Cum și când să-ți antrenezi cățelul

Cum să-ți antrenezi cățelul

Odată cu apariția unui cățeluș în casă, noii săi proprietari se confruntă cu sarcina principală - antrenarea lui la oală. Trebuie să abordați acest proces dificil cu toată seriozitatea și răbdarea cu animalul de companie. Pentru a vă ușura lotul și a face totul bine, este important să urmați sfaturile date în articolul de mai jos..

La ce vârstă să începi să înveți

Trebuie să începeți să vă învățați câinele să meargă imediat la toaletă, imediat ce apare în familia dvs., fără întârziere. La urma urmei, cu cât câinele este mai în vârstă, cu atât procesul de învățare va fi mai lung și mai dificil. Cu toate acestea, dacă cățelușul este foarte mic, atunci va fi dificil și cu el. Între 1 și 3 luni, au urinare frecventă și adesea necontrolată. De la 4-5 luni, ei pot rezista mai mult și, prin urmare, în această perioadă antrenamentul va fi absorbit în mod eficient și rapid de animalul dvs. de companie. De la vârsta indicată, animalul de companie își poate controla cu ușurință urinarea.

Cum să-ți antrenezi cățelul

Amenajare și alegerea locației

Alegerea unui loc în casă pentru toaleta unui câine și amenajarea acestuia au un rol foarte important în învățarea unui animal de companie să își facă afacerea într-un loc desemnat..

Următoarele rase de câini sunt potrivite pentru păstrarea în casă: chihuahua, basset hound, castor York, pudel în miniatură, Welsh Corgi, spitz german, Malteză, maltipu, pomeranian.

Alegerea unei tăvi

Înainte de a începe să-l înveți pe cățelușul tău să meargă la toaletă, primul pas este să selectezi o cutie de gunoi. Cum să facem acest lucru, vom lua în considerare mai jos..

Gama de oale pentru câini din magazinele pentru animale de companie este foarte largă, astfel încât toată lumea poate alege cea mai potrivită opțiune pentru animalul lor de companie. Aceste tăvi sunt realizate din două tipuri de materiale:

  1. Galvanizat.
  2. Plastic.
În exterior, acestea sunt un palet, în interiorul căruia există un grătar sau un covor special.

Gama de dimensiuni are, de asemenea, o mulțime de opțiuni și trebuie să alegeți pe baza parametrilor individuali ai unui anumit câine. Dacă câinele este de rasă mică, atunci este mai bine să preferați o tavă cu laturile joase..Cum să-ți antrenezi cățelul

Ei bine, și în consecință pentru rasele mari - cu cele mari. Cu toate acestea, rețineți că câinii nu tolerează condiții înghesuite, astfel încât o cutie de gunoi puțin mai mare este mai bună decât o cutie de gunoi mai mică..

Important! Nu cumpărați cutii de gunoi pentru pisici: acestea sunt radical diferite de așternuturile pentru câini și nu sunt absolut potrivite.
Există chiar tăvi speciale dotate cu un post pentru câinii băieți. Acest lucru va permite animalului dvs. de companie să facă față nevoii sale de a lăsa urme și de a proteja pereții din apartament de acestea..

Trebuie știut cu ce echipe sunt cele mai bune pentru a începe antrenamentul și cum să devii complex proces de instruire un joc interesant pentru ambele părți.
Toaletele cu buruieni câștigă popularitate astăzi. Această opțiune, parcă, imită condițiile naturale și este mai ușor pentru cățeluș să se obișnuiască cu o astfel de tavă. Dacă există o persoană cu alergii în casă, atunci cu siguranță trebuie să cumpărați o tavă cu fixare. Această opțiune va ajuta la fixarea scutecului și astfel va preveni răspândirea unui miros neplăcut în casă și, bineînțeles, absoarbe bine lichidul..

Cum să-ți antrenezi cățelul

Umplutură de gătit

Magazinele de animale de companie vând umpluturi speciale pentru toalete pentru câini. Cu toate acestea, tăvițele cu care suntem obișnuiți nu sunt chiar o opțiune canină, deoarece, la fel ca pisicile, nu au reflexul de a-și îngropa fecalele. Prin urmare, va fi suficient să turnați un strat subțire de umplutură pe fundul tăvii..

Mulți câini nu recunosc aceste toalete și preferă să facă treaba lor pentru ziar. În acest caz, ar trebui pur și simplu să rupeți ziarul sau chiar să puneți o foaie întreagă din acesta în partea de jos a tăvii. Dar, în același timp, trebuie să-l înlocuiți la timp, deoarece câinilor nu le place să meargă la o toaletă umedă. O opțiune mai practică, dar și mai costisitoare, este acoperirea fundului tăvii cu un scutec care elimină umezeala..

Cum să-ți antrenezi cățelul

Capac de toaleta

Este mai bine să alegeți un loc rezervat pentru toaleta unui câine într-o zonă liniștită și liniștită. Dar este, de asemenea, important să luați în considerare caracteristicile câinilor atunci când alegeți un loc. Tava trebuie plasată pe teritoriul preferat al animalului tău de companie. Prin urmare, cea mai potrivită opțiune pentru așezarea tăvii va fi un loc lângă ușa care duce la stradă, pe loggia sau lângă fereastră. Dacă catelul continuă să marcheze persistent un loc, atunci încercați să așezați tava acolo..

Important! Dacă trebuie să înțărcați cățelușul din locul ales pentru toaletă, atunci puneți vasele acolo cu mâncare și băutură - câinele nu își va face niciodată treaba în locul desemnat pentru mâncare.

Suntem angajați în antrenamentul animalelor de companie

Când începeți să vă antrenați cățelușul, trebuie să-i studiați psihologia și să învățați să înțelegeți când vrea să se ușureze. Practic, în acest moment, animalele încep să se comporte nervos, se grăbesc prin casă în căutarea unui loc confortabil, se așează. Este foarte important să prinzi acest comportament la timp și să ai timp să aduci cățelul la toaleta instalată pentru el. Apoi, observați că nu fuge și faceți fapta la locul potrivit.

Vă recomandăm să citiți despre: posibil motive pentru a linge labele, caracteristici câini în căldură și caracteristici câini împerechere.

De asemenea, este important să observați când este mai probabil ca puiul să își facă nevoile - după ce a mâncat, a dormit sau a jucat activ..Cum să-ți antrenezi cățelul

Dacă a făcut o băltoacă în mijlocul camerei, atunci înmuiați-o cu o cârpă, apoi așezați-o în tava câinelui, astfel încât catelul să o poată vedea. Pulverizați locul însuși cu un spray special care elimină mirosurile..

În cazul în care animalul de companie se încăpățânează să meargă în același loc, întindeți ziare acolo și acordați catelului timp să se obișnuiască să meargă pe ele. După un anumit timp, scoateți ziarele și plasați-le în locul dorit..

Dacă toate aceste opțiuni nu funcționează, atunci există o altă modalitate, care presupune limitarea teritoriului cățelușului. Adică, trebuie doar să închizi câinele în cameră, iar în mijloc să pui o tavă cu scutec sau un ziar scufundat într-o baltă pe care a făcut-o.

Este important atunci când instruiți un câine într-o cutie de gunoi dintr-un apartament pentru a-l recompensa pentru succes. De exemplu, după ce cățelușul a făcut treaba în tavă, asigurați-vă că lăudați cu entuziasm și puteți chiar să-i oferiți o delectare..

Știați? Nivelul de inteligență al unui câine este egal cu cel al unui copil de doi ani. Au capacitatea de a memora aproximativ 250 de gesturi și cuvinte..
Cum să-ți antrenezi cățelul

Sfaturi utile

  1. Când începeți procesul de pregătire a toaletei cățelușului, ar trebui să înțelegeți că acesta este de obicei un proces lung. Prin urmare, cu siguranță trebuie să aveți răbdare și să reacționați calm la eșecurile animalului dvs. de companie..
  2. Dacă la început ți se pare că toate eforturile tale sunt în zadar, iar cățelușul, ignorându-ți eforturile, se eliberează totuși în locul greșit - nu încerca să-l strigi, darămite să-l bați. Acest lucru nu va face decât să o înrăutățească, deoarece cățelușul nu va înțelege corect agresivitatea și va începe să se teamă să meargă deloc la toaletă în casă..
  3. Dat fiind faptul că câinilor le place să scrie pe suprafețe moi, toate covoarele ar trebui scoase din apartament. Dacă cățelușul reușește să facă o treabă pentru el o singură dată, atunci va fi foarte dificil să-l înțărcați de pe covor. Și este aproape imposibil să îndepărtați complet mirosul de pe el..
  4. Dacă camera din casă sau apartament este foarte mare sau absenți mult timp de la serviciu, atunci este recomandabil să nu puneți o singură tavă, ci mai multe.
  5. Pentru a antrena rapid un cățeluș la toaletă, există spray-uri speciale cu care trebuie să procesați periodic tava sau scutecul. Le puteți cumpăra în fiecare magazin de animale de companie.

Alegeți mâncarea cea mai potrivită pentru câinele dvs.: "Pedigri", „Grandorf”, „FortiFlora”.

Know-how în antrenament: scutece pentru câini

O nouă tendință în antrenamentul puiului este scutecele speciale pentru câini. Astfel de scutece devin din ce în ce mai populare, iar astăzi le puteți găsi în fiecare magazin de animale de companie. Scopul lor principal este de a vă antrena rapid și convenabil animalul de companie la toaletă. Există două tipuri de astfel de scutece:

  1. De unică folosință, adică cele care sunt aruncate după fiecare dată când câinele și-a făcut treaba.
  2. Reutilizabile - acestea sunt lavabile și reutilizabile. Cu toate acestea, spălarea trebuie să fie manuală și nu la mașină.
Cum să-ți antrenezi cățelul

De asemenea, variază în mărime, prin urmare, atunci când cumpărați scutece într-un magazin, acordați atenție informațiilor indicate pe pachet și alegeți-o pe cea care vi se potrivește cel mai bine..

După achiziționarea unui scutec, următorul pas de gândit este cum să antrenezi un cățeluș să meargă la toaletă pe un scutec.

Deoarece puii le place să se relaxeze pe o suprafață moale, mai degrabă decât pe o podea dură, principala dvs. preocupare este ca puiul să vrea să meargă la toaletă pe un scutec. Pentru a face acest lucru, trebuie să scoateți de pe podea toate învelișurile care pot atrage un animal de companie, de preferință astfel încât podeaua să fie complet goală. Și puneți tava în locul potrivit și așezați scutecul în ea sau pur și simplu așezați scutecul pe podea.

afla ce jucării sunt cele mai bune pentru animalul dvs. de companie.

De-a lungul timpului, după ce v-ați dresat câinele la scutec și cutia de gunoi a devenit saturată cu parfumul câinelui, puteți scoate scutecul din cutia de gunoi pentru a economisi bani și utilizați în schimb umplutură sau ziar. Cu toate acestea, unii câini nu pot fi păcăliți și preferă să folosească doar scutece ca toaletă..Cum să-ți antrenezi cățelul

Un câine adult poate fi antrenat la toaletă?

Dacă câinele dvs. are mai mult de 6 luni și este obișnuit să meargă la toaletă afară, atunci antrenarea acestuia la toaletă nu este o sarcină ușoară. În timpul perioadei de recalificare, trebuie să aveți răbdare și să fiți de neclintit cu intențiile voastre, deoarece câinele poate protesta și se poate repezi în stradă.

Verificați soiurile de câini ciobănești: Est European, elvețian alb, Belgian, groenendael, limba germana, maremma-abruzzan.

Principala regulă a acestei sarcini dificile este de a aduce câinele la litiera de fiecare dată când începe să se apropie de ușă și să ceară să iasă afară. Este foarte bine dacă câinele știe porunca „la toaletă” sau „a merge”, atunci cu siguranță ar trebui folosite în acest moment. De-a lungul timpului, animalul de companie va înțelege ce vor de la el și cu siguranță îi va ușura nevoia în locul de care aveți nevoie..Cum să-ți antrenezi cățelul

În general, recomandările date pentru dresarea puilor pot și trebuie aplicate unui câine adult..

Cerem strada

Atunci când decideți să vă antrenați cățelușul în aer liber, trebuie să înțelegeți cât de des aveți ocazia să îl plimbați, deoarece câinii de la 1 până la 3 luni foarte ușor se ușurează și, prin urmare, au nevoie de mers frecvent. Este recomandabil să faceți acest lucru la început la fiecare oră și, de asemenea, după somn, mâncare și jocuri. De asemenea, dacă observați intenția cățelușului de a merge la toaletă, scoateți-l imediat afară..

Știați? Oamenii care au câini sunt în medie cu 66% mai activi decât alții.
Dacă animalul dvs. de companie nu dorește să-și facă afacerea pe stradă, atunci extindeți timpul de mers sau jucați jocuri active cu el și totul va funcționa. Puii mici nu pot dura mult.
Aflați și, cum să antrenezi un câine pentru a merge la toaletă pe stradă

Principalul lucru în această afacere este coerența. De asemenea, este important să hrăniți câinele în același timp în orice moment și apoi să mutați mâncarea din vedere. Deci, puteți controla procesele metabolice ale animalului..Cum să-ți antrenezi cățelul

Un câine adult trebuie să fie plimbat de 4 ori pe zi.

Înainte de a adopta un câine ca animal de companie, ar trebui să fii conștient de faptul că viața ta se va schimba dramatic. Va trebui să petreceți timp cu creșterea și îngrijirea lui în mod regulat, dar răbdarea și dragostea dvs. vor fi cu siguranță răsplătite.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum și când să-ți antrenezi cățelul