Cum să antrenezi și să obișnuiești un yorkie cu un scutec sau cu o tavă

Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier este una dintre cele mai populare rase din Rusia de astăzi. Acești câini sunt decorativi și nu necesită o plimbare obligatorie în aer liber. Crescătorii de câini începători își pun adesea întrebări despre cum să obișnuiască acești copii cu un scutec. În acest articol vă voi spune cum să o faceți corect. Voi analiza ce altă educație este necesară chiar și pentru câinii mici. Are nevoie Yorke de instruire?

Mulți proprietari ai acestor copii sunt siguri că nu trebuie să fie crescuți. Cu toate acestea, nu este. Chiar și din Yorkshire Terrier fără o atenție și un antrenament adecvat, crește un câine agresiv incontrolabil.

Desigur, un animal de companie mic nu are nevoie de o atitudine strictă și de cursuri lungi de antrenament, ca un câine mare de serviciu, cu toate acestea, este mai bine să stăpânești cunoștințele comenzilor de bază de la o vârstă fragedă..

Activitățile cu băieți și fete-Yorkies ar trebui să fie sistematice, iar acțiunile proprietarului ar trebui să fie coerente. Ascultarea bebelușului trebuie încurajată, iar încăpățânarea și refuzul de a acționa sunt pedepsite sub forma nemulțumirii proprietarului și a unei mustrări severe..

Cum să începi să antrenezi un Yorkie

Educația începe la vârsta de 2 săptămâni.

Orice antrenament al câinilor decorativi începe cu antrenamentul la toaletă, ceea ce facilitează foarte mult întreținerea și îngrijirea lor acasă.

În canise, crescătorii cu experiență încep de obicei să toaleteze puii de la vârsta de jumătate de lună. Într-un astfel de moment, ochii bebelușilor se deschid deja și încep să se târască afară din locul de dormit. În aceste scopuri, scutecele de unică folosință sunt așezate lângă pat..

Puii de la o vârstă fragedă copiat pretutindeni comportamentul mamei lor, așa că, atunci când o văd mergând pe scutec sau într-o tavă, înțeleg repede ce li se cere.

Dacă se întâmplă ca noul proprietar să fi achiziționat un bebeluș care nu a avut timp să recunoască pe deplin locurile pentru toaletă, va trebui să-l învețe și să-l antreneze..
Puii trebuie crescuți de la o vârstă fragedă
Puii trebuie crescuți de la o vârstă fragedă

Modalități de a-ți învăța Yorkshire Terrierul la scutec sau toaletă

Există mai multe căi de acțiune posibile:

  1. Prima metodă implică limitarea spațiului pentru prima dată într-o casă nouă. Pentru copil poți face voliera improvizată (vor fi suficienți câțiva metri pătrați), în care trebuie așezată o tavă sau este așezat un scutec de unică folosință. O canapea este, de asemenea, plasată acolo. Copilul își va da seama rapid unde este locul de dormit și unde este toaleta. Treptat, teritoriul cățelușului se extinde, iar scutecul obișnuit și locul de dormit rămân neschimbate. Dacă animalul de companie a trecut dincolo de scutec, acest loc trebuie să fie bine spălat și dezinfectat. Câinii sunt sensibili la parfumul lor, iar un copil mic poate face o toaletă..
  2. A doua metodă elimină constrângerile de spațiu. Poate sa lăsați întreaga cameră în acces complet, Pentru a face acest lucru, trebuie să puneți mai multe scutece în ea simultan și, pe măsură ce câinele crește, numărul lor va scădea. În acest caz, trebuie să monitorizați cu atenție cățelușul. De obicei, bebelușii merg la toaletă după ce se hrănesc, se joacă și dorm. În aceste momente, este deosebit de important să puneți Yorkie pe un scutec sau într-o tavă, astfel încât să înțeleagă că acest loc este pentru mișcări intestinale. Dacă bebelușul a trecut dincolo de scutec, un astfel de loc trebuie spălat bine și pus alt scutec acolo..

În oricare dintre moduri, produsele speciale vor veni în ajutorul proprietarilor, care sunt vândute în magazinele de animale de companie - pentru instruirea toaletei și, dimpotrivă, descurajarea și întreruperea mirosului.

Dacă bebelușul s-a dus la locul potrivit, este important să-l lăudăm (doar accident vascular cerebral sau oferirea unui tratament). Dacă a ratat, trebuie să-ți exprimi nemulțumirea (în niciun caz strigând, este suficient să spui „fu” cu o voce joasă și serioasă).

Cu o abordare corectă și consecventă, Yorkshire Terriers înțeleg rapid unde să meargă la toaletă atunci când nu sunt pe stradă, încercând să mulțumească proprietarul și să primească laude.

Reguli pentru instruirea și predarea comenzilor de bază

În plus față de antrenamentul pentru gunoi, un câine bine crescut de orice dimensiune ar trebui să cunoască comenzile de bază.
În plus față de antrenamentul pentru gunoi, un câine bine crescut de orice dimensiune ar trebui să cunoască comenzile de bază.

În plus față de antrenamentul pentru gunoi, un câine bine crescut de orice dimensiune ar trebui să cunoască comenzile de bază..

Când se mută într-o casă nouă, cățelușul stăpânește în primul rând comenzile „loc” și „fu” (sau „nu”).

Pentru a învăța comanda „loc” trebuie să luați o delicatese, să stați lângă patul animalului de companie, să-l chemați. Când cățelul vine în fugă, întinde-l, mângâie-l și tratează-l. Este mai bine să faceți aceste manevre de mai multe ori pe zi pentru a consolida rezultatul..

Pentru a studia comanda „nu”, orice acțiune nedorită a bebelușului trebuie să fie însoțită de acest cuvânt, rostit pe un ton nemulțumit, supărat. Uneori puteți adăuga o palmă ușoară de palmă pe crestă..

Următoarea comandă, care trebuie învățată, este „pentru mine”. Pentru a face acest lucru, pe o plimbare sau atunci când sună un câine acasă, proprietarul ar trebui să aibă o delicatese în magazin. De îndată ce cățelușul vine, trebuie să fie lăudat și să i se ofere un tratament.

Restul comenzilor sunt studiate de câine la cererea proprietarului, dar nu sunt necesare pentru a trăi confortabil cu Yorkie.

Cele mai frecvente greșeli

Principalele greșeli pe care le fac crescătorii de câini neexperimentați sunt inconsecvența și grosolania excesivă..

Fiecare neascultare a animalului de companie trebuie să fie însoțită de nemulțumirea proprietarului. Dacă pedepsești un copil pentru acțiuni nedorite de fiecare dată, el nu va înțelege nimic.

La fel ca orice acțiune corectă a cățelușului trebuie să preceadă lauda și exprimarea plăcerii de către persoană..

Fiecare neascultare a animalului de companie trebuie să fie însoțită de nemulțumirea proprietarului
Fiecare neascultare a animalului de companie trebuie să fie însoțită de nemulțumirea proprietarului

Algoritmii de acțiune trebuie întotdeauna urmați:

  1. comandă - execuție - delicatețe sau mângâierea veselă a unui câine;
  2. porunca - neascultare - pedeapsa.
Dacă datele secvenței eșuează, York nu va stăpâni nicio comandă.

Grosimea excesivă și țipetele pot speria copilul, astfel încât acesta nu va mai percepe executarea comenzilor ca pe un joc și pur și simplu se va teme de orice ordine ale proprietarului.

Yorkshire Terrierii sunt câini foarte deștepți. Cu o educație potrivită, ei înțeleg rapid ce vrea proprietarul de la ei și încearcă să-i facă plăcere în toate. Principalul lucru în procesul de formare este comportamentul consecvent al proprietarului bebelușului..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să antrenezi și să obișnuiești un yorkie cu un scutec sau cu o tavă