Cum să preveniți sau să minimizați efectele unui câine agresiv

Câinii devin adesea agresivi, fac rabie și pot ataca oamenii. Prin urmare, toată lumea ar trebui să știe cum să evite un atac sau să se ocupe de un câine care atacă deja..

Cum să previi

Dacă pe drum se întâlnește un câine agresiv, care arată rău, rânjește, mârâie și încearcă în mod clar să atace, trebuie să respectați următoarele instrucțiuni:

  • Apăsați-vă spatele pe un copac, clădire, gard, astfel încât câinele să nu poată veni din spate, deoarece majorității le place să atace din spate.
  • Nu balansați obiecte diferite, acesta poate fi un semnal de atac.
  • Nu începeți să țipați sau să țipați, deoarece câinele percepe orice sunet ca fiind o agresiune, este mai bine să tăceați.
  • Dacă trebuie să obțineți un mijloc de protecție împotriva animalelor, atunci ar trebui să faceți acest lucru cât mai încet posibil..
  • Nu poți privi câinele în ochi, dacă dai peste lider, acesta nu se va speria, dar va lua acest lucru ca un semnal pentru a fi de acord să intre în luptă.

Oamenii care au avut de-a face cu un câine agresiv spun că pot fi înspăimântați dacă se urcă în patru sau se ghemui. Această întorsătură a evenimentelor încurcă și sperie câțiva câini..

În plus față de comportamentul corect, există mijloace suplimentare de protecție împotriva animalelor furioase..

Uimeste arma

Acest remediu este foarte eficient în respingerea câinilor. Cei mai mulți dintre ei se tem chiar de crăpăturile emise de un pistol paralizant de la distanță. Câinii sunt, de asemenea, iritați de mirosul emanat de dispozitiv după apariția unei descărcări.

Există 3 tipuri de arme de asomare:

  1. Putere de până la 1W - unități mici ieftine care pot înspăimânta doar câinii lași, nu vor funcționa pe un animal supărat.
  2. Cu o putere de 1-2 W - cele mai comune șocuri, capabile să producă o descărcare puternică, după care este puțin probabil ca câinele să revină.
  3. Cu o putere de aproximativ 3 W - o dimensiune mare, care nu este foarte convenabilă, dar arată cele mai mari rezultate.

Atunci când alegeți, trebuie să acordați preferință dispozitivelor cu electrozi lungi, care vor fi cei mai eficienți într-o coliziune cu un câine șist.

Dichlorvos în aerosoli

Pentru a combate un câine agresiv, este adecvat și un produs chimic de uz casnic într-un cilindru. Dichlorvos vor fi cei mai eficienți, deoarece chiar și oamenii nu pot tolera mirosul său teribil.

Dar un astfel de mijloc de protecție are un dezavantaj major - în cele mai multe cutii este dificil să găsești o gaură de pulverizare, mai ales atunci când un câine supărat se grăbește spre. Prin urmare, atunci când cumpărați diclorvos, trebuie să alegeți imediat dozatoare de cea mai înaltă calitate și ușor de utilizat..

Aerosol diclorvos va orbi câinele o vreme și va speria un miros neplăcut.

Fa-te ca alegi o piatra din cale

O altă modalitate de a vă speria câinele este să vă prefaceți că ridicați o piatră. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă ghemuiți încet și să alergați de mână de-a lungul drumului. Câinele va crede că sunteți pe punctul de a arunca cu o piatră și de a fugi. Dacă acest lucru nu a înspăimântat-o, atunci poți să te ridici și să te miști în direcția ei, strigând cu o voce aspră și joasă. În acest caz, puteți face în continuare un pas către câine. Câinii vagabonzi au de obicei o piatră pe spate cel puțin o dată în viață, deci acest lucru ar trebui să ajute.

Când piatra a fost cu adevărat ridicată de pe drum și există încredere că o vei lovi, atunci este mai bine să o arunci cu toată puterea. Nu este recomandabil să frotiți, acest lucru va mânia animalul și mai mult.

Ce trebuie făcut dacă atacul a avut loc deja

Dacă câinele a atacat totuși, dar după ce l-a mușcat, a fugit imediat, atunci nu trebuie să-l prindeți și să-l bateți, este mai bine să mergeți imediat la spital și să primiți tratament pentru rabie..

Dar dacă a apucat-o și nu-i dă drumul, nu este necesar să scoți brațul sau piciorul din gură, acest lucru va crește daunele. Dimpotrivă, este corect să împingem membrul mai adânc în gât, astfel încât presiunea limbii să ardă și câinele să înceapă să se sufoce. Cu cealaltă mână, trebuie să lovești nasul sau să dai cu piciorul în stomac, dar nu pe coaste, deoarece acest lucru nu te va ajuta. Dar trebuie să bateți cu toată puterea, ca și cum ar fi lovit un cui în podea.

De obicei, într-o astfel de situație, de la durere și sufocare, câinele își slăbește aderența și încetează să atace..

Dacă observați un câine în drum, nu este nevoie să alergați sau să faceți mișcări bruște, încercați doar să treceți pe jos fără a atinge spațiul său personal. Dar dacă este agresivă și intenționează intenționat să atace, mârâie și rânjește, trebuie să încercați să o speriați sau, atunci când atacați, să vă apărați în modurile descrise mai sus.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să preveniți sau să minimizați efectele unui câine agresiv