Ca o pisică cu un câine

Expresia „Ca o pisică cu un câine” a apărut dintr-un motiv, există, desigur, excepții, dar în majoritatea cazurilor, câinii și pisicile, ca să spunem ușor, nu se plac unul pe celălalt, iar animalele au mai multe motive pentru aceasta.

De obicei, nu există ură sau rivalitate între aceste animale. Nu se pot înțelege datorită faptului că sunt foarte diferiți, atât în ​​exprimarea emoțiilor lor, cât și în nevoile de comunicare. Câinii sunt suficient de puternici și emoționanți, apreciază societatea și au nevoie de companie..

Și pisicile sunt mândre singuratice și evită în orice mod posibil contactele inutile. Pentru ei, nu există un concept de societate ca atare, pisica trăiește acolo unde este convenabil pentru ea, unde este hrănită și iubită, ea însăși decide dacă simbioza cu câinele îi va fi convenabilă. Pentru un câine, toți locuitorii de pe teritoriul său sunt un singur pachet cu un lider uman în frunte, iar pisica este întotdeauna cu un pas mai jos, nimic nu depinde de el în viața câinelui.

ca o pisică cu un câine

Plângerile copiilor

Câinele poate avea motive să nu iubească pisica. Poate că, ca un cățeluș, a câștigat o experiență neplăcută de a face față felinelor și, ca urmare a curiozității sale inocente, a primit gheare ascuțite pe un nas moale. Și invers, dacă un pisoi apare într-o casă în care trăiește deja un câine adult, jocurile comune se pot dovedi a nu fi consecințele cele mai plăcute pentru el. Un câine nu prea îngrijit poate călca pe un coleg de cameră mic sau chiar să muște, în orice caz, pisoiul își va aminti că nu ar trebui să se aștepte nimic bun de la el.

Cine este prădătorul și cine este prada

O pisică este un vânător născut, se poate întoarce cu ușurință în sălbăticie și poate supraviețui acolo fără ajutorul uman, dar în același timp este extrem de atentă și nu va râvni pe cineva care este mai puternic decât ea, decât dacă circumstanțele o impun. La câine, instinctul vânătorului a fost păstrat, mai degrabă, doar la un nivel intuitiv. Pentru ea, prada poate fi orice obiect în mișcare și adesea este doar o pisică care aleargă. Dar câinele va fugi după ea nu pentru că vrea să atace, ci pentru că ea fuge. Dar este greu să vorbim dacă o pisică se teme cu adevărat de un câine sau pur și simplu nu va intra în contact cu el. La urma urmei, există cazuri în care câinii suferă de pisici..

ca o pisică cu un câine

Neînţelegere

Animalele comunică între ele prin sunete și gesturi, acesta este un fapt bine cunoscut. Și observația, a împins o persoană la ideea că câinii și pisicile nu se înțeleg. Un câine, de exemplu, dă din coadă de bucurie, în timp ce o pisică arată anxietate și atitudine agresivă. Aceleași paralele pot fi trasate cu sunete specifice animalelor..

Se știe că mârâitul unui câine este un avertisment și o manifestare a agresivității, iar mârâitul unei pisici exprimă în majoritatea cazurilor încredere și recunoștință. Motivele acelorași acțiuni la un câine și o pisică sunt diferite și nu se înțeleg bine, ceea ce înseamnă că preferă să trateze orice acțiune în direcția lor cu precauție sau chiar agresivitate până la soluționarea tuturor conflictelor.

ca o pisică cu un câine

Cunoștință

Conform logicii teoriilor, animalele care sunt opuse în toate aspectele vieții nu ar fi trebuit să găsească o limbă comună odată. Dar animalele de companie au o legătură - o persoană. Ele sunt la fel de dependente de el și acest lucru face ca animalele de companie să se adapteze societății celuilalt, într-o măsură mai mare sau mai mică, în funcție de caracterul lor și de participarea competentă a proprietarului. O mare importanță în relațiile viitoare între animale de companie este impresia asupra cunoștinței și comportamentul proprietarului față de aceștia în timpul perioadei de adaptare..

Nu mulți se pot lăuda că animalele lor de companie au reușit să devină cei mai buni prieteni, deoarece depinde și de compatibilitatea personajelor animalelor, dar puteți face oricând coexistența lor cel puțin pașnică.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ca o pisică cu un câine