Doberman pinscher: descrierea rasei, caracterul, antrenamentul și îngrijirea

Conținutul rasei Doberman PinscherDobermanul este chiar întruchiparea frumuseții și eleganței. Un astfel de câine are un aspect impecabil de bodyguard: un schelet muscular clar trasat, un aspect inteligent, semnificativ și fălci puternice care vor fi folosite dacă proprietarul este în pericol. Popularitatea reprezentanților acestei rase relativ recent crescute se datorează performanțelor remarcabile.

Dintre militari, servicii speciale și poliție, dobermanii se bucură de binemeritatul prestigiu al câinilor sniffer de primă clasă. Iar scenele din filmele de acțiune și thriller-uri de la Hollywood, unde aceste frumuseți elegante negre demonstrează un rânjet alb ca zăpada, excită cu adevărat sângele publicului. Să aruncăm o privire mai atentă asupra rasei Doberman.

Originile Doberman Pinscher: puțină istorie

A durat doar o sută de ani pentru ca dobermanii să câștige recunoaștere la nivel mondial și să dobândească o armată mare de fani. Poate că, în lumea câinilor, doar câteva rase se pot lăuda cu un succes atât de copleșitor. Această specie își datorează reproducerea unui crescător german - un anume Friedrich Dobermann, care și-a propus un scop: să creeze câini cu superputeri.

La lista raselor prioritare calități inclus:

 • forță fizică;
 • rezistenta;
 • reacție fulgerătoare;
 • viteza de aruncare;
 • inteligență înaltă;
 • simțul mirosului impecabil;
 • dispoziție feroce.

Câine Doberman PinscherPrima asociere care îmi vine în minte aici: câinele este un soldat universal și trebuie să spun că acești câini s-au ridicat la înălțimea așteptărilor creatorului. Dobermanul a început să lucreze la mijlocul secolului al XIX-lea. Pentru a rezolva problema, el a folosit nu numai rase de serviciu, ci și rase de vânătoare, ale căror mostre de material genetic au participat la o selecție strictă.

Specimenul original a fost sângele unui Pinscher german și apoi, potrivit experților, s-a folosit biomaterial de rasă reprezentanți ai unor rase precum Rottweiler, Greyhound, Black and Tan Terrier, precum și mestizii lor. Doberman însuși probabil nu avea obiceiul de a ține evidența experimentelor sale sau pur și simplu a ales să distrugă toate rezultatele cercetării, dar nu există informații mai exacte despre munca sa..

Doberman Pinscher: Schimbare de nume

Întrucât crescătorul a lucrat în orașul Turingia, situat în partea centrală a Germaniei, câinii din noua rasă au fost inițial numiți Pinschers Turingieni. După moartea crescătorului, câinii au început să fie numiți Doberman Pinschers în memoria creatorului rasei și a primit statutul oficial deja în 1894. Prefixul Pinscher îndepărtat puțin mai târziu, prin decizia crescătorilor germani, care au fost de acord că apartenența la specia Pinscher nu era un motiv suficient pentru a-i considera rudele cele mai apropiate. Și Doberman Pinscher a devenit doar un Doberman.

De ce primesc dobermanii

Conform standardului modificat, care a fost adoptat în 1960, scopul principal al reproducerii acestei rase este obținerea câinilor puternici, eleganți, cu caracteristici conformaționale nobile. Și scopul principal al dobermanilor este de a servi oamenii în diferite domenii de activitate..

Doberman Pinscher pentru siguranță și securitateLa început s-a menționat deja că pentru militari și poliție, Dobermanul serviciu câinii au devenit o adevărată descoperire. În timpul celui de-al doilea război mondial, rândul personalului militar german a fost completat cu câini de căutare, ordonatori și mesageri. Astăzi li se oferă încredere că vor servi în principal în gări și aeroporturi..

Dobermanul se află pe lista celor nouă rase de câini cu titlul oficial de „serviciu”. Creatorul rasei ar putea fi pe bună dreptate mândru de secțiile sale. La urma urmei, dobermanii își îndeplinesc o treabă excelentă în ceea ce privește îndatoririle lor de bodyguarzi și paznici, de asemenea, devin tovarăși ideali pentru adepții unui stil de viață activ și doar prieteni de familie loiali și devotați.

Descrierea rasei Doberman

În exterior, Dobermanul dă impresia unui câine mare, puternic, cu mușchi bine dezvoltați. În ciuda puternic fizic, el nu arată masiv și greu, datorită armoniei sale naturale, posturii frumoase și staturii destul de înalte. Acest câine, a cărui siluetă expresivă nu poate fi confundată cu alte rase, se distinge printr-un aspect aristocratic datorită poziției mândre a capului pe gâtul înalt, șoldurilor puternice și burta tonifiată..

Atractivitatea Dobermanului, fără îndoială, adaugă o haină netedă, mătăsoasă, care subliniază în mod avantajos jocul mușchilor la mișcare. În aparența sa, se simte o forță și un temperament ascunse, iar atenția și ingeniozitatea sunt citite în ochii săi, ceea ce indică prezența unui intelect viu și ascuțit. În ceea ce privește culoarea, aceasta poate fi neagră sau maro închis, cu marcaje roșiatice bronzate..

Inaltimea si greutatea

Rasa aparține categoriei câinilor mijloc mărimea. Greutatea corporală a unui bărbat matur sexual poate varia de la 40 la 45 kg, iar înălțimea la greabăn - de la 68 la 72 cm. Cățelele cântăresc de la 32 la 35 kg, înălțimea la greabăn este de la 63 la 68 kg. Diferențele anatomice, excluzând caracteristicile sexuale, între bărbați și cățele sunt clar pronunțate. Dobermanul ideal este proprietarul unor proporții aproape pătrate, când înălțimea este egală cu lungimea corpului.

Viciile descalificatoare

În conformitate cu standardul, există o listă cu anumite defecte exterioare și alte abateri în dezvoltarea Dobermanilor. Toate acestea pot fi un motiv pentru descalificarea unui animal ca fiind nepotrivit pentru reproducere și participarea la concursuri. Un câine poate fi descalificat din cauza următoarelor defecte;

 • mușcătură greșită;
 • patru sau mai mulți dinți lipsă;
 • criptorhidism - o patologie genetică în care testiculul nu coboară la masculi;
 • ochi galbeni sau albaștri;
 • marcaje albe;
 • par lung;
 • plasturi mari cheli;
 • nepotriviri în înălțime, peste sau sub normal.

Și, de asemenea, un câine Doberman va fi probabil respins dacă nu există dimorfism sexual - diferențe în structura anatomică dintre bărbați și cățele fără a lua în considerare caracteristicile sexuale primare.

Doberman: caracteristicile rasei

câini cu ochi albaștriPrimii reprezentanți ai rasei, Doberman Pinschers, au fost câini agresivi, duri, pentru care, de fapt, au fost duși să servească în jandarmerie, ceea ce în mod automat nu a permis ca aceste animale să fie considerate animale de companie. Prin eforturile crescătorilor, această problemă a fost închisă. Agresivitatea excesivă a dispărut cu prefixul „pinscher”.

Dar cu multe rase tinere, iar Dobermanul nu face excepție, una și aceeași problemă. Pentru o sută de câini cu un comportament adecvat și temperament normal, există mai mulți indivizi răi, lași sau imprevizibili care strică reputația celorlalți rude. Ceea ce, desigur, nu poate fi în niciun caz considerat o caracteristică a întregii rase..

Dobermanii nu sunt numai buni paznici și paznici. Cu emoționalitatea lor inerentă, câinii sunt atașați sincer de stăpânii lor, având o nevoie urgentă de comunicare zilnică. La urma urmei, au sentimentele cele mai tandre și devotate pentru proprietarii lor. Cu toate acestea, Dobermanul nu poate fi numit excesiv de enervant. Fără să aștepte porția de dragoste și afecțiune, animalul cu fața tristă este așezat pe podea, astfel încât să rămână în câmpul vizual al proprietarului și așteaptă cu răbdare să-și arate conștiința și să acorde atenție.

Prin natură, aceste animale tăcut, prin urmare, de obicei, toate emoțiile lor sunt exprimate elocvent cu o privire. Deși, este demn de remarcat faptul că vocea de bas a Dobermanului este un alt mijloc de comunicare în care câinele este fluent, deși este folosit în rare ocazii. Deci, la zgomot suspicios, sunete enervante sau în cazul unei amenințări potențiale, câinele poate să latre asurzitor și eficient, informând că „dușmanii” nu sunt bineveniți aici și sunt gata să lupte înapoi. Acest lucru nu se limitează la capacitatea sa de a „negocia” într-un mod amiabil: dacă este necesar, dobermanii folosesc mârâituri de avertizare.

Acest comportament pare de fapt amenințător. Dacă câinele ia o poziție și începe să mârâie jos în uter, atunci după câteva secunde de la „cuvinte” va trece la o acțiune decisivă și se va repezi în atac. În mod ideal, adversarul se retrage, dacă nu, va fi o luptă.

În caz contrar, un reprezentant tipic al rasei Doberman este extrem de activ, creatură temperamentală, mobilă. Câinii iubesc și știu să sară în sus, precum și cu ingeniozitatea lor inerentă și fără prea multă forță să facă față diferitelor obstacole, navigând rapid în situație.

Dobermanii de genuri diferite: care sunt diferențele

Crescătorii care cresc rasa Doberman de mai bine de un an sunt de acord că caracteristicile comportamentale ale animalelor heterosexuale variază destul de mult. O scurtă descriere va asigura acest lucru.

 • Puii DobermanCățelele sunt gardieni de origine naturală, gata oricând să protejeze casa și proprietarul. Deși toți reprezentanții rasei neîncrezător pentru străini, dar la femei aceasta calitate poate lua o formă exagerată. „Fetele” se disting, de asemenea, prin emoționalitate excesivă și capacitatea de a cădea în depresie pe fondul lipsei de comunicare.
 • Bărbați - impetuozitate combinată cu un caracter nerăbdător fără corespunzător creșterea copilului poate fi un amestec destul de exploziv. Bărbații se împrumută bine la antrenament, dar nu acceptă violența în niciuna dintre manifestările sale. Dacă pe stradă manifestă adesea agresivitate față de alte animale de companie, provocând ciocniri, atunci acasă se transformă într-un exemplu de calm. Merită să acceptăm din timp că printre toate bucuriile câinelui, prioritatea băiatului Doberman va fi plimbările și abia apoi comunicarea cu proprietarul.

Natura Dobermanului: trăsături ale comportamentului formatului „stăpân-câine”

Animalele cu un caracter ferm, curajos, precum și un instinct pronunțat de luptător și protector născut sunt un exemplu de curaj, neînfricare și curaj. Dintre toate calitățile valoroase ale rasei, merită evidențiată în special capacitatea de a distinge în mod clar intențiile bune de cele rele și, în acest sens, au puține egalități.

Cu toate acestea, Dobermanii sunt adesea caracterizați ca fiind câini cu o dispoziție urâtă și imprevizibilă, uitând cel mai mult comportamental problemele la animalele de companie apar ca urmare a lacunelor în educație. Da, un astfel de câine va deveni ascultător, dar numai cu condiția să te recunoască ca stăpân cu literă mare. Cum se poate realiza acest lucru? Dragostea și grija singure nu sunt suficiente aici, este important ca animalul să simtă puterea caracterului și un nivel de inteligență care să-l depășească cu mult pe al său.

Fake toți dobermanii calculează instantaneu și nu-i subestimează. Un câine inteligent poate decide că nu este necesar să se supună celui „mai slab”. În cel mai bun caz, neascultarea poate fi limitată la capricii meschine, dar inofensive și, în cel mai rău caz, acestea vor fi deja încercări de a domina și refuzul de a asculta poruncile, ceea ce poate duce la o manifestare deschisă a agresivității.

Un alt punct important. Cand neorganizat, Pentru un proprietar dur, rău și nervos, câinele se va transforma inevitabil într-un fel de copie a acestuia în timp, adică, ca urmare, va dobândi un caracter la fel de neplăcut. Un câine Doberman poate fi luat în considerare pentru întreținere numai dacă viitorul proprietar este echilibrat, are un sistem nervos puternic și o voință puternică - toate acestea sunt caracteristice doar persoanelor cu ideile unui lider.

De asemenea, nu trebuie să uitați de principalele caracteristici ale Dobermanului - vigilenţă și vigilență în raport cu tot ceea ce le este necunoscut și, prin urmare, potențial periculos. Aceste animale grațioase și curajoase combină în mod surprinzător învățarea rapidă și capacitatea de a calcula inamicul cu rancoare și răzbunare. Dobermanii au un simț foarte dezvoltat al stimei de sine, deci nu regulile lor sunt să renunțe la resentimente.

Antrenamentul rasei câinilor Doberman: subtilitățile educației și antrenamentului

Cum să antrenezi un DobermanAmintiți-vă că principalul lucru destinaţie Doberman - service și protecție. Prin urmare, fără teste adecvate, fără greș prescrise de standardul de rasă, un câine de rasă pură nu poate participa la reproducere. Dovada abilităților dobândite în procesul de predare a ascultării este un document special - o diplomă.

Acest lucru nu este suficient pentru unii proprietari și se gândesc la ZKS (serviciu de pază de protecție). Câinii încep să fie antrenați în conformitate cu un sistem de antrenament dezvoltat în vremea URSS, pentru a dezvolta în ei nu numai abilități complexe de protecție și protecție, ci și capacitatea de a identifica mirosurile.

Dobermanii sunt animale care sunt la fel de sensibile la orice tehnică formatori - un program general de instruire pentru echipe de socializare a puiilor, serviciul de căutare și garda de protecție menționată mai sus. Cu toate acestea, pentru ca un cățeluș mic să devină un adevărat protector, el trebuie să parcurgă toate etapele de a deveni un câine adult și dificultățile inerente acestora. Așa se formează personajul.

Cum să crești un câine sigur

Datorită excitabilității crescute a sistemului nervos, puii se caracterizează prin frică excesivă și îndoială de sine. Acest lucru este valabil mai ales pentru cățele. Ei percep strada de seară ca o sursă de pericol, unde există prea multe obiecte de neînțeles și sunete puternice. Un bebeluș înspăimântat începe să tresară cu tot corpul, să latre și să se întoarcă cu o privire nervoasă asupra trecătorilor care îl urmăresc.

Acest comportament este considerat normal și, desigur, trece ca creștere. Sarcina principală a proprietarului într-o astfel de perioadă este să arate răbdare maximă, pentru că micuțul Doberman tocmai cunoaște lumea din jur și să-l învețe să reacționeze la porunca „pentru mine”. Este necesar să chemați câinele cu o intonație veselă și binevoitoare, o voce strictă este absolut nepotrivită aici. Dacă exersezi în mod regulat, cățelușul va învăța rapid ce i se cere. Aceasta înseamnă că adolescentul nu va mai avea probleme cu ascultarea în acest sens..

Pubertatea: Posibile dificultăți

Antrenament catelusDupă o perioadă de 8 luni cu debutul pubertății, comportamentul și caracterul dobermanului în creștere se pot schimba. În acest moment, bărbații sunt obișnuiți să arate neascultare și să se comporte agresiv față de semenii lor, provocând în mod deliberat o luptă. Uneori nemulțumirea lor se răspândește la străini, așa că proprietarul ar trebui să fie vigilent. Cu cățelele, astfel de probleme apar mult mai rar, deși, desigur, nu există nicio garanție că adolescenta nu va începe să fie încăpățânată și să refuze să asculte proprietarul.

Dar capriciile unui animal de companie nu ar trebui să devină în niciun caz un motiv de refuz Instruire. Lecțiile de grup sunt recomandate adolescenților, unde câinilor li se oferă rezistență și disciplină prin exersarea comenzilor: „Stai”, „Așază” și „Minte”.

Tânărul Doberman are încă nevoie de antrenament. Chiar și acei câini care au stăpânit bine elementele de bază ale ascultării, este necesar să se exercite sistematic în consolidarea comenzilor învățate și să se treacă treptat la altele noi. La vârsta de un an și jumătate, animalele ai căror stăpâni sunt dornici să vadă un paznic în animalul lor de companie abia încep să fie instruiți conform sistemului ZKS.

Când vine vorba de antrenament, înseamnă nu numai lucrând ascultare și reflexe de protecție, antrenament pentru rezistență, forță și agilitate. Activitățile serioase trebuie alternate cu jocuri pe care toți dobermanii le adoră pur și simplu. Astfel de sporturi canine populare precum fly-ball-ul și agilitatea merită o atenție specială. Acesta din urmă, apropo, este capabil să corecteze comportamentul animalelor de companie cu caracter problematic..

Doberman adult

Dobermanii cu vârsta peste 3 ani sunt considerați adulți. Timpul nesăbuinței tinerețe a trecut aproape și, în locul unui adolescent impulsiv, a apărut, desigur, un câine adecvat, demn, cu condiția ca el sau ea să fie crescut corect. În general, proprietarii primesc până acum un animal cu caracterul pe care îl merită. După ce s-a maturizat, un Doberman poate deveni o comoară neprețuită sau o pedeapsă reală, dar în ambele cazuri, proprietarul său este întotdeauna implicat în acest lucru..

Îngrijire

Inițial, Doberman Pinscher a fost crescut ca o rasă nepretențioasă și, în acest sens, practic nu s-a schimbat nimic de atunci. Câinii au încă nevoie de îngrijire minimă.

De la proprietari necesar:

 • Doberman Pinscher CareRespectarea regimului de scăldat: câinele trebuie spălat periodic cu un șampon special ușor. Câteva zile de scăldat pe an vor fi suficiente, deoarece spălarea frecventă duce la încălcarea funcțiilor de protecție a pielii.
 • Spălarea labelor la întoarcerea dintr-o plimbare.
 • Curățarea capacului de lână cu o perie specială de 3-4 ori pe săptămână. Această procedură este, de asemenea, un fel de masaj..
 • Curățându-vă urechile în fiecare săptămână.
 • Tratament ocular în fiecare dimineață. În colțurile ochilor dobermanilor în timpul somnului, se formează o cantitate mare de secreții mucoase albicioase. Acest lucru este normal și nu este un motiv de îngrijorare..

De asemenea, este recomandabil să obțineți o salopetă caldă. Dobermanul nu are pardoseală și dacă nu protejați corpul cu îmbrăcăminte adecvată, atunci pe vreme rece animalul va îngheța.

Tăierea urechiiUrechile sunt tăiate numai într-o clinică veterinară. Operația se efectuează la puii de 2 luni cu vârsta de până la 3 luni. De-a lungul întregii perioade postoperatorii, un copil activ va trebui să fie monitorizat constant pentru a evita leziunile suplimentare ale urechii, care la reprezentanții acestei rase sunt deja cele mai slab loc.

Este recomandabil să facă o astfel de operațiune pentru viitorii luptători și paznici, care chiar pot interfera cu urechile agățate pentru a-și desfășura efectiv munca, făcându-i mai vulnerabili. Dacă câinele a fost adus exclusiv ca animal de companie, atunci nu este nevoie urgentă de tăiere a urechilor. Deși urechile în forma lor originală vor avea nevoie de mult mai multă îngrijire decât cele tăiate.

Copii, animale de companie și Doberman

Doberman jucându-se cu copiiMerită să ne amintim aici că portretele psihologice ale bărbatului și ale femeii sunt diferite. Acesta din urmă are o maternă puternică instinct. O fată dobermană va avea grijă de un copil mic, se va împrieteni cu un adolescent și va rog cu o atitudine loială față de bunici.

La bărbați, nu este atât de simplu. Copiii extratereștri pentru Doberman nu vor deveni niciodată un obiect al iubirii și adorației. Este bine dacă câinele ignoră copilul, deoarece poate înfricoșa copilul cu un mârâit plictisitor sau chiar îl aruncă. Dar în societatea generației mai tinere, câinele se simte bine, deoarece cu copiii mari poți fugi sau te poți juca.

Toți dobermanii, indiferent de sex, rămân neutri cu oamenii care sunt adesea considerați ca fiind vizitatori acasă, adică fețele lor au devenit deja familiare. Nu puteți conta pe o dragoste specială aici, dar cu siguranță nu va exista un negativ total..

Interesant este faptul că această selectivitate nu se aplică deloc animalelor de companie. Dobermanul de orice sex reacționează calm la pisici, papagali, iepuri și alte creaturi vii, fiind un exemplu de prietenie. Acest lucru se observă mai ales atunci când animalele au crescut împreună. Deși un nou membru al familiei - un pisoi sau un cățeluș - nu este, de asemenea, în pericol de la un câine adult. O astfel de caracteristică negativă a unui Doberman, ca suspiciune în acest caz, nu se manifestă în niciun fel.

Care ar trebui să fie dieta Dobermanului

Hrana Royal CaninPentru ca un câine să crească sănătos, rezistent și puternic, dieta sa trebuie să fie nu numai hrănitoare, ci și echilibrată. De la o vârstă fragedă, cățelușul trebuie să primească toate vitaminele și mineralele necesare, numai în această condiție, dezvoltarea acestuia va continua normal, iar scheletul și mușchii vor fi formați corect. În aceste scopuri, gata specială specială rautacios Royal Canin, Hero Gold, ferma lui Duke.

Până la vârsta de aproximativ 6 luni, cățelușul are nevoie de hrană de cel puțin 5 ori pe zi, pe măsură ce crește, este transferat la 4 mese pe zi. Un animal adult, format, trebuie hrănit de două ori pe zi, dimineața și seara. Apa potabilă curată trebuie așezată lângă câine, amintindu-vă să o schimbați de 2-3 ori pe zi.

Dobermanii au nevoie de carne și nu numai crudă, ci și fiartă. Pot mânca carne de vită, carne de porc slabă, carne de iepure, diferite tipuri de carne de pasăre - este important să includeți oricare dintre produsele enumerate în dieta zilnică a reprezentanților acestei rase..

Și necesar da:

 • Ouă de puipești (soiuri fluviale și marine), unde nu există prea multe oase;
 • din produse lactate - lapte proaspăt, chefir și brânză de vaci;
 • ouă de pui crude (uneori);
 • hrișcă, fulgi de ovăz, orez, terci de mei;
 • legume, fructe și nu contează cum le gătiți, principalul lucru este să folosiți ulei vegetal pentru dressing, astfel încât nutrienții să fie mai bine absorbiți.

Dobermanii nu se poate a hrani:

 • Contraindicații pentru dobermanimazăre sub orice formă;
 • cartofi;
 • Paste;
 • cu intepaturi, tocanita;
 • condimente, carne afumată;
 • produse de patiserie, prăjituri, pâine albă.

Trebuie avut în vedere faptul că dobermanii sunt iubitori de mâncare delicioasă și nu au simțul proporțional. Vasul va fi întotdeauna gol, oricât ai pune acolo. Ceea ce în sine este foarte rău, deoarece crește riscul de obezitate sau distensie a stomacului, ca urmare a căruia câinele primește volvulus și moare.

Boli frecvente

Un fapt uimitor, dar în comparație cu multe rase mari, dobermanii pot fi numiți centenari. Speranța lor de viață este de 15 ani. Secretul este simplu. Creșterea corectă plus vaccinarea în timp util, combinate cu sănătatea bună a acestor câini, sunt condițiile în care rasa Doberman poate trăi mult timp. Cauza morții animalelor de companie la o vârstă fragedă este boli ereditare care sunt cauzate de tulburări morfologice și funcționale datorate mutațiilor genetice și cromozomiale.

Ce merită frică:

 • Cardiomiopatia. Această patologie cardiacă apare în mod neașteptat și la animale complet sănătoase. Așa se manifestă modificările congenitale ale mușchiului inimii. Boala caracterizează evoluția asimptomatică, iar exacerbarea este provocată de activitatea fizică obișnuită pentru câine.
 • Boli ale dobermanilor ce trebuie făcutEpilepsie. Pentru prima dată, o criză poate apărea la o vârstă fragedă sau la un câine adult. Nu puteți face fără ajutorul medical.
 • Alergii. De regulă, reacțiile alergice și nu contează ce anume a acționat ca alergen - praful de casă, alimentele, polenul plantelor, apar din cauza unei predispoziții genetice.
 • Surditate. Este imposibil să se identifice imediat o astfel de abatere, deoarece animalele de companie se adaptează rapid la ea și se simt minunat.
 • Linsul granuloamelor. Boala se manifestă atunci când câinele începe să lingă corpul și membrele până la fanatism. Ca urmare, se formează ulcere pe corp. Terapia durează mult, dar nu oferă o garanție de recuperare de 100%.

În ceea ce privește bolile de etiologie non-ereditară, cel mai adesea dobermanii suferă de displazie articulară, hipotiroidism, diabet, hepatită, afecțiuni ale pielii - melanom, lipom, căderea părului.

Având în vedere toate acestea, este logic să reamintim încă o dată proprietarilor de tetrapode că vizitele regulate la medic veterinar pentru examinarea preventivă și monitorizarea constantă a bunăstării animalului de companie, ajutați la identificarea bolii într-un stadiu incipient și începeți tratamentul la timp.

Ce trebuie să căutați atunci când alegeți un cățeluș

Dobermanii mici se caracterizează printr-o creștere foarte rapidă. Când vine timpul să se mute într-o casă nouă și încep să ofere pui de la vârsta de o lună și jumătate, atunci aceștia sunt deja copii activi și de o dimensiune destul de mare. Atunci când alegeți un viitor membru al familiei, în primul rând, trebuie să acordați atenție mamei cățelușilor. Haina ei trebuie să fie strălucitoare, iar ochii săi să fie vii și plini de semnificație..

PuiiDacă curva începe să arate anxietate, ceea ce în sine este normal, echipa crescătorului este un motiv fierbinte pentru ea să se calmeze imediat. Ochii pot rămâne alertați, dar afișarea celor mai mici semne de agresiune este inacceptabilă.

În ceea ce privește puii înșiși, dezvoltarea lor generală este de o mare importanță. Opțiunea ideală este proprietarul de picioare pline, puternice, destul de lungi, fălci puternice și un cap mare. Puii sănătoși de două luni sunt deja reali, deși sportivi mici. Stau cu încredere și umblă brusc, izvorând pe labele lor. Astfel de bebeluși sunt curioși, activi și agili, cu siguranță merită să aruncăm o privire mai atentă..

Probleme sănătatea este imediat vizibilă: o burtă umflată, coaste proeminente, părul plictisitor, ochi apoși. Lătratul disperat nu este nici un semn bun. La fel ca și comportamentul, atunci când în prezența vizitatorilor, un mic Doberman, fricos care își smulge coada, încearcă să se ascundă. Toate acestea nu sunt tipice pentru puii sănătoși. Concluziile sunt clare.

Puteți întreba despre caracterul cățelușului care vă place și despre perspectivele competiției. Crescătorii competenți nu fac niciodată declarații grandioase că „acest copil va fi campion”. Există înclinații remarcabile - da, dar nimeni nu a anulat factorii care, într-un grad sau altul, afectează dezvoltarea în continuare a animalului..

Deci, pentru ca noua achiziție să nu dezamăgească și câinele să crească sănătos și să nu devină o povară, este important să găsiți un crescător sau o creșă de încredere. O astfel de alegere nu se face în cinci minute, deci trebuie să luați problema cu deplină responsabilitate. Dacă catelul dobândit fără documente, proprietarul câinelui hergheliu trebuie să confirme faptul că se împerechează cu mama bebelușului. Pentru a face acest lucru, pur și simplu vorbiți cu el la telefon. Deci, vă puteți proteja de a cumpăra un câine care arată doar ca un Doberman. Din păcate, înșelăciunea va fi dezvăluită când animalul va fi mai în vârstă, dar va fi prea târziu..

Merită să-ți iei un Doberman

Dobermanii se îndrăgostesc nebunește de proprietarii lor și sunt gata să facă orice pentru ei. Din acest motiv, căzând pe mâini greșite, astfel de câini devin periculoși. Mulți i-au auzit numindu-se „mașini de ucis”. O astfel de comparație lipsită de măgulire ar putea fi numită o figură de vorbire, care este folosită pentru o frază, dar, din păcate, există un adevăr în acest sens..

Jocul DobermanUn câine perfect dresat și imens devotat va îndeplini întotdeauna cererea proprietarului. Și asta nu este cruzime, așa își arată dragostea. În tandem, omul Doberman, unde acesta din urmă intenționat cultivă într-un animal, furia și agresivitatea, antrenorul însuși se transformă într-un animal. Astfel de oameni nu au nevoie de un Doberman, ci doar de potențialul său, dezvoltându-și începutul unei noi jucării.

Dacă doriți să aveți un protector, un însoțitor pentru sport sau doar pentru viață, atunci această rasă este cu siguranță pentru dvs. Un Doberman inteligent, curajos și energic va deveni un prieten grozav și, cel mai important, loial. Un astfel de câine merită cu siguranță un stăpân decent care nu numai că o va iubi ca pe o achiziție valoroasă, ci și o va respecta cu adevărat..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Doberman pinscher: descrierea rasei, caracterul, antrenamentul și îngrijirea