Cum au ajutat câinii oamenii în timpul războiului

Există multe povești despre modul în care câinii au ajutat oamenii în timpul războiului. Unele dintre ele sunt adevărate, altele sunt legende. Există un singur adevăr - soldații cu patru picioare au ajutat oamenii să lupte cu inamicul. Cine sunt ei, eroii noștri?

Câini în timpul războiului

Ordinii

Câinii din timpul Marelui Război Patriotic au ajutat răniții și au livrat muniție către unități. Câinii curajoși mergeau în sănii cu sanii pe zăpadă sau cu căruțe speciale. Trebuiau să urmeze nu numai poruncile învățate în școală, ci uneori să ia singuri decizii pentru a finaliza sarcina. Câinele putea ajunge acolo unde, sub foc deschis, nu exista acces uman. Patru picioare au livrat bandajele ordonate răniților, au așteptat ca soldatul să trateze rănile și apoi l-au dus la unitatea medicală. În același timp, câinele însuși a trebuit să caute răniții, pe burtă făcându-și drum printre morți.

Dacă luptătorul era inconștient, ordonatul șist a început să-și lingă fața și l-a adus în fire. În sezonul rece, animalele cu respirația și căldura lor au încălzit soldații până când ajutorul unei persoane a sosit la timp. Este imposibil de spus câți câini care alăptează au servit în război, deoarece în aceste trupe a existat cea mai mare pierdere de forță. Se știe doar că civilii, după ce au aflat despre exploatările animalelor, și-au donat ei înșiși animalele de companie armatei. În total, în anul războiului, au lucrat 15 mii de echipe, care au fost repartizate la 69 de plutoane separate de detașamente de sanie. Unul dintre ei, sub comanda soldatului Dmitri Torokhov, a salvat 1.580 de oameni. Câinele Bobik s-a remarcat.

Ordineri medicali în timpul celui de-al doilea război mondial

Demoman

Până în 1935, în numărul Armatei Roșii, s-au format detașamente cu câini, care lucrau la subminarea tancurilor. Au devenit indispensabili în timpul Marelui Război Patriotic. Cea mai ambițioasă operațiune a fost bătălia de la Stalingrad, în care luptătorii cu patru brațe au dărâmat 63 de tancuri. În bătălia de la Kursk, câinii s-au remarcat și ei: într-o zi, eroii săraci au reușit să arunce în aer până la 12 mașini. Cele mai recente informații despre demolatorii de tancuri au venit în septembrie 1943, când 15 tancuri au fost distruse în luptele de lângă Belgorod. După aceea, câinii kamikaze au fost abandonați. În ciuda succesului operațiunilor, au existat și gafe: animalele au început să confunde tancurile proprii și ale celorlalți, nu au reușit întotdeauna să activeze mecanismul de eliberare, după care s-a produs o explozie..

În același timp, germanii s-au temut de demolări înfiorătoare, deoarece, spre deosebire de o persoană, un câine este mai greu de observat pe câmpul de luptă și intră sub tancul din spate, unde este imposibil să tragă mitraliera. Pentru a face acest lucru, inamicul a fost nevoit să-și echipeze vehiculele cu aruncători de flacără. Rezumând rapoartele, putem spune câți câini de demolare au murit în Marele Război Patriotic: în total, 300 de tancuri au fost distruse în acest fel, ceea ce înseamnă că cel puțin atâția eroi curajoși cu patru picioare și-au luat rămas bun de la viață.

Câine de demolare în timpul celui de-al doilea război mondial

Sabotori

În timpul războiului, câinii au mers în spatele liniilor inamice și au aruncat în aer căile ferate și podurile. Cel mai faimos sabotor cu patru picioare este cățeaua Dina. A fost un animal unic, care a primit mai întâi specialitatea unei demolări a tancurilor, apoi s-a recalificat ca miner și sabotor. Dina lucra într-un grup. Sarcina animalelor a fost să submineze întinderea Polotsk-Drissa, pe care Dina a reușit să o realizeze. Mai târziu a fost folosită ca sapă. Adesea câinii sabotori au fost trimiși în misiuni cu grupuri reale de luptă, deoarece animalele au ajutat să treacă prin câmpul minat, au fost primii care au mers în recunoaștere și au aflat despre ambuscade inamice. Acest lucru a contribuit la reducerea pierderii de personal. Câinele Jack s-a remarcat în această chestiune cu un ghid, caporalul Kisagulov. Au capturat aproape două duzini de „limbi”.

Câini sabotori în timpul celui de-al doilea război mondial

Sapatori

Mulți au auzit de curajul câinelui Dzhulbars, care a descoperit 7,5 mii de mine și peste 150 de scoici, pentru care a primit medalia „Pentru meritul militar”. Avea un instinct natural, dar era un bătăuș obișnuit. Multă vreme, acest câine a avut succes, a fost preluat în cele mai dificile operații, dar la sfârșitul războiului a fost încă rănit. Când la parada din 1945 au decis să conducă trupele cu câinii, Dzhulbars a fost purtat în brațele sale.

Collie Dick a fost, de asemenea, un sapator cu experiență. A descoperit 12 mii de mine, a participat la operațiuni în Stalingrad, Praga, Pavlovsk. În total, 6 mii de animale au lucrat în rândurile detașamentelor de sapă, care au neutralizat aproape 6 milioane de mine..

Câine saper în timpul celui de-al doilea război mondial

Semnalizatori

A fost o adevărată descoperire pentru armată. Conform statisticilor, 6 oameni de semnalizare înlocuitori au înlocuit 10 persoane. Animalele s-au deplasat rapid dintr-un punct în altul, era foarte greu pentru inamic să le lovească. În medie, un câine de semnalizare a murit pe lună. În același timp, animalul a încercat să ducă la bun sfârșit sarcina. De exemplu, un lunetist a împușcat câinele Almei în urechi și a sfărâmat maxilarul, dar a reușit să poarte un pachet cu documente. Dog Jack, cu prețul vieții sale, a salvat un întreg batalion: a târât rănit mai mult de trei kilometri, dar nu a încălcat ordinul. Cu toate acestea, Jack și-a atins scopul și a murit în brațele unui soldat.

Câinele de comunicare trage cablul

În timpul războiului, semnalizatorii cu patru picioare au ajutat la livrarea a aproximativ 200 de mii de documente și la depunerea a peste 8 mii de kilometri de sârmă.

Câini de pază

În imaginație, adesea apar imagini de război, unde un câine ciobanesc este la datorie lângă grăniceri. Și așa a fost: câinii au stat la un post de luptă și au fost primii care au observat mișcarea inamicului. De exemplu, câinele de pază Agai i-a avertizat pe germani să avanseze și să ne capteze pozițiile de 12 ori..

Câini de pază în timpul celui de-al doilea război mondial

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum au ajutat câinii oamenii în timpul războiului