Cum să-ți antrenezi cățelușul să folosească gulerul și lesa?

Lesa dresând cățelușul tăuUn cățeluș care apare într-un apartament nu este doar bucurie și o mare de pozitivitate, ci și vanitate, un număr mare de griji. Acum perioada de carantină se apropie de sfârșit, toate vaccinările sunt aplicate și este timpul să scoatem copilul pentru prima plimbare din viața lui. Dar este recomandat să faceți acest lucru exclusiv în lesă, pentru siguranța firimiturilor încă lente.

Cum să-l înveți pe cățelușul tău să leșeze nedureros și eficient?

Perioada de adaptare

Trebuie remarcat faptul că antrenamentul gulerului este primul, dar extrem de important pas în socializarea și instruirea unui cățeluș. Obișnuindu-se cu muniția, micul cu patru picioare primește prima experiență în ascultare și, de asemenea, emoțional devine mai atașat de proprietarul său. Pentru ca prima etapă de socializare să aibă succes, proprietarul trebuie să aibă răbdare și să nu uite că consecvența și consistența în acțiuni este cheia succesului..

 • Răbdare extrem de important atunci când crești un cățeluș. Chiar și cel mai inteligent reprezentant al fiarelor cu coadă într-o zi nu va înțelege ce vor de la el și nu se va obișnui cu noua muniție, simțindu-se confortabil.
 • Sistem dezvoltat de stimulente - rețetă pentru succes. Această metodă este cea mai eficientă dintre toate cele existente, așa că de ce să nu o folosești și tu și să îi oferi stimulentului necesar celui mic pentru a învăța multe noi abilități în viitor? Sistemul de recompensare include nu numai bunătăți, ci și jocuri amuzante sau cuvinte afectuoase, o manifestare a iubirii.
 • Este recomandat să purtați gulerul înainte de a ieși afară.. Primul model al gulerului trebuie să fie cât mai ușor, simplu și să nu provoace disconfort. Gulerele metalice, decorate cu o mulțime de clopote, sunt inadecvate în timpul adaptării și vor face mult mai dificil să te obișnuiești. Dacă chiar și cel mai extraordinar atribut îl îngrijorează pe câine, atunci este recomandat să îl purtați numai înainte de a ieși afară, în timp ce creșteți treptat timpul de mers pe jos..

Gulerul care vă pregătește cățelul: reguli de bază

O modalitate de a-ți antrena catelul doar la gulerDe regulă, dificultățile apar destul de rar în acest stadiu. Puii de rasă de diferite rase sunt etichetați cu fire multicolore pentru a ține evidența greutății și a momentului nașterii bebelușului. După un timp, panglici de satin sau gulere ușoare vin să înlocuiască firele. Puii în majoritatea cazurilor își poartă atributul cu demnitate, deoarece gulerul nu provoacă disconfort.

Dacă prietenul tău cu coadă nu a avut o experiență similară, atunci mergi pe același drum. - legați o panglică ușoară de satin pe firimitură, care în viitor poate fi înlocuit cu un guler. Mergi la un magazin de animale de companie cu o gamă largă de produse, acordați preferință produselor ușoare din nailon, care sunt echipate cu elemente de fixare din plastic. Este recomandat ca acest atribut să fie netedă, cu o suprafață plană, și reglabil pe toată lungimea. Abțineți-vă de la cumpărarea unui guler de bună calitate pentru creștere, ar trebui să corespundă pe deplin mărimii, să se așeze perfect pe gât, fără să sară peste cap.

Cum să vă antrenați câinele la lesă?

După ce cățelușul s-a obișnuit, ar trebui să începeți treptat să-l obișnuiți cu muniția - fixați o lesă extraordinară și ușoară, astfel încât câinele cu coadă să se miște cu el în apartament. Acordați atenție faptului că patrupedele nu ar trebui să mă joc cu lesa mea. Prezentând o imagine detaliată a ceea ce s-a întâmplat, cățelușul ar trebui să alerge prin casă cel puțin 20 de minute, fără să acorde absolut nicio atenție la lesă..

După trei luni de viață a câinelui, acesta primește prima vaccinare. De atunci vine "nouă eră" în viața unui cățeluș - plimbări regulate pe stradă. Este extrem de important să vă obișnuiți bebelușul cu o lesă, începând cu primele plimbări, deoarece aceasta este una dintre cele mai importante probleme ale siguranței sănătății și vieții animalului de companie. Nu vă lăudați că câinele este pe călcâi, când veți vedea prima dată strada, animalul va vedea pentru sine o mulțime de lucruri noi, interesante și înspăimântătoare care îl pot face să alerge departe.

Cum să-ți antrenezi rapid catelul cu lesaPrimele plimbări afară ar trebui să fie scurte. Vă recomandăm cu tărie să mergeți după copil, astfel încât lesa să nu fie strânsă și câinele să nu simtă disconfort. Dacă un copil prost încearcă să te ducă într-un loc neplăcut, de exemplu, la coșurile de gunoi, atunci ridică-l și distrage-l cu delicii, dar în niciun caz nu trage lesa. Încercați să creați toate condițiile pentru un stereotip în capul câinelui. - "lesa - timpul de mers pe jos".

Următorul pas, care consumă mai mult timp, este să vă antrenați animalul de companie să meargă cu o lesă lângă dvs., fără să o trageți. În acest caz, există două metode: dură sau loială.

 • Un animal de companie mare la vârsta de 3 - 4 luni poate fi antrenat să nu tragă lesa în cale "Dash". Se recomandă utilizarea unei lese din nailon și a forței copilului. Permiteți câinelui să se deplaseze la 2 - 3 metri distanță de dvs., apoi, cu o smucitură ascuțită, readuceți-l în poziția de lângă dvs. După un timp, chiar și cel mai lent cățeluș își dă seama că trăgând de lesă apare disconfort.
 • A doua cale este mult mai loială. Pentru a-ți da seama, de fiecare dată când tragi gulerul, trebuie să te oprești și să aștepți ca bebelușul să-și îndrepte atenția spre tine. Bine ați venit, tratați-l cu o delectare și schimbați traiectoria mișcării voastre. După câteva săptămâni, cățelușul trebuie să învețe că, atunci când trage de lesă, nu se poate mișca mai repede, dimpotrivă, mult mai lent.

Plimbă-ți animalul de companie pe o lesă liberă până când stăpânește comenzile de bază și de bază "Fu", "Un loc", "Sta". Apoi, va trebui să-l învățați pe bebeluș să execute comanda "Din apropiere", iar această sarcină este extrem de dificilă. Regula de bază este să nu supraîncărcați animalul de companie cu o plimbare nesfârșită la picior. Începeți călătoria cu 10 pași și creșteți treptat numărul acestora, ținând cont de concentrația animalului de companie atunci când executați comanda.

Învățând câinele să comande "Aproape în lesă"

 • Așezați animalul de companie la piciorul stâng, iar în mâna dreaptă, strângeți marginea liberă a lesei și jucăria preferată (delicatețe);
 • Începeți să vă deplasați de la comandă "Din apropiere". Încercați să păstrați lesa pe jumătate încordată pentru a împiedica catelul să alerge în fața voastră;
 • Firimea nu trebuie să tragă lesa singură. Suprimă astfel de fenomene într-un mod dur sau loial;
 • Odată ce câinele v-a înțeles dorințele, atunci asigurați-vă că îi încurajați acțiunile;
 • Am parcurs distanța planificată, am pus copilul la piciorul stâng, l-am recompensat pentru sarcina finalizată, am jucat jocuri active și am repetat abordarea. Se recomandă efectuarea a cel puțin 3 abordări mici în timpul unei plimbări..

De ce un câine ar putea să nu-i placă lesa și ce să facă?

Sentimentele de disconfort pe care le-a experimentat câinele în timpul plimbării au fost ferm ancorate în memoria sa - un obstacol semnificativ în calea procesului de învățare. Animalul dvs. nu este pregătit să meargă în aer liber cu lesa, dar de ce? Să ne uităm la cele mai convingătoare motive:

 1. Guler sau parfumuri selectate incorect - durerea nu este capabilă să mulțumească animalul de companie în timpul plimbărilor.
 2. Cum să vă ajutați catelul să se obișnuiască cu lesaDacă ai permis animalului tău de companie să se joace cu muniție înainte, atunci este foarte probabil ca acesta să refuze să meargă cu el. Cumpărați o lesă nouă și trageți concluzii.
 3. Dacă câinele a fost lovit de guler și lesă. Încercați să schimbați gulerul pentru o vreme, lăsați câinele să înțărceze.
 4. Dacă toate recomandările de mai sus nu au reușit, atunci utilizați o cămașă specială pentru cățeluși. Nu limitează mișcarea, dar nu sunt potrivite pentru antrenament..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să-ți antrenezi cățelușul să folosească gulerul și lesa?