Cum să înțărcați un câine de roșit: aflarea motivelor și alegerea metodelor de corectare a comportamentului

Coabitarea cu un prieten cu patru picioare este o responsabilitate necondiționată, atât pentru sănătatea secției, cât și pentru acțiunile sale. Din păcate, mulți câini devin „paraziți” pentru proprietarul lor sau, mai bine zis, pentru mediul său confortabil. Trei motive obișnuite pentru a nu avea un câine sunt roșirea lucrurilor, fabricarea bălților și plimbarea. Dar toate problemele pot fi rezolvate, haideți să ne dăm seama cum să înțărcați un câine din roade, deoarece absolut toți părinții cu patru picioare nou-făcuți se confruntă cu acest inconvenient..

Important! Mulți proprietari au milă de animalul lor de companie, crezând că lucrurile roase sunt o compensație pentru temerile și singurătatea cățelușului. Această ipoteză a fost mult timp respinsă de experimente, motivul stă în plictiseală, interes, lipsa de educație, dar nu și în frică. Micii tâlhari (deseori) așteaptă cu nerăbdare plecarea proprietarului pentru a-și face „faptele murdare”.

De ce roade un câine obiecte care nu sunt comestibile?

De ce cu adevărat? Natura este mai inteligentă decât toți oamenii la un loc, fiecare creatură vie este capabilă să distingă otravă și obiect necomestibil de mâncare, deci pe ce se bazează o dependență atât de ciudată? Dacă doriți să vă dezamăgiți câinele pentru a roade totul, aflați exact ce încearcă să vă spună:

 • Cunosc lumea - Se aplică puiilor de 8-12 săptămâni. Copilul încearcă tot ce găsește și este în regulă. Chiar și pentru copiii mici, este bine să lingi totul. Sensibilizarea, adică capacitatea de a simți mediul, se dezvoltă într-un mod atât de simplu. Sarcina ta este să protejezi bebelușul ascunzând firele, obiectele mici (în special jucăriile pentru copii concepute pentru vârste peste 5-6 ani), orice lucruri mici pe care cățelul le poate înghiți întregi. De asemenea, valorile trebuie îndepărtate, la această vârstă, cățelușul nu înțelege că aceste ceasuri scumpe cu o curea gustoasă sunt valoroase - aceasta este o jucărie strălucitoare, rece și cu gust neobișnuit.
 • Ameliorează disconfortul - puii la vârsta de 4-7 luni trec printr-o schimbare a dinților din lapte. Mâncărime ale gingiilor, senzație inconfortabilă și persistentă. La tăierea dinților de mestecat, se adaugă durere tolerabilă la inconvenientul general. Mestecarea obiectelor care nu sunt comestibile ajută patrupedele să fie distrase și zgârieturi în locuri greu accesibile. Cel mai adesea, adidașii, firele, picioarele de mobilier și învelișurile de podea (covoare, linoleum) sunt „epuizate”. Nu încercați nici măcar să dezamăgiți cățelușul de a roade la această vârstă, singura alternativă este să distrageți atenția „dăunătorului” cu jucării permise și delicii speciale.
 • eu am viermi sau o durere de stomac - în sezonul cald, câinii mănâncă și regurgitează iarba (în cazuri extreme, ramuri mestecate), aceasta este o curățare naturală a stomacului și a intestinelor. Ce să faci pentru un cățeluș aflat în carantină sau născut în toamnă? Corect - mestecați, înghițiți și regurgitați orice conține celuloză. Tapet, obiecte din lemn, uși și o delicatesă preferată - hârtia igienică sunt atacate. Nu este necesar să se vorbească despre necesitatea prevenirii viermilor, procedura se efectuează la fiecare 3-4 luni. Iarba poate fi cultivată acasă și, dacă nu vă place munca la pământ, puteți achiziționa delicii speciale la magazinul pentru animale de companie..
 • Am indigestie și o floră intestinală slabă - catelul nou-nascut suge colostrul mamei. Acest produs valoros conține o cantitate mare de lactobacili (acid lactic) și microorganisme (probiotice) utile pentru digestie. Dacă catelul a primit mai puțin lapte de la mama sa, a fost bolnav sau a fost tratat, iar microflora a murit parțial, bebelușul are dorința de a mânca (și anume, de a mesteca și de a înghiți) obiecte nepotrivite pentru hrană. Cel mai adesea, meniul câinelui include articole realizate din materiale naturale, deșeuri alimentare și fecale.
 • eu am avitaminoza - în acest caz, secția vă poate șoca cu comportamentul său nestandard. Un câine care roade un perete, mănâncă pietre și pământ, tapet și vopsea, articole de birou, pirotehnică (conține praf de pușcă), deșeuri menajere, carouri, lingerea varului, mestecarea pantofilor de piele cu pofta de mâncare. Dinții rupți, un miros neplăcut din gură, indigestie constantă, daune materiale semnificative și în cele din urmă otrăvirea sunt consecințele minime ale deficitului de vitamine. Dacă observați că câinele manifestă interes pentru obiectele care nu sunt comestibile sau pentru mâncarea în mod evident stricată, introduceți imediat vitamine și microelemente complexe în dietă. Apoi, în timp ce observați comportamentul animalului de companie, ajustați doza..
 • sunt plictisit - un cățeluș sau un câine adult ar trebui să aibă jucării care pot fi mestecate - acest lucru nu este specificat. În absența proprietarului, patrupedul fie doarme, fie se distrează în măsura posibilităților sale. Dacă nu există jucării aprobate, atunci o canapea și perne așezate pe ea pot fi o alternativă bună..

Notă! Câinii care consumă alcool nu sunt o priveliște amuzantă, ci un semnal pentru lipsa vitaminei D și a zaharurilor din corpul animalului de companie. Alcoolul în orice cantitate și formă este otravă pură pentru un câine (și pentru oameni).

Metode de corectare a comportamentului

Ați reușit să stabiliți și să eradicați cauza comportamentului inadecvat, dar câinele încă vă roade lucrurile? Poate că ați întârziat puțin și acțiunea autorizată anterior a devenit deja un obicei. Acum animalul de companie nu înțelege motivele tulburării tale, apoi acționează ca de obicei. O educație adecvată este un complex care se aplică din prima zi a vieții unui gândac de coadă în casa ta. Încercați să nu „dizolvați” cățelușul pentru a nu face față consecințelor, dacă apar probleme, una dintre următoarele metode vă va ajuta:

 • Nu pedepsiți un act deja făcut - rușinarea unui cățeluș când este prins fierbinte este o procedură obligatorie, dar dacă găsești un adidaș răsfățat când vii acasă de la serviciu, timpul se pierde. Ascundeți rafturile pentru pantofi și alte obiecte pe care câinele dvs. le poate roade la îndemână. Firele sunt ascunse în tuneluri speciale. Înțelegeți că mestecarea firului este în primul rând un pericol și numai după deteriorare.
 • Pedepseste cu intelepciune - puii de până la șase luni sunt efectiv „derutați” de greabăn, nu puternic, nu persistent, fără fanatism. L-am prins pe bandit pentru afaceri, ia-l de pliul de la greaban, stoarce putin pielea si spune strict "Nu!" Pentru câinii tineri și adulți, această procedură este umilitoare și nu trebuie utilizată! O secție care cunoaște echipele este pedepsită ținând într-un singur loc. La comanda „Place” sau „Lie / Sit”, lăsați câinele într-un singur loc timp de 3-5 minute. Când încercăm să părăsim locul indicat, spunem cu strictețe: „Ești pedepsit” și returnăm câinele. Deoarece pedeapsa vine odată cu învățarea, încercați să nu vă enervați sau să vă ridicați tonul. Nu este necesar să pedepsești un câine adult, este suficient să-l ignori, arătând resentimente demonstrative.
 • Schimbați regulat jucăriile - puii și câinii tineri urăsc monotonia, adică aceeași jucărie se va plictisi rapid și secția va trece la obiectele din jurul său. Scoateți o jucărie care a devenit plictisitoare, înlocuiți-o cu alta, nu neapărat una nouă. Este suficient să ascunzi vechea jucărie într-un loc inaccesibil și după 3-4 zile, cățelușul o va percepe ca fiind nouă.
 • Este destul de ușor să înțărcați un câine de la mestecarea mobilierului., dacă utilizați spray-uri speciale. Produsele sunt sigure (după uscare) pentru oameni, dar conțin piper sintetic. După ce a încercat piciorul cu gust picant al canapelei, este puțin probabil ca secția să îndrăznească să repete „masa”. Spray-ul trebuie utilizat până când obiceiul este complet eradicat, aproximativ în 2 săptămâni.
 • În locuința unei persoane moderne, există în mod necesar o tehnică, firele din care nu pot fi montate în pereți. De exemplu: cablu de la laptop sau mașină de spălat, încărcătoare, căști și alte accesorii. Pulverizarea tuturor obiectelor cu spray de piper nu este, de asemenea, rezonabilă cel puțin pentru o lungă perioadă de timp și este incomodă. Puteți, de asemenea, să înțărcați un câine din fire care roade folosind remedii populare, de exemplu, lămâie. Citricele au un miros prea puternic pentru simțul mirosului unui animal de companie, iar celor cu patru picioare nu le va plăcea gustul. Usturoi, piper negru (nu roșu), condimente puternic mirositoare, uleiuri esențiale (citrice, arbore de ceai) - „puturoase” care vor face câinele să tremure la gândul de a se juca cu obiecte interzise.
 • Reparații proaspete și un câine care roade totul - un amestec violent capabil să-l enerveze chiar și pe cel mai rezervat proprietar. Puteți încerca să vă dezamăgiți câinele pentru a roși tapetul cu scurgeri și remedii populare, dar asigurați-vă că lichidele nu pătează pereții. Încercați să vă înțărcați câinele cu metoda de zgomot înainte de a stropi pereții. Obiectele metalice mici (piulițe, șaibe, șuruburi) sunt turnate într-un recipient gol din plastic. După ce umpleți jumătate din recipient, închideți-l bine, de exemplu, cu carton și bandă. De îndată ce secția se apropie de tapet și o adulmecă - lasă-ți zgomotul, îl poți arunca în direcția secției (nu la câine!). Dacă caudatul este susceptibil la iritații, motivul nu este deficitul de vitamine sau plictiseala - această metodă va ajuta cu siguranță.
 • Înțărcați câinele pentru a mesteca pantofi - probabil cea mai dificilă sarcină, mai ales dacă cățelușului i s-a permis să se joace cu papuci vechi. Încercați toate metodele, de la cele mai umane la spray de piper. Nu m-a ajutat? Ei bine, există un alt mod care necesită rezistență și înțelegere că părinții aduc uneori victime. Secția este așteptată și, imediat ce se apucă de treabă, este pedepsit cu o lovitură de bandă elastică. Efectul lovirii unei benzi elastice de pânză obișnuite întinse și făcute clic pe corp (nu în față) este foarte neplăcut.

Notă! Nu este recomandat să fie pedepsiți cu propriile mâini câinii atingători, impresionabili și suspicioși. Alternativ, puteți utiliza un electroshock guler, care este controlat de telecomandă și bate câinele cu un curent slab.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să înțărcați un câine de roșit: aflarea motivelor și alegerea metodelor de corectare a comportamentului