Cum să-l înveți pe un cățeluș să se desprindă și să-l înțărcăm de la o plimbare

Cum să-ți antrenezi câinele la lesă

În acest articol voi vorbi despre cum să înveți în mod corespunzător un cățeluș sau să înveți un câine să meargă pe lesă și cum să-l înțărcezi de la tragere. Iată regulile pentru plimbarea unui animal de companie care trăiește în oraș. Vă voi spune ce amendă poate fi percepută proprietarului pentru plimbarea animalului într-un loc care nu este destinat acestui lucru.

Reguli pentru mersul câinilor în oraș

Câinii care locuiesc în oraș sunt plimbați în conformitate cu anumite reguli.

Înapoi în URSS în 1980, a fost adoptat un document special, care detaliază toate cerințele nu numai pentru mersul pe jos, ci și pentru animalele de companie într-o clădire de apartamente, care este valabilă și în Rusia modernă.

Acesta precizează cerințele de bază pentru mers pe jos:

 1. Animalul trebuie să fie fixat cu o lesă scurtă (până la 1,2 metri) sau să aibă un bot puternic. Această cerință nu se aplică puiilor cu vârsta sub 3 luni..
 2. Conform legii, oamenii beți sau înțelegători nu pot merge cu câinii.
 3. Ar trebui să mergeți în zone special echipate. În multe orașe, sunt organizate zone de mers pe jos, împrejmuite cu un gard puternic. Pe un astfel de teritoriu, un animal de companie poate merge fără muniție..
 4. Dacă animalul de companie merge de la 23-00 la 7-00, este necesar să păstreze tăcerea, să interzică și să nu permită lătratul.

Nu există cerințe speciale pentru rase, in orice caz mare și excesiv agresiv animalele trebuie scoase numai în exterior guler strict, bot surd și puternic și pe lesă, de până la 1,5 m lungime.

Botul și lesa ajută la evitarea accidentelor.
Noaptea, câinelui ar trebui să i se interzică vocea.
Noaptea, câinelui ar trebui să i se interzică vocea.

Amenzi pentru câinii care se plimbă în locuri nepotrivite

Pentru abateri de la reguli, proprietarului i se poate percepe o amendă administrativă:

 • RUB 500-1.000 - pentru transportul unui câine într-un tramvai, troleibuz și alte mijloace de transport în comun fără muniția necesară;
 • 1.000-2.000 de ruble - pentru o plimbare cu un animal de companie în parc și alte locuri publice (magazin, grădiniță etc.) fără bot și lesă, în locurile greșite unde este interzisă;
 • 5.000 de ruble - pentru plimbarea cu un câine de către o persoană puternic beată.

O amendă poate fi emisă proprietarului, al cărui câine, în timpul unei plimbări, strică spațiile verzi, atacă un alt câine sau o persoană.

Cum să vă lăsați câinele sau catelul

Antrenamentul începe cu introducerea unui cățeluș sau animal adult cu guler sau valorifica. Este mai bine să alegeți muniție ușoară și moale din nailon sau piele subțire. Puneți un guler pe animalul de companie și asigurați-vă că îl tratați pentru o reacție calmă.

Dacă câinele dvs. este nervos la vederea unui guler sau refuză categoric să-l pună singur, încercați să aruncați muniție asupra animalului în timpul jocului. Asigurați-vă că cureaua nu strânge gâtul animalului de companie.

După ce cățelușul a încetat să acorde atenție gulerului, atașați lesa la acesta. Dă-i animalului tău de companie un cadou sau o jucărie preferată. Dacă animalul se desprinde sau încearcă să scape de muniție, calmează-l și distrage-l cu jocul.

După ce cățelușul a încetat să acorde atenție gulerului, atașați lesa la acesta.
După ce cățelușul încetează să acorde atenție gulerului, atașați lesa de acesta.

În nici un caz, nu trageți animalul cu forța și nu trageți-l - acest lucru va speria doar animalul de companie. În timp ce conduceți, încercați să transportați cățelușul împreună cu dvs. cu o jucărie sau o bucată gustoasă.

Nu pedepsiți niciodată câinele fizic folosind muniție, doar ridicați puțin vocea și faceți o mică mișcare.

Cum să oprești un câine să tragă lesa pe o plimbare

Mulți câini trag puternic lesa atunci când merg. Acest lucru provoacă neplăceri proprietarului, mai ales dacă animalul de companie este foarte mare.

Puteți să vă înțărcați câinele pentru a trage, respectând următoarele reguli:

 1. Nu te mai misca imediat după ce animalul începe să tragă lesa. Odată ce câinele s-a liniștit, continuați să mergeți. Dacă animalul tău de companie începe să te târască din nou, repetă oprirea. Multe animale își dau seama rapid că mersul va continua numai dacă tensiunea este relaxată..
 2. Folosiți laudă clicker. Anterior, animalul este introdus în acest subiect. Câinele primește un tratament imediat după clic clicker. Faceți clic de fiecare dată când câinele merge calm, fără să tragă de lesă.
 3. Obțineți gulerul ascuțit potrivit (parfumuri). Acest articol de muniție trebuie purtat corect, doar că în acest caz va da efectul dorit. Parfors nasturat strâns chiar în spatele urechilor animalului. Când animalul de companie începe să tragă, vârfurile gulerului se sapă în piele, ceea ce provoacă disconfort animalului de companie.
 4. Plimbare câinele într-un halter (halti). Magazinele de animale de companie au muniție specială asemănătoare cu o căpăstru. Ştreang pus pe bot, inelul carabinerului se află sub bot. În astfel de muniții, ea nu poate trage, deoarece capul animalului de companie se desfășoară după lesa încordată.
 5. Folosiți un guler ESHO sau un șoc electric. Acest accesoriu dă un efect bun, dar trebuie utilizat numai sub supravegherea unui instructor experimentat..
Ştreang
Ştreang

Când vă obișnuiți animalul cu muniție, ar trebui să fiți consecvenți și răbdători. Nu pedepsiți un animal folosind o lesă sau guler.

În timpul antrenamentului, ar trebui să lăudați animalul de companie și să-l recompensați pentru comportamentul corect. Dacă nu ați avut experiență în creșterea unui câine, merită să contactați un instructor cu experiență..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să-l înveți pe un cățeluș să se desprindă și să-l înțărcăm de la o plimbare