Cum să injectați corect un câine

Cum să injectați corect un câine

În acest articol voi vorbi despre cum să faceți o injecție corectă unui câine acasă. Voi descrie cum să injectați un câine în greabăn, subcutanat, intramuscular. Voi explica de ce un animal poate șchiopăta după o injecție.

Cum să injectați corect un câine
Puteți face câinele dvs. o injecție pe cont propriu, fără a apela la ajutorul unui medic veterinar.

Cum și unde să injectați un câine

Prietenii cu patru picioare sunt susceptibili la boli la fel ca oamenii. Pentru tratamentul multor boli, medicamentele sunt utilizate sub formă de injecții. Mijloacele cu o astfel de prezentare sunt mai eficiente și mai rapide..

Injecțiile la animale, de regulă, sunt prescrise în cursuri.

Poate fi necesar să efectuați astfel de manipulări de mai multe ori pe zi. În acest sens, există un inconvenient în transportul atât de frecvent al unui animal de companie la o clinică veterinară.

Problema injectării medicamentului la un animal de companie devine destul de relevantă. Pentru a face acest lucru, proprietarul animalului de companie trebuie să stăpânească abilitatea de a face o injecție unui câine. Acest lucru nu este deloc dificil de realizat. Este suficient să efectuați manipularea și tehnica va fi stăpânită.

Pentru toate tipurile de injecții, există anumite reguli de conduită care trebuie respectate:

 1. Determinați medicamentul, doza și calea de administrare, înainte de a deschide flaconul și seringa pentru medicamente.
 2.  Pentru injecții, trebuie utilizate numai seringi sterile de unică folosință. Fiecare medicament trebuie injectat cu o seringă nouă. Reutilizarea lor este inacceptabilă.
 3.  Mărimea seringii este selectată în funcție de greutatea corporală a animalului de companie și de volumul de medicamente care trebuie injectat. Cu cât acul este mai subțire și cu cât seringa este mai mică, cu atât procedura va fi mai puțin traumatică pentru câine..
 4. Nu puteți amesteca două medicamente într-o singură seringă. Dacă este necesar să se injecteze mai multe injecții, acestea trebuie injectate cu seringi diferite în diferite părți ale corpului animalului..
 5. Deschiderea fiolei cu medicamentul nu poate fi păstrată. Dacă producătorul a stabilit termenul de valabilitate al injecției după deschiderea ambalajului, îl puteți păstra într-o seringă sterilă la frigider..
 6. Medicamentul înainte de administrare, dacă a fost păstrat la frigider, trebuie încălzit în mâini.
 7. Înainte de o injecție, trebuie să vă liniștiți animalul de companie. Dacă nu puteți pacifica singur animalul de companie, trebuie să primiți ajutorul unei a doua persoane care poate ține câinele în timpul injecției. În timpul procedurii, câinele trebuie să stea sau să stea nemișcat și să nu se zvârcolească..
 8. Este recomandabil să tratați locul injectării cu un preparat antiseptic înainte și după injecție..
 9. Puteți injecta medicamentul numai pe locul pielii sănătoase, pe care nu ar trebui să existe roșeață, inflamație, peeling etc..
 10. Trebuie să respectați propriile măsuri de siguranță. Spălați-vă bine mâinile cu săpun după procedură, când administrați vaccinuri câinilor, folosiți mănuși de cauciuc.
 11. Dacă terapia cu injecție este prelungită și injecțiile sunt dureroase, este recomandabil să le injectați în diferite locuri ale corpului.
 12. Nu injectați mai mult de 2 ml de medicament într-un singur loc la un câine mare și 1,5 ml pentru un câine mic. Dacă este necesar să se injecteze mai mult din medicament, injecția este împărțită în părți egale și injectată în câine în diferite locuri ale corpului..
 13. Medicamentele expirate sau cu termen de valabilitate necunoscut sunt strict interzise pentru injectarea unui câine.
Cum să injectați corect un câine
Respectați regulile în timpul injecției

Etapele injecției:

 • Spalati mainile cu sapun si apa. Dacă este posibil, tratați locul de injectare.
 • Pregătiți o injecție. Trageți medicamentul în seringă. Eliberați tot aerul din seringă apăsând pistonul.
 • Injectați medicamente.

Cum să faceți o injecție subcutanată unui cățeluș

Injecția subcutanată înseamnă că medicamentul trebuie plasat sub piele fără a afecta mușchii. Astfel de injecții sunt plasate la greabăn, pe coapsa interioară, pe umăr..

Trebuie remarcat faptul că grosimea pielii în aceste zone ale câinilor este diferită. Este foarte subțire și sensibilă pe suprafața interioară a coapsei, necesită administrarea atentă a medicamentului. Pe greabăn, dimpotrivă, pielea este groasă și densă. O injecție în el este cea mai puțin dureroasă pentru animal..

Cum să injectați corect un câine
Încercați să nu speriați sau să răniți animalul

Injecția subcutanată se efectuează conform următoarei scheme:

 • Pielea de la locul injectării este ciupită cu degetele și trasă.
 • Acul este introdus la un unghi de 45 de grade aproape la baza corpului, în locul în care pielea s-a îndepărtat de corp în timpul tragerii.
 • Medicamentul trebuie injectat în spațiul subcutanat. Când vârful acului intră acolo în timpul introducerii, rezistența de la introducerea acului nu va mai fi simțită. Medicamentul trebuie injectat suficient de lent prin apăsarea pistonului seringii.
 • După injectare, puteți masa ușor locul injectării pentru o mai bună distribuție..

Cum să se injecteze în greabăn sau între omoplați

Aceasta este o injecție subcutanată. Greierul este situat între omoplați. Pielea de aici este destul de aspră, așa că, pentru a nu rupe acul, trebuie introdus încet.

Greierul câinelui este lipsit de nervi, astfel de injecții sunt nedureroase.
Cum să injectați corect un câine
Injecția în greabăn se face ușor chiar și pentru prima dată

Înainte de introducerea medicamentului, trebuie să decideți locul unde să vă injectați. Aproape de gât este nedorit, deoarece un guler și o lesă sunt puse pe acest loc, care poate freca și răni rana.
Medicamentul trebuie plasat la greabăn, la fel ca toate injecțiile subcutanate.

Cum se introduce un medicament intramuscular în coapsă

Medicamentele intramusculare sunt injectate în coapsă. În acest caz, câinele ar trebui să fie în poziție culcată, pe partea sa.

Reguli de bază pentru injecțiile intramusculare:

 • poate fi injectat doar într-un mușchi neclampat. Dacă câinele de pază este tensionat, trebuie să-l relaxați (să-l mângâiați);
 • înainte de injecție, este recomandabil să puneți un bot pe câine pentru a evita mușcătura;
 • seringa este introdusă în coapsă la un unghi drept, aproximativ 1 cm adâncime, în zona mijlocie a coapsei.
Cum să injectați corect un câine
Aveți grijă la injecția intramusculară

Etapele manipulării sunt aceleași ca și pentru administrarea subcutanată, numai că pielea nu trebuie trasă înapoi.

Cauzele șchiopătării după injecție

Uneori, după procedură, câinele poate începe să șchiopăteze pe o labă sau chiar să-și tragă picioarele împreună cu el. Există mai multe motive pentru aceasta:

 • apariția inflamației, infiltratelor, prăbușirilor și abceselor din cauza nerespectării regulilor antiseptice și a injecției;
 • administrarea unui medicament dureros, cum ar fi un antibiotic;
 • nervul ciupit sau deteriorat.
Cum să injectați corect un câine
Dacă după injecție câinele începe să șchiopăteze, acesta trebuie prezentat unui specialist
Dacă șchiopătarea se găsește la un animal de companie după procedură, este necesar să îi arătați câinele medicului veterinar.

Dacă câinele șchiopătează, acest lucru se poate datora nu numai procedurilor recente, ci și semnalării unei alte boli. există mai multe cauze ale șchiopătării la un câine.
Durerea după antibiotice va dispărea în câteva zile, iar un nerv ciupit sau inflamația trebuie tratate la timp.

Dacă animalul șchiopătează mai mult de câteva zile, consultați un medic!

De asemenea, cățelușului i se pot prescrie injecții intravenoase sau picături, astfel de proceduri sunt de obicei efectuate într-o clinică veterinară..
În articol, am vorbit despre cum să injectați un câine pe cont propriu acasă. Ea a descris cum să se injecteze medicamentul în greaban câinelui, subcutanat, intramuscular. S-a explicat de ce câinele poate șchiopăta după procedură.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să injectați corect un câine