Dieta pentru câini: cum să nu rănești în timp ce încerci să ajuti?

Pentru a nu-l liniști pe cititor, este vorba despre principalul lucru: nu există rețete magice în articol. Orice dietă pentru câini, de la lupta împotriva obezității până la complex, care vizează recuperarea după boală, este apanajul medicului veterinar. Încercările de a dezvolta o dietă pe cont propriu, fără educație specială și fără a cunoaște starea exactă a animalului de companie, duc întotdeauna la complicații. Vă vom spune cum să puneți un câine pe o dietă și cum să evitați principalele greșeli care bântuie literalmente proprietarii neexperimentați..
Un pic despre diete în general:
unu. Obezitatea și / sau castrarea sunt factori care necesită o schimbare a dietei imediat, care nu se amână pentru totdeauna mâine. De regulă, dieta pentru câinii castrati este o reducere banala a portiilor cu 15-20%. Și, în majoritatea cazurilor, funcționează, deoarece problema este doar un metabolism lent și o ușoară scădere a necesităților de calorii..
Când vine vorba de obezitate, acestea reduc și alimentele sau se bazează pe o dietă săracă în proteine ​​pentru câini. Este destul de justificat ca o soluție temporară, dacă excesul de greutate nu a depășit limitele critice. Există însă pericolul ca lipsa de proteine ​​să distrugă sănătatea chiar mai repede decât supraponderalitatea. De ce? Citiți chiar mai jos.
2. Același lucru este valabil și pentru bolile renale. Veterinarii care au fost instruiți în zilele URSS încă cred că reducerea cantității de proteine ​​este cel mai bun medicament. Ca și cum, din moment ce proteinele înrăutățesc imaginea, vom „adăuga” câinele la salate și terci gol. Iată ce crede G. Reinhart despre aceasta (materialele lor din Simpozionul pe dietetică):
„De ani de zile, medicii și medicii veterinari au tratat insuficiența renală cu o dietă proteică redusă. Acum, ca urmare a colaborării cu universități de vârf, am constatat că restricționarea proteinelor în dieta unui câine poate face mai mult rău decât bine animalului din cauza riscului de înfometare a proteinelor. " Amintiți-vă că un câine este un prădător și, prin definiție, nu poate fi vegetarian.!
3. O dietă hipoalergenică pentru câini începe uneori cu experimente (a mâncat sfeclă - pieptănată - nu dăm sfeclă) și se transformă într-o hrănire banală cu ceva care cu siguranță nu provoacă alergii. Adică, animalul de companie mănâncă ani de zile doar, de exemplu, orez și vițel, bucurându-se ocazional într-un caș cu un ou. Dacă nu doriți să vă hrăniți hrana uscată pentru animale de companie pentru persoanele care suferă de alergii, trebuie să luați un eșantion extins - 24 de poziții. Și află exact ce alimente poți include în dieta ta.
Acum, iată cum să procedați astfel încât dieta câinilor să fie benefică și să nu fie o sursă de probleme și mai mari:
unu. Schimbarea dietei ar trebui să fie treptată. Nu lăsați digestia câinelui să se deterioreze ca urmare a aportului de alimente „neașteptat” cu care animalul de companie nu este obișnuit. Sucul gastric nu își schimbă compoziția imediat, dar o tranziție bruscă la un nou aliment înseamnă gastrită, constipație, diaree și alte „bucurii”. Schema este simplă: prima săptămână - eliminăm 15% din alimentele obișnuite, amestecând 15% din cea nouă - a doua săptămână - încă minus 15% din porție, plus 15% din produsele deja aproape familiare. Etc.
Excepție fac animalele de companie bolnave cărora li se prescrie o dietă veterinară pentru câini care vizează tratarea bolii. Dacă medicul spune că animalul de companie este alergic la pui, carnea acestei păsări este îndepărtată imediat din meniu. Dacă există probleme cu ficatul - fără carne de porc, carne de vită grasă, cârnați și alte alimente „grele”, care, ca urmare a digestiei, lasă în urmă multe toxine.
2. Dacă medicul veterinar insistă asupra faptului că o dietă săracă în proteine ​​este cea mai bună opțiune pentru câinele dvs., nu ar trebui să reduceți drastic carnea. Este mai înțelept să reduceți ușor porția, prevenind foamea proteinelor prin creșterea calității produsului. Mai bine, alegeți un aliment care conține proteine ​​parțial procesate (divizate), care să nu împovăreze ficatul, rinichii și digestia în general..
3. Dieta medicamentoasă se numește așa deoarece este destinată tratamentului. Toată lumea pare să înțeleagă acest lucru, dar mulți proprietari se opresc la meniul ales de medicul veterinar, chiar și atunci când perioada acută a trecut. Cu afecțiuni cronice, este necesar să aveți la îndemână două metode de hrănire și două diete: pentru perioada de exacerbări și pentru perioada de remisie.
4. Excluzând ceva din meniu, aveți grijă să înlocuiți interzisul cu un produs echivalent. Acest lucru este valabil mai ales pentru dietele hipoalergenice și cu conținut scăzut de proteine ​​pentru câini. Corpul animalului de companie nu trebuie să aibă deficiențe în una sau alta substanță. Este destul de dificil să rezolvi singur dilema, deoarece nu fiecare proprietar își poate imagina compoziția chimică completă a unui anumit produs - un alt motiv pentru a contacta un medic veterinar.
5. Nu puteți reveni brusc la „vechi”, abandonând dieta ca fiind inutilă sau ineficientă. Acționăm așa cum este scris în primul paragraf. Excepțiile sunt aceleași - numirea unui medic veterinar. Ultimul cuvânt pentru doctor.
Uneori, proprietarul acționează absolut corect atunci când decide cum să pună câinele la dietă: merge la medicul veterinar, așteaptă rezultatele testelor, împreună cu medicul, compune meniul. Și apoi încep problemele:
  • nepregătirea, înlocuirea produselor. Nu pui, îți dau o dată carne de vită, e în regulă-
  • înlocuirea produselor. Câinele meu nu mănâncă orez, voi da grâu, la urma urmei, acestea sunt cereale, ei bine, cum sunt atât de diferite-
  • pacat. Bietul meu câine, iubește atât de mult un pui! O dată pe săptămână îi voi aranja sărbătorile, o răsfăț - las-o să fie fericită-
  • sărind peste hrăniri, încălcarea regimului. Cu toate acestea, la urma urmei, urmând o dietă, va rămâne flămând o singură dată - numai un beneficiu-
  • lipsa controlului asupra gospodăriilor și oaspeților. Este păcat să interzici prietenilor, ei vizitează, cum poți? Și a certa un copil pentru dragostea sa pentru un câine, exprimată prin cinci bomboane, este, de asemenea, imposibil - va fi jignit. Și nu înțeleg că este dăunător, ce să ia de la ei. Prostii, asta nu se întâmplă în fiecare zi.
Dacă medicul veterinar a decis că o dietă este necesară pentru câinele dvs., începeți mai degrabă cu dvs. decât cu restricțiile din meniu. Nu ar trebui să permiți lene, uitare și milă să strici sănătatea prietenului tău cu patru picioare:
  • agățați o listă de alimente acceptabile la frigider-
  • cumpărați toate produsele în avans, astfel încât să existe întotdeauna stoc-
  • luați-vă timp pentru a explica motivele dietei prietenilor și familiei. Explicați că ruperea meniului este dăunătoare pentru animalul dvs. de companie-
  • nu permiteți izbucniri de milă, nu vă permiteți să vă abateți de la dietă, hrănind câinele în secret „în timp ce nimeni nu vede”.
Arătați perseverență, aveți încredere într-un specialist și păstrați-vă controlul, fără a ceda privirilor rugătoare ale iubitului dvs. animal de companie. Și atunci prietenul cu patru picioare va trăi cu siguranță o viață lungă, sănătoasă și fericită.!
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Dieta pentru câini: cum să nu rănești în timp ce încerci să ajuti?