Cum să antrenezi un cățeluș și un câine adult la cutia de gunoi?

Uneori, în viața unui iubitor de câini, poate fi necesar să vă păstrați animalul de companie în apartament pentru o perioadă de timp, fără a-l lua la plimbare. Acest lucru este valabil mai ales în ceea ce privește puii: sunt mulți dintre ei, așa că, vrând-nevrând, începeți să vă gândiți la probleme de natură „lumească”. Pur și simplu puneți: „Cum să vă antrenați câinele în așternut”? Întrebarea este într-adevăr departe de a fi inactivă, deoarece nu este atât de ușor să faci asta..

Antrenament catelus

Cea mai ușoară cale (relativ, desigur) este să-i înveți pe pui, deoarece nu sunt încă obișnuiți să „facă lucruri” la plimbare. În primul rând, cea mai bună luptă este cea care nu a avut loc niciodată. Încercați să luați cățeluși de la acei crescători care i-au pus deja pe cei mici. Dacă sunteți nou în această afacere, economisiți-vă mult timp și nervi..

În al doilea rând, selectați din timp tava corectă. Pentru pui, sunt produse modele speciale, caracterizate prin laturile cele mai joase posibile și scutece absorbante. Este mai bine să nu economisiți pe acestea din urmă, deoarece absorb perfect mirosurile neplăcute și reduc nevoia de curățare constantă a toaletei. În plus, pentru Shih Tzu cu părul lung, ele sunt pur și simplu vitale, deoarece fără un bun material absorbant, blana lor lângă organele urogenitale începe adesea să semene cu ghețurile murdare și mirositoare..

După ce ați spălat un palet simplu timp de o săptămână sau două, după ce o turmă de "pisunov" va merge pe el în fiecare oră, probabil că veți fi de acord cu acest lucru. Probabil că nu vor exista probleme cu antrenamentul dacă:

  • Cățelușul s-a uitat la mama care a folosit tava.
  • Nu aveți o turmă de pisici și alți „oaspeți” care vor jena copilul în timpul unui astfel de proces responsabil.
  • Dacă ai lua un cățeluș de „oraș” care nu locuia pe stradă.

Cu toate acestea, în alte cazuri, obiectivul dorit va fi atins, cu condiția să aveți răbdare angelică și abilitatea valoroasă de a curăța podelele..

Începe!

Un cățeluș - o bucată, o tavă ... dar nu ai ghicit! Ar trebui să existe cel puțin două sau chiar trei tăvi. De ce sunt astfel de dificultăți? Faptul este că cățelușul nu va putea decide imediat asupra locului unde îi va fi cel mai confortabil să scrie și nu numai. Acest lucru este valabil mai ales dacă înveți un teckel: aceste animale sunt „burrowers” ​​în scopuri de vânătoare și ele însele iubesc adesea singurătatea. Din această cauză, ei amenajează adesea toalete în cele mai îndepărtate și incomode locuri..

În primul rând, va trebui să urmăriți micul agitat: trebuie să profitați de momentul în care el este clar dispus să facă o baltă. În acest moment, cu atenție, fără a face mișcări bruște și fără a scoate sunete stridente, trebuie să îl transferați în tavă. Mângâie cățelușul, calmează-l. Asigurați-vă că își îndeplinește planul. Oferă-i animalului tău ceva delicios..

Nu vă descurajați dacă înainte, micuțul animal se va distra jucându-vă cu dvs. și cu tava timp de o jumătate de oră. V-am avertizat că va fi necesară răbdare în cantități incredibile.!

Mod

În general, va fi util să urmăriți cățelul în alt scop. La fel ca oamenii, câinii, cu o dietă standard, au obiceiul previzibil de a merge la baie ceva timp după ce au mâncat și au băut. La fața locului. După un anumit interval, ridicați pur și simplu cățelul și duceți-l la litiera de gunoi. În același timp, nu ar trebui să-l apăsați prea puternic pe pieptul larg, deoarece există posibilitatea unui „efect colander”!

Apropo, acest lucru se întâmplă adesea cu proprietarii de pug. Acești câini sunt extrem de „aristocrați” și uneori nu tolerează nici cea mai mică violență împotriva lor. Pur și simplu, ei sunt capabili să te descrie doar din răzbunare meschină..

Dacă faci totul corect și la timp, în câteva zile animalul însuși va începe să alerge la oală fără participarea ta. Desigur, eșecurile sunt posibile ... dar învățați și un câine mic și, prin urmare, nu trebuie să jurați și să strigați. Doar înșurubează totul.

În nici un caz nu încercați să țineți bebelușul în tavă, deoarece cățelușul se va speria teribil. Desigur, probabil că va putea face pipi, dar nu va fi o „acțiune” deliberată, ci un simplu atac al bolii urșilor. Data viitoare nu se va apropia de tavă, amintindu-și de testele cumplite pe care i le-ai pregătit acolo.

Rutina zilnică aproximativă

Disciplina armatei nu este necesară, dar unele reguli merită încă introduse. Duceți cățelul la cutia de gunoi imediat după trezire. Ar trebui să spui: "Toaletă!" Va trebui să vorbești mult, întrucât animalul de companie neliniștit va sări cu siguranță afară constant. Cu calm de piatră, trebuie să o readuceți la locul său și să repetați mantra pe care ați memorat-o deja. Pe scurt, până se obține un rezultat pozitiv. Formatorii spun că Bulldogul francez este deosebit de dificil în această privință..

Important! Amintiți-vă câinii lui Pavlov: dați întotdeauna cățelușului ceva gustos, chiar dacă, după părerea dvs., nu ar fi meritat-o. Deci, veți forma amintiri pozitive de „toaletă”, iar bebelușul nu se va feri de oală..

Unde se pune tava?

Credeți-mă, aceasta nu este deloc o întrebare goală, deoarece succesul instruirii depinde de soluția sa în multe cazuri. În primul rând, în niciun caz nu instalați tava în locuri de „trecere”, precum un hol. Cățelușul va fi întotdeauna distras de ceva, așa că nu îi va fi posibil să se concentreze normal asupra procesului..

În al doilea rând, nu ar trebui să-l puneți în bucătărie: apropierea de mâncare poate provoca asocieri greșite, atunci când un câine matur poate amesteca accidental și face acest lucru chiar la locul de mâncare. Nu este o perspectivă foarte plăcută, trebuie să recunoașteți ... În plus, dacă pregătiți un olist Yorkshire Terrier sau un alt câine cu păr lung, atunci în bucătărie este mai probabil să se murdărească haina..

Ce să ne amintim

Chiar dacă ați luat un cățeluș de la un crescător de bună-credință care l-a instruit deja să meargă la litiera de gunoi, nu ar trebui să vă așteptați să-l folosească imediat în casa dvs. Situația este diferită, nu există mamă și, în loc de proprietarul obișnuit, există cineva teribil și necunoscut. Ca întotdeauna, totul este decis de afecțiune și răbdare..

În niciun caz, nu-ți certă animalul, chiar dacă a făcut ceva greșit și într-un loc nepotrivit. Dacă luăm aceeași rasă chinezească cu crestă, atunci acești câini, deja impresionabili, de la un astfel de tratament, în general, pot începe să-și facă rahat în orice loc care apare. Deci, ar trebui să fii mai tacticos în avantajul tău..

Nu vă leneși: dacă este posibil, controlați animalul chiar și noaptea. Dacă îi arăți cățelușului olița timp de cel puțin câteva zile în permanență, cu siguranță vei obține succesul cât mai repede posibil..

Este foarte, foarte de dorit ca până în „momentul adevărului” copilul să fie ținut într-o cameră separată. Așadar, va fi mult mai ușor să o controlați și este mult mai bine să ștergeți imediat „surprizele” bruște, mai degrabă decât să le căutați în lunile următoare, uitându-vă în spatele mobilierului și fotoliilor. Desigur, nu ar trebui să vă lăsați copilul într-o cameră cu parchet laminat sau parchet, deoarece secrețiile câinilor sunt foarte agresive față de ele, iar reparațiile nu sunt ieftine..

Câine adult

Crezi că va fi mai ușor cu un câine adult, chiar dacă este antrenat? Desigur, toate animalele de companie sunt diferite, dar practica demonstrează contrariul. De regulă, un câine adult „nu poate învăța un nou truc”. Nu totul este atât de înfricoșător, dar trebuie să depozitați mai multă răbdare și detergenți..

În primul rând, asigurați-vă că obțineți o tavă suficient de mare pentru a pune o mulțime de umplutură! Dacă vorbim despre un câine mic (Chihuahua, de exemplu), o oală relativ mică cu laturile înalte va fi suficientă. Când aveți nevoie pentru a antrena un câine adult și mare, nu puteți face fără a cumpăra un pisoar de dimensiunea și volumul adecvat. Pentru bărbați, cu siguranță veți avea nevoie de o tavă cu un post!

Stocați-vă cu o cantitate decentă de umplutură bună, deoarece fără aceasta apartamentul dvs. va mirosi a canisa. Alegeți doar clasele cu cea mai mare absorbție. Și mai departe. Faceți o regulă să spălați tava cu săpun obișnuit de rufe după două sau trei „umpluturi”.

Deci, să trecem la sarcina importantă! În primul rând, la fel ca în cazul unui cățeluș, un câine mare (adică un adult) trebuie izolat într-o cameră separată în timpul antrenamentului. Apoi începeți să vă urmăriți animalul de companie: de îndată ce începe să dea semne de anxietate și, în toate modurile posibile, cereți-i „să iasă”, aduceți-l în tavă.

Mângâie câinele, vorbește-i cu afecțiune. O opțiune excelentă ar fi dacă udați hârtia igienică în urină (urina câinelui, desigur) în prealabil și o puneți în tavă. Deci animalul va ajunge probabil mult mai repede..

„Mici trucuri murdare”

În general, mulți oameni cunosc tristul fapt că câinii mici pot fi foarte dăunători. Dacă luați același jucărie terrier, atunci mulți proprietari se plâng de tendința câinilor de a arăta „izvorând” pe podea. Acest lucru se întâmplă în cazurile în care animalele de companie au stat deschis pe gâtul proprietarilor lor. Cu ajutorul unui mijloc atât de simplu, ei își arată pur și simplu poziția dominantă în familie. Dacă nu vrei să-ți iei adio de la nervi și pardoseli, trebuie să fii strict.

Nu este deloc necesar să aranjați „pedeapsa cu genele”. La cel mai mic semn de neascultare, este suficient doar să închizi câinele în acea cameră foarte separată cu oala. Unu. Dacă totuși se hotărăște să se ocupe de treabă, laudă și dă-i o delectare. În caz contrar, arată-i nemulțumirea ta și lasă-l fără un gustos.

Cu toate acestea, în unele cazuri, câinelui sincer nu-i place pisoarul. De regulă, acest lucru se întâmplă atunci când încearcă să forțeze un mic spitz să intre într-o tavă, peste laturile cărora pur și simplu nu este capabil să urce din cauza înălțimii lor mari! Desigur, în mod clar nu va fi încântat. În plus, animalele sunt uneori mult mai curate decât stăpânii lor și, prin urmare, nu se grăbesc să urce în toaletă, a cărui umplutură nu a fost schimbată de câteva săptămâni. Nu numai că miroase urât, dar poate duce la arsuri chimice pe tampoane.!

Despre umplutură

În general, chiar dacă luăm în considerare un câine de interior, acesta va avea totuși un bun simț al mirosului. Prin urmare, nu este permisă utilizarea unui fel de materiale de umplutură „tulbure” de origine dubioasă. Este de dorit ca peletele pe care le cumpărați să aibă o origine strict naturală. Câinii sunt foarte buni la umpluturile de rumeguș comprimate, deoarece au un miros plăcut.

Noroc în acest efort, dar în niciun caz nu uitați de nevoia de mers pe jos în aer liber!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să antrenezi un cățeluș și un câine adult la cutia de gunoi?