Cum se distinge un malamute de un husky prin aspect și caracter

Siberian Husky și Alaska Malamute sunt câini de sanie care sunt de origine nordică. Datorită culorii originale și naturii prietenoase, animalele au început să fie începute ca animale de companie. Geografia distribuției lor s-a extins semnificativ, iar scopul lor s-a schimbat: dintr-un climat rece au ajuns într-un mediu mai cald și din câini de lucru s-au transformat în animale de companie obișnuite. Cu toate acestea, aceste rase similare au o serie de diferențe caracteristice în aspect și temperament care ar trebui luate în considerare la achiziționarea unui prieten cu patru picioare..

1 Diferențe externe

Diferențele externe dintre câini se datorează originii lor. În timp ce Husky este un câine de sanie aborigen, Malamute este un amestec de lup alb și câine obișnuit crescut de crescători. De aceea, arată mai puternic, mai puternic și mai îndesat decât Husky-ul siberian. Diferența dintre reprezentanții acestor rase este clar vizibilă atunci când animalele de aceeași vârstă sunt aproape.

Husky este un câine de dimensiuni medii, cu o reținere pronunțată și demnitate. Mișcările ei sunt mai ușoare, mai libere și mai grațioase decât cele ale impunătorului Malamute. În ciuda faptului că caracterul ambilor reprezentanți ai acestor rase este la fel de prietenos și docil, expresia botului face posibilă distincția dintre ei. Puteți vedea curiozitatea și interesul în ochii Malamutei. Privirea lui este moale și binevoitoare, arată dispoziție și afecțiune pentru proprietar..

Husky arată mai obraznic, viclean și uneori chiar supărat. Această iluzie este creată datorită ochilor strălucitori, ca și cum ar fi într-o mască. Privirea exprimă interes, vigilență.

Reprezentanții diferitelor rase se pot distinge prin următoarele semne externe indicate în tabel:

Semn

siberian husky

Alaska malamute

Bot

Craniu conic, cu lățime medie

Craniu rotund, voluminos, lat

Urechi

Bine pubescent, de dimensiuni medii, gros, așezat în sus și în sus.

Mici în raport cu capul, așezat larg

Buze

Strâns comprimat, mușcătură de foarfecă

Mușcătură foarfecă puternic comprimată

Ochi

Albastru, galben, maro, multicolor

Oval, maro. Alte culori indică faptul că câinele este necurat

Coadă

Pufoase, ca o vulpe, sub forma unei panicule rotunde deasupra spatelui, în mișcare îndreptată în sus sau curbată ca o seceră. Se ridică doar în caz de salut

Ridicat, dar nu puternic răsucit, ușor tras înapoi în mișcare

Lână

Substrat moale și dens, strat protector neted, întins

Un substrat dens, uleios și un strat protector dur, care iese în evidență

Labe

Oval, mediu

Mare, "pantofi pentru zăpadă"

Culoare

Oricare: Albă ca Zăpada până la Negru

Sable, maro și alb, roșu, toate nuanțele de la gri deschis la negru. Singura culoare solidă este albul

Creştere

Bărbat - 54-60 cm, feminin - 50-56 cm

Mascul - în medie 64 cm, feminin - 59 cm

Greutate

Masculin - 20-28 kg, femelă - 15-23 kg. Depășirea normei este inacceptabilă

Masculul mediu cântărește 38 kg, femela 34 kg. Depășirea este permisă, dar numai dacă proporțiile de greutate și înălțime sunt păstrate

Există o caracteristică care vă permite să identificați cu precizie un reprezentant al unei anumite rase - acesta este un desen pe frunte. În husky, este reprezentat ca vârful unui molid: o linie dreaptă de la frunte până la podul nasului cu linii mai scurte care se extind la stânga și la dreapta, situate deasupra ochilor. În Malamute, în același loc, un model în formă de inimă este clar vizibil.

Desenând pe fruntea unui husky (stânga) și a unui malamute (dreapta)

2 trăsături de caracter

Patria husky este Siberia, malamute - Alaska. Scopul primei rase este de a transporta rapid sarcini ușoare pe distanțe mari. Din acest motiv, acești câini sunt în special mobili și pot participa la competiții de viteză. Malamutul este conceput pentru a transporta sarcini grele, prin urmare se distinge prin rezistență, rezistență, dar nu viteză.

Scopul influențează foarte mult natura și caracteristicile păstrării câinilor. Înainte de a alege un reprezentant al unei anumite rase, este recomandabil ca viitorii proprietari să se familiarizeze cu natura animalului.

Malamutul și husky au personalități radical opuse, în ciuda prezenței unora dintre aceleași trăsături, care includ:

  • lipsa agresiunii față de o persoană;
  • bun contact cu copiii;
  • prietenie;
  • afecțiune pentru proprietar;
  • natura buna.

Husky este un câine foarte mobil, activ și jucăuș. Este ușoară și se alătură de bună voie în joc, prin urmare este foarte potrivită pentru familiile cu copii hiperactivi. Acest curios animal irepresibil, mai ales la o vârstă fragedă, este capabil să ridice un întreg apartament cu capul în jos, distrugând toate obiectele din linia sa de vedere. Îi poți schimba atenția cu ajutorul activității fizice regulate și a antrenamentului adecvat..

Husky gândește în mod obișnuit, ia decizii pe cont propriu, are simțul propriei demnități, deci procesul educațional este însoțit de anumite dificultăți. Animalul, care este un lider din fire, arată încăpățânare și de multe ori nu vrea să asculte stăpânul. Din acest motiv, un astfel de animal de companie este recomandat crescătorilor de câini cu experiență..

Malamutul este exact opusul unui husky. Un câine calm, impunător, ușor neîndemânatic latră rar, este ușor de dresat, se supune proprietarului fără îndoială, deoarece nu are înclinații de conducere. Nu degeaba un astfel de câine este numit „intelectual”: o singură privire poate înțelege cu ușurință starea de spirit a animalului. Malamute găsește rapid un limbaj comun cu copiii și devine prietenul lor bun și de încredere.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se distinge un malamute de un husky prin aspect și caracter