Rase decorative de câini: o listă largă de animale de companie și caracteristicile acestora (+ foto)

Cuvântul decor este interpretat ca decor al mediului. Puteți ghici că rasele decorative de câini au fost inițial crescute pentru a sublinia statutul proprietarului și poziția acestuia în societate. Situația actuală a denaturat ușor imaginea adevărată, deoarece aproape toți câinii mici și câțiva de serviciu au fost incluși în categoria raselor decorative..

Este interesant! În sens larg, un câine decorativ ar trebui să fie frumos, vă rog ochii oaspeților și serviți proprietarul..

Câinii decorativi de rase mici sunt considerați câini de interior, adică nu au nevoie de un spațiu de locuit mare, de muncă și de încărcături active. Proprietarii neexperimentați găsesc câinii de interior bine potriviți pentru copii iar aceasta este doar o parte a adevărului. Cel mai bun prieten al unui copil este un câine însoțitor, inclusiv un câine de serviciu. Mai jos va fi o listă și nume de rase, dintre care multe nu sunt potrivite pentru generația tânără datorită constituției lor fragile sau caracterului specific.

Terrier american (Manchester Terrier) și American Hairless Terrier sunt două rase relativ noi care nu sunt recunoscute de FCI (Fédération Cynologique Internationale). Soiul gol a apărut din întâmplare. Puii fără păr s-au născut într-o așternut de câini cu părul scurt (recunoscuți de American Kennel Club). Crescătorii care au primit un cadou neașteptat au continuat să lucreze la reproducerea a două rase noi. Recunoașterea mondială nu este încă discutată.

West Highland White Terrier - un câine mic crescut pentru a păzi casa de rozătoare. Tetrapodele moderne sunt considerate câini excepțional de decorativi, dar au un instinct de pază bine definit. Rasa West Highland White Terrier este destul de rară, deoarece este foarte competitivă cu câinii de lapte.

Cairn terrier Este unul dintre cei mai renumiți terieri mici de lucru din Scoția, în plus, miezurile sunt considerate unul dintre cei mai vechi vânători de vizuini. Rasa a fost dezvoltată pentru pescuitul pe teren stâncos. Cairn Terriers vânau vulpi și alte vânate care trăiau în crăpături și adăposturi de piatră. Astăzi, reprezentanții rasei nu sunt folosiți la muncă, sunt considerați câini decorativi sau sportivi.

Norwich Terrier și Norfolk Terrier, doi câini englezi care se îngroapă crescuți pentru a lucra pe teren stâncos și pe uscat. Diferența dintre rase este mică, dar evidentă - setul de urechi (în Norwich, urechile sunt verticale, în Norfolk sunt refractate). Patrupedele sunt active și vesele până la bătrânețe, de aceea rasa este considerată însoțitoare, sportivă și familială.

Yorkshire Terrier - o rasă de câini destul de veche, al cărei adevărat scop era să se ferească de rozătoare. Câinii mici erau confortabili de păstrat, mâncau puțin și călătoreau pe nave fără probleme. Prin apă, rasa s-a răspândit în toată Anglia, au aflat despre ea în Europa și în întreaga lume. Astăzi Yorkies este unul dintre cei mai populari câini decorativi din lume..

Beaver yorkshire terrier Este un Yorkshire Terrier nerecunoscut de FCI. Se crede că primii castori au fost obținuți de la Yorkies standard datorită mutațiilor genelor de culoare. Rasele nu diferă în nimic, cu excepția culorii.

Terrier mătăsos australian (Snake Terrier) - o rasă crescută cu participarea Yorkshire Terriers, Cairn Terriers, Norwich Terriers (atunci rasa nu era divizată) și a altor șobolani. În exterior, capcana arată ca un Yorkie, dar are o dispoziție mai activă și mai curajoasă..

Terrier de jucărie englezesc (negru și cafeniu) - reprezentanții rasei sunt similari cu Dobermanii în miniatură. În etapa inițială, pinii erau folosiți activ pentru exterminarea rozătoarelor și chiar pentru a vâna vulpi. Rasa nu este recunoscută în America, deoarece crescătorii consideră că jucăria este aceeași rasă cu Manchester Terrier..

Toy Terrier rusesc - rasa obținută în perioada Cortinei de fier. Manipulatorii ruși de câini au continuat să reproducă jucăria engleză exportată și au dezvoltat treptat o nouă rasă. Diferența reală dintre câini a devenit cunoscută abia după ridicarea sancțiunilor. Deoarece terrierii de jucărie ruși erau numeroși și de același tip, au fost recunoscuți ca o rasă decorativă separată..

Chihuahua - firimituri cu părul scurt și cu păr lung din Mexic. Chihuas au o caracteristică de rasă - un cap rotund ca un măr și o moleră (fontanelle). În ciuda dimensiunilor miniaturale, reprezentanții rasei sunt foarte vioi și exigenți, iar întreținerea lor necesită costuri financiare mari..

Miniatura pinscher (miniatura pinscher) - câine mic, pătrat, construit ferm. Rasa se caracterizează printr-o culoare roșie sau neagră și cafenie. Pinscherul în miniatură este un câine decorativ, dar cu un temperament activ și un caracter dificil. De exemplu, pinzerii pitici sunt neîncrezători față de străini și păzesc activ teritoriul. O altă caracteristică a rasei este mersul la trap și capul mândru stabilit în orice situație..

Affenpinscher - amestec armonios de pinscher și grifon. Câinii au expresii faciale pronunțate și temperament emoțional. Mărimea nu împiedică reprezentanții rasei să fie duri, curajoși și puternici din punct de vedere fizic (pe cât posibil). Primele informații despre Affenpenchers datează din secolul al XV-lea, câinii din tablourile sale au fost capturați de Albrecht Durer.

Grifonul de la Bruxelles - o rasă descendentă de la câinii mici aborigeni din Bruxelles. Membrii moderni ai rasei au paltoane lungi, grosiere, negre sau negre și bronzate..

Este interesant! Grifonul belgian este a doua varietate de grifoni shaggy, diferă de cel de la Bruxelles doar în paleta de culori (roșu sau în combinație cu o mască neagră).

Petit Brabancon - al treilea tip de grifonii decorativi. Spre deosebire de rudele sale, Petit Brabançon are o haină scurtă. Absența bărbii și a sprâncenelor luxuriante fac fața câinelui foarte asemănătoare cu cea a unei maimuțe. Patrupedele sunt foarte emoționale, inteligente și flexibile, se adaptează cu ușurință ritmului de viață al proprietarului.

Pudel - rasa decorativă, care poate fi considerată ca fiind universală. Pudelii au o serie de avantaje simultan - nu se varsă, iar haina lor este mai puțin alergenică decât cea a altor câini. Pudelii s-au clasat pe locul doi printre cei mai inteligenți câini din lume. Rasa este atât de populară încât crescătorii au dezvoltat patru soiuri ale acesteia:

  • Regal - învață orice discipline, inclusiv ZKS (serviciu de pază de protecție).
  • In medie.
  • Pitic.
  • Pudel de jucărie.

Terrier japonez (Niphon Terrier) este o rasă foarte rară, chiar și în Japonia este rară. Patrupedele au fost crescute ca câini decorativi și nu au fost niciodată folosite în muncă. Numele „Terrier” este moștenit de la unul dintre strămoși - Fox Terrier. De la primul spectacol (1920), Terrierii japonezi nu s-au schimbat ca aspect. Caracterul câinilor este descris de standard - vesel, prietenos, însoțitor.

Spaniel de jucărie continental Papillon și Phalen - două rase de câini foarte asemănătoare, care diferă în setul urechilor. Papillon are urechile erecte cu pene, Falena (molia) cu urechile refractate. Tetrapodele au fost crescute pentru a sublinia statutul oamenilor din înalta societate. Câinii trăiau în palate și însoțeau doamnele lumii la petreceri. Reprezentanții rasei nu au abilități oficiale, sunt foarte atașați de proprietar și necesită reciprocitate.

King Charles Spaniel - la fel ca strămoșii, Cavalierul poate fi folosit pentru a hrăni animalele rănite, dar atunci când a fost crescut, rasa a fost adaptată în mod optim funcțiilor de „decorativ”. Câinii de lapte din Tibet și Japonia au participat la lucrările de reproducere. Patrupedelor le place să stea pe mâini și să participe activ la viața proprietarului.

Cavalier King Charles Spaniel - o varietate de regele Charles Spaniel, recunoscută în secolul XX. La fel ca regii, cavalierii au aparținut întotdeauna domnilor englezi și au fost considerați statut, câini scumpi. Rasa este restaurată. Patrupedele sunt active, jucăușe, atletice și foarte afectuoase cu familiile lor..

Bichon Frise (Lapdog francez) - rasa aparține speciei Bishn - câini mici decorativi. Standardul permite doar culoarea blănii albe, deși puii pot avea pete moi de bej. Câinii creți cu păr moale au servit întotdeauna ca decor pentru casă și ca un plus la imaginea proprietarului.

Bichon Bolognese (Bolognese, câine Bolognese, lapdog italian) - rasa, cel mai probabil, a fost obținută prin traversarea Bichon Frise cu pudelii pitici. Câinii au fost crescuți în Italia și au venit în Rusia ca un cadou împărătesei de la ambasadorul francez. Bolognesele sunt foarte afectuoase cu proprietarii lor și sunt neîncrezători față de străini.

Notă! Bichon Bolognese și Bichon Frise sunt rase diferite care sunt adesea confundate. Motivul este că în Rusia, bolognesii sunt adesea numiți câini lapd francezi..

Bichon Havanese (Havana 6ichon, câine de mătase Havana, Bichon Havanese, Bichon Habanero) - rasa a fost crescută în Cuba și a rămas necunoscută mult timp. La fel ca alți câini lapd, havanez este renumit pentru caracterul său afectiv și atitudinea reverentă față de proprietar. Standardul permite orice culori și combinațiile lor și nu doar albul, așa cum se crede în mod obișnuit.

Malteză (maltez) - cel mai vechi dintre câinii de lapte, cel mai probabil, crescut în Italia sau Malta. Reprezentanții rasei sunt considerați exclusiv câini decorativi. Standardul permitea numai culoarea albă a stratului (sau cu o ușoară nuanță de bej). Maltese este un tovarăș, un membru cu drepturi depline al familiei și uneori un paznic.

Coton de tulear (Madagascar Bichon) - un câine cu vată. Numele rasei este tradus prin bumbac din Tulear (portul din Madagascar). Nu se știe cum a fost crescută rasa, patrupedele au fost observate pur și simplu în port și scoase în schimb pentru bunuri valoroase.

Levhen (câine leu mic) este o varietate franceză de bichoni, caracterizată printr-o coamă groasă asemănătoare unui leu. Pentru a spori aspectul, părul este tăiat scurt pe spate, lăsând o ciucure în vârful cozii. Levkhens sunt mobili, veseli, prietenoși și activi. În familie, tetrapodele sunt blânde, loiale proprietarului, indiferente față de străini.

pechinez - câine decorativ cu aspect original și ochi mari. Pekinezii erau venerați la nivelul persoanelor regale, iar reproducerea și puritatea sângelui lor erau strict monitorizate. Reprezentanții moderni ai rasei sunt mândri, puțin condescendenți și morocănoși. Datorită structurii specifice botului, câinii sforăie tare.

Shih tzu (câine leu, câine crizantemă) - câine decorativ chinez care a aparținut exclusiv familiei imperiale. Reprezentanții arată ca niște jucării, dar se comportă ca niște figuri ale societății înalte. Shih Tzu tind să iubească toți membrii familiei în mod egal, nu tolerează singurătatea și călătoresc bine..

Chin japonez (Spaniel japonez) - recunoscut oficial de toate organizațiile canine, rasă decorativă de câini din Japonia. Reprezentanții rasei sunt emoționali, docili, ascultători și sociabili. Chins japonezi se înțeleg bine cu copiii mici și au grijă și protejează membrii mai mici ai familiei. Patrupedele nu sunt predispuse să muște, dar se pot apăra.

Lhasa Apso Este un câine mascot din Tibet. Călugării credeau că reprezentanții raselor au o intuiție specială și îl avertizează pe proprietarul unui dezastru iminent. Există dovezi că Lhasa a contribuit și la pășunatul caprelor și al animalelor tinere. Primii câini de rasă necunoscută au fost duși în Marea Britanie. Locuitorii din Londra au fost fascinați de câinii mici cu păr curgător. Curând, câinii au început să cucerească Europa, dar au rămas o raritate. Prețul lui Lhasa Apso este mult mai mare decât prețul puiilor de rase „similare”, poate acesta este motivul rarității sale.

Spaniel tibetan - firimiturile adorabile împodobeau mănăstirile din Tibet, își protejau și protejau slujitorii. Astăzi această rasă este foarte rară și costisitoare. Câinii au obiceiul de a sta pe mâini și de a dormi pe proprietar. Faptul este că, în acest fel, spanielii tibetani i-au păzit pe călugări și, în caz de pericol, l-au trezit pe proprietar cu o scoarță. Patrupedele au servit la nivel cu Mastiffii Tibetani. Cei mici au latrat, abia simțind străini, decât au informat despre pericolul pentru frații lor mari.

Terrier tibetan - rasa nu aparține grupurilor de terieri, ci și-a primit numele de la turiștii obișnuiți. De ce rasa a fost crescută nu se știe ... există și îndoieli că terrierii tibetani au fost crescuți intenționat. Poate că această linie de rasă s-a format aboriginală, adică s-a dezvoltat singură.

Buldog francez - o rasă derivată din Bulldogii englezi de tip vechi. În Marea Britanie, vânătoarea de animale era populară, dar francezii nu erau interesați de divertismentele sângeroase. În Franța, moda pentru câinii de companie a izbucnit cu mult timp în urmă și este încă relevantă până în prezent. Elitei îi plăceau buldogii cu fețele lor amuzante, erau special tricotate cu câini mici pentru a obține o „versiune manuală” a rasei..

Alaskan Klee Kai - o copie mică a husky-ului siberian. Rasa nu este încă recunoscută de FCI și este foarte rară, dar popularitatea sa crește în fiecare an. Kli-kai este considerat o rasă nordică și decorativă de tip Spitz. Datorită dimensiunii sale, Kli-kai se înțelege cu ușurință într-un apartament, dar necesită o plimbare activă.

Boston terrier - în trecut, o rasă de câini de luptă, crescută pentru persecuție pe propria persoană. În timpul dezvoltării Americii, lupta împotriva câinilor a fost un divertisment profitabil, dar păstrarea câinilor mari în oraș a fost costisitoare. Boston Terriers au fost ocupați în munca lor sângeroasă pentru o perioadă foarte scurtă de timp și s-au adaptat rapid la nașterea unui câine ornamental, de familie.

Mops - un mic câine decorativ care a ocupat întotdeauna un loc special în rândurile nobilimii. În ciuda botului scurt, Pugii trăiesc destul de mult (până la 15 ani) și se schimbă foarte vizibil în funcție de vârstă. Reprezentanții rasei sforăie și pufnesc amuzant, iubesc atenția, plimbările lungi și petrec timpul cu proprietarul.

Basenji (Câine de lătrat african, câine de tufiș congolez, câine de pădure din Congo, terrier Congo, Nyam Nyam Terrier) - rasa aparține aborigenilor, nu a fost niciodată folosită în serviciu. Începând cu un Basenji, viitorul proprietar ar trebui să se bazeze pe dispoziția neobișnuită a animalului de companie, deși rasa are suficiente avantaje. Patrupedele nu latră, ci mârâie sau mârâie puțin, le place să se spele cu labele (ca o pisică), sunt foarte curate, iar părul lor (nu scurgerea pielii) este hipoalergenic.

Câine mexican fără păr (Xoloitzcuintli, Scholoitzcuintle, Xolo, Shoolo) - câini fără păr, originari din Mexic. Xolo-urile sunt complet fără păr sau au o încuietoare mică. Reprezentanții rasei sunt împărțiți în două tipuri - goi și puf. Indiferent de tipul hainei, câinele este adaptat doar pentru a locui într-un apartament. Xolos are un caracter asemănător canapelei, deși au nevoie de încărcături și plimbări active. Acasă, rasa este recunoscută ca o comoară națională.

Este interesant! Câinele peruvian fără păr sau orhideea inca peruviană este o rasă foarte asemănătoare cu Xoloitzcuintle, dar foarte rară și costisitoare.

Caine chinezesc cu creasta - rasa de câini decorativă, care este împărțită în soiuri fără păr și soiuri de pudră. Câinii fără păr au păr pe cap, coadă și picioare. Prin natură, chinezii goi nu seamănă cu câinii canapea, nu sunt străini de setea de aventură, de clarificare a relațiilor cu rudele și de farse. În raport cu proprietarul, Crestii chinezi sunt loiali și plăcuți, dar cățelușul trebuie crescut activ de la o vârstă fragedă..

Faraon Hound (kelb tal-fenech) este o rasă rară, scumpă și foarte originală, de origine aborigenă. Tetrapodele active nu au fost utilizate în muncă, sunt destul de independente și tind să aleagă proprietarul la propria lor discreție. Rasa este o comoară națională a Maltei. În ciuda originii lor aborigene, câinii faraon au un instinct de vânătoare foarte dezvoltat și nu se înțeleg bine cu pisicile..

Este interesant! Thai Ridgeback și Rhodesian Ridgeback sunt două rase aborigene care nu sunt rase de serviciu, deși au fost folosite la vânătoare în etapa de dezvoltare. O trăsătură distinctivă a rasei este o fâșie de blană pe spate, care crește în direcția opusă.

Spitz german - una dintre cele mai vechi rase europene și un descendent al câinelui de turbă. Reprezentanții rasei au fost întotdeauna considerați însoțitori, deși au fost adesea folosiți la reproducerea altor rase. Spitz sunt orientate exclusiv spre om, foarte ascultătoare și primitoare. De-a lungul anilor de dezvoltare a rasei, aceasta a fost împărțită în tipuri:

  • Pitic (Pomeranian) - cele mai populare specii, câinii mici de ghimbir cu blană luxuriantă.
  • Mic.
  • In medie.
  • Mari (lup, keeshond, wolfspitz) - câini de talie medie, cu o culoare originală de lup sau zibelă.

Spitz japonez și spitz american (Eskimo) sunt două rase foarte asemănătoare care nu sunt împărtășite în unele țări. Spitzul japonez a fost crescut în anii postbelici. Câinele urma să acționeze ca un antidepresiv pentru familiile afectate de criză. Spitzul american a fost crescut din japonezi. Cu patru picioare, orientat spre familie, iubesc copiii, se înțeleg cu alte animale fără probleme și sunt relativ nepretențioși în îngrijire, în ciuda hainei albe.

Spitz italian (volpino) este un prieten de familie și un clopot sensibil. Câinii au un temperament vesel și activ, necesită atenție și, în timp, se adaptează ritmului de viață al proprietarului.

Shetland Sheepdog (Sheltie) - un câine mic de păstor, în lucrarea căruia a dispărut. Proprietarii lui Sheltie au descoperit un alt dar al ei - îngrijirea copiilor și o dispoziție familială excelentă. Adăposturile sunt foarte frumoase și inteligente, își învață și își imită fericiți proprietarii.

Cocker spaniel american - au fost crescute pentru a hrăni animalele rănite, dar părul moale și lung care necesită întreținere a devenit un avantaj net necompetitiv. Patrupedele s-au mutat rapid în clasa câinilor decorativi. Cockerii se înțeleg bine în apartament, sunt foarte amabili și amuzanți.

Dalmată - o rasă considerată a fi legată de vânătoare. Dalmațienii nu erau folosiți în pescărie, ci erau angajați în multe feluri. Patrupedele au însoțit trăsurile cu bani, au lucrat în pompieri și în echipe de salvare. Reprezentanții moderni ai rasei sunt considerați ca tovarăși și câini de casă.

Shar Pei Este o rasă chineză de câine cu pliuri adorabile și un caracter complex. Antrenamentul Sharpey este o parte importantă a creșterii părinților, care este adesea trecută cu vederea datorită aspectului inofensiv al cățelușilor. Patrupedele sunt specifice protecției teritoriului și conflictelor cu rudele. Cu o socializare activă, Sharpei sunt echilibrați și indiferenți față de ceilalți..

Chow Chow Shorthaired și Longhaired - O rasă destul de serioasă, cu un aspect fermecător. Urșii pufoși nu sunt atât de simpli pe cât par, sunt predispuși la protecția teritoriului, la protecția serioasă a proprietarului și la ceartă în compania rudelor. Cu toate acestea, Chow Chow este o rasă neoficială, considerată ca un însoțitor pentru întreținerea apartamentelor. Cu o educație potrivită, urșii sunt foarte blânzi în familie și sunt indiferenți față de ceilalți..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rase decorative de câini: o listă largă de animale de companie și caracteristicile acestora (+ foto)