Cum să vă antrenați câinele în așternut

Înainte de a avea un cățeluș, proprietarii responsabili studiază site-urile specializate, cumpără jucării și se aprovizionează cu alimente. Dar de îndată ce un nou membru al familiei apare în apartament, apare întrebarea: „cum să antrenezi câinele la litiera de gunoi?” Într-adevăr, cei care locuiesc într-o casă privată au posibilitatea să elibereze cățelușul afară în orice moment al zilei. Dar dacă apartamentul este la etajul 9, atunci mersul la toaletă poate fi o mare problemă. Experiența arată că este foarte posibil să înveți un câine să meargă pe un scutec..

Cățeluș în tavă

Tăvi artificiale de iarbă

Acest lucru este minunat pentru dresajul unui câine adult. Spre deosebire de pui, adulții înțeleg deja clar că iarba este exact locul destinat să îndeplinească nevoile naturale..

Dacă animalul dvs. nu percepe iarba artificială, atunci pentru început, puteți cumpăra un metru de iarbă naturală de gazon laminată într-un magazin de grădină. Mirosul natural va atrage animalul.

Tava pentru câini cu iarbă naturală

De asemenea, puteți cumpăra un spray special cu un miros special la magazinul veterinar care va marca iarba artificială ca toaletă..

Palet cu stâlp

Pentru bărbați, merită să achiziționați o platformă plană cu un post în mijloc. Pentru ca câinele să înțeleagă că, spre deosebire de alte elemente verticale de mobilier și decor dintr-un apartament, doar o singură coloană poate fi „marcată”, este necesar să luați o toaletă pentru o plimbare pe stradă. După ce animalul de companie a pipi pe un post „special”, acesta trebuie returnat în apartament. Cel mai bine este să nu spălați borna în următoarele zile. Propriul tău parfum va fi cel mai bun semnal pentru câine..

Tavă pentru câini cu stâlp

Toaletă plată cu bare.

Această opțiune este potrivită pentru cățelele de rasă mică. La începutul procesului de antrenament, puteți pune o bucată de peluză naturală, dar treptat animalul va învăța să meargă la toaletă direct pe grătar.

De asemenea, merită să acordați atenție poziției optime a tăvii. Câinii nu sunt la fel de curați ca pisicile, dar, în același timp, este puțin probabil să dorească să se ușureze chiar lângă un pat de dormit sau un bol cu ​​mâncare. De asemenea, nu merită să închideți tava din baie, deoarece animalul trebuie să aibă acces la toaletă în orice moment (și este puțin probabil să păstrați ușile deschise în mod constant într-o zonă atât de intimă). Cea mai bună opțiune ar fi un coridor sau loggia.

Tava plată cu grătar

Sfat! Dacă zona apartamentului nu permite împrăștierea așternuturilor și a toaletei în camere diferite, atunci puteți echipa un stand. Animalul va pipi destul de calm într-un palet din apropiere

Reguli de bază pentru antrenamentul la toaletă

Deoarece nu va funcționa pentru a antrena un câine la cutia de gunoi acasă într-o singură zi, pentru prima dată este necesar să vă aprovizionați cu scutece veterinare speciale. Nu vă faceți griji că animalul va deveni leneș și nu va dori să se recalifice mai târziu - puii chiar nu le place să se golească „pentru ei înșiși”. De asemenea, merită să respectați zilnic anumite reguli..

  • Antrenează-ți cățelușul într-un program specific.

Dacă aranjați hrănirea la intervale regulate, atunci puteți înțelege aproximativ când animalul dorește să folosească toaleta. Puii mici sunt așezați cel mai bine pe tavă la 15-20 de minute după ce au mâncat, iar adulții - „la cerere”.

  • Nu uitați de laude.

De îndată ce animalul coboară pe tavă (chiar și cu ajutorul proprietarului), este necesar să se ofere un tratament, o jucărie sau aprobarea expresă prin comportamentul său. Animalul de companie trebuie să înțeleagă ce se așteaptă de la el.

  • Monitorizează comportamentul animalelor de companie.

La începutul procesului de antrenament, cel mai probabil va trebui să transportați singur animalul la tavă. Prin urmare, este necesar să se respecte comportamentul animalului de companie. Timpul de a merge la toaletă vine imediat ce câinele începe să adulmece colțurile și picioarele mobilierului, înconjurând agitat camera..

Cum să vă comportați dacă câinele dvs. nu merge la cutia de gunoi?

Este necesar să vă pregătiți pentru faptul că procesul obișnuit va continua câteva săptămâni. Firește, pentru o perioadă atât de lungă de timp, se poate întâmpla jenă. Este strict interzis să lovești animalul sau să „îți bagi nasul” pentru scaun în afara tăvii. Animalul de companie va dezvolta teama de procesul în sine și, în loc să meargă într-un loc special, data viitoare când câinele va căuta un fel de colț închis. Tot ce este necesar proprietarului: îndepărtați cu atenție urmele de urină și fecale cu un detergent enzimatic special.

Sfat! Datorită faptului că câinilor le place să meargă la toaletă unde deja miroase a urină (în special bărbați), puteți șterge o băltoacă făcută în locul greșit cu un scutec special și puteți pune cârpa într-o tavă. Este probabil că data viitoare când mirosul câinelui va „duce” la locul corect pentru mișcările intestinului.

Pregătirea tăvilor necesită răbdare, detergenți și scutece. Coerența și lauda vor ajuta animalul să învețe să își facă nevoile în locul potrivit..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să vă antrenați câinele în așternut