Cum să înveți un câine să se întindă

„Culcă-te” este una dintre comenzile de antrenament de bază, care este adesea folosită în viața de zi cu zi. Poate fi util pentru transportul în transportul public, pentru examinarea de către un medic veterinar. Când participați la diferite tipuri de spectacole și expoziții, această abilitate este, de asemenea, o necesitate în programul de spectacole..

Câinele este învățat să se întindă

Ca rezultat al antrenamentului cu succes, câinele ar trebui să se deplaseze cu ușurință în poziția „culcat” din poziția „în picioare”. Pentru reprezentanții raselor decorative sau ale animalelor de companie cu caracter melancolic, experții recomandă stăpânirea ordinii poziției culcate numai după ce animalul învață să se supună ordinului de „așezare”..

Recomandări generale

Principiul principal al instruirii este sistematic și consecvent. Pentru a antrena un animal singur, trebuie să cunoașteți metodele și regulile de bază, precum și posibilele greșeli. Experții recomandă vizionarea videoclipurilor cu manipulatori profesioniști de câini disponibili în rețea pentru a vă familiariza cu tehnicile și metodele de stăpânire a comenzii „Lie”..

Trebuie să vă antrenați într-un loc liniștit și liniștit, unde nu vor exista distrageri sub formă de sunete străine și alte animale. De asemenea, ar trebui să alegeți un loc curat, deoarece va fi neplăcut ca fiara să se întindă pe pământul murdar și rece. Dacă exersezi doar acasă, există riscul ca câinele să-l asculte pe proprietar numai în casă și să se transforme pe stradă într-o creatură incontrolabilă.

În procesul de formare, este contraindicat să recurgeți la grosolănie și cruzime. Învățarea, ca și alte interacțiuni cu un animal de companie, ar trebui să se bazeze pe dragoste și respect. Omul din ochii câinelui ar trebui să fie un conducător, nu un tiran. Învățarea ar trebui să meargă chiar de la bun început, deoarece recalificarea este mult mai dificilă decât antrenamentul de la zero. Pentru a nu dobori câinele în timpul antrenamentului, nu utilizați alte comenzi în același timp. De exemplu, nu ar trebui să combinați ordinele „stați” și culcați-vă ”, deoarece în cele din urmă câinele le va executa numai în această succesiune și va merge în poziția culcat doar după poziția preliminară de șezut. Este important să nu li se permită să se ridice până la permisiunea proprietarului, pentru a nu încălca obiectivul principal al antrenamentului - disciplina.

De ce este nevoie pentru asta

Pentru antrenament, ca și alte activități, trebuie să aveți un anumit set de adaptări. În ciuda faptului că este destul de neofisticat și standard, ar trebui, de asemenea, menționat. Pentru obișnuință veți avea nevoie de:

 • un guler este un element obligatoriu care vă permite să controlați un câine și servește ca un atribut simbolic al puterii;
 • o lesă - veți avea nevoie de ea nu numai în timpul antrenamentului, ci și în timpul mutării la locul de antrenament;
 • o delicatesă este mâncarea cea mai preferată (crutoane, bucăți de carne sau brânză, mâncare uscată), dar este important să se țină cont de faptul că un animal bine hrănit poate rămâne indiferent chiar și față de o delicatesă dorită în alte situații;
 • o atitudine pozitivă este una dintre condițiile importante, deoarece animalele sunt foarte sensibile la dispoziția umană și rezultatele bune pot fi obținute numai atunci când animalul de companie simte sprijinul proprietarului și se bucură reciproc din procesul de antrenament.

Câinele zace în iarbă

Instrucțiuni pas cu pas

Folosirea combinației tradiționale de încurajare și atitudine bună poate antrena cu succes câinele să „se întindă”. Pentru aceasta, se folosește următoarea tehnică:

 1. Luați poziția corectă atunci când proprietarul stă într-o postură încrezătoare, cu lesa în mâini, iar animalul este în fața lui, pe partea stângă.
 2. Spuneți clar: „Culcați-vă”, trageți ușor lesa și arătați deliciul (îl puteți aduce în nas). După ce animalul de companie este interesat de el, mișcă ușor mâna înainte și în jos, forțând câinele să urmeze.
 3. În tot acest timp, trebuie să țineți câinele cu o lesă. Ar trebui să rămână la locul său și să se lase treptat în spatele mâinii, luând o poziție culcată.
 4. După ce câinele se întinde complet, apăsând cu mâna stângă pe greabăn (pentru a preveni încercările de a se ridica), încurajați-l cu cuvinte (de exemplu, „Bine”) și o delectare.
 5. Dacă animalul sare înainte de a servi deliciul, dați comanda și puneți-l din nou.
 6. Câinele este ținut inițial în poziție culcat timp de aproximativ 5 secunde și eliberat de comanda „Walk”.
 7. Exercițiul se repetă de mai multe ori la rând cu pauze scurte (2-3 minute).

Puteți utiliza opțiunea fără a servi mai întâi o delicatese, atunci când mâna stângă este plasată pe greabănul animalului, iar mâna dreaptă este înfășurată sub labele din față. După ce ați dat comanda, apăsați simultan pe greaban și duceți picioarele din față înainte. Când elevul se întinde, trebuie să-l laudați, să-i dați o mușcătură gustoasă și apoi să-l eliberați cu ordinea corespunzătoare.

Este important să vă asigurați că animalul își asumă inițial poziția corectă, în care picioarele din față, crupul și corpul sunt extinse înainte și în linie, iar picioarele din spate sunt ascunse. Caderea crupelor pe lateral este un semn al exercițiului necorespunzător.

În majoritatea cazurilor, după doar câteva sesiuni, câinele dezvoltă abilitățile inițiale de a efectua comanda fără presiune suplimentară asupra greabanului. După aceea, puteți crește timpul dintre execuție și distribuirea tratamentului și, ulterior, introduceți un gest suplimentar. Arată ca mâna dreaptă ridicată orizontal spre umăr cu palma în jos (1), care apoi cade în coapsa dreaptă (2).

Cum să dai comenzi câinelui tău

În procesul de masterizare a recunoașterii gesturilor, ar trebui să creșteți treptat distanța și timpul de expunere. Deci, pentru un cățeluș de opt luni, standardul prevede executarea comenzii de la prima servire la o distanță de 15 metri în decurs de 15 secunde. Când vă antrenați la o distanță mare, nu dați drumul animalului de companie, comandând „Plimbare” de departe. Trebuie să te duci la el, să-l laude și să-l mângâi și abia după aceea îl lași să se odihnească.

Sfaturi suplimentare

În procesul de instruire, manipulatorii de câini recomandă, de asemenea, să respecte următoarele recomandări:

 • ordinul de „culcare” trebuie dat înainte de a se da acțiunile coercitive, iar răsfățul - după ce câinele își asumă o poziție culcată;
 • dacă animalul de companie se ridică fără permisiune, este necesar să-l readucem în poziția necesară și să repetăm: „Culcă-te!”;
 • nu cereți imediat multă expunere;
 • nu începe cursurile pe teren umed sau murdar;
 • trebuie să repetați sarcina o dată, altfel câinele se va obișnui să o efectueze numai după ce a repetat-o ​​de două (sau mai multe) ori;
 • nu „frecventați” cu comenzi diferite, care necesită executarea lor la rândul lor la fiecare 10-15 secunde - este mai bine să acordați atenție executării lor clare și corecte și să nu căutați numărul maxim de comenzi executate pe minut;
 • câinele ar trebui eliberat prin ordinul „Ia o plimbare”, dar nu „Pentru mine”. Acesta din urmă aparține categoriei „comenzilor plăcute” (cu condiția ca acesta să fie instruit corespunzător), așa că va fi mai dificil să aștepte un animal de companie care este eliberat prin acest ordin, ceea ce va duce la o scădere a timpului de așteptare.

Câine cioban întins pe iarbă

O greșeală obișnuită este încercarea de a învăța un câine mai multe comenzi în același timp. Nu vă puteți concentra asupra celor care au făcut-o cu ușurință și, în plus, jigniți și rușinați câinele, citând ca exemplu animalele de companie mai „inteligente” ale prietenilor dvs..

Când animalul dvs. de companie începe să efectueze cu încredere „Minciuna” într-un loc liniștit, puteți încerca să executați această comandă într-un parc zgomotos sau într-un magazin. În acest caz, trebuie să acționați în conformitate cu aceeași schemă: mai întâi, învățați să vă întindeți la o distanță mică de proprietar și cu o expunere minimă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să înveți un câine să se întindă