Cum să îmblânzești o veveriță de acasă?

ProteinăSuntem cu toții obișnuiți cu faptul că, dacă aveți un animal de companie, este de obicei câine, pisică, peşte, papagali și tot felul rozătoare (șoareci, șobolani, hamsteri). Dar de ce, de exemplu, să nu ai veveriță acasă? Ea este aceeași rozătoare, pe lângă aspectul ei este mai atractiv decât, de exemplu, un șobolan. Să vedem dacă este posibil să ții o veveriță ca animal de companie.

Descriere și fotografie

Veverița comună trăiește în pădure și în zona de stepă a pădurii. Are corpul lung, urechile alungite, uneori cu ciucuri și coada pufoasă. Lungimea cozii este aproximativ aceeași cu lungimea corpului. Greutatea proteinelor nu este în general mai mare de 1 kg.

Acest animal are picioare foarte puternice, ceea ce îi permite să se miște ușor printre copaci. Vara, blana are o culoare roșie, iar odată cu sosirea iernii devine gri deschis și mai gros, ceea ce îi protejează de îngheț. Veveritele sunt foarte active, curioase și încrezătoare. Poate că aceștia sunt unii dintre cei mai grațioși locuitori ai pădurii.. Veveriţă

Veveriță și apartament (casă)

Veveritele sunt animale foarte mobile, nu e de mirare că există o astfel de expresie: „ca o veveriță într-o roată”. Dacă aveți un astfel de animal de casă acasă, atunci acesta va sări întotdeauna, va alerga, va sari pe toate obiectele care se află în cameră. Veți urmări ore întregi cum roade o piuliță, cum ascute dinții sau ghearele. Va fi deosebit de interesant să urmăriți copiii mici, deoarece aceștia sunt aproape la fel de activi.

Acest rozător are cu siguranță nevoie de spațiu, nu ar trebui să-l închideți într-o cușcă, așa cum papagal, acest lucru poate duce la consecințe nu foarte bune. Cel mai important lucru este să scoateți din apartament toate obiectele inutile pe care animalul le poate roade sau strica. Dar la urma urmei, acest lucru nu este dificil și, în plus, va exista un motiv în plus pentru a curăța casa..

Dacă veverița ți se pare prea zgomotoasă, fii atent Akhatinov, broaște țestoase, coajă de pește, cozi de voal, cocoșii, molii, platele.
ProteinăUn alt argument în favoarea veveriței este că este treaz doar în timpul zilei și nu vă va deranja în timp ce vă odihniți. Dar merită să fii atent unele inconveniente:

 • Veverița se trezește foarte devreme, în jurul orei 5-6 dimineața și nu veți putea dormi liniștit după ce se va trezi.
 • Cusca veveriței sau casa va avea un miros specific, chiar dacă o curățați acolo în fiecare zi.
 • Acest rozător nu-i place în mod special sensibilitatea și, dacă nu are chef, poate chiar să muște.
 • Pentru nutriție, este posibil să aveți nevoie de alimente neobișnuite: conuri, ghinde sau ramuri de pin.
 • Pe lângă cumpărarea de veverițe, trebuie totuși să cheltuiți bani pentru amenajarea ei acasă..

Știați? Veveriţă nu va fi grav rănit, chiar dacă va cădea de la etajul 50. Totul este despre coada ei de puf. O folosește ca cârmă și parașută.

După ce ați cântărit toate avantajele și dezavantajele, puteți lua o decizie de cumpărare. Dacă răspunsul este da și doriți să achiziționați această creatură mică și grațioasă, atunci, în acest caz, să trecem la proteine ​​acasă.Veveriţă

Creăm condiții

Înainte de a cumpăra o veveriță, trebuie să pregătiți toate condițiile pentru un sejur confortabil..

Clima pentru o rozătoare de pădure

Știm cu toții că aceste animale tolerează bine atât căldura, cât și frigul. Pentru a face acest lucru, își schimbă constant blana. Prin urmare, vor fi foarte confortabili într-un apartament sau casă. Cu toate acestea, micile veverițe nu știu cum să-și mențină singure temperatura corpului și au nevoie de ajutor în acest sens. În natură, această funcție este îndeplinită de proteina mamă..

Ei bine, acasă, trebuie să monitorizezi singur temperatura bebelușului. Așezați un tampon de încălzire pe o parte a cuștii și lăsați cealaltă parte în pace. Va fi la îndemână pentru veveriță în caz că se încinge. Cel mai important, amintiți-vă că temperatura corpului unei proteine ​​este puțin mai mare decât a noastră, aproximativ 38 ° C.

Important! Dacă aveți suspiciuni cu privire la bunăstarea rozătoarelor, atunci este mai bine să vizitați clinica veterinară.

Dimensiunile și dispunerea coliviei

Primul lucru de cumpărat este celulă sau voliera. Cel mai bine este să cumpărați imediat o casă spațioasă, chiar dacă aveți o veveriță mică. Acest lucru vă va economisi bani, deoarece nu trebuie să cumpărați o altă cușcă atunci când animalul crește. Cusca veveriței ar trebui să aibă aproximativ 1,5 m înălțime și 60x80 cm lățime. Este de dorit ca cușca să aibă un palet. Curățarea în acest caz va dura mai puțin timp.. CelulăCu toate acestea, o celulă nu va fi suficientă. În interiorul acestuia, trebuie totuși să instalați un bol pentru băut și un bol pentru hrană și să plasați umplutură pentru rozătoare în partea de jos a cuștii. De asemenea, puteți achiziționa o casă care seamănă cu habitatul natural al veverițelor, adică arată ca o scobitură sau un cuib. Puteți pune în el fân, bucăți de țesătură sau blană. Într-o astfel de casă, animalul dvs. de companie se va simți cât mai confortabil..

Important! Merită să nu uităm că veverița are nevoie de măcinarea constantă a dinților și a ghearelor. Prin urmare, în locuința ei trebuie să existe un fel de ramură sau de capcană. Altfel poate duce la probleme de sănătate..

Chiar și în locuință, nu va strica să instalați elemente suplimentare, astfel încât animalul să ducă un stil de viață activ. Aceasta, de exemplu, o roată, un hamac, o scară sau un costum de baie. Cu toate acestea, vă rugăm să rețineți că roata ar trebui achiziționată fără ax și toate suporturile ar trebui să fie bine ascunse..

Știați? Cele mai mici veverițe de pe planetă au o dimensiune de 2,5 cm și trăiesc pe continentul african.

Opțiuni interesante pentru amenajarea unei case pentru o veveriță domestică sunt prezentate în fotografie.Roată

Cum să ai grijă de proteine?

Îngrijirea acestor rozătoare nu este dificilă, include scăldat periodic și tunsori, daca este nevoie. În rest, veverița își menține în mod independent puritatea blănii cu ajutorul limbii, la fel ca pisicile..

Condițiile în care se găsește animalul sunt mai esențiale. Cușca trebuie curățată de 1-2 ori pe săptămână, iar în timpul năpârlirii, această procedură trebuie făcută mai des. Nu uitați de alimentator și băutor, de asemenea, trebuie să fie spălate în mod regulat. Veveritele sunt animale foarte curate și pot fi stresate de mediile murdare.

De asemenea, nu vă blocați animalul într-o cușcă. Acest lucru nu-i va face niciun bine, deoarece este obișnuit cu o viață activă. Scoateți toate obiectele inutile care pot fi mestecate și eliberați rozătoarea pentru a explora zona. Cu condiții de viață confortabile și o alimentație bună, proteinele pot trăi cu dvs. timp de aproximativ 10-12 ani. Apropo, în sălbăticie, este posibil să nu trăiască până la 4.

Dieta animalelor

Să trecem la o parte la fel de importantă a îngrijirii unui rozător roșu - dieta sa și să aflăm ce mai mănâncă proteinele în afară de nuci.

Mâncare cu veveriță

Dacă ați luat o veveriță pe stradă, atunci ar trebui să determinați mai întâi vârsta acesteia. La urma urmei, dacă îl hrănești cu alimente nepotrivite, atunci există riscul de moarte al animalului. Dacă bebelușul nu are incisivi superiori, înseamnă că are nevoie doar de lapte. Dacă veverița are o blană cu drepturi depline, ochii sunt bine deschiși și se formează incisivi, atunci aceasta înseamnă că trebuie să i se dea hrană solidă pentru hrană.

Să analizăm, cum să hrănești veverițele în funcție de vârsta lor:

 • Până la două săptămâni - hrăniți la fiecare 2 ore 2 ml de lapte.
 • Trei saptamani - hrăniți la 3-4 ore 4 ml de lapte.
 • Cinci săptămâni - dați lapte la fiecare 4-5 ore la 4-6 ml, începeți să adăugați alimente solide în dietă: nuci de pin, semințe de dovleac, caș cu conținut scăzut de grăsimi și fructe uscate.

Important! În niciun caz nu trebuie să hrăniți veverițe de 5 săptămâni cu fructe și legume, deoarece fructoza și lactoza combinate în stomac nu vor fi digerate.

Când veverița atinge vârsta de două luni, poate fi deja hrănită doar cu alimente solide.

Mâncare solidă pentru un adult

Acum să aflăm, cum să hrănești proteine ​​adulte acasă. Practic, nu există nimic special în dieta lor. Include aceleași alimente pe care le consumă în natură.

 • nuci;
 • fructe de padure;
 • fructe;
 • ouă.
De asemenea, ar trebui să includeți muguri de copaci, ghinde și conuri în dieta dumneavoastră. Acestea sunt alimente neobișnuite pentru noi, dar proteinele sunt esențiale. În plus, va fi frumos să hrăniți rozătoarele cu cereale, de exemplu, ovăz, și puteți da și mazăre fiartă. O astfel de mâncare va fi utilă mai ales pentru persoanele tinere, deoarece datorită ei vor deveni rapid mai puternice. De asemenea, au nevoie de cantități adecvate de fosfor și calciu. Pentru a face acest lucru, adăugați în meniu oase zdrobite sau viermi de masă..

Mâncarea trebuie administrată de două ori pe zi. Trebuie să beți apă proaspătă, uneori puteți da lapte.

Important! În niciun caz nu trebuie să i se administreze unui animal migdale, deoarece conține substanțe periculoase pentru sănătate. De asemenea, sunt interzise prăjit, dulce, sărat și afumat.

Cum să îmblânzești o veveriță?

Dacă ai dus o mică veveriță la tine acasă, atunci cel mai probabil el se va obișnui rapid cu tine și nu se va comporta mai rău decât orice animal de companie. Dar la adulți este mai dificil. Dacă animalul tău de companie nu se comportă așa cum ți-ai dori și se tem de tine, atunci vei fi probabil interesat să afli, cum să îmblânzești o veveriță.

Vă poate dura mult timp, dar nu disperați și nu aveți răbdare. Antrenorii profesioniști recomandă înfometarea animalului. În acest caz, este mai dispus să ia mâncare din mâinile tale, deoarece nu va avea altă opțiune. Dar această metodă este prea radicală, există o cale de ieșire mai umană.

Vă puteți hrăni animalul în mod regulat adăugând în mod regulat mâncare și apă în castron. Dar această mâncare nu trebuie să fie la fel de gustoasă ca cea pe care o dai din mâinile tale. Dacă vă hrăniți animalul de companie în acest fel, atunci în timp, el se va obișnui cu faptul că îi oferiți întotdeauna ceva gustos și nu prezentați niciun pericol.

Așa că am aflat despre ce mănâncă veverițele, cum se comportă acasă și cum să le îngrijim și să le îmblânzim în mod corespunzător. Acum sunteți complet gata să păstrați o ciocolată drăguță de ghimbir acasă..Veveriţă

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să îmblânzești o veveriță de acasă?