Cum se împerechează câinii și ce trebuie să știe proprietarii

Achiziționarea unui cățeluș de rasă pură impune proprietarului anumite responsabilități. Printre altele, se poate distinge necesitatea participării ulterioare a câinelui la activitatea de reproducere a canisei, din care a fost luat câinele, pentru a îmbunătăți rasa, selectând cei mai sănătoși și mai atrăgători indivizi. Împerecherea este un eveniment important care nu trebuie neglijat. Respectarea mai multor reguli îi va ajuta pe proprietari să devină descendenți puternici din punct de vedere fizic și să nu strice sănătatea animalelor de companie.

1 Pubertate la câini

Înainte de a continua studiul întrebărilor direct despre împerechere în sine, este necesar să învățați informații despre fiziologia câinilor, precum și despre structura lor anatomică..

Cățelele, în funcție de rasă, ajung la vârsta pubertății la 12-15 luni. În ciuda faptului că primul estrus este posibil la un câine mai devreme, este mai bine să așteptați cu unul vâscos. Corpul unui câine tânăr trebuie să-și completeze formarea, oasele trebuie să devină mai puternice. La o vârstă fragedă, trebuie acordată atenție creșterii și dresării unui câine, nu creșterii.

Trebuie amintit că este strict interzisă exploatarea nemiloasă a unei cățele în reproducere. Pauza dintre împerechere ar trebui să fie de cel puțin 12 luni. Acest lucru este necesar pentru ca corpul câinelui să aibă timp să se recupereze din stres. Această restricție nu are nicio legătură cu bărbații, dar în acest caz, împerecherea reprezintă o cheltuială cu o cantitate mare de putere și energie..

2 Sistemele de reproducere ale cățelelor și masculilor

Sistemul de reproducere al câinilor nu este mult diferit de cel al oamenilor. Deci, sistemul de reproducere masculin include:

  • testicule și anexele lor;
  • vas deferent;
  • scrot;
  • penis;
  • prepuce - preput.

În testiculele situate în scrot, gametii masculi - spermatozoizi - se maturizează. Testiculele asigură, de asemenea, reglarea umorală a comportamentului sexual al bărbatului, deoarece produc hormoni androgeni.

Organele sexuale ale unei cățele prezentat:

  • ovare;
  • trompe uterine;
  • uter, vagin;
  • organele genitale externe.

Ovarele sunt suspendate liber în cavitatea abdominală a cățelei de pe mezenter. În ele se formează și se maturizează ouă și se produc estrogeni. Uterul este un organ gol și servește pentru dezvoltarea sigură a embrionului. Prin cordonul ombilical, catelul este conectat la corpul mamei și primește toate substanțele necesare dezvoltării prin sângele câinelui.

3 Fiziologia estrului

Cățeaua intră în căldură timp de aproximativ trei săptămâni, dar câinele este gata să se împerecheze în a 10-a sau a 11-a zi după debutul descărcării. În acest moment, ansa (organele genitale externe) se umflă, crește, iar descărcarea capătă o culoare stacojie strălucitoare. În acest moment, bărbații de pe stradă sunt interesați activ de câine, îl adulmecă din spate și pot încerca să sară.

Căldura în sine este eliberarea cheagurilor de sânge din tractul genital al câinelui. Mucusul amestecat cu sânge apare datorită contracției active a pereților uterului, ca urmare a faptului că vasele de sânge mici izbucnesc.

4 Rolul nodului în timpul împerecherii

Pentru a evita împerecherea cu animalele fără stăpân, ar trebui să mergeți pe pătrate liniștite în timpul estrului, unde oportunitatea de a întâlni câini fără stăpân este minimă. Faptul este că, dacă câinii încep să se întâmple, va fi foarte dificil să întrerupeți actul și, uneori, complet imposibil, deoarece câinii rămân împreună când se împerechează. Dacă câinii sunt deja lipiți împreună, atunci încercările de a-i sfâșia vor duce la deteriorarea organelor genitale ale ambilor câini..

Un rol important aici îl joacă așa-numita încuietoare sau nod - caracteristica anatomică a cățelei, care se datorează prinderii puternice a penisului masculului în timpul copulării. Acest lucru se datorează faptului că cât mai mulți spermatozoizi trebuie să intre în trompele uterine ale câinelui. Formarea aderenței are loc la câteva minute după începerea împerecherii, iar mușchii vaginului sunt slăbiți la numai 20-30 de minute după terminarea împerecherii. În tot acest timp câinii stau unul la altul.

5 Fertilizarea și dezvoltarea embrionilor

Fertilizarea are loc în trompele uterine ale femelei, unde sunt fuzionate ouăle și spermatozoizii. O caracteristică a creșterii câinilor este posibilitatea prezenței într-o așternut de pui de la doi sau mai mulți masculi. Dar la un catelus nu pot fi combinate nici măcar doi câini, ci doar tatăl și mama. După formarea zigotului, acesta este trimis la uter, unde este introdus în pereții membranei mucoase..

După mai multe diviziuni ale zigotului, la câteva săptămâni după fecundare, organele încep să se formeze în embrion, inima începe să pompeze sânge, iar sistemul nervos conduce impulsuri.

Sarcina durează în medie 60 de zile și, până la sfârșitul acestui timp, catelul este deja complet format și gata să trăiască separat de corpul mamei.

6 Cum se pregătește proprietarul pentru împerecherea câinilor

Proprietarii joacă un rol important în procesul de împerechere. Ei stabilesc dacă cățeaua este pregătită pentru împerechere și sarcina ulterioară, dacă câinii sunt suficient de sănătoși pentru împerechere. Pregătirea cățelei pentru împerechere este determinată de comportamentul ei. Pe stradă, ea se întoarce de bunăvoie cu spatele la câinii care arată interes pentru ea, devine jucăușă și obraznică.

În a 10-a sau a 11-a zi de est, puteți verifica disponibilitatea cățelei plasând palma pe spatele crupei. Dacă câinele îngheață și își înclină coada în lateral sau îl ridică, atunci cel mai probabil a sosit momentul. Împerecherea trebuie făcută pe teritoriul câinelui sau pe teritoriul neutru, deoarece cățeaua se poate dovedi a fi încăpățânată și pur și simplu nu lăsa câinele lângă ea. Și pe teritoriul său, câinele se va simți mai încrezător și va depăși chiar și un câine obstinat.

Suprafața podelei, dacă împerecherea are loc într-un apartament, nu trebuie să fie alunecoasă și este recomandabil să acoperiți pardoseala însăși cu cârpe, pentru a nu pata parchetul sau linoleumul. În multe cazuri, cățeaua trebuie ținută astfel încât câinele să nu-și irosească energia jucând recuperare. Țin câinele de guler și este mai bine ca stăpânul său să o facă, și nu un străin.

După ce câinele sare pe cățea, el va încerca să introducă un membru în vaginul ei. Este posibil să nu funcționeze prima dată, dar oamenii care urmăresc acest proces, în niciun caz nu trebuie să atingă penisul și să ajute câinele să intre în vagin. Acest lucru va deruta câinele, erecția lui va dispărea și poate refuza să participe cu totul la împerechere..

7 În ce perioadă a anului să tricotăm câinii

Primăvara este cea mai bună pentru împerechere. În acest caz, nașterea va avea loc vara sau sfârșitul primăverii, ceea ce înseamnă că la ceva timp după naștere, puii vor putea să meargă în aer curat, să se plece la soare, ceea ce este extrem de necesar pentru ei..

Sub influența soarelui, vitamina D se formează în piele, a cărei lipsă va afecta negativ formarea scheletului puilor. Iar accesul la iarbă va oferi organismului alte vitamine și minerale conținute în verdeața tânără..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se împerechează câinii și ce trebuie să știe proprietarii