Cum să vă plimbați câinele corect: când să vă hrăniți, ce să luați cu voi, ce să faceți

O plimbare cu un câine este o plăcere, odihnă, beneficiu, comunicare! Proprietarii de câini rareori înțeleg pe deplin cât de fericiți sunt oamenii, deoarece au motive să fie activi în fiecare zi. Când organizați rutina zilnică, trebuie să țineți cont de durata plimbărilor, ce lucruri interesante puteți face, fără a uita de regulile de mers pe jos și de siguranță generală.

5 „motive” pentru a ieși la plimbare cu câinele

Mersul activ este un aspect obligatoriu al îngrijirii complete a câinilor. Dacă câinele locuiește într-o casă privată și are propriul teritoriu, acesta trebuie să iasă „la lumină”.

Majoritatea proprietarilor ezită să adopte un câine tocmai din cauza nevoii de plimbări regulate. Să ne uităm la 5 „motive” pentru a ieși la plimbare cu câinele, poate că o înțelegere largă a problemei vă va ajuta să decideți.

Câinele trebuie să se miște

Primul și principalul motiv este că câinele trebuie să se miște și să primească stres. Când adopți un cățeluș, îți asumi automat responsabilitatea de a te asigura că este cât mai confortabil..

Activitatea și exercițiile fizice sunt vitale pentru creșterea normală a catelului și funcționarea câinelui adult. Proprietarul are un beneficiu direct în plimbările obișnuite..

Dacă câinele nu face exerciții, va:

 • Nu se supune pentru că este foarte excitată.
 • Strică mobilierul și lucrurile personale ale proprietarului, deoarece ea trebuie să pună energie undeva.
 • Poate arăta agresiune, întrucât psihicul suferă de lipsa mersului și a comunicării.

Trebuie să fac față

Al doilea motiv, nu mai puțin important - câinele trebuie să se ușureze. În acest domeniu, au fost efectuate studii, care au dat rezultate destul de așteptate..

Studiile au arătat că câinii care nu trebuie să-și împiedice dorința de a-și goli intestinele și vezica urinară sunt mai puțin susceptibili de a suferi de patologii cronice dobândite la adulți și la vârste înaintate..

Notă! Câinii care sunt plimbați de 1-2 ori pe zi sunt mult mai predispuși să sufere de urolitiază la vârsta de 5-7 ani..

În scopul prevenirii, se recomandă câinii mici scutec obișnuit sau o tavă, astfel încât să poată trimite nevoia în locuință. Se recomandă plimbarea câinilor mari de cel puțin 2 ori pe zi și, de preferință, de 3-4 ori. În plus, pentru a preveni bolile cronice, este mai bine ca proprietarul să elaboreze un program de hrănire și mers pe jos. În acest caz, animalul de companie nu va trebui să suporte toaleta prea mult timp..

Comunicarea cu alte animale

Unul dintre cele mai importante aspecte ale antrenamentului adecvat al câinilor este socializarea. Conceptul de socializare include capacitatea unui câine de a trăi în lumea exterioară fără a se răni pe sine și pe ceilalți. Socializarea de bază se bazează pe comunicarea cu alte animale în timpul mersului..

Mersul în compania rudelor este extrem de important pentru câinii cu vârsta sub 1 an. Animalele adulte, în special masculii necastrați, pot manifesta agresivitate față de rudele de același sex, ceea ce face imposibilă mersul pe jos în companii mari.

Cu cât animalul dvs. de companie interacționează mai des cu alți câini, cu atât psihicul său va fi mai puternic și mai echilibrat..

Câinele are nevoie de mai mult timp pentru a fi alături de proprietar

Destul de des, proprietarii se confruntă cu o recomandare de a construi legături interpersonale puternice cu câinele. Cum se face acest lucru este rar explicat. Evident, câinele are nevoie de mai mult timp pentru a fi alături de proprietar, iar cel mai bun motiv pentru aceasta sunt plimbările lungi, antrenamentul și sporturile comune..

La plimbări, chiar și atunci când nu vă antrenați câinele, acesta învață să interacționeze cu dvs. Animalul de companie îți învață obiceiurile, tonul vocii, semnele de anxietate, nemulțumirea etc. Cu cât te plimbi mai des și mai mult cu catelul, cu atât se va dezvolta o înțelegere non-verbală mai rapidă între tine și animalul de companie..

De asemenea, este dăunător pentru proprietar să rămână acasă

Este ușor de ghicit că este dăunător și proprietarului să rămână acasă, deoarece o scădere a activității afectează negativ munca tuturor sistemelor corpului. Pentru un somn sănătos, sprijin metabolic și al sistemului imunitar, mulți medici recomandă mersul pe jos.

Plimbările de dimineață îl ajută pe proprietar să se înveselească, corpul intră într-o formă bună și se pregătește pentru o zi activă. Mersul seara are un efect benefic asupra somnului, producției de endorfine și melatonină.

Cât timp și cât de des să mergi?

Frecvența și activitatea mersului pe jos este un factor individual. Conform regulilor general acceptate, trebuie să vă plimbați cu câinele dvs. de cel puțin 2 ori pe zi:

 • 15-30 minute dimineața.
 • 1-2 ore seara.

În timpul plimbărilor, câinele ar trebui să adulmece, să satisfacă nevoia, să spună salut rudelor, dacă sunt în apropiere. În restul timpului, mersul pe jos ar trebui să fie activ. Animalul de companie se poate juca cu tine sau cu alți câini.

Sfat: dacă câinele nu obosește în timp ce merge, mergeți la sport, jogging lângă bicicletă, urmați cursuri de formare.

Câinii cu vârsta sub un an sunt plimbați mai des:

 • Puii cu vârsta cuprinsă între 4 și 6 luni ar trebui să fie plimbați la 30-40 de minute după ce au mâncat.
 • De la 4 la 8 luni - de 4 până la 6 ori pe zi.
 • Când câinele are 8 luni, frecvența mersului se reduce la 2-3 ori.

Pentru rasele active, în special rasele de vânătoare, jocurile ar trebui să fie deosebit de intense. Cea mai ușoară opțiune este să joci cu o minge. Pentru cei mai activi câini de serviciu, mersul pe jos de două ori pe zi nu este suficient exercițiu.

La îngheț sever, câinii mici, cu părul scurt și instabili nu sunt plimbați mult timp și numai în haine. Pe vreme călduroasă, se recomandă deplasarea absolut tuturor câinilor în dimineața devreme și seara târziu.

Notă! Pe vreme caldă, seara, după o plimbare și întoarcerea acasă, este recomandabil să evitați zonele pietonale acoperite cu asfalt.

Alegerea unui loc pentru o plimbare

Când ai un cățeluș, pentru o vreme, el nu va avea voie să meargă pe stradă. Petrecem acest timp productiv - creștem cățelușul acasă și alegem în mod activ un loc pentru o plimbare.

În primele câteva săptămâni după primirea liniei de bază vaccinări, catelul trebuie umblat, evitând locurile în care se adună câinii. Când copilul se obișnuiește puțin cu mediul stradal, el este prezentat altor câini tineri. Este important să vă asigurați că bebelușul intră în contact cu animale potențial agresive din timp..

Dacă este posibil, este mai bine să umblați câinele într-un loc special îngrădit - pe site-ul pentru mers sau antrenament. În acest caz, puteți elibera chiar și un catel neinstruit din lesă..

Hrănirea câinelui înainte și după plimbare

Hrănirea înainte de plimbare este contraindicată pentru absolut toți câinii, în special pentru rasele cu piept larg.

Toate organele interne sunt susținute de ligamente, a căror elasticitate se poate modifica sub stres. Dacă câinele merge imediat după ce a mâncat, ligamentele care susțin intestinele și stomacul se întind foarte mult. Organele din interiorul corpului atârnă, ceea ce poate provoca suprapunerea unei bucăți de intestin. Acest fenomen se numește volvulus, este mortal și poate fi oprit doar prin intervenție chirurgicală urgentă.

Muniție și ce trebuie să iei cu tine

Dacă aveți primul dvs. câine, trebuie să vă gândiți în avans la cumpărarea unui guler, lesă și alte accesorii de care aveți nevoie pentru o plimbare.

Muniție și ce trebuie să luați cu voi:

 • Guler - gulerele late din nylon sau piele sunt potrivite pentru pui. Pentru câinii adulți cu gât subțire, numai gulere largi sunt potrivite.
 • Parfumuri de guler - necesar doar pentru antrenament, folosit ca măsură temporară, nu este recomandată purtarea constantă.
 • Guler de sufocare, jumătate de căpăstru, lanț de smulgere - accesorii speciale folosite la nevoie.
 • Lesa - poate fi de lungime fixă, absorbant de șocuri sau bandă măsurată. Lesele cu lungime fixă ​​sunt potrivite pentru antrenamentul cățelușului dvs. să meargă. Lesele elastice de primăvară sunt ideale pentru adolescenți. Roletele sunt utilizate pentru câinii adulți, dresați.
 • Bot - accesoriu ne iubit al multor iubitori de câini și al secțiilor lor. Câinele nu trebuie să poarte botul tot timpul, deoarece acest lucru reduce foarte mult calitatea plimbării. Excepția este indivizii potențial agresivi care pot dăuna altora. Prin lege, un câine poate merge doar fără bot în zonele special amenajate. Indiferent dacă purtați botul pe câine sau nu, nu contează - secția trebuie să fie obișnuită să poarte un accesoriu, în caz de transport, o situație conflictuală, necesitatea ca câinele să fie prezent în locuri aglomerate.
 • Sticlă de apă, castron sau băutură portabilă - un accesoriu indispensabil pentru plimbările de vară.
 • Minge, extragere sau altele o jucărie - poate fi folosit ca stimul pentru învățare și ca obiect de agrement dacă o plimbare în companie nu a avut succes.

Există multe accesorii disponibile pentru activități specifice câinilor. Accesoriile suplimentare sunt selectate strict individual și în funcție de vârstă. De exemplu, pentru a alerga lângă o bicicletă, un câine va avea nevoie de un ham și de o lesă specială. Pentru antrenamentele de înot, poate fi necesară o vestă de sprijin. Pentru plimbări lungi, pentru a câștiga masă musculară, o vestă cu agenți de cântărire.

Ce poți face pentru o plimbare

Să vedem ce lucruri interesante poți face într-o plimbare:

 • Predarea comenzilor de bază este un aspect obligatoriu al educației.
 • Mersul către locuri necunoscute este o tehnică excelentă de socializare.
 • Antrenarea obiectelor ascunse.
 • Studii de trucuri.
 • Diverse exerciții sportive - joc cu frisbee, depășirea obstacolelor, elemente agilitate.

Această listă este departe de a fi completă, mai ales dacă există o zonă de antrenament pentru câini lângă casa ta. Vă puteți antrena animalul de companie în absolut orice abilitate și sport. Este mult mai distractiv să te antrenezi în compania câinilor instruiți, în acest caz, animalul tău de companie va învăța, imitând congeneri, iar acest lucru este mult mai rapid și mai interesant

Mers pe jos și reguli generale de siguranță

Ieșind afară, este important să nu uităm regulile de mers și siguranța generală:

 • Câinele trebuie să aibă o etichetă de adresă sau o capsulă - de preferință, atașați eticheta la un guler ușor care nu este niciodată îndepărtat de la câine.
 • În cazul în care animalul dvs. de companie nu a învățat încă să sune, este recomandabil să nu-l lăsați din lesă..
 • Dacă câinele nu este antrenat să nu ridice resturile teren alimentar, trebuie să fie umblată în bot.
 • Pentru primele plimbări fără lesă, alegeți o locație departe de drumuri.
 • De la cățeluș, învață-ți animalul de companie la factori enervanți neașteptați - străini, zgomote puternice etc..

Cu cât catelul este mai tânăr, cu atât are nevoie de o îngrijire mai activă. Este important să vă asigurați că bebelușul nu este intimidat de alți câini, persoane și circumstanțe.. Până la vârsta de 6 luni, un câine este deosebit de vulnerabil la traume morale care îl pot urmări de-a lungul vieții.

Igiena câinilor după o plimbare

Un alt aspect important îl constituie regulile de igienă a câinilor după o plimbare. Destul de des, proprietarii se confruntă cu o problemă - încep să umble câinele vara și nu-l învață să-și spele labele. Cățelușul adult începe să protesteze și nu permite spălarea labelor în toamnă.

Pentru a evita această problemă, învață-l pe animalul tău de igienă indiferent de anotimp. Nu este necesar să spălați labele, dar acestea pot fi șterse cu un prosop uscat - doar un „ritual”. În plus, după fiecare plimbare de seară, este recomandat să examinați și să atingeți animalul de companie pentru daune și paraziți..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să vă plimbați câinele corect: când să vă hrăniți, ce să luați cu voi, ce să faceți