vă va spune care ar trebui să fie mâncarea în etapa de 4 săptămâni. 
5 săptămâni

(28-35 zile)

Cantitatea de lichid amniotic crește. Puii dezvoltă labe, gheare, mustăți. Curva se îngrașă activ în această perioadă. Se recomandă hrănirea frecventă, dar în porții mici. O scanare cu ultrasunete se poate face pentru a determina defectele de dezvoltare timpurii și, în cazuri extreme, pentru a întrerupe sarcina. 
6 săptămâni

(35-42 zile)

O situație interesantă devine evidentă pentru toți cei din jur chiar și fără un test de sarcină. Puii dezvoltă culoarea blănii și pigmentarea. Este timpul ca proprietarii să înceapă să facă un șezlong. Acum viitoarea mamă trebuie așezată doar în acest loc. 
7 săptămâni

(42-49 zile)

Curva începe să mute. În acest moment, puii sunt considerați complet formați. Trebuie să oferiți mâncare specială în astfel de cantități pe care câinele să le poată mânca odată. Asigurați-vă că includeți calciu în dieta animalului.. 
8 săptămâni

(49-57 zile)

Din acest moment, puii pot fi așteptați în orice moment al zilei sau al nopții. Exercițiile fizice și alte stimulări ale travaliului sunt strict interzise. Până la sfârșitul acestei perioade, colostrul începe să se formeze.. Hrănirea câinelui efectuate în același mod. 
9 săptămâni

(57-65 zile)

Nașterea este invariabil apropiată. Deoarece sunt ținute acasă, atunci totul trebuie pregătit. Pentru a controla cumva procesul, începeți să măsurați temperatura de mai multe ori pe zi. Hrănirea în același mod. Dacă există o întârziere de peste 60 de zile, efectuăm procedura de control nu numai în timpul zilei, ci și noaptea. Uită-te la fotografiile cu puii nou-născuți. 

Așa se desfășoară întregul proces în fiecare zi când un animal de companie poartă pui. Sarcina unui câine trece repede, dar în această perioadă trebuie să fii extrem de atent și atent.

Caracteristicile sarcinii

Acest timp nu poate fi considerat o boală. De asemenea, câinele trebuie să fie plimbat în mod constant. Cu cât perioada este mai lungă, cu atât plimbările mai lungi ar trebui să fie scurte, dar frecvente. Principalul lucru este să observăm starea fizică și psihologică. La cea mai mică abatere de la normă, trebuie să vă contactați imediat medicul veterinar.

Calendarul calculatorului

Pentru a încerca cumva să planifici nașterea și să afli debutul lor aproximativ, un calculator de calendar te va ajuta. Se compilează ținând cont de faptul că perioada medie de gestație durează 62 de zile. În plus, un astfel de calendar vă va ajuta să navigați când ziua nașterii este aproximativă.

Câți cățeluși poartă un câine în burtă??

Pentru a înțelege câți pui are un animal de companie, merită să ne amintim rasa. La persoanele mici, excrementele sunt mult diferite de omologii mari. Rasele mai mari pot produce 10 sau mai mulți pui.

Pentru a afla informațiile exacte, trebuie să mergeți la medicul veterinar. Deoarece poate spune fără un test că câinele este însărcinat, atunci poate găsi cu ușurință numărul tuturor indivizilor. În plus, ultrasunetele vor veni întotdeauna în ajutor..

Îngrijirea unui câine în poziție

 1. Alimentație adecvată. Dieta ar trebui să includă nu numai mâncare de casă, ci și mâncare specială cu suplimente de vitamine. Prezența calciului este deosebit de valoroasă.
 2. Dacă, cu toate acestea, alegerea se face în favoarea hranei naturale, atunci creșteți cantitatea de carne, brânză de vaci și măruntaie.
 3. În primele săptămâni, nu refuzați animalului dvs. de companie plăcerea de a alerga, a sări. Dar de la mijlocul primei luni, este mai bine să opriți exercițiile fizice și antrenamentul și să lăsați animalul să se bucure de liniște sufletească.
 4. Nu puteți supraalimenta câinele.
 5. Acces 24/7 la apă potabilă proaspătă.

Îngrijirea unui câine însărcinat nu este practic diferită de cea umană.

Intrerupere de sarcina

Se întâmplă ca împerecherea unui câine să nu fie deloc planificată de proprietar. În astfel de cazuri, trebuie să apelați la o astfel de procedură, cum ar fi avortul. De asemenea, puteți întrerupe sarcina dacă este indicat medical de către un medic veterinar. Procedura se desfășoară indiferent de vârsta gestațională. În primul rând, merită să aflăm dacă a existat o tricotat. Faceți o analiză specială a vaginului câinelui.

Indiferent ce stadiu de gestație este câinele, medicul veterinar îl va trata conservator. Tipul său depinde de durata sarcinii:

 1. Prima luna. Avortul este dificil din cauza lipsei de claritate a imaginii. Cel mai adesea, medicamentele sunt utilizate în această perioadă..
 2. Sfârșitul primelor săptămâni. Testul de sarcină va fi deja pozitiv. Fructele sunt aspirate sau expulzate din burta animalului de companie.
 3. Mijlocul și sfârșitul celei de-a doua luni. Veterinarul mai întâi calcifică oasele cățelușilor și apoi le expulză pur și simplu din pântece.

Videoclip „Câini însărcinate”

Videoclipul spune că sarcina și un câine în casă sunt fericire.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Totul despre sarcina la câini de la a la z