Cum să vă antrenați câinele la toaletă în aer liber

Proprietarii de câini au adesea o întrebare despre cum să-și antreneze animalul de companie la toaletă pe stradă. Manipulatorii de câini oferă mai multe moduri de a-și forma un obicei și, de asemenea, spun ce împiedică acest lucru.

Cum să antrenezi un cățeluș

catelul s-a dus la toaletă

Obiectivul este de a vă duce catelul afară de cinci ori pe zi până la vârsta de șase luni.

Când câinele împlinește 2,5 luni și a fost vaccinat conform programului, începe să meargă după următoarea schemă:

  • după trezire, mâncare de mâncare, mers pe jos;
  • cu frică și emoție puternică;
  • după un joc lung sau în timpul acestuia;
  • când cățelușul adulmecă podeaua și se întoarce.

Măsurile educaționale sunt eficiente dacă se stabilește un regim clar. În primul rând, umblă animalul de companie din orice motiv. În curte, pentru toaletă se alege un loc retras și liniștit.

Fiecare noroc este sărbătorit cu laude, o delicatesă. Nu se întorc imediat acasă, ci se joacă o vreme. Apoi procedura devine parte a unei plimbări plăcute și nu o pedeapsă..

Dacă puiul a început deja să își facă nevoile, atunci bat din palme sau fluieră pentru a suspenda procesul, apoi îl scoate imediat în stradă.

Pentru a împiedica cățelușul să se ușureze când toată lumea doarme, nu este hrănit noaptea și este udat moderat. Cu 10-12 luni, corpul câinelui controlează vezica urinară, iar numărul de plimbări este redus.

Cum să antrenezi un câine adult

câinele se duce la toaletă

Este permis să luați un câine adult la plimbare de trei ori pe zi.

Curățenia unui câine adult provoacă adesea apariția sau plecarea unui membru al familiei, frică, anxietate. Obiceiul de a defeca în interior poate fi cauzat de o dependență de anumite suprafețe - de exemplu, covor sau de o plimbare suficientă de către proprietarul anterior. De asemenea, merită să vizitați un medic veterinar pentru a exclude unele boli care au determinat câinele să devină necurat..

Comportamentul unui câine adult sănătos este corectat dacă exercițiul se desfășoară conform unui program. De exemplu:

  • mers pe jos - 6.30, 8.00, 12.30, 17.30, 20.00;
  • hrănire - 7.30, 19.30.

Când câinele este adus la locul potrivit, ei spun o comandă specială „la toaletă”. Finalizarea sarcinii atribuite este întotdeauna încurajată..

La fel ca la pui, trebuie să monitorizezi comportamentul animalului tău de companie. De ceva timp, poate fi necesar să-l ții în casă cu o lesă de doi metri lângă tine. Atunci nu va fugi într-o altă cameră și va fi mereu la vedere. Dacă nu este posibil să ai grijă de câine în timpul zilei, atunci îi restricționează libertatea de mișcare - de exemplu, îl blochează într-o cușcă, dar nu mai mult de 4 ore.

Când un câine este prins la locul crimei, atenția îi este atrasă cu un bumbac și apoi scoasă în stradă..

Se întâmplă ca câinele să fie obișnuit să facă pipi pe covor. Apoi, o bucată din produs este scoasă în curte și așezată pe iarbă, informând animalul că există o toaletă în acest loc. De fiecare dată, ierburile sunt turnate deasupra. Când un strat de verdeață acoperă covorul, acesta este scos și aruncat..

Pentru ca câinele să nu se teamă să meargă chiar și pe vreme rece și umedă, își cumpără haine și, dacă este necesar, pantofi.

Greșeli de învățare: ce să nu faci

Eliminarea petelor de covor și a mirosurilor

Produsele speciale sunt concepute pentru curățarea covoarelor foarte murdare, tapițeria tuturor tipurilor de țesături, blana artificială, tapițeria mașinii

Nu puteți bate și striga la câine, băgați nasul în bălți. Furia provoacă frică și anxietate, din cauza căreia forța majoră va deveni mai frecventă, iar mersul pe jos va fi perceput ca o pedeapsă. Bălțile și bălțile sunt curățate imediat, locurile murdare sunt tratate cu detergenți speciali.

Video: cum să înțărcați un câine de porc acasă?

Dacă toate încercările de a schimba comportamentul câinelui au eșuat, atunci va veni în ajutor un instructor cu experiență, care va insufla obiceiurile necesare..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să vă antrenați câinele la toaletă în aer liber