Cum să vă înțărcați câinele pentru a trage lesa: tehnici de corecție comportamentală

Dacă o lesă este un mijloc de control, atunci o lesă încordată în timpul unei plimbări este o ignorare a regulilor elementare de comportament, nu-i așa? Unii proprietari consideră acest „defect” nesemnificativ, atribuindu-l activității sau curiozității câinelui. Puteți întâlni proprietari care sunt mândri de prietenul lor neliniștit, justificând lesa strânsă cu hotărâre și neînfricare. De fapt, orice defect de comportament este asociat cu o lipsă de educație. Este destul de ușor să vă înțărcați câinele de la tragerea lesei și să faceți plimbările mai confortabile. Tot ce trebuie să faceți este să studiați cu secția și să nu mai faceți greșeli obișnuite..

Câinele trage lesa și e ok?

Într-adevăr, în unele situații, tensiunea lesei „a trosni” este considerată normală. Cu toate acestea, vorbim despre lucrul cu patru picioare, care sunt învățați să dea semnale antrenorului. Unele rase au tendința de a trage instinctiv lesa, dar asta nu înseamnă că mersul pe jos ar trebui să fie o aventură traumatică. Înainte de antrenamentul corectiv, este necesar să separați „cotletele de muște”, deoarece animalul de companie trebuie să vă înțeleagă clar motivația. Câinele trage lesa instinctiv în următoarele situații:

 • Frică și încercare de evadare.
 • Agresivitate și tentativă de atac.
 • Un animal de companie dintr-o rasă de pescuit (sanie) care nu este antrenat să meargă corect.
 • Câine ghid care arată traiectoria.
 • Câinele care lucrează în câmpul de căutare și „atacă” poteca.

Situația în care animalul de companie legat este mulțumit de proprietar nu este inclusă pe listă, deoarece are tonuri emoționale. asa de, comportamentul celor patru picioare trebuie corectat dacă tensiunea lesei nu este legată de obiective specifice.

Important! În mod normal, în timpul unei plimbări normale, lesa ar trebui să se lase puțin, dar să nu treacă de-a lungul solului.

Care sunt obiectivele câinelui atunci când trag de lesă

Crezi că animalul tău de companie nu dovedește nimic trăgându-te la plimbare? Gresesti! Neascultarea față de proprietar este întotdeauna un protest, dar obiectivele și consecințele unui comportament incorect pot fi diferite:

 • Un cățel care aleargă în fața proprietarului său este stabilit ca lider. El decide unde te duci și ce faci. Un astfel de comportament este permis numai în etapa de antrenament cu lesă și guler.
 • Un câine adult arată lipsă de respect față de proprietar, supunându-l dorințelor tale.
 • Risti sa te ranesti la umar.. Tensiunea monotonă este deja dăunătoare ligamentelor și articulațiilor și ce se va întâmpla dacă animalul de companie decide să facă o smucitură ascuțită?
 • Animalul de companie poate fi rănit - gulerul exercită o presiune constantă asupra traheei și îngreunează respirația. În timp, o stare de hipoxie ușoară devine obișnuită pentru câine și ea trage lesa și mai mult. Ca urmare, o simplă plimbare se transformă în strangulare repetată cu tuse și respirație șuierătoare atunci când respirați..

Cum încurajezi tensiunea lesei

Înainte de a da vina pe animalul dvs. de companie, analizați ce ați făcut personal pentru a învăța fiara cu coada la un comportament inadecvat. Cu siguranță nu ați încercat să înțărcați cățelușul de a trage lesa și acest lucru a devenit o problemă numai atunci când câinele a crescut și a devenit mai puternic. Poate că ați adoptat un câine mai în vârstă sau adult care nu este obișnuit cu muniția și ați început imediat să-l certați pe animal de casă pentru neascultare. Desigur, trebuie să educi un patruped, dar mai întâi, scapă de propriile tale obiceiuri proaste:

 • Mergi, nu tu - asta înseamnă că nu mergi în direcția în care trage câinele! Coborâm lesa la lungimea maximă, dăm câinelui loc să adulmece, dar nu mai mult. Ne deplasăm doar în direcția pe care ați ales-o și încurajăm câinele să vă urmeze exemplul..
 • Supraexcitația, agresivitatea, lașitatea, aruncarea lesei și lătratul nu trebuie încurajate. Trebuie să distrageți atenția câinelui, să vă concentrați asupra jucăriei sau comenzilor.
 • Uită de smucituri! În multe manuale de antrenament pentru câini, există o metodă de forțare sau liniuță în care câinele este pedepsit sau stimulat de stimulare fizică. În cazul tensiunii în lesă, aceasta este o întreprindere dezastruoasă, cu atât mai mult când vine vorba de un câine adult. Pentru a trece, trebuie să slăbiți puțin tensiunea gulerului și să trageți. Animalul de companie învață următoarele - dacă gulerul nu este tras în mod constant, înseamnă că voi fi neplăcut din smucitură. Consecințe - câinele încearcă mai mult și trage lesa, evitând pedeapsa.

Înțărcați câinele pentru a trage lesa la plimbare

Nu este niciodată prea târziu pentru a scăpa de obiceiurile proaste, dar trebuie să începeți prin eradicarea cauzelor. Se crede că o persoană poate dezvolta o nouă abilitate forțându-se să repete aceeași acțiune timp de 21 de zile. La câini, totul este mult mai ușor, obiceiul dispare imediat ce secția realizează o alternativă mai confortabilă. Dacă crezi că patrupedele tale adoră să se sufoce cu o lesă de fiecare dată când mergi, te înșeli. Câinele este la fel de inconfortabil ca tine, dar nu vede calea de ieșire din situație..

Important! În orice antrenament, coerența este importantă, acțiunea greșită a fiecărui animal de companie ar trebui să presupună un răspuns suprimant din partea proprietarului. Poate dura 10-14 zile pentru a corecta comportamentul.

Alegerea muniției

Succesul nu poate fi obținut fără accesoriile potrivite! Poate fi banal - dar alegeți unul confortabil, suficient de larg guler dimensiunea animalului tău de companie. Crezând că, provocând disconfort, puteți accelera învățarea, proprietarii cumpără lanțuri sau cabluri de piele în loc de gulere - aceasta este tactica greșită. Pe rafturile magazinelor pentru animale de companie, puteți găsi multe accesorii care sunt convenabile doar la prima vedere. Luați în considerare principalele tipuri de muniție:

 • Lesa - bandă durabilă cu buclă și carabină la capete. Lesele sunt împărțite în scurte, medii și libere. Lesa liberă (10-12 m) este utilizată pentru antrenament, pentru mers, mediu este potrivit.
 • Ruletă - un accesoriu foarte convenabil, dar dezastruos în învățare. Principiul ruletei - lesa se ține încordată. Plusul este că banda nu trage de-a lungul solului și câinele nu se încurcă în ea.
 • Mâner cu lesă - cablu puternic și scurt, cu o buclă puternică sub braț și un cârlig. Folosit pentru mersul pe jos în apropiere, nepotrivit pentru predarea corectivă.
 • Guler-forță (strict) - dacă doriți să vă antrenați și să nu forțați câinele să se comporte corect, nici accesoriul nu este potrivit. Utilizarea parfumurilor este relevantă numai în cazuri excepționale..
 • Guler de sufocare - o buclă care strânge și sugrumează câinele atunci când se trage lesa. Remediu echitabil pentru câinii adulți, mari și neinstruiți.
 • Ştreang - un accesoriu subevaluat care are un efect nu asupra gâtului, ci asupra feței câinelui atunci când trage de lesă. Halterul nu este un bot, ci un accesoriu corectiv care ajută la antrenarea câinelui să meargă corect fără a provoca disconfort sau durere.
 • ESHO (guler de electrocutare) - are de obicei 2 moduri: vibrații și șocuri. Vibrația este un avertisment, o lovitură este o pedeapsă. Utilizarea este relevantă dacă un comportament inadecvat amenință cu adevărat câinele în sine sau pe alții.
 • Valorifica - un accesoriu convenabil pentru câinii instruiți, nu restricționează mișcarea la mers.

Tehnici de corectare a comportamentului

Muniția a fost cumpărată și problema a rămas mică - trebuie să te comporti corect și totul va funcționa! De-a lungul întregii perioade de reglare, trebuie să folosiți o lesă (3-5 metri), gulerul și halterul pot fi schimbate. De asemenea, în timpul antrenamentului, uitați de utilizarea ruletei, poate că va trebui să uitați de el pentru totdeauna. Nu utilizați sistemul de pedeapsă ciudat, am vorbit despre acest lucru mai sus. Pentru a practica în primele zile, trebuie să alegeți o zonă în care alți câini nu merg și există un minim de iritanți.

Deci, metodele care vă vor ajuta cu adevărat să vă înțărcați câinele de la tragerea lesei pentru o plimbare:

 • Schimbați direcția de mers când trageți lesa - atrage atenția caudatului și mergi în lateral sau în direcția opusă. Luând fiara cu coadă, umblați într-un șarpe și opt, întoarceți-vă brusc sau întoarceți-vă, opriți-vă pe calea animalului de companie. Această tactică va ajuta secția să înțeleagă că îndepărtarea de proprietar este foarte incomodă..
 • Nu poți certa, doar laude - comportamentul greșit este corectat în tăcere prin metoda de mai sus, dar ascultarea este încurajată cu generozitate. Mustrând câinele, îl provoci să te părăsească, adică să tragă lesa.
 • Folosind stimuli auditivi, schimbați direcția în timp ce conduceți - în timp ce mergeți în apropiere după un semn convențional (scârțâie, fluier, faceți clic), schimbați brusc direcția de mișcare. Acest exercițiu îi va spune câinelui dvs. că este mai convenabil pentru el să vă monitorizeze constant..
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să vă înțărcați câinele pentru a trage lesa: tehnici de corecție comportamentală