Spaniel de apă irlandez

Irish Water Spaniel este unul dintre cei mai vechi și mai mari spanieli din familia numeroasă. Câinii de rasă rară au mai multe trăsături izbitoare care îi fac recunoscuți: haina maro formează frumoase bucle dense și o creastă pe cap, în contrast cu botul cu păr neted și coada „șobolan” aproape chelă. Irish Water Spaniel este un câine dur, curajos, jucăuș, cu o inteligență ridicată și o pasiune pentru vânătoare, face o treabă excelentă de a fi un câine retriever, însoțitor, sportiv și de familie.

arată tunsoarea Irish Water Spaniel

Fondatorul recunoscut al rasei este Justin McCarthy. Pedigree-ul a aproape toți câinii moderni poate fi urmărit înapoi la Spaniel, Boatswain. Rasa a câștigat popularitate după o expoziție la Birmingham în 1862. Mulți manipulatori de câini consideră că Irish Water Spaniel este o cruce. pudel, câine de apă portughez, barbet, English Water Spaniel și alți câini de apă din Irlanda de Nord și de Sud dispăruți acum.

Programare și vânătoare cu Irish Water Spaniel

Modernul irlandez Water Spaniel este clasificat ca retriever, totuși este potrivit și ca câine de familie și însoțitor pentru persoanele active. Un simț al mirosului excelent vă permite să îl instruiți pentru căutare și utilizare în serviciul oficial de căutare, iar dispoziția sa amabilă și aspectul frumos îl fac pe irlandezul potrivit pentru canistoterapie.

Irish Water Spaniel este un retriever tipic. El are toate calitățile necesare pentru găsirea și hrănirea păsărilor pe apă și pe uscat. Căutarea este eficientă într-un ritm moderat, ceea ce vă permite să vă mențineți forța și să rămâneți activ pe tot parcursul zilei. Câinii își folosesc flerul superior și inferior în munca lor. Într-o zonă neproductivă, el nu va căuta o pasăre, concentrându-se în mod independent pe zona în care locația sa este mai probabilă. Irish Spaniel îngheață scurt înainte de a speria jocul, apoi face o aruncare. Calea optimă către joc este determinată independent.

Video despre rasa de câine Irish Water Spaniel:

Aspect

Irish Water Spaniel este un câine compact, robust, cu un strat gros, care formează bucle clare și dense. Dimorfismul sexual este moderat. Înălțimea la greabăn la bărbați - 53-58 cm, cățelele - 51-56 cm.

Cap bun. părul de pe coroană formează un „capac” de bucle libere. Craniul este bombat. Oprirea este moderată. Botul este lung, puternic, de dimensiuni pătrate, acoperit cu păr neted și scurt. În partea din spate a maxilarului inferior, părul formează o barbă. Nasul este mare, de culoare maro închis. Dinți puternici. Mușcătură de foarfecă. Ochii sunt mici, în formă de migdale, de culoare maro închis sau de culoare chihlimbar închis. Urechile sunt lungi, așezate jos, atârnând aproape de obraji, acoperite cu bucle lungi.

Gâtul este suficient de lung, curbat, puternic. Corpul este proporțional, oarecum în formă de butoi. Crupul este scurt și lat. Lomul este adânc și lat. Pieptul este adânc, nu prea lat. Coaste bine întinse. Coada este groasă la bază, puternică, acoperită cu păr scurt, înclinându-se treptat spre vârf, ajungând la joncțiune, purtată aproape la nivelul liniei spatelui. Picioarele ferme, fixate paralel. Picioarele bine rotunjite, bine acoperite cu păr, există curele între degete.

Blana este foarte groasă, formează bucle dense, clare, care nu trebuie să fie prea pufoase, grase la atingere. Spatele și partea laterală a gâtului sunt acoperite cu bucle, asemănătoare cu cele de pe corp. Pe gât, acestea sunt mai drepte, ceea ce dă naștere unei secțiuni în formă de V de la partea din spate a maxilarului inferior până la stern, care este adesea tăiată. La picioarele de sub jonc, părul este mai scurt. Culoarea este bogată în ficat. Orice pete albe sunt inacceptabile.

Standard de apă spaniel irlandez

Caracter și comportament

Irish Water Spaniel are un temperament viu, echilibrat. A fost crescut pentru a juca rolul unui însoțitor și asistent de vânător. Energetic, rezistent și prietenos. Este atașat tuturor membrilor familiei și nu este un câine cu un singur proprietar. Are nevoie de un contact strâns cu persoana respectivă și suferă foarte mult de separare. Lăsat pentru sine, dobândește obiceiuri proaste și blues. Vigilența și capacitatea de a separa instinctiv străinii și prietenii îl fac un bun paznic. De asemenea, are un curaj înnăscut, dacă este necesar, se poate apăra. În general, îi tratează pe străini cu suspiciune și reținere, dar fără agresivitate. Există încăpățânare și voință în caracterul irlandezului. Multe lucruri care par obișnuite la prima vedere, reușește să le facă în felul său. Tratați foarte bine copiii care îi respectă libertatea și spațiul personal.

Irish Water Spaniel este renumit pentru ingeniozitatea sa. Este puțin complicat, dar întotdeauna amuzant și jucăuș. Îi place să păcălească și să fie în centrul atenției. Cu o bună educație și o corectare timpurie a comportamentului, el nu este predispus la lătrat excesiv. De obicei se înțelege bine cu alte animale de companie. Problemele pot fi legate de întreținerea comună a irlandezilor cu rozătoare și păsări. Pe stradă, este greu să dezacostumiți un vânător pasionat pentru a alerga după tot ce mișcă și fuge.

educatie si antrenament

Irish Water Spaniel este un câine foarte inteligent și inteligent, în mâinile cu experiență este perfect antrenabil. Necesită o socializare timpurie, versatilă și o abordare moderată blândă. Nu poți lăsa reticența cățelușului de a asculta să fie pusă pe frână, dar în același timp, puterea fizică brută și pedepsele nerezonabile pot duce la faptul că câinele se va retrage în sine și nu va dori să lucreze.

Irish Water Spaniel este bun la o varietate de sporturi. Mai des poate fi văzut în competiții de agilitate și flyball..

Spanielul irlandez poate fi încăpățânat și durează mult până se maturizează. Ar trebui să fie ridicat de un proprietar cu o mână fermă, dar corectă, care va înțelege câinele și își va putea câștiga respectul. Irlandezilor nu le plac metodele de predare standard, repetarea monotonă și exercițiile îi face să se plictisească și refuză să urmeze comenzile. Un alt lucru este antrenamentul sub forma unui joc cu întărire pozitivă. Această metodă vă permite să obțineți rezultate rapide..

Fotografii Irish Water Spaniel

Caracteristicile conținutului

Optimal pentru Irish Water Spaniel locuiește într-o casă privată cu un teren mare în imediata apropiere a familiei sau pe stradă. În al doilea caz, câinele este amenajat cu o incintă spațioasă, cu o cabină izolată, dar de cele mai multe ori câinele ar trebui să se plimbe liber în jurul curții. Spanielele de apă se adaptează bine la viața apartamentului dacă proprietarii reușesc să le ofere o activitate fizică adecvată. În acest caz, o moltă slabă și capacitatea de adaptare la ritmul vieții de familie vor fi cu siguranță pe plac.

Irish Water Spaniel nu este recomandat persoanelor care nu au experiență în păstrarea câinilor cu acest tip de minte și energie.

Foarte energicul Irish Water Spaniel are nevoie de aproximativ 2 ore de mers pe zi. Mersul nu trebuie să fie o plimbare măsurată. Este important ca câinele să aibă posibilitatea să alerge și să înoate cel puțin o dată pe săptămână. O varietate de jocuri care imită vânătoarea, antrenamentul, o sarcină de căutare și ascultare, comunicarea cu semenii sunt binevenite.

Îngrijire

Un irlandez Water Spaniel bine îngrijit și sănătos este, fără îndoială, un câine frumos cu aspect original. Îngrijirea nu este în general complicată, dar ar trebui să fie regulată. Vărsarea sezonieră nu este practic pronunțată, în afara sezonului lâna se varsă foarte slab și are nevoie de pieptănare, ceea ce va ajuta la reînnoirea capacului. Buclele dense tind să se prăbușească în încurcături și îngreunează accesul la piele pentru a verifica puricii și căpușele.

Scăldatul regulat în iaz contribuie la formarea buclelor dense corecte.

Lana este pieptănată o dată pe săptămână. În primul rând, este periat cu o perie groasă de păr natural, care elimină cea mai mare parte a murdăriei de pe suprafață. Apoi cu un pieptene cu dinți fini, îndepărtând părul mort și murdăria de pe straturile interioare. Încurcăturile se încurcă ușor în timp ce periați. urechile sunt curățate la nevoie, dar sunt examinate cel puțin o dată pe săptămână. Spălați-vă dinții de 1-2 ori pe săptămână și tăiați-vă unghiile la lungimea optimă la fiecare 3-4 săptămâni. O tunsoare este indicată la fiecare două luni. Este necesar să tăiați lungimea buclelor pe tot corpul, dând câinelui un aspect îngrijit. Pentru scăldat, selectați un șampon pentru câinii creți. Nu este recomandat utilizarea balsamului, deoarece ajută la desfacerea buclelor..

Alimente

Este foarte important ca Irish Spaniel să primească o dietă echilibrată, care ar trebui să fie adecvată vârstei și activității câinelui. În primul rând, cățelul este hrănit la fel ca și crescătorul hrănit. În viitor, ei stabilesc un tip convenabil de alimente pentru ei înșiși: pot fi produse naturale sau alimente uscate gata preparate. Irish Water Spaniel este rareori agitat și tinde să mănânce în exces, deci este important să respectați porțiile și dieta.

cât este un irlandez Water Spaniel

Sănătate și longevitate

În general, spaniolii irlandezi sunt câini duri și sănătoși, care se adaptează cu ușurință la o varietate de condiții de viață și rareori se îmbolnăvesc. Dar trebuie remarcat faptul că există boli în rasă care sunt de natură ereditară și apar cu frecvențe diferite în diferite linii:

  • Displazia articulației șoldului;
  • Hipotiroidism;
  • Epilepsie;
  • Volvulus al stomacului;
  • Inversia și eversiunea pleoapelor;
  • Tumori;
  • Predispoziție la insolatie;
  • Infecții ale urechii;
  • Boli ale pielii și lânii;
  • Alergii.

Câinii de apă irlandezi nu tolerează căldura extremă. Au nevoie de tratamente regulate împotriva paraziților externi și interni, vaccinări. Se recomandă verificări anuale. Irlandezii au adesea hipersensibilitate la sulfamide, ivermectină și la unele medicamente anestezice. Speranța de viață este de obicei de 9-15 ani.

Alegerea unui cățeluș irlandez Water Spaniel

Cei care doresc să-și facă un prieten în persoana unui irlandez Water Spaniel ar trebui să se gândească să cumpere un cățeluș în străinătate. Numărul de câini din CSI poate fi numărat pe de o parte; reclamele pentru vânzarea de pui apar foarte rar. În Rusia nu a fost înregistrată încă o pepinieră de rasă. Este mai ușor să găsiți un cățeluș gratuit de vânzare sau să rezervați un bebeluș dintr-o împerechere planificată prin intermediul cluburilor de rasă înregistrate în Clubul de Kennel englez, american sau FCI.

Preț

În America, costul mediu al unui cățeluș irlandez Water Spaniel este de 900 de dolari. În Marea Britanie în jur de 1.000 de lire sterline. Pentru Rusia și țările CSI, nu există date din cauza numărului mic de animale.

Fotografii

Galeria conține fotografii ale câinilor adulți și puii din rasa irlandeză Water Spaniel.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Spaniel de apă irlandez