Australian labradoodle (australian cobberdog)

Labradoodle este un mestizaj de două rase celebre și foarte populare: Labrador și Poodle. Dar, de asemenea, Labradoodles sunt uneori numiți o nouă rasă australiană de câini de companie cunoscută sub numele de Cobberdog. Atât Labradoodles cât și Cobberdogs sunt câini de familie prietenoși, inteligenți și inteligenți, energici și jucăuși. Inteligența ridicată, combinată cu sociabilitatea și lipsa de agresivitate, le permite să fie folosite ca câini ghid. Mulți Labradoodles moștenesc tipul de haine de pudel și, prin urmare, sunt considerați hipoalergenici condiționat, dar mai întâi de toate.

cățeluș labradoodle roșu

Într-un interviu, Conron, în vârstă de 85 de ani, își amintește că nimeni nu a vrut să ia un mestizo, un cățeluș fără rasă, apoi el și colegii săi au mers la un truc. Specialiștii în creșterea animalelor au venit cu numele „Labradoodle” și au spus că aceasta este o nouă rasă de câini-ghid. A existat o coadă de solicitanți. În curând Labradoodle nu mai erau câini specializați, puii au fost vânduți ca animale de companie. Au apărut „crescătorii” și cluburile de amatori.

Odată cu apariția lor, Labradoodles a dat naștere unei noi ere în creșterea câinilor, care a măturat America și a fost numită „rase de designer”. După experiența de succes a lui Konron, crescătorii de câini au început să primească gânduri și încrucișări de neimaginat, printre care au câștigat o popularitate deosebită bâjbâit, maltipu, pomski și unele altele.

De la Labradoodles la Cobberdogs

Lucrările serioase de reproducere cu Ladbradoodles au început în 1989 sub conducerea Beverly Muners, îngrijitor de câini, crescător și șef al centrului de cercetare de reproducere Rutland Manor. Beverly a lucrat pentru Asociația australiană a câinilor călăreți și s-a specializat în păstorii germani. A avut multă experiență în dresajul câinilor și a văzut o mulțime de probleme în munca ei. În primul rând, o pregătire îndelungată. Este nevoie de aproximativ 2 ani pentru a antrena un câine ghid. În al doilea rând, reproducerea analfabetă, care a dus la prezența unui număr de boli ereditare, probleme mentale și comportamentale. În al treilea rând, alergiile și astmul la persoanele cu dizabilități care au nevoie de un câine, dar nu pot începe unul.

În întreaga lume, labradoodle sunt adesea prescurtate ca „doodle”, dar acest cuvânt nu este acceptabil pentru toate țările. Deci, de exemplu, în engleză doodle este tradus prin „blocare”. Nu fiecare proprietar își va chema animalul de companie așa. Și în Australia, cuvântul din argoul urban înseamnă „organe genitale”.

Labradoodle ar trebui să fie câinele ghid ideal. Un câine cu o intuiție înnăscută, capacitate de învățare rapidă, o legătură puternică cu proprietarul, haina hipoalergenică, vărsare inodoră și minimă, precum și un psihic stabil și o sănătate genetică. Beverly a selectat rasele originale pentru o perioadă foarte lungă de timp, ca urmare, Cocker Spaniel american și englez, Terrier cu grâu moale și Spaniel de apă irlandez au fost adăugate la hibrizii Labrador-Poodle..

Popularitatea mestizilor și confuzia constantă dintre designer și Labradoodles australieni au determinat Beverly Muners să-i dea rasei un nume diferit. Din 2012, a fost numit Australian Cobberdog. Popularizarea Labradoodles-Cobberdogs ca câini ghid s-a datorat legăturii dintre creatorul rasei și fondatorul și șeful centrului de antrenament pentru dresarea câinilor pentru persoanele cu dizabilități Susan Lers. Cine a fost impresionat de viteza și eficiența antrenamentului cățelușului. Datorită sprijinului ei, în 2012, rasa Australian Cobberdog a fost înregistrată oficial de Federația Cinologică Australiană și și-a luat locul în registrul organizațiilor cinologice din lume..

Video despre rasa câinilor Australian Cobberdog (Australian Labradoodle):

Labradoodle sau Cobberdog: care este diferența?

Pur și simplu, Labradoodle este un mestizaj al unui Labrador și al unui Pudel, un Cobberdog este o rasă de câini care și-a început dezvoltarea cu Labradoodles și este uneori denumită și Labradoodle australian..

Hibrizii sau mestizii, care sunt, de asemenea, numiți „rase de designer”, sunt deosebit de populari în America, ceva mai puțin în Europa și abia recent au început să se angajeze în ei în Rusia și în țările CSI. Nu este obișnuit să tricotăm mestizii între ei. Câinii din prima generație sunt deja imprevizibili. Ei pot moșteni calitățile părinților lor în orice ordine și, ca urmare a împerecherii lor ulterioare, puii nu sunt deloc asemănători cu rasele originale. În plus, pierd una dintre principalele calități pozitive - puterea hibridă, care le asigură o sănătate bună. Desigur, este posibil ca aceștia să aibă boli ereditare dacă ambii părinți i-ar fi purtători, dar o astfel de raritate.

Atunci când se împerechează un Labrador și un Caniche, este imposibil să se prevadă ce calități vor prelua puii, cât vor crește, care dintre părinți vor fi asemănători în fizic și al căror tip de haina moștenesc. Personajul este mai mult sau mai puțin clar, deoarece este oarecum similar în rasele originale. Labradoodle sunt inteligenți, prietenoși, orientați spre om, lipsiți de agresivitate, dar pot prezenta calități de pază. În ceea ce privește hipoalergenicitatea, este mai degrabă un truc de marketing. Unii dintre cățeluși moștenesc tipul de haină al hainei pudelului ușor și pot trăi cu persoane care suferă de astm sau alergii la păr, dar numărul lor este atât de mic încât este imposibil să vorbim despre toți Labradoodles ca fiind doar câini hipoalergenici..

În ceea ce privește Labradoodle australian, cunoscut sub numele de Cobberdog, este practic o rasă matură, la selecția căreia au participat 6 rase de câini. Pentru o lungă perioadă de timp, doar cățelușii au fost selectați dintre așternuturile care îndeplineau cerințele crescătorului în ceea ce privește aspectul, caracterul și sănătatea. Doar ei au participat la reproducere, ceea ce a făcut posibilă obținerea unui tip de câine stabilit care este moștenit.

Dacă este imposibil să se prezică rezultatul împerecherii a două Labradoodles din prima generație, atunci ca rezultat al împerecherii a doi Cobberdogs, cel mai probabil se vor naște pui de un anumit tip. Pentru a evita confuzia care s-a dezvoltat în lume în jurul mestizilor și al unei rase noi, crescătorul de Labradoodles australieni a decis să le redenumească Cobberdogs. Numele a fost ales dintr-un motiv. În australian „cobber” înseamnă „prieten”, „tovarăș”, „tovarăș”.

Video despre rasa de designer Labradoodle (Labrador și Poodle de rasă mixtă):

Aspect

Dacă vorbim despre apariția mestizilor, atunci, așa cum am menționat mai sus, poate fi diferit. Dar caracteristicile raselor originale sunt întotdeauna ghicite la câine. În constituție, ele seamănă de obicei cu un labrador, haina moștenind în majoritatea cazurilor de la pudel..

Galeria conține fotografii labradoodle, care arată clar cât de diferite sunt tipurile de mestizo. Cyberdogul australian aproape s-a format și chiar și-a dobândit propriul standard.

Labradoodle-ul australian este un câine grațios, echilibrat, atletic, nu prea greu, cu păr abundent, care nu are un miros specific de câine și practic nu se varsă. Formatul corpului este aproape de pătrat, lungimea este puțin mai mare decât înălțimea.

Dimensiunile unui labradoodle sunt de obicei înălțimea medie 40-60 cm, greutatea 20-25 kg. Cobberdogs sunt disponibile în 3 dimensiuni:

  • Miniatură 35-40 cm
  • Mediu 40-50 cm
  • Standard 50-61 cm.

Capul este proporțional cu dimensiunea corpului. Lungimea de la vârful nasului la colțul interior al ochiului este puțin mai mică decât de la colțul interior al ochiului până la partea din spate a capului. Oasele nazale sunt plate și largi. Craniul este ușor rotunjit. Oprirea este bine pronunțată. Fruntea formează un unghi obtuz cu puntea nasului. Ochii deschiși, cu o expresie încrezătoare, prietenoasă, de formă rotundă sau ovală, despărțiți. Culoarea irisului depinde de culoare. Ochii Cobberdogului nu ar trebui să fie niciodată acoperiți cu păr. Botul este mai degrabă lat decât îngust. Buzele se potrivesc strâns cu un pigment uniform. Mușcătură de foarfecă. Nasul este foarte mare, cărnos, cu nări larg deschise și pigmentare bogată, dar nu neapărat negru. Urechile sunt căzute, ușor ridicate la bază, auriculele sunt subțiri, deschise în interior, fără o cantitate excesivă de păr. Acoperit extern cu păr lung, mătăsos.

Gâtul este elegant, ușor curbat, de lungime moderată. Linia superioară cu ușoară înălțime deasupra coapsei. Crupul se înclină moderat spre coadă. Corpul ar trebui să fie complet liber de excese, nimic nu ar trebui să atragă atenția. Pieptul este de lățime și adâncime de dimensiuni medii, coastele sunt rotunjite, oferind o dimensiune normală a sânului, dar nu creează un volum vizibil. Posturile posterioare moderat angulate. Coada are formă de sabie. Picioarele drepte, paralele între ele.

Haina este o demnitate a Labradoodle, este lipsită de substrat și, prin urmare, practic nu se varsă. Haina este ondulată, fără bucle mari, moale la atingere, ușoară. Atârnă liber peste corp, formează o barbă scurtă, mustață pe bot, trebuie să deschidă ochii. Sunt permise mai multe culori: negru, alb, argintiu, auriu, roșu, maro, ciocolată, ficat, albastru, lavandă.

cum arată Labradoodle

Caracter

Labradoodle este un câine foarte prietenos, afectuos, care are o intuiție unică, simte nevoile emoționale, fizice ale unei persoane, vrea să-i facă pe plac proprietarului în toate, are o capacitate foarte mare de învățare și se străduiește să aibă un contact strâns cu o persoană, care se manifestă în toate obiceiurile. Toate calitățile de mai sus îl fac un bun prieten pentru copii. Chiar și cei mai mici și mai obsedanți copii nu vor jigni Labradoodle, desigur, cu condiția să fi crescut înconjurat de copii de vârste diferite. Se înțelege foarte bine cu alte animale, se înțelege cu pisici și câini. Mestizii au adesea instincte de vânătoare, care se manifestă în dorința de a urmări o pasăre și vânatul mic..

Labradoodle este întotdeauna vesel și jucăuș, încrezător, calm și sociabil. Se adaptează bine la situații noi, la mediu și are un subtil simț al umorului. Poate fi uneori viclean, dar nu se străduiește niciodată să conducă și nu încearcă să-i adapteze pe ceilalți pentru el însuși.

Labradoodle este absolut lipsit de agresivitate, prin urmare nu poate proteja proprietarul sau proprietatea acestuia, dar în același timp este curios și vigilent și, prin urmare, se descurcă bine cu sarcina paznicului, el va anunța întotdeauna proprietarul despre sosirea oaspeților sau alte lucruri neobișnuite. Nu va latra pentru fleacuri.

educatie si antrenament

Faptul că un Labradoodle este inteligent și inteligent nu înseamnă că nu are nevoie de antrenament. Încă din prima zi în care apare un cățeluș în casă, acesta trebuie instruit în mod regulat și consecvent. Cel puțin în primul an de viață. Abia atunci va crește ascultător, controlat de un câine care devine dorințele proprietarului..

Australian Cobberdog are o trăsătură interesantă, pe care nu toți câinii, în special Labradoodles, o au, caută contactul vizual cu oamenii.

Labradoodle absoarbe foarte repede cunoștințele pe care le oferă o persoană. Răspunde cel mai bine la întărirea pozitivă. Cu o abordare ascuțită și un impact fizic, este adesea pierdut, devine retras și nervos.

Labradoodle negru

Caracteristicile conținutului

Labradoodle este un câine de companie și de familie care ar trebui să trăiască lângă o persoană și numai așa. Chiar și într-o zonă climatică caldă, păstrarea unui Labradoodle în aer liber este inacceptabilă. Dacă vorbim despre Cobberddogs, atunci aceștia au fost complet crescuți pentru a deveni tovarășii constanți ai proprietarului, umbra lor cu patru picioare. Fiind singuri mult timp, acești câini se ofilesc, pot dobândi obiceiuri proaste sau probleme mentale..

Când vine vorba de activitate, Labradoodles va fi la fel de activ pe cât este necesar. În familiile numeroase cu copii mici, câinii își pot dezvălui pe deplin întregul lor potențial atletic, se pot juca cu copii pentru o lungă perioadă de timp, pot fi tovarăși fideli în drumeții și, uneori, chiar și tovarăși la jogging. Dacă Labradoodle locuiește cu o persoană cu dizabilități sau cu persoane în vârstă, atunci se adaptează la cerințele relevante și se transformă într-un câine de lapte, va sta lângă el până când, nu i se cere să facă altfel.

Întrebarea Labradoodles hipoalergenică

După cum sa menționat mai sus, există o diferență semnificativă între Labradoodles din prima generație și Australian Cobberdogs. Metisul nu moștenește întotdeauna tipul hainei de pudel și, prin urmare, există atât vărsare, cât și miros. Cobberdogii au un tip special de strat care este inodor chiar și atunci când este ud și lipsit de substrat, varsă foarte puțin și este într-adevăr hipoalergenic pentru mulți alergici. Merită luat în considerare faptul că nu numai firele de păr pot fi alergice, ci și mătreața sau saliva, în acest caz orice câine, chiar gol, va provoca o reacție alergică.

Dacă cumpărați un labrador mestizez obișnuit și un pudel, nu este un fapt faptul că el va avea cu adevărat același tip de haina non-vărsată, hipoalergenică..

Îngrijire

Îngrijirea unui Labradoodle nu este dificilă, dar aici trebuie menționată o nuanță importantă. Dacă un câine nu are un substrat, acesta nu se varsă în sensul complet al cuvântului, dar părul de pază poate și va fi reînnoit periodic. Vor cădea fire vechi, vor crește altele noi. Pentru a controla acest proces, câinele trebuie să fie periat în mod regulat. Acest lucru va ajuta la îndepărtarea părului prea copt cu o perie, mai degrabă decât să aștepte până când va cădea singur și va servi ca un fel de masaj plăcut și benefic pentru piele. În plus, periajul săptămânal va împiedica rularea covorașelor. La fiecare câteva luni părul este tuns ușor în jurul ochilor, sub urechi și pe picioare, precum și în jurul anusului și organelor genitale. Spălați-vă câinele numai dacă este absolut necesar. Periajul periodic și periajul uscat sunt adesea suficiente pentru a menține un aspect îngrijit..

Pentru a face mai ușor îngrijirea câinelui, unii stăpâni își scurtează Labradoodle-urile și le lasă în urechi în fiecare săptămână. Excesul de sulf este curățat cu un stick pentru urechi sau cu o loțiune specială. Secretul este eliminat de la colțurile ochilor, după cum este necesar. Ghearele, dacă nu se macină singure, se tund pe măsură ce cresc.

Alimente

Nu există recomandări specifice privind nutriția pentru Labradoodles. Au nevoie de o dietă completă, echilibrată, care este dezvoltată în conformitate cu regulile standard. Este posibilă hrănirea cu hrană industrială gata preparată de clasă premium superioară. În cazuri rare, Labradoodles au alergii alimentare sau intoleranțe la anumite alimente..

Labradoodle 6 luni

Sănătate și longevitate

Atât Labradoodles cât și Australian Cobberdogs se mândresc cu o sănătate robustă. Mestizii datorită așa-numitei puteri hibride. Amestecarea genotipurilor diferite diferă probabilitatea apariției bolilor ereditare. În ceea ce privește Cobberdogs, lucrarea de reproducere cu ei a fost efectuată ținând cont de sănătatea câinilor. Durata de viață a Labradoodles este de obicei de 13-14 ani. Câinii mici pot trăi până la 16-17 ani, câinii mari trăiesc de obicei cu câțiva ani mai puțin.

Persoanele care sunt responsabile pentru reproducerea Labradoodles folosesc numai câini de rasă cu sănătate bună și fără boli ereditare pentru împerechere.

Alegerea unui cățeluș: Cobberdog sau Labradoodle?

Aș dori să menționez încă o dată că Labradoodle australian, numit în mod corect Australian Cyberdog, este o rasă separată, care este aproape de recunoașterea oficială de către Federația Cinologică Internațională. Aceasta este o lucrare pe termen lung de muncă selectivă, intenționată și nu doar un mestizaj al unui Labrador și al unui pudel, deși animale de reproducere valoroase.

Două dintre cele mai importante canise Cobberdog din lume sunt situate în Australia, numite Tegan Park și Rutland Manor..

Este recomandabil să decideți în prealabil de cine aveți nevoie exact: un Labrador mestizo și un pudel, care este relativ ieftin și se găsește adesea pe piață, sau un Labradoodle australian adevărat, adică un Cobberdog. Un câine creat pentru rolul de însoțitor și ghid. Există creșe Cobberdog în Sankt Petersburg și Moscova, în Polonia, Anglia și în alte țări europene, în America și bineînțeles în Australia. Recent, au început să apară crescători privați.

Deoarece Cobberdogs nu sunt înregistrați la ICF, animalele de reproducție și puii lor trebuie să fie înregistrați la alte asociații. Majoritatea crescătorilor domestici sunt membri ai Clubului European ALAEU European Labradoodles Australian sau al analogilor săi: Australian Labradoodle Association of Australia (ALAA) sau American (ALA). Cel mai bine este dacă canisa menține contactul cu fondatorul rasei și își înregistrează câinii la MBDA australian. În ceea ce privește mestizii, aceștia nu sunt înregistrați nicăieri și, prin urmare, nu pot avea alte documente decât o copie a genealogiilor părinților..

Majoritatea crescătorilor și crescătorilor din Labradoodle australian vând pui pentru sterilizare / sterilizare pentru a preveni reproducerea necontrolată a unei rase noi, care nu a fost încă complet formată.

Preț

Prețul unui Labradoodle / Coberdog în canisa, dacă vorbim despre un adevărat câine de rasă cu rădăcini australiene, începe de la 70.000 de ruble. Metisul primei generații Labrador și Pudel, de regulă, nu costă mai mult de 50.000 de ruble. În străinătate, un cățeluș poate fi găsit pentru 25.000-30.000 de ruble, dar cu toate costurile de transport va fi mai scump.

Fotografii

Galeria conține fotografii cu pui și Labradoodles adulți. Cea mai mare parte a „albumului” este dedicată metisului. Ultimele patru fotografii arată Australian Cobberdogs.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Australian labradoodle (australian cobberdog)