Cum să găsiți un câine după marcă prin baza de date rkf?

Marcarea unui cățeluș - cum să o faci corect?Orice familie poate fi întristată de pierderea unui animal de companie. Cu toate acestea, proprietarii prudenți știu cum să evite o astfel de situație neplăcută. Astăzi există multe metode eficiente care vă permit să o găsiți rapid chiar dacă animalul dvs. de companie lipsește.

Unde și cum să găsești un câine?

În principiu, nici măcar nu ar trebui să faci presupuneri aici: trebuie să cauți un câine exact în locul în care s-a pierdut și nu strică să te uiți în acele locuri în care a mers adesea cu proprietarul său. Vă rugăm să aveți în vedere că parfumul ei îl ajută pe animalul de companie să navigheze, prin urmare, dacă puneți obiecte personale lângă locul de plimbare, câinele va afla despre asta și va veni să aștepte proprietarul.

De asemenea, postarea de reclame poate fi de mare ajutor în găsirea unui câine pierdut. Când le compilați, trebuie să descrieți în toate detaliile aspectul animalului dvs. de companie, să adăugați o fotografie, indicați suplimentar remunerația. Când compuneți anunțul, se recomandă să omiteți informațiile despre faptul că aveți un câine de rasă rară. Nu se știe cine va apela la tine, pentru că, dacă sunt escroci, pot profita de ocazie pentru a încasa durerea ta.

Marca câinelui este adesea plasată în zona inghinală - locul este confortabil și nu strică exteriorulAsigurați-vă că benzile de rupere pe care trebuie să scrieți un scurt text cu semnele câinelui sunt mari. Dupa toate acestea nu toată lumea își poate aminti aceste informații după ce a citit. Este recomandat să vă angajați în postarea de reclame în cea mai apropiată clinică veterinară, farmacii și magazine pentru animale de companie..

Ar trebui să te uiți în locuri unde se adună o mulțime de oameni, precum și în apropierea tomberoanelor și în care alți proprietari își plimbă animalele de companie.. Dacă câinele tău a dispărut în țară, atunci ar trebui să te uiți în satele din apropiere. Poate că ar trebui să contactați chiar școala și locurile de joacă, cerând ajutor copiilor. La urma urmei, cu siguranță nu vor renunța la oportunitatea de a câștiga bani și de a participa la o afacere atât de interesantă..

Aș dori să mai dau o recomandare valoroasă cu privire la căutarea câinelui pierdut. Tu asigurați-vă că vizitați toate punctele de supraexpunere a câinilor, rezervoarele de sedimentare veterinare și adăposturile. Și în timpul fiecărei vizite, asigurați-vă că înaintați angajaților o notificare. Asigurați-vă că informați reprezentanții clubului, crescătorii și crescătorii despre prezența mărcii câinelui dvs..

Cum să găsești un câine pierdut: Chip

Dacă doriți să evitați pierderea animalului de companie, ar trebui să utilizați metode tehnice, psihologice și de antrenament..

Un cip este un dispozitiv care nu este mai mare decât un bob de orez, injectat subcutanat în greaban unui câine. Acest dispozitiv tehnic complex înregistrează date biometrice despre animal și accesoriile acestuia.. Cipul poate localiza cu ușurință câinele, de exemplu, când trece granița. În conformitate cu reglementările în vigoare, animalele pot fi transportate în străinătate numai cu identificare electronică. Prin urmare, dacă aveți un pașaport electronic, atunci puteți fi calm cu animalul dvs. de companie..

Câinii zdrobiți sunt spayed și deseori animale rătăcite.În timp ce unele organizații sunt extrem de critice cu privire la astfel de măsuri, cipurile RFID au fost din ce în ce mai utilizate de mulți proprietari în ultimii ani. ÎN în condiții moderne, cioplirea animalelor a devenit o procedură obligatorie, care ar trebui să fie aprobate nu numai de angajații organizațiilor canine. De exemplu, dacă doriți să mergeți în Japonia, atunci câinele dvs. trebuie să fie microcipat. Dacă animalul are un alt cip decât ISO, care este adoptat în Japonia, standardul, atunci va trebui să aduceți cu dvs. scanerul corespunzător..

 • Un microcip este un dispozitiv foarte fiabil care va ajuta la localizarea unui câine de-a lungul vieții sale. După parcurgerea procedurii de așchiere, proprietarului acestuia i se va elibera un certificat de înregistrare sub forma unui card de plastic sigur. Acest document va conține toate informațiile, atât despre animalul de companie, cât și despre proprietar, locul și data emiterii acestui cip.
 • Un astfel de certificat este recunoscut oficial ca un document care dă dreptul de a deține un animal. Uneori, când există dispute cu privire la proprietatea animalului găsit, un astfel de certificat poate fi considerat un document legal.
 • Scanarea cipului vă permite să aflați data sterilizării și a ciobirii, precum și informații suplimentare.După instalarea unui cip individual, animalul intră într-o singură bază de date electronică. Prin urmare, dacă aveți nevoie pentru a obține informații mai detaliate despre cip, puteți face referire la acesta. Baza de date națională de identificare electronică Russiapet.net este un depozit pe scară largă de date despre animalele rusești care au un microcip sau tatuaje speciale ca mijloc de identificare..
 • Jetoanele pentru câini sunt destul de accesibile și costă aproximativ 400-500 de ruble. Prin urmare, dacă doriți să vă protejați de pierderea unui animal de companie, atunci nu vă refuzați posibilitatea de a vă cipi câinele..

Ce înseamnă și unde este ștampila câinelui?

Dacă păstrați un câine de rasă, atunci acesta trebuie să aibă un brand. Toți crescătorii știu bine unde ar trebui să fie plasat: pentru aceasta este selectat un loc în interiorul coapsei sau urechii drepte. În esență, un stigmat este un tatuaj obișnuit..

Câinele trebuie să fie marcat la locul nașterii. Datorită lui, puteți stabili clubul sau creșa în care animalul a fost crescut. Obișnuit ștampila conține o combinație de mai multe litere și numere:

 • după primul puteți recunoaște clubul sau creșa;
 • pe al doilea - numărul de serie al animalului din acest club.

Dacă proprietarul menține un câine de spectacol, atunci probabil că vrea să pună un brand pe animalul ei de companie. Într-adevăr, în acest fel, se va proteja de riscul ca animalul său să fie înlocuit în timpul expoziției..

Cu toate acestea, marca dobândește cea mai mare valoare în cazul unui câine pierdut. Atunci, dacă un animal pierdut se întâlnește cu oameni întâmplători, atunci, privind marca, ei își pot identifica cu ușurință proprietarul. Este suficient să contactați clubul, care va putea oferi informații complete despre proprietarul câinelui.

Astăzi procedura de branding pentru câinii de rasă este administrat de RKF. Documentul cheie care definește regulile pentru activitatea acestei organizații este reglementarea RKF privind activitatea de reproducere. Conform lui:

 • procedura de marcare pentru pui ar trebui să fie efectuată de reprezentanți ai organizației canine sau canisa;
 • Marcarea câinilor este efectuată de un specialistfiecare animal care este inclus în baza de date RKF trebuie să aibă o ștampilă;
 • marcarea se face în zona urechii sau inghinelor câinelui;
 • după instalarea unui tatuaj de identificare, codul acestuia trebuie înregistrat la RKF;
 • dacă se dorește, proprietarul câinelui poate pune în plus față de marcă și un microcip, dar această operațiune trebuie efectuată numai de un medic veterinar.

Etichetă cu guler pentru câini - pașaport pentru câine

În unele cazuri, o etichetă pe gulerul unui câine este suficientă pentru a găsi un câine pierdut. Dar ea poate ajuta doar dacă, dacă câinele a ajuns la oameni cinstiți, atunci vă puteți aștepta ca destul de curând animalul de companie să se întoarcă la proprietarul său. Dar dacă ați pierdut deja speranța că câinele va fi returnat proprietarului anterior, noul proprietar ar trebui să afle numele și vârsta animalului..

Antrenament pentru a vă împiedica câinele să se piardă

Un brand de câine este un punct important pentru a vă împiedica câinele să se piardă.Puteți reduce riscul de a vă pierde animalul de companie dresându-vă corect câinele. Pentru aceasta, este imperativ să se ia în considerare caracteristicile mediului și natura animalului..

În primul rând, animalul tău de companie trebuie să învețe comenzi atât de simple precum „Vino la mine” și „Oprește-te, stai în picioare”. El trebuie să-i stăpânească atât de bine încât, în orice împrejurări, îi va îndeplini fără îndoială. Atunci nu trebuie să vă faceți griji că animalul dvs. de companie va fi lovit de o mașină sau că îi va speria pe alții sau va fugi într-o direcție necunoscută.. Nu încercați să ajungeți din urmă cu câinele, strigând după „Voi ucide! Vino imediat la mine! " Ar trebui să acționezi într-un mod complet diferit - începe să fugi de el și cel mai bine este să te antrenezi într-un loc sigur..

Concluzie

Orice câine este puternic atașat de o persoană, astfel încât pierderea acestuia devine o durere mare nu numai pentru proprietar, ci și pentru restul familiei sale. Dar dacă luați măsurile corespunzătoare, atunci puteți găsi foarte repede câinele pierdut. Marcarea câinilor este o măsură eficientă..

Acesta este un tatuaj complet inofensiv care se aplică pe partea dreaptă a corpului animalului - coapsă sau ureche. Prin această marcă ușor de identificat proprietarul, la urma urmei, pentru aceasta este suficient să contactați clubul, informații despre care sunt conținute în marcă, care va furniza informațiile de contact necesare despre proprietar.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să găsiți un câine după marcă prin baza de date rkf?