Cum să oprești un câine să mestece pantofi: puncte importante de reeducare

Patru picioarele au câștigat, fără îndoială, o serie de clișee atașate lor. Câinele mestecă pantofi, salivând, făcând bălți - toate acestea sunt „efectele secundare” așteptate ale cățelușului. Mai mult, majoritatea iubitorilor de animale iau această distrugere de la sine, justificând-o în funcție de vârstă. Vom înțelege mai detaliat de ce farsele nu sunt întotdeauna astfel și cum să distingem comportamentul greșit de alarme.

Dacă aveți un cățeluș sau mai mulți câini pe mâini, probabil că vă amintiți de acea senzație copleșitoare și rostogolitoare care a venit atunci când ați deschis ușa din față după ce ați revenit de la serviciu. În fiecare zi erai gata să vezi un „teren de testare” cu ghivece de flori sparte, lucruri slobbante ... și un cățeluș triumfător cu un ciocan de adidași în gură. Cu siguranță îți amintești de scandalurile cu membrii familiei, ale căror lucruri au intrat în atenția micului epavist. Desigur, vei fi surprins, dar aproape toată această distrugere ar putea fi evita să știi din ce sentimente a fost ghidat animalul tău de companie cu patru picioare.

Important! Când un cățeluș mestecă un pantof este enervant, jignitor, dar nu fatal. Cu toate acestea, nu uitați că firele electrice, o cutie cu pulbere de spălat sau alte obiecte nesigure pentru viață pot intra în dinții firimiturilor..

De ce roșesc câinii pe pantofi?

Identificând motivele, este mai corect să vorbim nu numai despre pantofii răsfățați, despre articolele nepotrivite pentru hrană în general. La urma urmei, un cățeluș poate mesteca haine, mobilier și alte obiecte personale ale proprietarilor.

Deci, într-un sens global, mestecarea distructivă poate fi explicată printr-o serie de motive care sunt mai convenabile de împărțit în grupuri:

 • Probleme de sanatate - gust neplăcut în gură, perturbarea tractului gastro-intestinal, boală dentară. Foarte des, un câine adult începe să roască lucruri din piele și piele, dacă suferă carie sau durerea de dinți.
 • Schimbarea dinților la pui, mai ales dacă puiul nu are nimic de mestecat (jucării, delicii speciale).
 • Foame Este, de asemenea, un motiv pentru a mesteca pantofi. Produsele din piele sunt tratate din fabrică și (pentru un câine) miros bun. Dacă bebelușul tău este subnutrit, pantofii moi, cu miros dulce și miros îmbietor îți pot trezi pofta de mâncare..
 • Lipsa de atentie - câinele poate face deliberat lucruri rele pentru a atrage atenția. Pedeapsa este, de asemenea, atenție, oricât de trist ar putea arăta acest fapt.
 • Sentimente de anxietate, frică, frustrare - acest articol poate fi combinat cu superior, deoarece câinii stres din lipsa de atenție. Al doilea „sub-motiv” - lipsa de educație sau greșit ierarhia pachetelor. Numai un câine condus se poate simți în siguranță, deoarece pune responsabilitatea de a proteja haita asupra liderului (proprietarului).
 • Afirmarea de sine - un câine poate strica lucrurile pentru a-și demonstra că „totul este posibil”. În acest caz, se pune problema temperamentului și a lipsei de educație..
 • Tulburare obsesiv-compulsive - anomalii psihice care dau naștere la stări obsesive. Câinele mestecă pantoful, dar nu știe motivele în sine, doar că s-a întâmplat ceva odată, a mestecat cizma, s-a simțit mai bine și acest lanț s-a „transformat” într-un reflex condiționat obsesiv. Trebuie remarcat imediat că nu există o tehnică de diagnostic pentru tulburarea obsesiv-compulsivă la câini. La acest diagnostic se ajunge prin excludere..
 • Plictiseală - deliberat pe ultimul loc, pentru că este un clișeu. Dacă câinele tău își mestecă pantofii când nimeni nu este acasă, nu se plictisește neapărat. Este probabil ca adevăratul motiv să fie descris mai sus și cățelușul așteaptă cu nerăbdare plecarea ta pentru a-și liniști nervii și a mesteca pantofii..

Cum să scapi un câine de un obicei prost

Primul lucru pe care trebuie să-l încercăm este să identificăm cauza. Știind la ce reflectă câinele, este mult mai ușor să rezolvi problema.. Luați, de regulă, următorul algoritm, indiferent de problema pe care o întâmpinați:

 • Asigurați-vă că animalul dvs. este sănătos - în cazul nostru, vizitați un medic veterinar care va examina dinții și gura animalului.
 • Observați - este posibil să observați modele în evenimente și consecințe.
 • Acționați - găsind cauza sau la întâmplare. Cum și ce să facem, vom afla mai jos.

Explorarea lumii printr-un test dentar este un reflex necondiționat comun tuturor puiilor. Cățelușul are nevoie nu numai de mestecat fără discriminare, ci și de supt. Până la vârsta de 4 luni, dinții bebelușului încep să se schimbe și acesta este un moment foarte interesant. Mâncărimea puternică se adaugă curiozității insaciabile și cățelușul roade tot ceea ce i se pune în cale. Ieșire - obișnuiește-ți animalul cu jucării personale, cu dinți. Dacă dimensiunea bebelușului permite - dați-i oase mari, moslak, dar strict sub supraveghere.

Dacă doriți să vă dezamăgiți câinele pentru a roși pantofii, asigurați-vă că este satisfăcător se hrănește cu și primește o dietă echilibrată. Întrebarea nu se referă întotdeauna la cantitatea de alimente, mai des la calitate! Pentru a verifica dacă un câine mănâncă, trebuie să faceți următorul test:

 • Oferiți câinelui o masă obișnuită și programați-o. Primele 4-5 minute, animalul de companie mănâncă destul de repede sau într-un ritm normal.
 • După 6-7 minute de masă, bolul este pe jumătate gol și câinele mănâncă mai încet.
 • De la 10 la 20 de minute, patrupedul fie mănâncă mâncare, fie o lasă.
 • Dacă a mai rămas mâncare sau câinele a lins în grabă vasul, acesta este plin.
 • Dacă masa se termină la 6-7 minute de la început, există puțină mâncare.

Notă! Acest test nu este universal, deoarece câinii care supraviețuiesc foamei mănâncă mult mai repede și mănâncă totul, chiar dacă există prea multă mâncare..

A doua și mai probabilă cauză este un fals sentiment de foame cauzat de lipsa de vitamine sau oligoelemente. Într-o stare de lipsă acută, câinele este urmărit în mod constant de dorința de a mânca ceva care are un gust neobișnuit, iar pantofii sunt destul de potriviți pentru aceste cerințe. O deficiență vă poate face să doriți să mâncați lucruri absolut nepotrivite pentru alimente - bețe, pietre, plastic, fecale etc. De obicei, acest comportament este însoțit de o serie de simptome suplimentare: un aspect nesănătos al hainei, oboseală etc..

Lipsă de atenție, sentimente de anxietate, frică, frustrare poate provoca și un comportament greșit. Puteți confirma doar presupunerile dvs. experimental. Petreceți tot weekendul împreună cu animalul de companie, faceți o plimbare bună, jucați-vă, chemați un câine la voi când vă uitați la un film seara și vedeți dacă cele patru picioare ruinează ceva. Dacă a doua zi dimineața și seara zilei următoare nu găsiți „distrugere” - cauza este dezvăluită.

Afirmarea de sine Este o provocare pentru proprietar și provocarea dreptului său la locul conducătorului haitei. Aproape toți puii de rase de serviciu trec prin această etapă, în special cei care se caracterizează prin independență. Așa cum arată practica, perioada de autoafirmare pe care trebuie doar să o rezistați, nu dați animalului de companie o coborâre, ci și nu vă umiliți în ochii lui. Proprietarul trebuie să se comporte ferm, dar nu isteric, strict, dar nu crud. Furtuna hormonală adolescentă va dispărea, iar animalul de companie va putea acorda prioritate corect.

Tulburarea obsesiv-compulsivă sau altă tulburare psihiatrică poate fi detectată prin observarea pe termen lung. Aproape toate stările anxioase și obsesive sunt declanșate conform unui algoritm specific. De exemplu, animalul de companie nu s-a supus în timpul plimbării, i-a fost rușine - s-a liniștit mestecând cizma. Nu există nici un remediu pentru compulsiile obsesive. precum și previziuni pentru recuperare. Principalul lucru care trebuie făcut este să-l accepți și să nu dai vina pe câine pentru că nu se află sub controlul său..

Notă! La unele patrupede, simptomele de anxietate se opresc singure odată cu vârsta sau după anumite evenimente în care câinele a reușit să facă față experienței.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să oprești un câine să mestece pantofi: puncte importante de reeducare