Mini teckel cu păr lung: descriere, îngrijire și fotografii ale câinilor

Caracteristicile rasei teckeluluiÎn mintea unei persoane obișnuite, un teckel nu este altceva decât un câine drăguț, cu un corp lung, picioare scurte și urechi lungi, care are o problemă pronunțată de a fi supraponderal..

Într-un mod similar, aceștia vorbesc despre această rasă, care pentru mulți a devenit sinonimă cu câinii de curte. Deși în realitate, prin natura lor, teckelii sunt vânători foarte capabili și formidabili.

Au apărut primele exemple de teckel pitic în secolul al XV-lea în Germania. În acea perioadă, era folosit în principal pentru vânătoarea animalelor de vizuină - vulpi, iepuri și bursuci. Poate că va surprinde pe cineva, dar teckelul, care are o dimensiune atât de inexpresivă și un aspect neprezentator, are suficientă putere pentru a face față unei fiare atât de periculoase precum un bursuc. În acest moment, au fost crescute multe rase de teckel, care diferă prin mărime, tip de lână și culoare. Cu toate acestea, toate au caracteristici comune..

Dachshund pitic: fotografie, caracteristici ale rasei

Câine de iepure cu păr lungNu întâmplător acest câine și-a primit numele, deoarece are o dimensiune destul de inexpresivă și arată destul de miniatural chiar și pe fundalul rudei sale standard. De la începutul acestei rase, s-a presupus că va fi folosită și pentru vânătoare. Cu toate acestea, a devenit imediat clar că o astfel de firimitură nu va putea câștiga într-o luptă cu un bursuc, așa că au luat-o numai pentru vânătoarea de iepuri. Dacă vânătoarea nu se numără printre hobby-urile dvs. și ați visat mult timp la un câine mic în poartă în apartamentul dvs., atunci teckelul pitic va fi o alegere excelentă pentru dvs..

Acest câine poate aduce, de asemenea, beneficii considerabile proprietarilor caselor private, care s-au săturat să asculte și să suporte vizitele constante ale pisicilor vecine, deoarece acest micuț va avea suficientă putere pentru a face față acestor oaspeți neinvitați. Desigur, acest câine va arăta o asemenea antipatie numai în raport cu pisicile altora. Ea își va trata propriul popor diferit, percepându-i ca jucării sau colegi de joacă. Există cazuri când teckelii au început să aibă grijă de pisoi, împiedicându-i pe mama lor să ajungă la descendenții ei. Destul de ușor ei stabiliți contacte prietenoase cu copiii, ca urmare, câinele devine rapid prietenul preferat al copilului.

Dachshund pitic: personaj

Teckel piticAvând în vedere dimensiunea redusă a dachshundului cu părul lung, cel mai probabil nu va putea lua în serios dachshundul pigmeu, deși în realitate este un animal destul de periculos și foarte mușcător. Din cauza acestei impresii înșelătoare, oamenii își fac rău. Văzând un câine mic în apropiere cu o lesă, o persoană poate avea dorința de a-l mângâia, dar acest lucru nu duce la ceea ce se așteaptă - o mușcătură dureroasă urmează mâna și, uneori, în față.

De obicei, acei oameni care nu înțeleg cum să trateze acești câini drăguți suferă în acest fel. Mulți proprietari sunt conștienți de faptul că teckelii sunt creaturi foarte loiale, care în același timp sunt mereu în alertă atunci când străini și oameni necunoscuți se apropie de ei. Și astăzi teckelii sunt una dintre cele mai populare rase pentru păstrarea într-un apartament..

Dacă ne întoarcem la statistici, atunci acești vânători cu picior scurt fac aproximativ 20% din toate mușcăturile de câine. Dar mini-teckelul cu părul lung este un animal foarte curios și răspunde întotdeauna pozitiv la o ofertă de a ieși la plimbare sau a călători. Dacă sunteți proprietarul unui teren personal și decideți să lucrați în grădină, rețineți că în acest moment va exista un teckel undeva în apropiere. În acest moment, ea poate face o varietate de lucruri - vă poate ajuta să plantați răsaduri, să fie interesată de conținutul găurilor pregătite sau va sta în apropiere la umbră și vă va urmări de departe.

Teckelii cu păr lung - drăguți creaturi amuzante, care sunt gata să-și transmită stăpânirea veselă proprietarului. Iar jocurile pentru ea sunt una dintre cele mai preferate distracții. Prin urmare, dacă te întristează ceva, atunci te poți înveseli cu ușurință dacă iei câteva minute acestui câine. Dar vă sfătuim să nu vă ridicați vocea sau să folosiți forța fizică împotriva teckelului. Acest lucru nu va face decât să înrăutățească și să distrugă caracterul animalului de companie. Este posibil ca câinele să nu perceapă încercările dvs. de a-l certa pentru orice fapt în modul în care vă așteptați și poate fi jignit. Acest lucru este confirmat de numeroase recenzii, în care proprietarii subliniază că una dintre trăsăturile caracteristice ale teckelilor este resentimentul excesiv..

Dacă faci acest lucru nedrept cu animalul tău de companie, atunci el se va ascunde într-un colț retras și de acolo te va privi cu reproș. El poate arăta acest comportament timp de câteva zile, așteptând să-ți ceri scuze în cele din urmă. Din aceasta, se poate trage o singură concluzie - teckelii sunt animale foarte dezvoltate intelectual. Ei pot înțelege cu ușurință ceea ce li se spune și, prin urmare, pot stăpâni cu ușurință diferite comenzi. Uneori proprietarul are impresia că animalul său de companie este gata să-i spună ceva..

Îngrijirea teckelilor pitici

Îngrijirea unui câine din această rasă nu este atât de dificilă, dar și aici există nuanțe, de care trebuie luat în calcul.

Cel mai puțin dintre toate problemele apar la o persoană care ține teckelii pitici cu păr neted acasă..

  • Tuns și îngrijire pentru astfel deVă puteți păstra haina în formă bună cu o mănușă specială de burete pentru curățarea lânii, care este vândută în orice magazin de animale de companie..
  • Nu este necesar să cheltuiți bani pentru achiziționarea acestui accesoriu. De asemenea, puteți efectua această operație cu o cârpă moale obișnuită..
  • Ar trebui să vă piepteniți regulat teckelul cel puțin de două ori pe săptămână..

Este ceva mai dificil să ai grijă de teckelii cu păr sârmă. Periajul acestor câini trebuie făcut mult mai des - aproximativ o dată la două zile. Mai mult, ei este necesară tunderea, de care au nevoie de vreo două-trei ori pe an. Experții în tăiere numesc o tunsoare. Acest serviciu este oferit de multe saloane specializate. Cu toate acestea, dacă aveți experiență în această afacere, atunci puteți economisi bani și vă puteți tăia singur animalul.

Rețineți că îngrijirea unui teckel pitic cu părul lung nu va fi atât de ușor, spre deosebire de un tip pitic cu părul neted. Și motivul pentru aceasta este lungimea hainei. Având în vedere că dachshundul este un câine scurt, pe peleta sa se pot forma pelete. Acest lucru poate fi evitat dacă în mod regulat o dată pe zi după următoarea plimbare, pieptănați cu grijă blana animalului.

În plus, trebuie să fii atent la starea urechilor și a dinților câinelui. Acest lucru ar trebui făcut mai ales în primăvară, deoarece este în acest moment există un risc ridicat de a prinde căpușe, care poate intra cu ușurință în urechile unui câine. Nu uitați de scăldat: această procedură este recomandată cel puțin o dată pe săptămână sau de fiecare dată când teckelul se murdărește.

De asemenea, este necesar să se monitorizeze starea ochilor, iar acest lucru trebuie făcut în orice caz, indiferent de rasa câinelui. La primele semne de aciditate în ochi, este necesar să le tratați folosind o soluție specială care se vinde într-o farmacie sau o infuzie slabă de ceai negru. Dar dacă găsiți roșeață, inflamație, ochi apoși, atunci în acest caz nu ar trebui să vă auto-medicați. Cu un teckel, trebuie să vă adresați imediat unui medic.

O tunsoare

O procedură obligatorie care trebuie efectuată în legătură cu teckelul este tăierea ghearelor. Acest lucru poate fi făcut chiar de proprietar acasă sau poate folosi serviciile unei clinici. Dacă decideți că vă puteți descurca singur, atunci trebuie cumpărați clești speciale.

  • Cum să aibă grijă de blană de dachshundAcestea trebuie poziționate astfel încât să nu fie prea aproape de deget. În caz contrar, dacă vă mișcați neglijent, riscați să vă răniți animalul..
  • Este suficient să tăiați ghearele la aproximativ 3-4 mm de la margine.
  • La sfârșitul acestei operațiuni, trebuie să-i ascuți marginile ghearelor cu un fișier.

Dacă nu-ți poți convinge animalul de companie să ia această ultimă atingere finală, atunci o poți face diferit - mergi cu câinele la o plimbare pe asfalt sau doar aleargă..

Rasa de teckel pitic: nutriție

Cât de des se îmbolnăvește animalul de companie depinde de modul în care îl îngrijești de la o vârstă fragedă. Aici nutriția are o importanță deosebită. Una dintre primele întrebări la care trebuie răspuns este cât de des ar trebui hrănit un cățeluș de dachshund în timpul zilei. Fii foarte atent aici, ca acestea câinii sunt predispuși la obezitate. Dacă nu respectați norma dietei, atunci este foarte ușor să le supraalimentați, iar acest lucru este plin de probleme de sănătate. Prin urmare, trebuie să determinați în prealabil cantitatea de alimente pentru teckel..

Dacă un cățeluș tânăr tânăr mănâncă prea mult, acesta va afecta negativ starea articulațiilor. Pentru un cățeluș cu vârsta sub patru luni, trebuie să respectați un program nutrițional care ar trebui să includă 5-6 mese pe zi. Astfel, se dovedește că ar trebui să hrănești cățelușul o dată la două-trei ore. La determinarea mărimii porției, cățelul trebuie să-i fie foame până la următoarea masă. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă uitați la castronul său: dacă a rămas mâncare de la ultima dată, atunci îl supraalimentați.

Faceți o regulă ca să nu existe niciodată mâncare în castron după ce cățelul a terminat de mâncat. Dacă rămâne ceva după masă, atunci trebuie îndepărtat înainte de următoarea masă. Dacă acest lucru nu se face, atunci teckelul va ști că are întotdeauna mâncare și poate alege ora mesei pentru sine..

Când catelul are 4 luni, numărul meselor se reduce la 3-4 pe zi. Chiar mai rar, este necesar să hrăniți un animal adult - nu mai mult de una sau de două ori pe zi. Cu toate acestea, aici este necesar să se țină seama de anotimp, de activitatea fizică a câinelui și de conținutul de calorii al alimentelor..

Hrana pentru teckel

De asemenea, trebuie să fii deosebit de atent cu privire la alegerea furajelor. Majoritatea crescătorilor de câini fără experiență sunt obișnuiți să creadă reclame și, prin urmare, încep să hrănească mâncarea uscată a cățelușului. Aceasta este o greșeală gravă, deoarece hrănirea prelungită cu alimente uscate și chiar mai mult de calitate slabă poate duce la complicații:

  • formarea pietrelor la rinichi;
  • deteriorarea dinților;
  • tulburarea intestinului.

Concluzie

Pui de teckelDachshund-ul pitic nu este o alegere atât de proastă, mai ales dacă o persoană se așteaptă să obțină un prieten devotat în fața ei. Acest câine își va îndeplini pe deplin așteptările, deoarece este puternic se atașează de o persoană și este chiar gata să-l protejeze dacă este nevoie. Pentru a face plăcut fiecare minut de a fi alături de animalul de companie, proprietarul va trebui să aibă grijă în mod regulat de el. Prin urmare, îi va fi cerut nu numai să aleagă tipul potrivit de alimente, ci și să monitorizeze starea principalelor părți ale corpului, în principal lână..

Mini teckelii Miniatura TeckeluluiCâine de iepure cu păr lungCaracteristicile raseiCaracteristicile rasei de dachshundTeckel cu părul lungCaracteristici ale îngrijirii unui teckelCum să conduci un teckelMiniatura TeckeluluiCâine de iepure cu păr lungFată în miniatură cu teckel cu păr lungRasa de câine teckel piticCum arată un cățeluș de teckelCâine de iepure cu păr lungCum să hrănești puii de dachshundDachshund cu părul lung în miniatură
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Mini teckel cu păr lung: descriere, îngrijire și fotografii ale câinilor