Cum să vă antrenați câinele să meargă la toaletă afară

CâineProcesul de excreție a deșeurilor este un fenomen normal pentru orice organism viu. Este tipic pentru animale, chiar și sălbatice, chiar domestice. Animalele sălbatice se ușurează de îndată ce simt nevoia - aleg un loc convenabil și rezolvă problema..

Animalele de companie nu au această ocazie, dar sunt disponibile reflexe. Cățelușul proprietarului decide nevoia de a defeca pur și simplu: se așează acolo unde simte disconfort.

Bineînțeles, această stare de fapt nu se potrivește proprietarului și începe procesul de obișnuire a cățelușului cu tava, pedeapsă dacă brusc nu a îndurat sau nu s-a eliberat în locul greșit.

Dar nu puteți obține ascultarea cu pedepse - uneori motivul mișcărilor involuntare ale intestinului nu este voința sau prostia câinelui, ci starea sa psihologică sau fiziologică. Să vedem dacă este posibil să dezamăgiți un câine să scrie și să caca acasă, cum să realizați acest lucru și de ce un câine adult instruit a început brusc să își facă nevoile în locul greșit..

De ce un câine se pisează și se cacă acasă

Cel mai adesea, problemele de igienă a animalelor de companie îi privesc pe proprietarii de pui mici. Un cățeluș cu vârsta de până la patru luni nu poate fi scos afară, deoarece vaccinările prescrise nu au fost încă făcute, așa că mulți proprietari se confruntă cu rara inexactitate a animalului lor de companie.

Important! Pentru a vă face câinele să meargă la toaletă pe stradă cât mai curând posibil, țineți-l ocupat cu jocuri în aer liber. Activitatea fizică va accelera sinteza ureei și va tonifica vezica și intestinele câini.

Principalele motive

Puii mici de multe ori pătează podele și mobilier în casă. Motivul acestui comportament este ignorarea banală a regulilor, a căror respectare li se cere. Dacă cățelușul tău coboară în mod constant în casă, atunci încă nu l-ai antrenat la toaletă, iar el se eliberează, ghidat de nevoile sale fiziologice..

Același lucru este valabil și pentru un adult câini, care a apărut în casa ta. Poate că proprietarii anteriori nu au învățat-o să ceară să iasă afară, sau era confuză în noul mediu..

Vă va fi util să știți despre, care sunt motivele pentru a linge labele câinilor, cum se face stand și voliera, cum se împerechează la câini, de ce pantofi de câine, câți câini trăiesc Si cum alege jucării pentru animalul tău de companie.
CâineDacă acasă nu este un cățeluș care începe brusc să caca, ci un câine adult, este posibil să nu fie suficient pentru numărul de plimbări pe care le oferiți, deoarece pentru unele rase de câini două plimbări pe zi nu sunt suficiente.

Și dacă mănâncă o cină devreme, atunci cu siguranță nu vor putea suporta până dimineața și poate fi dificil să înțărcați un câine obișnuit să își facă nevoile acasă. Încercați să faceți o plimbare cu câinele o dimineață, o seară și o noapte..

Atunci nu va simți disconfort și ți-l va livra, dar va lăsa calm fecalele în afara apartamentului..

Afecțiuni fiziologice

Principalele cauze fiziologice sunt infecțiile vezicii urinare. Un câine poate răci sau prinde o infecție virală culcându-se pe un podea rece sau la sol.

Nerespectarea regulilor de igienă - îngrijirea deficitară a câinelui, așternutul murdar afectează, de asemenea, sănătatea sistemului său genito-urinar. Ar trebui să acordați atenție sănătății animalului de companie dacă acesta a cerut întotdeauna să iasă afară și apoi și-a schimbat brusc obiceiurile.Afecțiuni fiziologiceUn alt motiv fiziologic pentru un câine care face pipi acasă într-un loc greșit este incontinența urinară, care nu poate fi înțărcată din ea. Nu este întotdeauna asociat cu bătrânețea, deoarece câinii prezintă adesea slăbiciune a mușchiului inelar, care blochează ieșirea din vezică..

Știați? Organele de simț ale câinelui sunt dezvoltate atât mai bine, cât și mai rău decât cele umane. De exemplu, auzul câinilor este de zece ori mai ascuțit decât cel uman, dar gustul lor este de șase ori mai slab. Varietatea colorată a acestei lumi este, de asemenea, inaccesibilă câinilor, deoarece nu disting culorile verzi, roșii și nuanțele lor. Apropo, câinii ghizi pentru nevăzători la trecerile de pietoni sunt ghidați nu de semnalul de circulație, așa cum cred mulți, ci de comportamentul mulțimii din jur și de mersul traficului.
În astfel de cazuri, urina se scurge spontan. Acești câini nu pot fi certați sau învățați, trebuie să fie duși la medicul veterinar și trebuie început tratamentul calificat..

Modificările legate de vârstă duc la tulburări ale sistemului genito-urinar. Bătrânii câini sensibilitatea receptorilor care semnalează prezența fluidului în vezică scade, astfel încât aceștia fac pipi mai des și, din păcate, necontrolat.

De asemenea, descărcarea involuntară de urină este posibilă la cățelele din timpul estului și al persoanelor însărcinate.. CâineDin nou, acestea sunt caracteristici fiziologice pe care animalul nu le poate influența. Proprietarii trebuie doar să suporte această perioadă..

Abateri psihologice

Cauzele psihologice ale urinării frecvente includ stresul. Observați - câinele dvs. poate face pipi cu bucurie atunci când vă întâmpină de la serviciu sau reacționează în același mod la frică severă. Uneori, câinii se enervează intenționat acasă - de exemplu, atunci când vor să marcheze teritoriul.

Aflați ce este endogamie și îngrijire, cum să faci un model pentru o salopetă de câine, cum să alegi clamă de păr și furminator pentru animalul tau de companie.

Dacă animalul tău este castrat și marcarea nu este asociată cu perioada de activitate sexuală, atunci în apartamentul tău a apărut un iritant care provoacă câini teama de a-ți pierde casa. S-ar putea să se teamă de piese de mobilier noi, de animale de companie noi, de copii mici și să încerce să-și consolideze teritoriul familiar..

Se întâmplă ca un câine adult să-și facă nevoile acasă pentru a se răzbuna pe proprietari pentru maltratare sau presiune morală, din moment ce ați încercat să-l antrenați prea insistent până la toaletă pe stradă..

Grămezile notorii îngrămădite pe papuci sau pe pat sunt un semn sigur că câinele se află într-o situație stresantă și protestează împotriva tratamentului dumneavoastră..Abateri psihologice

Important! Nu rupeți niciodată rutina de mers stabilită, ar trebui să fie aceeași în fiecare zi. Dacă bănuiți că veți întârzia la serviciu și nu veți avea timp să vă plimbați cu câinele, lăsați o tavă cu ziar sau scutec pentru el, astfel încât să nu se rețină sau, și mai rău, să nu se încurce cu undeva pe jos..

Pași de învățare secvențiali

Puii mici cărora nu li s-a dat încă tot ce este necesar vaccinări, nu poți ieși la plimbare pe stradă. Prin urmare, va trebui să-l antrenezi să-și facă nevoile într-o tavă cu un ziar sau scutec special. Pe baza vârstei cățelușului, puteți calcula numărul de ore pe care le poate suporta fără toaletă..

Dacă catelul are trei luni, atunci poate merge fără toaletă timp de aproximativ trei ore. Pentru viitorul apropiat, echipați apartamentul astfel încât micul dvs. animal de companie să aibă posibilitatea să se relaxeze în orice moment necesar.

Tava pentru fecale trebuie să fie stabilă, să aibă laturile joase și un suport solid care să absoarbă toate deșeurile. În acest caz, curățenia apartamentului dvs. depinde doar de dvs..

Instalați tava lângă ușile interioare sau de la balcon, lângă bateriile de sub ferestre - cel mai adesea, animalele de companie amenajează toaleta în aceste locuri, așa că va fi mai bine să ghiciți locul din timp..Pentru orice eventualitate, puteți așeza două sau trei paleți suplimentari - câinele pur și simplu nu poate avea timp să ajungă la locul în care este folosit pentru a defeca, chiar dacă ați reușit să-l antrenați fie la toaletă, fie la scutec..

Verifică mâncare uscată premium- și super premium clasa pentru caini.
În timp ce câinele dvs. este încă mic și nu iese în stradă, îndepărtați toate covoarele, căile și covoarele de pe podele, deoarece, după ce a defecat pe covor o dată, cățelușul se va întoarce în mod constant în același loc și niciun produs chimic nu îl va îndepărta..

În primele două zile, observați comportamentul cățelușului - unde se așează, unde se ascunde mai des pentru a merge la toaletă. Este posibil să trebuiască să mutați tăvile. De obicei, puii merg la toaletă după ce au dormit și au mâncat..

Tehnica este după cum urmează - de îndată ce animalul dvs. de companie se trezește, puneți-l în cutia de gunoi și dați comanda încă necunoscută „toaletă”. Copilul poate ieși din tavă - aduceți-l înapoi până când își va face treaba.

Răsplătește-l imediat cu un delicios gust pentru a construi asociații plăcute. Monitorizează-ți cățelul pe tot parcursul zilei. De îndată ce începe să se așeze la pipi sau la caca, spune „fu”, poți chiar să bati din palme. Apoi ridicați-l și duceți-l la tavă cu comanda „toaletă”.CâineCând comanda devine familiară, dați-o în timpul zilei, dacă catelul a jucat prea mult și nu a mers mult timp la toaletă - reflexul de a alerga la tavă va prinde rădăcini în trei până la patru zile și va fi fixat în aproximativ două săptămâni.

Știați? Popular acum gulere cu spini erau inițial purtate deloc pentru intimidare sau decorare. În Grecia antică, acest accesoriu pentru câini a fost folosit pentru a proteja animalele de companie de lupii sălbatici, care au fost apoi găsiți în număr mare. - aveau obiceiul de a sufoca câini sau de a le tăia gâtul. Gulerul nu a permis să muște prin pielea câinelui și a speriat lupii cu spini ascuțiți.
Este mult mai ușor să instruiți un câine adult pentru a merge la toaletă pe stradă, deoarece are deja un concept de a defeca la comandă. Pentru început, scoateți animalul de companie afară foarte des - la fiecare două, două ore și jumătate.

Atunci afacerea cu toaletă va cădea cu siguranță pe plimbare. Aduceți o recompensă gustoasă cu dvs. sau lăudați verbal câinele, astfel încât procesul de defecare să fie asociat cu aprobarea proprietarului.

Măriți treptat timpul dintre plimbări, învățând câinele să suporte cât timp este acasă. Dacă un animal, obișnuit să își facă nevoile într-o cutie de gunoi, refuză să facă acest lucru pe o altă suprafață, ia cu tine un scutec sau un ziar uzat și așează-l afară, astfel încât câinele să înțeleagă că poți merge la toaletă în afara casei..Câine la plimbareNu vă întoarceți niciodată acasă dacă câinele nu s-a dus la toaletă afară - nu vă jucați cu câinele sau nu îl distrageți clarificând că vă așteptați să-și revină..

Rămâneți afară atâta timp cât situația o impune, altfel, după întoarcere, câinele dvs. va fugi să-și facă nevoile într-o tavă familiară. Dacă întârziați adesea la locul de muncă, lăsați o tavă în apartament pentru a face față unei nevoi mici - atunci nu trebuie să-l certați pe câine pentru urât.

Pentru a vă antrena câinele să meargă la toaletă la comandă, spuneți de fiecare dată cuvântul pe care îl alegeți (de exemplu, „toaletă”) înainte de a face pipi sau caca. Încurajează-ți animalul să facă lucrurile la timp și nu-l doborî dacă nu ai timp să pronunți comanda înainte de mișcarea intestinului.

Treptat, câinele tău se va obișnui cu cuvântul de comandă și va merge la toaletă în direcția ta și nu te vei gândi de ce este atașat de canapea sau pat. Dacă câinele refuză să respecte comanda, întoarce-te acasă și închide-l în aceeași cameră cu o cutie de gunoi timp de aproximativ cinci minute..

Nu o lăsați să iasă, chiar dacă întreabă, altfel veți strica procesul educațional. După cinci minute, scoateți din nou câinele afară, dați-i comanda „toaletă” și, dacă merge la toaletă la comandă, răsplătiți-l cu mâncare delicioasă sau laude puternice.Câine

Important! Puteți pedepsi un cățeluș pentru că a defecat într-un loc greșit numai dacă s-a întâmplat în fața ochilor. Atunci „fu” strict spus și o ușoară lovitură cu palma pe față îi vor arăta cățelușului că a făcut un lucru rău. În timp, treceți exclusiv la dezaprobarea vocii, deoarece pedeapsa fizică dezvoltă agresivitate la animal.

Reguli fundamentale

  1. Nu vărsați niciodată furia asupra animalului dvs. de companie strigând și jignind.

    Chiar dacă te-a enervat mergând la toaletă pe lângă litiera de gunoi, nu-l suna și nu-ți împinge mișcările intestinale. Îndepărtați grămada, ștergeți bălta și folosiți comanda „fu” sau o palmă ușoară numai atunci când câinele este pe punctul de a rahat în locul greșit.

    Agresiunea ta poate dezvolta reflexul greșit la animal. Acesta va decide că proprietarul este supărat pentru că a observat fecalele și va începe să-și facă afacerea în colțuri izolate..

  2. Nu vă loviți niciodată cu animalul de companie. Acest lucru îi va distruge încrederea în tine și va dezvolta o agresiune complet justificată. Puteți răni psihicul animalului, în urma căruia va deveni social periculos pentru dvs. și pentru alte persoane..

    Pedeapsa fizică este permisă numai într-o formă foarte ușoară - palme la față, crupă și numai la o vârstă foarte fragedă. Un catelus de peste trei luni ar trebui sa raspunda la cuvinte si emotii, nu la forta fizica. CâineCâinii adulți sunt mai deștepți decât crezi, știu de ce sunt pedepsiți și chiar reacționează la mișcările corpului, așa că dacă animalul tău începe să cacă acasă, atunci aceasta este doar vina ta..

  3. Urmați întotdeauna secvența în toate. Dacă ți-ai învățat cățelușul să-și facă nevoile într-un anumit loc, nu mișca cutia de gunoi, acesta îl va încurca și el va începe să cacă în tot apartamentul. Nu vă schimbați regimul de mers, hrănire și somn - acest lucru va afecta negativ moralul și sănătatea câinelui. Dacă ați obișnuit-o să încurajeze gustări, reduceți treptat dacha - mai întâi, dați-le o dată, apoi după două.
  4. Răsplătește-ți câinele de fiecare dată când merge la baie la comanda ta. Metoda morcovului funcționează mai eficient decât metoda stick. Luați mâncăruri pentru câini cu dvs. pentru o plimbare, tratați-le cu animalele de companie pentru respectarea poruncii. Principalul lucru este să nu exagerați, să dați câinelui doar bucăți mici, astfel încât să nu poată mânca și să-și piardă interesul pentru delicatese..

Mijloace speciale

Dacă animalul dvs. de companie s-a dus la toaletă oriunde și-a dorit, acest loc trebuie curățat și spălat temeinic pentru a elimina toate mirosurile și astfel încât câinele să nu aranjeze o toaletă permanentă acolo. Produsele care conțin clor nu sunt potrivite în acest scop, dimpotrivă, provoacă câinii să își facă nevoile..Curățarea după câineMergeți la cea mai apropiată farmacie veterinară, acestea vă vor oferi mai multe produse chimice de specialitate din care să alegeți. În plus față de AntiPis convenabil, care este utilizat pentru a împiedica câinele să facă pipi acasă, există agenți chimici care vizează îndepărtarea completă a mirosului de urină și fecale de câine, astfel încât să nu vă gândiți de ce casa miroase a excrementele câinilor..„AntiPis”Cunoscutul „OdorGone” distruge chiar moleculele care formează mirosul neplăcut, leagă compușii azotați și îi descompune în substanțe simple. Singurul dezavantaj al acestui instrument este costul ridicat..„OdorGone”Aceeași linie de produse chimice scumpe și ecologice include produse de curățare marca KIEHL, de asemenea, neutralizează mirosurile la nivel molecular..

Știați? Câini - animale foarte inteligente, inteligența lor se află la nivelul de dezvoltare al unui copil de doi și, în cazuri rare, al unui copil de trei ani. În funcție de rasă, pot memora de la 200 la 350 de comenzi, unii câini fac acest lucru de la a treia la a patra repetare..
Agenții de curățare ieftini pentru mirosul de urină de câine includ Pramol Clean-Tex, care este potrivit pentru toate suprafețele, chiar și pentru tapițerie..„Pramol Clean-Tex”Nature`s Miracle Stain este un agent acid de pH care îndepărtează mirosurile din fecalele de animale și îndepărtează petele de pe podele și textile. „Pata minune a naturii”„Prochem Urine Neutralizer” elimină mirosul de urină și petele galbene, dar vechile urme de scaun uscat sunt dincolo de puterea sa.„Neutralizator de urină Prochem”Dacă animalul dvs. de companie a scris pe covorul de lângă ușă sau în baie, căutați un produs chimic de curățare numit Sanitar Cleaner - acesta va spăla urina și fecalele din țesătura și va speria animalul departe de suprafața pe care a patat-o..Curatator sanitarÎnainte de a introduce un câine în casă, evaluați-vă opțiunile. Gândiți-vă dacă puteți dedica suficient timp animalului dvs. de companie, cheltuiți bani, nervi și forță pentru asta. Pentru a crește un câine bun și inteligent, trebuie să depuneți mult efort în a-l învăța și a cultiva obiceiuri bune în el..

Acuratețea unui animal de companie este o afacere profitabilă care depinde numai de proprietar. Când învățați un cățeluș sau un câine adult la toaletă, va trebui să petreceți timp și să arătați suficientă răbdare pentru a nu amări animalul, ci pentru a-i explica inteligent și cu răbdare ce i se cere.

Memorează pașii secvențiali ai antrenamentului și regulile de bază pentru comunicarea cu un animal de companie, pune-i în practică și vei vedea cât de eficienți pot fi dacă sunt aplicați cu înțelepciune.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să vă antrenați câinele să meargă la toaletă afară