Cum să știți dacă câinele dvs. Nu este cald: principalele semne și simptome

De unde știi dacă câinele tău nu este cald și te poți întoarce în zona generală de mers pe jos? Desigur, nu acesta este singurul motiv. Vom rezolva problemele posibile și consecințele acestora mai jos..

Cum și când câinii sunt în căldură?

Estrus Este o afecțiune care indică valul de căldură al unui câine. Căldura poate fi descurajantă pentru proprietarii fără experiență, mai ales dacă este dificilă..

Prima căldură apare la un câine cu vârsta cuprinsă între 7 luni și 1,5 ani. Acest decalaj se datorează faptului că procesul pubertății este asociat cu o parodie, ereditate, truse, sănătate fizică și chiar temperamentul câinelui..

Se știe că câinii care nu sunt de rasă devin maturi sexual la o vârstă mai fragedă. Câinii de rasă mică intră de obicei într-o stare de căldură sexuală la vârsta de 9-12 luni. Câinii mari, cu maturitate târzie, intră într-o stare de căldură sexuală la vârsta de un an și jumătate.

Notă! Deja în timpul primului estrus, câinele poate rămâne însărcinat, dar o fertilizare atât de timpurie și purtarea descendenților vor provoca daune ireparabile sănătății. Conform regulilor general acceptate, este obișnuit ca o femeie să fie tricotată pentru un al doilea, sau mai bine al treilea est..

Este posibilă apariția căldurii la un câine defini prin semne externe și comportamentale. În timpul primei călduri, câinele are dureri de tragere în abdomenul inferior, poate cere deseori să meargă la toaletă și să arate neliniștit. În zilele 3-4, descărcarea apare din organele genitale ale câinelui, care la început arată albicios sau transparent, apoi devine sângeros. În mijlocul căldurii, din vaginul câinelui iese sânge roșu sau ușor maro.

Fluxul nu a început la timp sau a fost întârziat - ce înseamnă acest lucru?

Întrebarea care îi îngrijorează pe toți proprietarii: „Cum se determină întârzierea normală a estrului sau a acestuia durată?". Această întrebare este cu adevărat importantă, deoarece absența căldurii poate indica patologii foarte grave. Căldura excesivă sau puternică este, de asemenea, un simptom..

Primul și al doilea est nu sunt considerate orientative, deoarece câinele continuă să se „formeze”. După cel de-al doilea estru, femela stabilește un ciclu constant, care se poate modifica din cauza perturbărilor hormonale, sarcina, naștere sau boală.

Este interesant! În natură, masculul impregnează femela cu fiecare est. În același timp, dacă un câine a născut și hrănește cățeluși, acesta nu intră din nou în căldură..

Este puțin probabil ca realimentarea anuală a unei familii de pui să se potrivească oricărui proprietar. Dacă nu vorbim despre un câine de reproducție, cățeluși din care sunt foarte apreciați, proprietarul trebuie să recurgă la măsuri de control al căldurii sexuale. Cea mai adecvată abordare în această chestiune este castrarea câinilor. Procedura este considerată de rutină și necomplicată. În timpul operației, care se efectuează sub anestezie generală, uterul și ovarele femelei sunt îndepărtate. După castrare, câinele nu mai intră în căldură, deși în momentul în care ar fi trebuit să vină, animalul de companie se poate schimba puțin în comportament.

Notă! În total, este nevoie de un an pentru a echilibra nivelurile hormonale după castrarea unui câine adult (matur sexual)..

Dacă câinele curge la fiecare șase luni, nu se împerechează, iar proprietarul, dintr-un anumit motiv, refuză să castreze, cățeaua dezvoltă probleme de sănătate. Primul, deloc evident, este perturbări hormonale regulate. Este dificil de explicat esența fără a intra în detaliile proceselor fiziologice, dar acceptați ca un fapt că, dacă un câine curge într-un spațiu gol, mai devreme sau mai târziu, acest lucru va duce la probleme ireversibile..

Important! Cele mai frecvente consecințe ale scurgerilor goale sunt inflamația purulentă a uterului și tumori mamare.

Cand piomere (inflamație purulentă a uterului) căldura câinelui se oprește. Problema este rezolvată numai prin intervenție chirurgicală urgentă, în timpul căreia (ca și în cazul castrării) ovarele și uterul sunt îndepărtate.

O tumoare a glandelor mamare este o patologie mai complexă, deoarece poate progresa. Chiar și cu tratamentul în timp util sau îndepărtarea mai multor pungi de lapte, tumora se poate răspândi la sânii sănătoși. Mai mult, majoritatea tumorilor sunt maligne. Dacă problema nu este rezolvată în timp util și competent, inflamația devine purulentă, ceea ce duce la moartea rapidă a animalului..

Cât durează căldura normală la câini și când?

În mod normal, câinii sunt în căldură într-un ciclu care durează de la 4 săptămâni la 12 luni. Durata estrului depinde și de câine și este strict individuală, dar de obicei nu depășește 1 lună. Dacă luăm în considerare câinele mediu, putem spune că estul durează până la 28 de zile, iar cea mai favorabilă perioadă de fertilizare are loc în 11-12 zile.

Semne ale unui debut iminent de căldură sunt vizibile în câteva zile. Câinele devine mai anxios, adesea linge, organele genitale externe se umflă puțin. La mulți câini, în special în timpul primului est, în zilele 10-11, descărcarea se poate opri și chiar și umflarea organelor genitale poate dispărea. Acest proces nu este explicabil din punct de vedere veterinar, dar a fost confirmat de mulți proprietari. Având în vedere că câinele nu este cald, proprietarul se întoarce împreună cu animalul de companie în zona comună de mers pe jos, unde câinele este hărțuit de potențiali domni..

Femelele necastrate curg cu un anumit ciclu, iar estrul lor este de obicei numit gol. Un ciclu stabil nu este încă un indicator al sănătății, dar numai proprietarul se poate concentra asupra acestuia. Unii câini sunt goi neobservați, fără semne externe sau vreo descărcare. Nerespectarea unei astfel de călduri poate duce la sarcina unui câine despre care proprietarul nici măcar nu știa..

Notă! Odată cu evoluția secretă a estului, uneori singura metodă de determinare a acestuia este examinarea de către un medic veterinar. Veterinarii-reproductologi au echipamente, așa-numitul detector de căldură, care face posibilă identificarea femelelor în stare de „alertă”.

Creați un calendar pentru a urmări căldura câinelui dvs. Chiar dacă animalul de companie este gol fără semne, este mai bine să evitați locurile obișnuite de mers pe jos și contactul necontrolat cu bărbații în perioada de așteptare a estrului. Dacă nu vedeți nici cea mai mică schimbare în comportamentul câinelui, bucla acestuia nu este umflată, iar masculii nu sunt interesați de el, este mai bine să consultați un medic.

Important! O încetare completă a căldurii poate indica stres extrem sau probleme grave de sănătate..

Odată cu evoluția normală a estului, sfârșitul acestuia este indicat de încetarea secrețiilor. Cu câteva zile înainte de sfârșitul estrusului, deversarea devine subțire și transparentă. Cu toate acestea, nu vă grăbiți la concluzii și observați comportamentul câinelui încă câteva zile. De asemenea, merită evitată zonele obișnuite de mers pe jos timp de o săptămână după estrus, deoarece câinele păstrează un miros atractiv pentru rudele de sex opus.

Dacă nu sunteți sigur dacă evacuarea câinelui dvs. s-a oprit, respectați starea patului pe care doarme. Imediat după somn, când câinele se ridică, pereții vaginali se strâng. Dacă animalul de companie are secreții, acestea vor rămâne.

Important! Dacă căldura durează o lună sau mai mult, descărcarea este abundentă și sângeroasă, este mai bine să consultați un medic..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să știți dacă câinele dvs. Nu este cald: principalele semne și simptome