Cum să puneți urechi chihuahua: toate caracteristicile unei întrebări dificile

Conform standardului American și World Breed Standard, chihuahua ar trebui să aibă urechi ferme, înalte, așezate la un unghi când sunt în repaus și bine ridicate când sunt excitate. Proprietarii fără experiență pot pierde momentul și nu pun urechile Chihuahua la timp. Nu este nimic fatal în acest sens, dar dacă câinele se crește, cariera sa de spectacol se va încheia înainte de a începe.

Important! Tăierea urechii sau alt tip de intervenție chirurgicală are ca rezultat descalificarea necondiționată a câinelui de la reproducere și de la cariere.

Procesul de formare a cartilajului urechii, norme și tulburări

Să se nască un cățeluș, cartilajul urechii nu este destul de format. Urechile în sine sunt moi și aproape de cap, iar auriculele sunt închise. Bebelușii cresc foarte repede, până la 3 săptămâni sunt deja capabili să audă și până la 4 ani pot vedea. La vârsta de 1 lună, cartilajul urechii devine din ce în ce mai puternic, dar mușchii care îl susțin sunt prea slabi.

Notă! Urechile Chihuahua sunt destul de mari, deci timpul formării lor complete este foarte individual. La bebelușii cu urechi mici, mușchii vor deveni mai puternici mai repede.

Până la 12-15 săptămâni, majoritatea puii au urechi.. În același timp, bebelușii caută noi proprietari. „Părinții” de succes aduc un animal de companie într-o casă nouă ... și observă lucruri înfricoșătoare. Urechile bebelușului stau, apoi cad, apoi se ridică în ordine, iar la unii pui vârfurile urechilor sunt îndoite. Proprietarii se întreabă dacă aceasta este o căsătorie? De obicei, următorul pas este de a „asalta” forumurile crescătorilor cu aceeași întrebare: „Ce să faci dacă un cățeluș nu are urechi la N-luni?”.

Să facem imediat o rezervare că „ciudățenii” cu setul de urechi la un cățeluș este un proces normal, care este influențat de mulți factori. Nu vă panicați! În teorie, până la vârsta de 8-9 luni, cartilajul și mușchii vor deveni mai puternici, iar urechile vor sta în picioare. Cu toate acestea, avem de-a face cu o anumită rasă, care (din păcate) nu diferă în ceea ce privește „calitatea” bazei genetice. Chiar și în împerecherea atentă a părinților excelenți există un loc pentru căsătorie și defecte..

Deci, până la vârsta de 4 luni, urmăriți doar procesul de formare a urechii, încercați să nu afectați cartilajul. Dacă aveți copii, asigurați-vă că le explicați să nu tragă de urechile câinelui. Pericolul este că cartilajul moale este destul de ușor de rupt sau deteriorat și, în acest caz, defectul nu poate fi corectat..

După etapa de 4 luni, proprietarii se vor confrunta cu un alt stres - schimbarea dinților din lapte. Se consideră că dacă în perioada de la 6 la 8 luni urechile Chihuahua au căzut, nu vă faceți griji. Fenomenul poate fi explicat de o lipsă generală de minerale și de înmuierea cartilajului, dar (!) Nu ar trebui să vă relaxați. Observați-vă câinele și hrăniți-l mai des cu mâncăruri speciale. Două avantaje: bebelușul va zgâria gingiile și nu vă va roade lucrurile, în același timp, animalul de companie va mesteca mult timp și tare, ceea ce va întări mușchii maxilarelor și gâtului.

Important! În timpul schimbării dinților, comutați Chihuahua la mâncare moale. În timp ce mestecă delicii, câinele încarcă mușchii de mestecat. Încărcarea suplimentară va duce la dezvoltarea inarmonică a mușchilor. Adică, câinele va avea mușchi zigomatici voluminoși și mușchi urechi slabi..

Monitorizați îndeaproape creșterea molarilor și simțiți în mod regulat auriculele la bază. Durerea severă poate irita nervul ternar, provocând dureri de tragere în urechi. Încercând să elimine disconfortul, câinele va încerca să zgârie cochilii cu labele, ceea ce se poate dăuna singur.

Până când bebelușul are 42 de molari, dinamica se poate schimba zilnic. Urechile vor crește și vor cădea alternativ și, în acest moment, nu ar trebui să ratați problema formării dentiției. Dacă un Chihuahua dezvoltă inflamație în gură sau dentiția sa se deformează, toți nervii din gură vor fi afectați. Mulți medici veterinari spun că urechile unui câine s-ar putea să nu stea din cauza procesului de descompunere a celui de-al doilea rând de dinți de lapte..

Notă! Experiența proprietarilor arată că Chihuahua-urile cu păr lung au o creștere a urechii ușor mai lentă..

Cu o bună ereditate, urechile Chihuahua vor crește fără interferențe din exterior, dar dacă vor sta în unghi drept depinde doar de „calitatea” sângelui. Probabil vă întrebați cum să determinați dacă un cățeluș are o ereditate bună? Nu există garanții, dar experții cu experiență cred că dacă cele cinci (!) Generații anterioare nu au avut probleme cu urechile, atunci cățelul nu va avea. Astfel de statistici pot fi furnizate numai de pepiniere mari sau crescători cu mulți ani de experiență..

Notă! După vaccinare, urechile cățelușului pot cădea câteva zile și se pot ridica din nou, acest lucru se explică prin stres și excitare a sistemului imunitar..

Chihuahua este un tovarăș și dacă cumperi un câine pentru tine, acasă, suflet și familie, atunci forma urechilor animalului nu este atât de importantă. Dacă nu sunteți gata să vă angajați în creșterea câinilor și să vă dedicați viața, nu ar trebui să urmăriți standardele ideale. În primul rând, acest lucru nu este respectuos față de crescătorii care își găsesc puii promițători și, în al doilea rând, prietenii nu sunt judecați după aspectul lor, nu-i așa??

Am pus urechile Chihuahua

O ușoară îndoire a vârfului nu va afecta calitatea vieții, dar dacă urechile sunt complet așezate și nu vor să se ridice, există motive de îngrijorare. Urechile Chihuahua trebuie să fie deschise, așa cum a decis natura, iar încălcarea acestei reguli este plină de cronici otita medie. Există mai multe tehnici care vă pot ajuta să ridicați urechile animalului dvs. acasă..

Masaj - Mângâierea ușoară și ușoară la baza urechilor stimulează fluxul sanguin în mușchi. Această tehnică nu a fost testată oficial și dovedită științific, dar nu va aduce rău. Mulți proprietari vorbesc pozitiv despre masaj și susțin că a contribuit la întărirea setului corect de urechi..

Lipire - o tehnică mai agresivă care presupune fixarea urechilor în poziția corectă. O rolă groasă de bumbac este introdusă în auricula câinelui, iar urechile în sine sunt fixate cu un tencuială. După aceea, un distanțier este instalat între urechi și fixează cartilajul în poziția corectă. În această formă, cățelul rămâne de la câteva săptămâni la o lună. Bineînțeles, tencuiala și rola adezive trebuie schimbate în mod regulat. Trebuie spus că majoritatea crescătorilor nu văd nimic supranatural în lipirea urechilor, iar unii cred că fără astfel de manipulări urechile câinelui nu se vor ridica deloc. Există două opțiuni aici: fie crescătorul nu are experiență, fie este indiferent față de fondul genetic al rasei.

Important! Câinilor ale căror urechi nu se ridică singure nu ar trebui să li se permită să se reproducă, deoarece acest lucru afectează la nivel global genetica rasei. Conform standardului american, puii care au trebuit să-și lipească urechile primesc o clasă de animal de companie (un animal de companie fără perspective într-o carieră de spectacol) și nu pot fi crescuți.

Există o regulă nerostită despre viteza ridicării urechilor cu ajutorul lipirii. Câinii cu o bună ereditate poartă suporturi doar 2-3 zile. Dacă termenele limită sunt întârziate, ar trebui să vă gândiți la sănătatea animalului de companie în ansamblu. Are suficient calciu, părinții (bunicii) au avut probleme cu oasele sau articulațiile??

Lipirea urechii este considerată o procedură naturală pentru câinii cu urechi ancorate.. de exemplu, Dobermanii sau Marele Danez au urechi lungi în mod natural moi, după tăiere, sunt lipite și așezate. Anterior, a existat o modă de a întinde urechile, adică tetrapodele cu urechi lungi, ascuțite, tăiate au fost binevenite. Astăzi, practica cuppingului sau a altor intervenții de dragul frumuseții este puternic condamnată și, în unele țări, chiar pedepsită..

Suplimentele alimentare cu calciu și oligoelemente pot accelera în mod artificial procesul de înrăutățire a cartilajului. Nu puteți susține că suplimentele sunt cu adevărat utile dacă (!) Dozajul lor este calculat corect. Dacă exagerați puțin cu calciu sau săruri, câinele dvs. va dezvolta o predispoziție sau displazie osoasă. Al doilea „efect secundar” este boala urolitiaza. Cântărește conștient avantajele și dezavantajele, dacă nu ești sigur de decizia ta, contactează medicul veterinar. Chihuahua-urile sănătoase, dar cu urechi lungi, sunt adorabile.

Hemming - cel mai dur mod de a fixa urechile. Trebuie să spunem imediat că majoritatea medicilor veterinari decenți vor refuza să efectueze această procedură și nu pentru că nu știu cum. Manipularile sunt destul de dureroase, presupun fixarea urechilor prin sutura pielii pe părțile din spate. Procedura se efectuează sub anestezie locală și, după aceea, câinele simte durere în timp ce încearcă să miște urechile. Momentul purtării distanțierilor este similar cu lipirea: 1-4 săptămâni și în tot acest timp, patrupedul va avea un timp greu.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să puneți urechi chihuahua: toate caracteristicile unei întrebări dificile